Cosmic Telegram

Καρκίνε...308

Καρκίνε, το καθήκον σου είναι να μη μεταμορφωθείς σ’ ένα ρομπότ που το τηλεχειριστήριό του το έχει παραδώσει σε άλλους, μόνο και μόνο από το φόβο ότι αν δεν κάνεις ό,τι θέλουν θα μείνεις μόνος.  

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 308
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7496-16991.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Με σημαντικότατους πλανήτες στο ηλιακό σου ζενίθ αλλά και στο ίδιο το ζώδιό σου, είναι καιρός να διαπραγματευτείς, να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με αδιάλλακτους ανθρώπους που δεν υποχωρούν από τις απόψεις τους ούτε πόντο. Αφού κι εσύ είσαι σκληροπυρηνικός και επιθετικός στις απαιτήσεις σου, οι διαπραγματεύσεις αναμένονται εξαιρετικά αμφίρροπες. Απόφυγε την αλαζονεία που προκαλεί ο φόβος και η άμυνα, όπως χρειάζεται να αποφύγεις και τα τυχόν αισθήματα κατωτερότητας ή ηττοπάθειας. Να είσαι γοητευτικός όταν αντιμετωπίζεις τους γραφειοκράτες και τα μεγαλοστελέχη, αλλά κυρίως αληθινός. Οι ψευτοευγένειες και οι χαριτωμενιές δεν λειτουργούν.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Άρης στον 5ο ηλιακό σου οίκο τσιγκλάει το ρομαντικό, χαριτωμένο, κομψό, ανάλαφρο, συβαρίτη εαυτό σου να ξενυχτήσει, να ποντάρει, να κυνηγήσει, να αρχίσει να πετάει τα ρούχα καθ’ οδόν προς την κρεβατοκάμαρα (ακολουθώντας το αντικείμενο του πόθου του), να διακινδυνεύσει μια ερωτική περιπέτεια, να γελάσει, να αφήσει το παιδί μέσα του να παίξει χωρίς αναστολές και περιορισμούς. Με την Αφροδίτη ταυτόχρονα στον Λέοντα, μπορείς να πλατσουρίζεις τα πόδια σε μια πισίνα χαρούμενος με τα παιδιά σου και ευτυχισμένος που η Αγία Οικογένεια δεν είναι μύθος. Κι εδώ… may I have your attention please: ο Κρόνος ρίχνει μια σκιά μελαγχολίας στην ερωτική σου ζωή. Αυτός/ή που είσαι μαζί είναι αυτός/ή που σου αξίζει; 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Λένε ότι ποτέ δεν μπορείς να ξεκόψεις από τις ρίζες σου κι αυτό είναι κάτι που υποτίθεται έχεις μάθει (ή μαθαίνεις) με τον Κρόνο στον 4o οίκο σου. Έχει γίνει φανερό πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις τα κλισέ που υπάρχουν στα θέματα οικογένειας και δημιουργούν προκαταλήψεις, εντάσεις, συγκρούσεις, εξεγέρσεις, αλλά και το πόσο σε πονάει που πολλές φορές η οικογένεια ή οι στενοί σου άνθρωποι είναι αυτοί που σε πληγώνουν περισσότερο. Όσο για την Αφροδίτη στον 3ο ηλιακό σου οίκο, σου ζητάει να ανοιχτείς στον κόσμο, να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, να φύγεις διακοπές με κάποιον/α που αισθάνεσαι ασφάλεια μαζί του και να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες για μια σχέση που θα σε βγάλει για λίγο από τον εαυτό σου. Πάντως τώρα μπορείς να κατανοήσεις τα κίνητρα των αγαπημένων σου καλύτερα και να τους συγχωρήσεις για τις ψυχολογικές γρατζουνιές που κατά λάθος σου έχουν δημιουργήσει. Μπορείς να συζητήσεις, να ακουστείς και να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Υ.Γ. Ερμής στον Καρκίνο: Χρωστάς ή σου χρωστάνε; 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς σε οτιδήποτε παραπάνω από πέντε λεπτά, αφού τόσο αντέχεις να δίνεις την προσοχή σου σε ανθρώπους, ζώα ή πράγματα. Μην ανησυχείς, η διαταραχή αυτή της προσοχής σου είναι παροδική και διαρκεί όσο και η διέλευση του Άρη στον 3ο ηλιακό σου οίκο. Σε συνδυασμό με τη διέλευση των Ουρανού/Δία στον Κριό, ίσως νιώθεις σαν παιδί που θέλει να εξερευνήσει αυτό που βρίσκεται πίσω από την οθόνη της τηλεόρασης, ή που ζηλεύει τον πατέρα ή τη μητέρα που χάνονται όλη μέρα από το σπίτι πηγαίνοντας κάπου που φαντάζεται ότι περνάνε αξέχαστα. Παρόλο που αυτές οι διελεύσεις σού δίνουν την ευκαιρία να γυρίσεις μια υδρόγειο σταματώντας με το δάχτυλό σου το μέρος που η τύχη σού υποδεικνύει να ταξιδέψεις για τη μεγάλη περιπέτεια, σε κάνουν επίσης εξαιρετικά διστακτικό/ή στις μακρόχρονες δεσμεύσεις. Ωστόσο το μυαλό σου είναι δημιουργικό και παραγωγικό – εκμεταλλεύσου το.   

