Cosmic Telegram

Stardust 514

Διάβασε τα ζώδια που συζητάει όλη η πόλη

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 514
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88448-199430.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

20 Φεβρουαρίου: Ντριν ντριν ντριν… Εγερτήριο. Ο κυβερνήτης σου Άρης επιστρέφει εδώ στο σπίτι του και επιτέλους το αίμα αρχίζει να κυλάει στις φλέβες σου πιο γρήγορα. Ο δυναμισμός επιστρέφει, οι τύψεις και οι ανασφάλειες υποχωρούν, η ενέργεια μπορεί να διοχετευτεί σε ένα στόχο, σε μία επιδίωξη, σε ένα σκοπό. Μπορείς να πετάξεις από πάνω σου τη μελαγχολία και την εσωστρέφεια, να κάνεις ένα ντους και να ξεχυθείς εκεί έξω ξέροντας και πού πηγαίνεις και πώς θα αποκτήσεις αυτό που θέλεις και πώς θα διεκδικήσεις. Επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, αφού η Αφροδίτη την ίδια μέρα με κάποιες ώρες διαφορά από τον Άρη επίσης εισβάλλει στο ζώδιό σου ενισχύοντας τη σωστή αίσθηση του timing, αναζωογονώντας τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Μια ενδιαφέρουσα, ζωντανή περίοδος ξεκινάει. Έσο έτοιμος/η.

[+] Αφύπνιση: Η ώρα της Δράσης σε ό,τι σε ενδιαφέρει και σε κινητοποιεί.

[-] Μην ξεχνάς: αυτόν που σπρώχνεις ανεβαίνοντας, τον συναντά ξανά κατεβαίνοντας.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η ταυτόχρονη είσοδος του Άρη και της Αφροδίτης στον Κριό (20/2) δημιουργούν μια διπλή γκάμα επιρροών που στη μία άκρη έχει δυσκολίες στην εργασιακή και την προσωπική καθημερινότητα και στην άλλη μια ακόρεστη επιθυμία να σε αφήσουν ήσυχο/η χωρίς υποχρεώσεις και ευθύνες να ζήσεις τη ζωή σου, όπως την ονειρεύεσαι. Αντιλαμβάνεσαι ότι η ζυγαριά θα κλίνει πότε προς τη μία πλευρά: ένταση, εσωτερική και εξωτερική. Είτε προς την εντύπωση, που δεν είναι απλώς εντύπωση, ότι δεν σε αγαπάνε, ότι ο Άλλος δεν ενδιαφέρεται για σένα, ότι η δουλειά είναι κουραστική, ότι κάποιοι συνάδελφοι ή από πάνω σε πιέζουν χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις, ότι έχεις επωμιστεί το ρόλο του σωτήρα σε οποιοδήποτε αναξιοπαθούντα, ενώ η δική σου ζωή παραπαίει. Και από την άλλη πλευρά υπάρχει το παρελθόν που σε τραβάει πίσω, η διάθεση να εξαφανιστείς, να αποφύγεις τον κόσμο και ει δυνατόν να κλειστείς σε ένα σπίτι με κάποιον/α που αγαπάς κάνοντας σεξ, πίνοντας κρασί και βλέποντας σειρές μέχρι να περάσει η μπόρα. Εποχή ασανσέρ με έντονες αναταράξεις.

[+] Έρευνα, εργασίες που απαιτούν επιμονή και υπομονή, απόδραση από τη ρουτίνα.

