13 στέκια για fish & sushi lovers

Ψαράκια & Θαλασσινά, άριστη ποιότητα και χειροποίητες συνταγές

Η πιο νόστιμη θαλασσινή ιστορία ξεκίνησε από την Κηφισιά

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
psarakia_kai_thalassina_3.jpg
psarakia_kai_thalassina_1.jpg
psarakia_kai_thalassina_2.jpg
psarakia_kai_thalassina_4.jpg
psarakia_new-68.jpg
psarakia_thalassina1.jpg
psarakia.jpg

«Ψαράκια και Θαλασσινά»: Άριστες και εποχικές πρώτες ύλες στα πάντα, όλα χειροποίητα, φρέσκα ψάρια του αφρού αλλά και του κιλού, φαντασία στην κουζίνα.

Η πιο νόστιμη θαλασσινή ιστορία ξεκίνησε από την Κηφισιά, το 2013, όταν η οικογένεια του εστιατορίου αποφάσισε να κάνει κάτι καινοτόμο: να προσφέρει εξαιρετικά παραδοσιακές συνταγές σε πλούσιες μερίδες, ώστε να απολαύσει ολόκληρη η παρέα τα λαχταριστά χειροποίητα μεζεδάκια, σε προσιτές τιμές! Το concept αυτό αγκαλιάστηκε από χιλιάδες Αθηναίους και τα «Ψαράκια και Θαλασσινά» απέκτησαν ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό «κοινό», που ακολουθεί αυτό το εξαιρετικό εστιατόριο, με τους φιλόξενους και γενναιόδωρους ανθρώπους, και στα επόμενα τρία βήματα: Στη Βάρκιζα, με τα εκπληκτικά μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα και το γραφικό λιμάνι, στο πανέμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου με την παραδοσιακή αυλή, στο πέτρινο σπίτι της Γλυφάδας με τον ανθισμένο κήπο, όπου τη μια πλευρά του κοσμεί το μεγάλο πειρατικό καράβι που έχει ξετρελάνει τους μικρούς πειρατές!

Πάμε πάλι στην κουζίνα, όμως, στο λόγο για τον οποίο έχουμε αγαπήσει κυρίως τα «Ψαράκια και Θαλασσινά». Άριστες και εποχικές πρώτες ύλες στα πάντα, όλα χειροποίητα, φρέσκα ψάρια του αφρού αλλά και του κιλού, φαντασία στην κουζίνα. Με το που θα καθίσετε, θα καταπλεύσει στο τραπέζι σας ένας μεγάλος δίσκος με κρύα ορεκτικά, σαν τα φανταστικά ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας και την ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, ενώ το μενού έχει όλα τα καλά της θάλασσας! Να σας προτείνουμε τα αξεπέραστα μύδια που σερβίρονται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, αλλά και το γιουβέτσι με γαρίδες και κρητικό στακοβούτυρο σε πήλινο, που θα σας μείνει αξέχαστο. Κι αν πάλι θελήσετε κάποια vegetarian επιλογή, η κουζίνα έχει φροντίσει και γι’ αυτό, με φοβερές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως τα πιταρούδια Άνδρου που είναι πεντανόστιμα κεφτεδάκια από ρεβίθια.

Όλα αυτά συμπληρώνονται ιδανικά με μια μεγάλη ποικιλία από αποστάγματα, καθώς και από μια προσεκτικά επιλεγμένη winelist, στην οποία θα βρείτε και διαμάντια μικρών Ελλήνων παραγωγών. Να πάτε οπωσδήποτε!

Κύπρου 60, Γλυφάδα, 210 8983555
Λ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, 2109654138
Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, 2106855932
Ιλισίων 27, Κηφισιά, 2106203622