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κρόνε στο 2ο ηλιακό μου οίκο, είσαι απαίσιος! Ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς είναι για φιλαργυρία ή για τσιγγουνιά. Έχεις επιδείξει επανειλημμένως τη γενναιοδωρία σου και έχεις μάθει επίσης ότι μια γεμάτη τσέπη δεν σημαίνει απαραίτητα και έξτρα αυτοπεποίθηση. Ακόμα κι αν το να γίνεις πιο πλούσιος από ό,τι στα πιο τρελά όνειρά σου ΕΙΝΑΙ το πιο τρελό όνειρό σου, είσαι κάτι περισσότερο από μια ατμομηχανή που αντί για κάρβουνο λειτουργεί με ακόρεστες ορέξεις. Η πλανητική συγκυρία της εποχής πάντως απαιτεί από σένα σεβασμό στο χρήμα και στη δουλειά σου και να θυμάσαι ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα ένα πλάσμα με το κεφάλι κοντά στον Ήλιο και πόδια που πατάνε στη Γη. Αμήν. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Άρης είναι εδώ, η Αφροδίτη στον Λέοντα και ο Ερμής στον Καρκίνο. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κόσμος είναι ο καλύτερος τόπος για να ζεις. Έχεις ενέργεια, υπάρχει δράση, έχεις στιλ, you’ve got the look – φάε τη σκόνη μου, Κρόνε. Αυτή η βόμβα συσσωρευμένης ενέργειας σημαίνει ότι με τον Άρη είσαι έτοιμος/η να υπερασπίσεις τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου, αλλά και ότι ταυτόχρονα μπορείς να διαλύσεις με μια έκρηξη σχέσεις (ερωτικές/επαγγελματικές). Από κεκτημένη ταχύτητα ή επειδή έτσι αποφάσισες; Υ.Γ. Η Αφροδίτη στο 12ο οίκο έχει την τάση να θυσιάζεται για τον αγαπημένο, να ρίχνει οποιοδήποτε φταίξιμο στον εαυτό της και να παθαίνει τύψεις γιατί δεν είναι τέλεια. Αντί να προσπαθείς να ενσαρκώσεις την τελειότητα στη σχέση, γιατί δεν φεύγεις μαζί του/της μερικές μέρες κάπου που η φύση είναι υποβλητική και τα κινητά δεν πιάνουν;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αρχικά ξεπέρασε το φόβο ότι θα χάσεις το μυαλό σου επειδή δημιουργεί τη μια δυσάρεστη σκέψη πίσω από την άλλη με ταχύτητα φωτός. Βεβαίως και δεν είναι εύκολο να αποφύγεις σκέψεις που περιέχουν την καταστροφή σου ή τον τρόμο ότι θα χάσεις ό,τι έχεις δημιουργήσει με κόπο στη ζωή σου. Aν και το flip side του μυαλού μας συνήθως είναι λιγότερο δημοφιλές (αφού περιέχει τη θετική πλευρά των πραγμάτων που όμως θέλουν προσπάθεια για να συμβούν, σε αντίθεση με την καταστροφολογία στην οποία γλιστράμε εύκολα), καλό είναι να θυμάσαι ότι οι ανασφάλειες, οι φοβίες και τα άγχη είναι η βενζίνη που κάνει τη ζωή να τρέχει και να εξελίσσεται. Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητά μας βρίσκονται στις αδυναμίες μας. Για να ξεπεράσεις το σκόπελο του 12ου ηλιακού σου οίκου προχώρα μπροστά κλείνοντας τα αυτιά σου στις φωνές μέσα στο κεφάλι σου που προσπαθούν να σε πείσουν ότι το τέλος (σου) πλησιάζει – ούτε κατά διάνοια.                        

