- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
4 απίθανες συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Τα δημητριακά Kölln μας δείχνουν την απολαυστική πλευρά της βρώμης
Τα δημητριακά βρώμης Kölln και η διατροφολόγος Αλέξια Σταματοπούλου δημιουργούν 4 γλυκές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Από τότε, κάθε χρόνο αυτή η μέρα είναι μια υπενθύμιση για να προσέχουμε τη διατροφή και το σώμα μας. «Προσέχω τη διατροφή μου» δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθώ πράγματα που μου αρέσουν. Ίσα- ίσα που η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά απολαυστική! Κι αυτό ακριβώς σκέφτηκα όταν έμαθα την έκπληξη που μας επιφυλάσσουν τα δημητριακά βρώμης Kölln για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (αλλά και για κάθε μέρα εδώ που τα λέμε…)!
Τα δημητριακά βρώμης Kölln ξεκίνησαν τη νόστιμη ιστορία τους το 1820, όταν η οικογένεια Kölln άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με την επεξεργασία και την παραγωγή προϊόντων με βάση τη βρώμη. Δύο αιώνες μετά (!) για την παραγωγή των δημητριακών Kölln εξακολουθεί να χρησιμοποιείται άριστης ποιότητας βρώμη που προέρχεται από τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Στην αγορά θα τα βρείτε σε δύο εκδοχές: τα υπέροχα τραγανά Kölln Oat Granola (που παρασκευάζονται από νιφάδες βρώμης οι οποίες ψήνονται μαζί με σιρόπι ζάχαρης και μελιού ώστε να αποκτήσουν την μοναδικά τραγανή τους υφή) και κυκλοφορούν σε 3 διαφορετικές γεύσεις και τα Kölln Oat Muesli με Φρούτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που είναι κατάλληλα και για vegan διατροφή.
Είναι γνωστό ότι η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μαζί της… απίθανα γλυκά! Κι εδώ έρχεται η έκπληξη που λέγαμε… Γιατί τα δημητριακά βρώμης Kölln σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Αλέξια Σταματοπούλου (@alexiafornutrition) δημιούργησαν 4 υγιεινές και άκρως απολαυστικές συνταγές, κατάλληλες για όλη την οικογένεια!
Οι συνταγές είναι φοβερά πρωτότυπες, ταυτόχρονα υγιεινές και το καλύτερο; Χαμηλές σε θερμίδες (κι όμως!). Μπορείς να τις διαβάσεις αναλυτικά παρακάτω και να διαλέξεις την αγαπημένη σου για να τη φτιάξεις αυτό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Kölln Granola Peanut Butter Bars
Για το πρωινό σου, το απογευματινό σου σνακ ή ακόμα και για τις βραδινές λιγούρες!
Υλικά για 10 μερίδες:
- 135γρ. (1 ½ φλιτζάνι) Kölln® Oat Granola, Σοκολάτα Μπισκότο
- 150γρ. (½ φλιτζάνι) Φυστικοβούτυρο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης & συντηρητικά)
- 65γρ. (¼ φλιτζάνι) Σιρόπι σφενδάμου
- 125γρ. Κουβερτούρα με Stevia
- Εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέστε τα δημητριακά Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο.
- Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκεύος με λαδόκολλα, απλώστε ομοιόμορφα και πιέστε καλά να μην υπάρχουν κενά.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, απλώστε ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα που έχετε φτιάξει και μεταφέρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
- Τέλος, αφού έχει παγώσει το μείγμα κόψτε σε μπάρες.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες
Kölln Granola Cups
Το πιο νόστιμο μπολ για το γιαούρτι σου!
Υλικά για 12 μερίδες:
- 500γρ. Kölln® Oat Granola, Μέλι - Ξηροί καρποί
- 3 Ώριμες μπανάνες
- 1 Αυγό
- 2κ.γ. Κανέλα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 160˚C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αυγό, την κανέλα & τις μπανάνες πολτοποιημένες. Αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, ενσωματώστε τα Kölln® Oat Granola, Μέλι - Ξηροί καρποί.
- Στη συνέχεια, μεριδοποιήστε το μείγμα σε cups σιλικόνης, απλώνοντας ομοιόμορφα στον πάτο και τα πλαϊνά. Ψήστε για 30' και αφήστε να κρυώσουν 5-10' πριν ξεφορμάρετε.
- Τέλος, τα Granola Cups σας είναι έτοιμα να τα γεμίσετε με αγαπημένες γεύσεις και συνδυασμούς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Ψησίματος: 30' (στον αέρα στους 160˚C)
Kölln Brownie Granola Bites
Τα πιο υγιεινά brownies που μπορείς να φτιάξεις!
Υλικά για 15 μερίδες:
- 100γρ. (1 φλιτζάνι) Kölln® Oat Granola, Σοκολάτα Μπισκότο Κακάο
- 2 Ασπράδια αυγού
- 200γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 40γρ. (2 κ.σ.) Μέλι
- 40γρ. (½ φλιτζάνι) Σκόνη κακάο (άγλυκο)
- 70γρ. (1 φλιτζάνι) Νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. Cranberries (αποξηραμένα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
- 10 Καρύδια ανάλατα (ψιλοκομμένα)
- Εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα & Χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 150˚C. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα (δε χρειάζεται μίξερ) και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο κακάο, τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέστε τα δημητριακά Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο Κακάο, τις νιφάδες βρώμης, τα cranberries, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μισή ποσότητα των ψιλοκομμένων ξηρών καρπών.
- Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, μεταφέρετε σε ταψί, αφού πρώτα τοποθετήσετε λαδόκολλα, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 10 λεπτά.
- Τέλος, πριν κόψετε σε Brownie Bites βεβαιωθείτε πως έχει κρυώσει καλά (τουλάχιστον 10-15 λεπτά).
Χρόνος Προετοιμασίας: 7'
Χρόνος Ψησίματος: 10' (στον αέρα στους 150˚C)
Kölln No Bake Lemon Tart
Φανταστική τάρτα με βάση από βρώμη για όλους!
Υλικά για 15 μερίδες:
Για την τάρτα
- 297.5γρ. (3 ½ φλιτζάνια) Kölln® Oat Muesli, Φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
- 10 Βασιλικούς χουρμάδες
- 40γρ. (½ φλιτζάνι) Φουντούκια ανάλατα
- 90γρ. (1 φλιτζάνι) Γάλα αμυγδάλου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
- ½ κ.γ. Αλάτι
Για την κρέμα λεμονιού
- 200γρ. Τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 200γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 100γρ. Μέλι
- 20γρ. Φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Τάρτα
- Σε ένα μπολ με καυτό νερό, μουλιάστε τους βασιλικούς χουρμάδες για 10 λεπτά.
- Με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε πρώτα τους βασιλικούς χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα, αφού πρώτα αφαιρέστε τα κουκούτσια και στη συνέχεια προσθέστε τα φουντούκια, τα Kölln Oat Muesli Φρούτα (σταδιακά) και τέλος το γάλα και το αλάτι.
- Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, μεταφέρετε και απλώστε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (26 εκ) με λαδόκολλα, σηκώνοντας λίγο στις άκρες. Προσθέστε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα λεμονιού.
Κρέμα λεμονιού
Χρησιμοποιώντας ξανά τον επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα στην τάρτα, αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες. Τοποθετήστε την έτοιμη τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες και στη συνέχεια διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.
Για ακόμα περισσότερες συνταγές και πληροφορίες ακολουθήστε τα δημητριακά Kölln σε Facebook και Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.