[-] Μην εμπλέκεσαι σε εργασιακές διαμάχες, μην παίρνεις τα πάντα τοις μετρητοίς.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το πέρασμα των Άρη/Αφροδίτη στις 20/2 στον Κριό μειώνει τους επαγγελματικούς ή/και οικογενειακούς, προσωπικούς κραδασμούς, εξισορροπεί τις πιέσεις και σε επαναφέρει σε ήπιους ρυθμούς. Η κινητικότητα ωστόσο συνεχίζεται με τον Ερμή στον Υδροχόο, οπότε οτιδήποτε έχει μετακίνηση, σπουδές, ταξίδια, γνώση, έρευνα, διαφήμιση, επαφές, επικοινωνία συνεχίζει να είναι ενεργοποιημένο και προτεραιότητα. Φυσικά οι γεννημένοι μέσα στον Μάιο και κυρίως στις πρώτες πέντε μέρες του δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι με τον Κρόνο απέναντί τους στον Τοξότη οι σχέσεις (συντροφικές και επαγγελματικές) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με την έννοια ότι είτε χρειάζεται να σταθεροποιήσουν τις ερωτικές σχέσεις (αν υπάρχουν) είτε να δουν σοβαρά την επαγγελματική τους πορεία, που αυτή τη χρονιά χρειάζεται ιδιαίτερη υπεράσπιση, αντοχή και σταθερότητα. Γενικότερα βρίσκεσαι στην περίοδο του μαζί, των κοινών στόχων, των κοινών επιδιώξεων. Όχι μόνος/η – μαζί.

[+] Συνεργασίες, επαγγελματικές θετικές επιδιορθώσεις, μέλλον, σχέδια, φίλοι.

[-] Πολυδιάσπαση: να τρέχεις για τα πάντα και να μην αφοσιώνεσαι σε τίποτα.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Χρειάζεσαι αισθήματα για να είσαι ήρεμος/η. Το εκπληκτικό είναι ότι καλπάζεις επαγγελματικά όταν σου λείπουν, αφού προσπαθείς να πάρεις την αγάπη που έχεις ανάγκη μέσα από την αναγνώριση και την επιδοκιμασία των πολλών. Και πολεμάς και αγωνίζεσαι και επιμένεις και υπομένεις μέχρι να τα καταφέρεις. Στον επαγγελματικό τομέα μπορείς να γίνεις ανταγωνιστικός/ή, αποφασιστικός/ή, έντονος/η, άπληστος/η. Με δύο προσωπικούς πλανήτες στον Κριό –Άρη και Αφροδίτη– από 20/2 η προσοχή στρέφεται στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Είναι ένα κομβικό διάστημα που δείχνει τις δυνατότητές σου αλλά και τις αδυναμίες σου. Που ανταγωνισμός, στάτους, επιτυχία και προκλήσεις εναλλάσσονται. (Να υπενθυμίσω ότι ο τομέας της καριέρας είναι συγκοινωνούν δοχείο με την οικογενειακή/προσωπική ζωή οπότε από καραμπόλα μπορεί να υπάρξουν εντάσεις ή αναταράξεις και σε αυτό τον τομέα). Το καλό είναι ότι με την Αφροδίτη παρούσα ξέρεις να υποχωρείς στρατηγικά και μπορείς να γοητεύσεις, όταν χρειάζεται να πείσεις.

[+] Επαγγελματικές εξελίξεις, κοινωνική παρουσία, καιρός του «εδώ είμαι».

[-] Μην απαιτείς ό,τι δεν μπορεί να σου δοθεί. Ανταγωνισμός, αίσθημα αδικίας.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Για πάμε πάλι. Από τις 20/2 με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Κριό, στον οποίο βρίσκεται και ο Ουρανός, σε ένα ζώδιο δηλαδή φιλικό σου και με τον Δία στο ζώδιό σου, φαίνεται ότι μπαίνεις σε μια ευνοϊκή περίοδο όπου η ζωή μπορεί να κυλήσει με περισσότερη άνεση και ευκολία. Αν χρειαζόταν μια λέξη για να περιγράψει την εποχή θα ήταν Αναζωογόνηση. Όταν βρίσκονται πλανήτες στον Κριό χρειάζεσαι κίνηση, επικοινωνία, νέους ανθρώπους, ενδιαφέρουσες συναντήσεις, ταξίδια, επαφές. Το μυαλό σου ξεκαθαρίζει, η περιέργεια για τον κόσμο και τους ανθρώπους γίνεται έντονη, η γνώση κάθε είδους μοιάζει δελεαστική. Τώρα μπορείς να δεις τη μεγάλη εικόνα της ζωής σου: Ποιοι; Πώς; Πού; Πότε; Μπορείς να κάνεις μια επισκόπηση των σχέσεών σου και των πεπραγμένων σου, μπορείς να δεις από απόσταση τη ζωή σου και χωρίς φόβο και άγχος να δεις πού βρίσκεσαι και πού θέλεις να πας. Αισιοδοξία.

