13 στέκια για fish & sushi lovers

Varoulko Seaside, το εμβληματικό εστιατόριο της Αθήνας

Όταν αναφέρεται η λέξη «ψάρι» το μυαλό όλων σκέφτεται κατευθείαν το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
varoulko-seaside_2.jpg
varoulko-seaside_5.jpg
varoulko-seaside_1.jpg
varoulko-seaside_3.jpg
varoulko-seaside_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην καρδιά του Μικρολίμανου, με θέα τα κατάρτια των ιστιοφόρων, θα έρθεις για να απολαύσεις τις signature δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου.

Στην ελληνική γαστρονομία, όταν αναφέρεται η λέξη «ψάρι» το μυαλό όλων σκέφτεται κατευθείαν το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου. Είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει τα μυστικά της θάλασσας καλύτερα από τον καθέναν, αλλά ξέρει και να μετατρέπει τους θησαυρούς της σε κορυφαία πιάτα. Το εστιατόριό του, το περίφημο Varoulko, άνοιξε πριν από 35 χρόνια και μέχρι σήμερα είναι η ναυαρχίδα της δημιουργικής ψαροφαγίας σε ολόκληρη τη χώρα, πράγμα που άλλωστε μαρτυρά κι η βράβευσή του με αστέρι Michelin κάθε χρόνο.

Σε αυτό το κόσμημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, λοιπόν, στην καρδιά του Μικρολίμανου και με θέα τα κατάρτια των ιστιοφόρων, θα έρθεις για να απολαύσεις τις signature δημιουργίες αυτού του μαέστρου της γαστρονομίας. Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει κανείς να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του βρίσκονται σίγουρα το καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας και κονφί ντομάτας, η ασύλληπτης νοστιμιάς ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα και ζωμό από πετρόψαρα, το σεβίτσε δράκαινας με αχλάδι, σαφράν και νερό ντομάτας, αλλά και το burger σφυρίδας σε ψωμάκι brioche αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς, τυρί τσένταρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στο comfort food και την υψηλή γαστρονομία. 

Πέρα από το φαγητό, ωστόσο, η επίσκεψη στο Varoulko είναι μια εμπειρία από μόνη της… Από τις μεγάλες τζαμαρίες με την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα μέχρι την κομψή ταράτσα που έχει για φόντο τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα του Μικρολίμανου και που ανοίγει μόλις αρχίσει να ζεσταίνει λίγο ο καιρός, το Varoulko είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, ξακουστός για την άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρει. Ζητήστε από τον sommelier να σας προτείνει το κρασί που ταιριάζει καλύτερα με το φαγητό σας (σ.σ. η κάβα του Varoulko με γύρω στις 250 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα είναι από τις πιο ενημερωμένες της Αθήνας), ενώ αν προτιμάτε τα ωραία ελληνικά αποστάγματα, να ξέρετε ότι ο Λευτέρης Λαζάρου τα έχει διαλέξει προσωπικά, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το μενού του.