- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καβούρια!
...Στο πιάτο και στην τσέπη
›› Καβούρια Ατλαντικού στο τηγάνι με χόρτα και μυρωδικά. Γι’ αυτή τη λιχουδιά όλη η Αθήνα προσπερνά τα καζάνια της ναυπηγοκατασκευαστικής ζώνης κατεβαίνοντας στη «Στροφή». Λ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4416.456
›› Καβουροσαλάτα, καβουρόσουπα, καβουρομακαρονάδα, καβουροκεφτέδες και πάει λέγοντας στον καλτ δρ. Απόστολο τον «Καβουροχειρούργο». Μεγ. Αλεξάνδρου 25-27, Αιγάλεω, 210 5910.294
›› Με σάλτσα ντομάτας διά χειρός Μάμας Φαμ κι ανατολίτικη αύρα στο εξαιρετικό βιετναμέζικο “Chau’s”. Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 210 9736.500
Οδηγίες προς νεοσύλλεκτους…
● Το φαγητό θα είναι καλύτερο από ό,τι περιμένεις. Μην εθιστείς στα του ΚΨΜ και τα σουβλάκια, για να μη δεις το «15 κιλά βαρύτερος» την ημέρα της απόλυσης…
● Στα όσπρια λέμε ναι – τη φασολάδα στη σερβίρουν και με τυροκαυτερή (μεγαλείο!). Στα μαγειρευτά τύπου μπριάμ επίσης ναι. Τους κιμάδες τι τους θες;
● Η σαλάτα ντομάτα-αγγούρι-κρεμμύδι γίνεται θεσπέσια λυτρωτική αν το κυρίως είναι χάλια…
● Θες διπλή μερίδα: κάνε νεύμα στο σιτιστή ή ξαναπέρασε μόλις τελειώσεις (κανείς δεν θα σε θυμάται)…
● Παραμονή πρώτου επισκεπτηρίου θα εκπλαγείς. Τηγανιά χοιρινό και μοσχοφίλερο «Κορωνιώτη» στο τραπέζι. Είναι για να αντικρίσεις ευχαριστημένος τη μαμά...
● Τα εστιατόρια ΔΕΝ είναι κακή υπηρεσία, 2 ώρες δουλειά ίσον 4 λούφα – not bad. Με τα μαγειρεία, από την άλλη, μακριά κι αγαπημένοι.
● Το πρωινό δεν τρώγεται, έχεις δίκιο…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.