Θεματα

Πήγαμε στο Oktoberfest της Brauhaus 3k στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το ζήσαμε σαν Γερμανοί!

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πήγαμε στο Oktoberfest της Brauhaus 3k στη Νέα Φιλαδέλφεια
Φωτογραφία: Νώντας Εμμανούηλ

Η μπιραρία Brauhaus 3k στη Νέα Φιλαδέλφεια γιορτάζει το Oktoberfest

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξη του Oktoberfest, της Γερμανικής γιορτής της μπίρας, που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για 16-18 ημέρες στο Μόναχο της Γερμανίας και της οποίας η διεξαγωγή έχει αναβληθεί για δύο συναπτά έτη λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του covid-19.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να ξέρεις πως η ντόπια / εγχώρια / φιλικά προσκείμενη σε σένα / you-name-it επιχείρηση, έχει φροντίσει να μην σου λείψει τίποτα. Αυτό ακριβώς έκανε η ιστορική μπιραρία της Νέας Φιλαδελφείας, Brauhaus 3k που για έναν ολόκληρο μήνα -πράγμα λογικό μιας που οι Έλληνες στο γλέντι δεν έχουμε μέτρο- από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου γιόρτασε και γιορτάζει το Oktoberfest με τον δικό της, ειδικά προσαρμοσμένο στα εγχώρια δρώμενα τρόπο.

Η μπιραρία Brauhaus 3k στη Νέα Φιλαδέλφεια γιορτάζει το Oktoberfest

Μην μπορώντας να αντισταθούμε στην παγωμένη μπίρα, τις καλομαγειρεμένες λιχουδιές και το υψηλού επιπέδου service της Brauhaus 3k, βρεθήκαμε κι εμείς εκεί το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, που τρόπον τινά ανοίγει την αυλαία για το δεύτερο μισό του 30ήμερου εορτασμού και... την είδαμε Γερμανοί!

Το πρώτο πράγμα που ήρθαμε και πάλι να επιβεβαιώσουμε ήταν το ζεστό κλίμα του εν λόγω μαγαζιού. Τα βαριά μοναστηριακά τραπέζια και οι αντίστοιχες καρέκλες σε βάζουν κατευθείαν σε γερμανικό κλίμα, όχι μόνο κατά τον εορτασμό του Oktoberfest, αλλά όλον τον χρόνο. Η Brauhaus 3k έχει εν τω μεταξύ καταργήσει τελείως τα έντυπα μενού και έχει κάνει τη μετάβαση στο ανέπαφο σύστημα των QRmenus, γεγονός που σε κάνει να αντιληφθείς κατευθείαν το forward-thinking σκεπτικό των ιδιοκτητών. Οι μπιραρίες είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εστίασης, και το Παλαιό Αρχοντικό της λεωφόρου Δεκελείας τα πάει περίφημα και στα τρία μέτωπα!

Μπίρα

Επί την αφορμή του Oktoberfest, οι κοπέλες του σέρβις ντύνονται με παραδοσιακές Βαυαρικές φορεσιές, ενώ το μαγαζί έχει επενδυθεί από πάνω μέχρι κάτω στα άσπρα-μπλε καρό της αντίστοιχης σημαίας. Η ποιοτικότατη Weihenstephaner Festbier με το βαθύ χρυσό χρώμα, τα αρώματα λυκίσκου και δημητριακών και τη γλυκόπιοτη γεύση της έχει κεντρικό ρόλο στον όλο εορτασμό και το προσωπικό του μαγαζιού σύσσωμο την προτείνει ανεπιφύλακτα, μαζί με ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση μενού που -όπως είναι φυσιολογικό- είναι βασισμένο στο κρέας. Δοκιμάσαμε τη γευστικότατη ποικιλία λουκάνικων, την εντυπωσιακή στο μάτι και εξαιρετικά γευστική ποικιλία τυριών και αλλαντικών (που άλλωστε αποτελεί και σταθερό πιάτο του μαγαζιού), και το πιάτο με τα μπιφτεκάκια που προσφέρουν ποικίλες συγκινήσεις, από το elegance του μπιφτεκιού κοτόπουλου μέχρι τον έντονο χαρακτήρα του πιπεράτου μοσχαρίσιου και την εκκεντρικότητα του χοιρινού μπιφτεκιού γεμισμένου με καπνιστό τυρί!

Ποικιλία λουκάνικων
Ποικιλία λουκάνικων

Η διακόσμηση του χώρου αλλά και η μουσική είναι προσανατολισμένα στη ροκ κουλτούρα, χωρίς taboo και περιορισμούς, καθώς που στις 3-παρά-κάτι ώρες που καθίσαμε, ακούσαμε από Pixies μέχρι White Stripes και από Ramones μέχρι Soundgarden, κάτι που «σπάει» ευχάριστα την παραδοσιακή διάθεση του όλου event, μια που ένας-θεός-ξέρει για πόση ώρα θα μπορούσαμε να αντέξουμε γερμανική φολκ, στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες είχαν επιλέξει τον τελείως παραδοσιακό δρόμο σε αυτό.

Στα επίσης θετικά της υπόθεσης, όλοι και όλα ήταν πολύ σχολαστικά στην τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του covid-19, ενώ ο εξωτερικός χώρος τον οποίον και προτίμησαμε, παρά το urban σκηνικό της ευρύτερης περιοχής, έχει διακοσμηθεί με τρόπο τέτοιο, που σε κάνει για λίγο να ξεχνάς ότι είσαι στην πόλη και μάλιστα σε μια πολυσύχναστη περιοχή όπως η Νέα Φιλαδέλφεια. Εύγε!

brauhaus_3k-134.jpg

Συμβουλή: Το Παρασκευοσάββατο προτίμησε να κάνεις κράτηση, για να είσαι σίγουρος πως θα βρεις να κάτσεις, μιας που από τις 21:00 και μετά το μαγαζί ήταν soldout.

Χρήσιμο tip: Φρόντισε να πας από νωρίς για να βρεις πιο εύκολα θέση parking. Δεν είναι η πιο δύσκολη περιοχή της Αθήνας σε αυτό το θέμα, αλλά αν τρως και πίνεις για δυο ώρες, το τελευταίο που θες είναι να χρειαστεί να περπατήσεις δύο τετράγωνα μέχρι το αυτοκίνητο!

Λ. Δεκελείας 67, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2526624, Facebook: Brauhaus 3K, Instagram: @brauhaus3k

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