- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια... τρώγονται!
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί βρώσιμες χριστουγεννιάτικες μπάλες και πολλά ακόμα νόστιμα
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, kits για gingerbread σπιτάκια και κουλουράκια που ζωγραφίζονται με βρώσιμα χρώματα.
Και μια Δευτέρα, σαν όλες τις άλλες, καταφθάνουν στο γραφείο κάτι όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες που -για στάσου!- τρώγονται. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι. Ευτυχώς για εμάς, η Αλεξάνδρα άφησε την καριέρα της στις εταιρείες τροφίμων για να κάνει το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική, επάγγελμα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχα γλυκά από αγνές πρώτες ύλες με λιγότερη ζάχαρη και πολλή φαντασία.
Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων όμως, το εργαστήριό της είναι ο ιδανικός προορισμός για πρωτότυπα γλυκά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα βρεις όλα τα αγαπημένα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα λαχταριστά αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες. Εντυπωσιακές είναι οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες-στολίδια με 55% σοκολάτα υγείας που ταιριάζουν τόσο πάνω στο δέντρο, όσο και ως επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από την άλλη, τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σοκολάτα ή μπεζέδες είναι το κατάλληλο δώρο για τους συναδέλφους σου.
Η Αλεξάνδρα όμως δεν ξεχνά τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά! Στο εργαστήριό της θα βρεις κουλουράκια σε εορταστικά σχήματα και χρώματα, ειδικό kit για να δημιουργήσεις gingerbread μπισκοτόσπιτο που θα στολίσει το σπίτι τις ημέρες των γιορτών και θα φαγωθεί με μεγάλη λαχτάρα από τα πιτσιρίκια. Το αγαπημένο μου όμως είναι η κασετίνα με τα χειροποίητα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος, μαύρη ζάχαρη και επικάλυψη από λευκή ζαχαρόπαστα. Όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά γιατί συνοδεύονται από τρεις μαρκαδόρους με βρώσιμο μελάνι για να τα ζωγραφίσεις παρέα με τα παιδιά!
www.alexandramimikou.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Γλυκά και αλμυρά, αλλά και φοβερές μπαγκέτες, ολόφρεσκα και τέλεια όλα τους
Tο μαγαζί σε καλεί να το κάνεις το νέο σου στέκι
Καφές, γλυκά και cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης
H απόλυτη street food dessert εμπειρία!
Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Choureal έχει κερδίσει πάνω από 25 βραβεία γεύσης…
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!
Αποκαλύπτοντας τα διατροφικά καλά - και κακά - των δυο ειδών ρυζιού
Στις διακοπές θυμόμαστε όλα τα ωραία και νόστιμα του τόπου μας
Το Δάκρυ της Ινδίας είναι φοβερά νόστιμο
Οι μικρές διακοπές έχουν τη χάρη τους και ο χειμώνας αργεί
Για να μην χαθείς στη μετάφραση της πιο γοητευτικής περαντζάδας στην πόλη!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.