Γάλα, γάλα, γάαααλα
Zoe’s Premium Latteria, στην Ακαδημίας το πρώτο σύγχρονο γαλακτοπωλείο της πόλης
Γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που έρχεται από τα Άγραφα, το Άργος, τη Δράμα, τη Λαμία, το Άστρος Κυνουρίας σερβίρει καθημερινά από το πρωί στις 7 (και Κυριακή) το ολοκαίνουργιο, άσπρο και «clean» διακόσμησης Zoe’s Premium Latteria. Και γιαούρτι μέσα από πήλινες τσανάκες ομοίως αγνό και παραδοσιακό.
Το γάλα το προσφέρει κρύο ή ζεστό, με σοκολάτα, με κορνφλέικς ή ότι άλλο θέλεις, έτσι ακριβώς όπως μας το έδινε η μαμά μας το πρωί, το γιαούρτι με μέλι ή γλυκά κουταλιού. Τα πίνεις επιτόπου, τα αγοράζεις για το σπίτι, τα παίρνεις σε ποτήρι ή κυπελλάκι για τον δρόμο. Μαζί φτιάχνει και καφέ Moka Rica ιταλικό και μυρωδάτο (1,40€ για το δρόμο, 1,80€ καθιστό), smoothies αληθινά και όχι με σκόνες, ό,τι μένει από τα γάλατα το φτιάχνουν σπιτικές κρέμες, απλές και με σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι, ρυζόγαλα, γαλατόπιτες και σπιτικά γαλακτομπούρεκα.
Έχουν και ελληνική σπιτική κουζίνα-6€ τα πιάτα με κρέας , 5€ τα λαδερά και τα υπόλοιπα. Φεύγοντας ένας κύριος που φχαριστιέται τα κεφτεδάκια του με άσπρη σάλτσα και λιγκουίνι σχεδόν με πιάνει απ’ το μανίκι κατενθουσιασμένος: «Πεντανόστιμα κοπέλα μου, ήρθα χτες και έφαγα κοτόπουλο με μανέστρα, ήταν σπιτικό και ξανάρθα. Έκανα πολύ καλά». Τσιμπάω σχεδόν στο φτερό κι εγώ ένα κεφτεδάκι, μμμμ...μούρλια όντως, σύντομα θα επανέλθω για περισσότερα.
Ακαδημίας 37 & Ομήρου, 213 0344023, ανοιχτά 7 το πρωί με 10 το βράδυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ξεχωριστές μεταξύ τους αλλά όλες τους ιδιαίτερες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.