[+] Ευνοϊκή περίοδος για ανασύνταξη, για ταξίδια, σπουδές, διαφήμιση, γράψιμο, επικοινωνία και για κατανόηση στις σχέσεις.

[-] Ισχυρογνωμοσύνη και αλαζονεία μετά από μια εποχή πίεσης.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι άνθρωποι σε θέλουνε γιατί ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν επάνω σου. Τελεία και παύλα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το δεχθείς όταν είσαι σε νεαρή ηλικία και σκέφτεσαι αν είσαι ή δεν είσαι σέξι. Είσαι ο πιο πιστός, ευγενικός, υπομονετικός, υποστηρικτικός σύντροφος που θα ήθελε κάποιος. Σεξουαλικά ωστόσο δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κρατήσεις τους άλλους. Όχι, το σεξ καθεαυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως. Θέλεις πάντα να δημιουργήσεις ή να επαναλάβεις την πρώτη φορά, το πρώτο φιλί, το πρώτο σεξ. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι είσαι ανασφαλής με το σώμα σου ή σου λείπει η αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να διατηρήσεις μια ενεργή σεξουαλική ζωή σε συνδυασμό με μια βαθιά σχέση. Υπάρχουν φοβίες, ντροπή ή φαντασιώσεις που εμποδίζουν τη σεξουαλικότητά σου. Χρειάζεται υπομονή και συντροφικότητα για να νιώσεις επιθυμητός/ή. Από ό,τι αντιλαμβάνεσαι τα θέματα Οικειότητα, Στενές Σχέσεις, Συντροφικότητα, Σεξ, Πόθος, Πάθος, Ένστικτα και Φρίκες είναι το μενού των επόμενων εβδομάδων.

[+] Οικονομικές συνεργασίες, εμπορικές δοσοληψίες, χρήμα, στενές σχέσεις.

[-] Το πάθος που γίνεται παθολογία, έξτρα έξοδα, πολλοί λογαριασμοί.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Από τις 20/2, που ο Άρης και η Αφροδίτη θα αρχίσουν τη διέλευσή τους στον Κριό, μπαίνεις σε μια περίοδο εξαιρετικά σημαντική για τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και σε επηρεάζουν άμεσα προσωπικά, συναισθηματικά ή επαγγελματικά. Οπότε τις επόμενες εβδομάδες χρειάζεται να θυμάσαι ότι: 1) Αποφεύγοντας τις συγκρούσεις, τις αντιπαραθέσεις ή κρύβοντας τις διαφορές κάτω από το χαλάκι, δεν σώθηκε καμία σχέση. 2) Εάν ζεις με το φόβο ότι ο Άλλος θα φύγει, θα σε γελάσει ή θα σε απατήσει, τότε θα φύγει, θα σε γελάσει ή θα σε απατήσει. 3) Εάν θέλεις να είσαι σε οποιαδήποτε σχέση αρκεί να μην είσαι μόνος/η, να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις λακκούβες. 4) Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι ταυτίζεσαι με τη σχέση των γονιών σου. Είτε προσπαθώντας να τη μιμηθείς είτε προσπαθώντας απελπισμένα να δημιουργήσεις μια αντίθετη από τη δική τους σχέση, καταλήγεις να επαναλαμβάνεις τη δική τους. Συμπέρασμα: Είναι ανάγκη να κατανοήσεις και τα θετικά και τα αρνητικά του να είσαι μόνος/η, όπως και τα συν και τα μείον του να είσαι με κάποιο Άλλο. Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται.

[+] Άνοιγμα στον κόσμο, διαπροσωπικές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες.

[-] Συγκρούσεις, συντροφικές αναταράξεις, προβλήματα στη δουλειά.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι απλό: ΕΑΝ βάλεις στο πλάι την ψυχαναγκαστική σου ανάγκη να ελέγχεις τα πάντα και να επεμβαίνεις διαρκώς ώστε να τα φέρνεις στα μέτρα σου, ΕΑΝ μπορείς να συγχωρέσεις τους άλλους και τον εαυτό σου για τυχόν γρατζουνιές που σου έχουν δημιουργήσει ή έχεις κάνει εσύ στον εαυτό σου και ΕΑΝ σταματήσεις να φαντάζεσαι ότι έφτασε το τέλος όταν κάτι στραβώνει στη δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή, τότε όλα θα πάνε καλά. Τρία ΑΝ που η διαχείρισή τους χρωματίζει τις επόμενες εβδομάδες. Δύο τρία πράγματα ακόμα που πρέπει να θυμάσαι: 1) Είσαι ο εργασιακός Χαλκ που μπορεί σαν υπεράνθρωπος να καταφέρει τα πάντα. 2) Έχεις ένα σώμα που χρειάζεται άμεση φροντίδα. 3) Ανήκεις στους συγκεντρωτικούς τύπους και στους εργάτες-φονιάδες που μπορούν μόνοι τους να αναλάβουν μια επιχείρηση με το ένα τους χέρι – εντάξει, ζήτα βοήθεια όμως γιατί θα καείς. 4) Η επιτυχία σου εξαρτάται από το βαθμό της οικειότητας και της αγάπης με τους άλλους, έστω κι αν η σχέση αυτή είναι μυστική.

[+] Εργασιακός εκσυγχρονισμός, αναζήτηση δουλειάς, σταθεροποίηση, καθημερινότητα.

[-] Εργασιακή ένταση, έξτρα δουλειά, σώμα, εκνευριστική ρουτίνα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν κερδίζεις σε ένα καζίνο είσαι Ήρωας, ο Πρωταθλητής, ένας Παίκτης που δεν μπορεί να συντρίψει το σύστημα. Όταν χάνεις είσαι απλώς άλλο ένα κορόιδο. Τι, δεν είσαι τζογαδόρος; Ε, καλά. Ο τζόγος έχει πολλά πρόσωπα. Η τύχη, το πεπρωμένο, το σύμπαν, what ever, σου έχει δώσει την ελευθερία να δημιουργείς σχέσεις που σε βοηθάνε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ουρανός στον Κριό μπορεί ήδη να έριξε στο δρόμο σου, ή εσύ να έπεσες στο δρόμο κάποιων/ας/ου που σου άνοιξε μια επαγγελματική ευκαιρία ή που σε ερωτεύθηκε ή που σου γύρισε στο κεφάλι προς μία κατεύθυνση που δεν είχες φανταστεί πριν. Ο Άρης και η Αφροδίτη από τις 20/2 επίσης στον Κριό ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο θέμα Έρωτας/Δημιουργία/Μέλλον. Φυσικά κι έχεις πέσει ή μάλλον επέλεξες να πέσεις σε ανθρώπους που αρχικά βρήκες εξαιρετικά σέξι κι ενδιαφέροντες, αλλά που στο τέλος έφυγαν ανοίγοντας μια τρύπα στο εγώ και την αυτοπεποίθησή σου. Δεν είναι εύκολο να παρατήσεις αυτό το μοτίβο του ενθουσιασμού και της απόρριψης. Τώρα, ωστόσο, ως τζογαδόρος μπορείς να ξαναποντάρεις. Ε;

[+] Επιθυμία για έναν Άλλο, δημιουργικότητα που κοχλάζει, διασκέδαση.

[-] Υπερβολή.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο τέταρτος οίκος. Αχ, αυτός ο τέταρτος οίκος που εκφράζεται από τον Κριό. Με τον Ουρανό εκεί οι γεννημένοι μέσα στον Δεκέμβριο και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου συνειδητοποίησαν, από το 2011 οι πρώτοι, ότι είχαν μια βόμβα στα θεμέλια της ζωής τους –προσωπικής και επαγγελματικής– που έσκαγε απρόοπτα, ξαφνικά και τις περισσότερες φορές άτσαλα, τινάζοντας στον αέρα σχέσεις, δεσμούς και δουλειά. Τώρα αυτός ο oίκος ενεργοποιείται ξανά από τον Άρη και την Αφροδίτη από 20/2 ταράζοντας τα νερά οικογένειας και καριέρας, δημιουργώντας εσωτερική αναταραχή και λειτουργώντας ενοχλητικά για ό,τι είναι κρυμμένο, δεν λέγεται, αποσιωπάται ή αποφεύγεται. Είτε οικογενειακές δυσκολίες είτε επαγγελματικά προβλήματα είτε κακοκεφιά και αίσθημα εγκατάλειψης, μπαίνεις σε μια περίοδο που χρειάζεται να μιλάς περισσότερο από την καρδιά σου, να είσαι παρών όταν σε χρειάζονται οι δικοί σου, να αντέχεις όταν οι άλλοι δεν είναι υποστηρικτικοί. Η Αφροδίτη από δίπλα δίνει λύσεις, λειαίνει τις διαφορές, αμβλύνει τις εντάσεις. Μίλα.

[+] Οικογενειακή θαλπωρή, επαγγελματική νηνεμία, σπίτι καταφύγιο.

[-] Σύννεφα στο σπίτι, επαγγελματικές αντιξοότητες, το σπίτι ως πρόβλημα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Από τις 20/2 ξεκινάει μια περίοδος που είναι θετική και βοηθητική για ό,τι περιέχει ιδέες, σχέδια, επικοινωνία. Μπορεί να είναι μια περίοδος που την περνάς με βόλτες και συναντήσεις με φίλους ή με παρέες, μπορεί να έχει ένα μίνι ταξίδι ή μετακόμιση, μπορεί να είναι ελαφριά και ανέφελη χωρίς σοβαρές στεναχώριες αλλά και ούτε μεγάλες χαρές – μια cool περίοδος. Από την άλλη μπορεί να είσαι πολυάσχολος, να τρέχεις σε δέκα δουλειές αλλά χωρίς ουσιαστικά να κάνεις κάτι. Α, ναι. Μπορεί να τη λες στους άλλους, η γλώσσα σου να τσακίζει ή οι ιδέες σου να είναι σκληροπυρηνικές ενοχλώντας τους άλλους – προσοχή σε αυτή τη διάσταση. Μπορεί επίσης να είναι μια εποχή που ξεκινάς σπουδές ή χρειάζεται να τρέξεις τις σπουδές σου, που μπορεί να βάζεις σε εφαρμογή μια επαγγελματική σου βλέψη, που βγαίνεις σε επαγγελματικά ραντεβού ή που λύνεις με συζητήσεις γόρδιους αισθηματικούς δεσμούς.

[+] Μπορείς να διοργανώσεις, να μετακομίσεις, να ταξιδέψεις, να μάθεις.

[-] Προσοχή στην οδήγηση, στο μεταφορικό μέσο, στις μονοδιάστατες απόψεις σου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μετά από ένα έντονο διάστημα με τον Άρη στο ζώδιό σου (από 12/1), στις 20/2 που περνάει στον Κριό μπορείς να κάνεις ανασκόπηση των συμβάντων και να προχωρήσεις. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο χρήμα και την οικονομική σου ασφάλεια αλλά και στις αξίες σου και σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου. Άρα ό,τι σου προσφέρει ασφάλεια, ό,τι σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση, ότι βοηθάει την αυτοεκτίμησή σου είναι αυτό που χρειάζεται να κυνηγήσεις ή να καλλιεργήσεις. Δηλαδή, πρέπει να δεις πού βρίσκεσαι οικονομικά και να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την υλική σου πραγματικότητα, όπως και να ακονίσεις τα ταλέντα που έχεις ώστε να νιώθεις ιδιαίτερος/η. Η σύγκρουση, αν υπάρξει, βρίσκεται στο δικό μου/δικό σου που εύκολα γίνεται το δικό μου δικό μου και το δικό σου πάλι δικό μου. Λεφτά, το ζήτημα. Που όταν έχεις όλα τρέχουν και όταν δεν έχεις υπάρχουν γκρίνιες.

[+] Τρόποι να αυξήσεις το εισόδημά σου, αναπάντεχο έξτρα εισόδημα ή οικονομική ανακούφιση.

[-] Απόφυγε παρορμητικές αγορές, την απληστία και τον παρτακισμό.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