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στην Παρθένο σου θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσεις τις επιδιώξεις/προσδοκίες για το μέλλον, να ρίξεις μια ματιά στην ποιότητα των φίλων σου (αλλά και αυτών που συναναστρέφεσαι) και να αναμορφώσεις τα όνειρά σου. Θέλεις να γίνεις κάτι. Μπορείς; Εκτός αυτού η ανάγκη σου για αγάπη και προσοχή γίνεται πασιφανής ακόμα και σε ανθρώπους που δεν σε ξέρουν καλά. Το πρόβλημα είναι ότι με τον Κρόνο ακόμα στην Παρθένο, σου είναι σχεδόν αδύνατο να συμπεριφερθείς στους άλλους όσο ζεστά θα ήθελες. Θυμήσου όμως ότι ανάμεσα σε μια άχαρη κοινωνικότητα και στην επιθετικότητά σου –που έχει στόχο είτε να καλυτερεύσει τον κόσμο είτε να πληγώσει κάποιον που φοβάσαι ότι σε πλησίασε πολύ– υπάρχει και το γλυκό άρωμα της ελευθερίας.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κι ενώ οι Τοξότες των πρώτων ημερών πατάτε το πόδι τους για πρώτη φορά σε μια καινούργια, ανεξερεύνητη ήπειρο μέσα από σχέσεις ή καινούργιες επαγγελματικές προοπτικές, οι Τοξότες των τελευταίων ημερών βρίσκονται με τις άμαξες κολλημένες στη λάσπη και στη μέση του πουθενά, ανήμποροι να προχωρήσουν έστω κι ένα μέτρο. Ταυτόχρονα όλοι μαζί και διαδοχικά αντιμετωπίζετε εμπόδια που εμφανίζονται σαν φουσκάλες σε νερό που βράζει. Παρ’ όλα αυτά η Αφροδίτη σε σπρώχνει να φύγεις μακριά κι όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε κάθε περίπτωση η ζωή και τα δέλεαρ βρίσκονται έξω από το σπίτι, ενώ νιώθεις την ακατανίκητη επιθυμία να ξεπεράσεις ή να επεκτείνεις τα όρια και να ζήσεις κάτι εντελώς καινούργιο. Εξουθενωτικά εμπόδια και αδιαπραγμάτευτη θέληση για το καινούργιο: δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεις τέτοια παράδοξα. Υ.Γ. Μακάρι το σημείωμα της εφορίας να είναι για να πάρεις επιστροφή κι όχι για να δώσεις. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Θα το ακούσεις πολλές φορές μέχρι να σου συμβεί – αν δεν έχει συμβεί ήδη. Ζεις το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης. Όταν θα αποφασίσεις να γυρίσεις την πλάτη σου και να φύγεις από ένα κομμάτι της ζωής σου που έχει χάσει πια το νόημά του θα είσαι έτοιμος να μεγαλώσεις και να μπεις στο κλαμπ των ενηλίκων ως ισότιμο μέλος ενός κόσμου που τραντάζεται από αλλαγές. Η ωριμότητα, άλλωστε, είναι μια κατάκτηση συνυφασμένη με τους Αιγόκερους. Έχεις δίκιο που σκέφτεσαι ότι ποτέ δεν σου δόθηκε τίποτα χωρίς γερό αντίτιμο κι ότι και πάλι θα περάσεις από Συμπληγάδες για να καταφέρεις να έχεις το Πρόσωπο που σου αξίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρεις γρηγορότερα κάτι με το να παραπονιέσαι ή να θρηνείς για ό,τι καλείσαι να αφήσεις πίσω σου. Κρύψε γρήγορα το δάκρυ, σκλήρυνε το βλέμμα και όλα θα τελειώσουν με happy end. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορεί να λιώσει τελικά το παγόβουνο; Έτσι φαίνεται. Με την ευνοϊκή Αφροδίτη στον 7ο ηλιακό οίκο σου σκέφτεσαι ότι δεν χρειάζεται να διατηρείς ασφαλιστικές δικλείδες και φιλύποπτη απόσταση με όσους θέλεις να έρθεις πιο κοντά. Όσοι ήταν μέχρι τώρα δυσεύρετοι και ξινοί, τώρα σου χτυπάνε την πόρτα. Ακόμα και οι ηλίθιοι τους οποίους προσπαθούσες να αποφύγεις μοιάζουν λιγότερο απειλητικοί. Αυτή η διέλευση έχει την τάση να επιτρέπει σε ανθρώπους που αντιπαθιούνται, ή που έχουν παρεξηγηθεί στο παρελθόν, να μπορούν να φάνε μαζί ένα πιάτο σπαγγέτι ή να πιούνε έναν καφέ χωρίς να υπάρχει από πάνω τους κανένα σύννεφο. Την ίδια στιγμή σού επιτρέπει να αποκτήσεις μια υγιή απόσταση και να απογειωθείς μόνος σου. Ναι στην οικειότητα και το κοντά, αλλά παραμένεις πάντα Υδροχόος, μην ξεχνιόμαστε.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δεν πειράζει, ας το επαναλάβουμε άλλη μια φορά παρότι η επανάληψη δεν είναι μήτηρ μαθήσεως αλλά πηγή βαρεμάρας: τα τελευταία χρόνια έδωσες –και κάποιοι Ιχθύες δίνουν ακόμα– τον υπέρτατο αγώνα για να κρατηθείς στην επιφάνεια και να μην πνιγείς. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος/η να το παίζεις cool με ανθρώπους που δεν ήταν ούτε διαθέσιμοι αλλά ούτε έδειξαν συμπάθεια ή κατανόηση όταν τους χρειαζόσουν. Ο Άρης στον 7ο ηλιακό σου οίκο πάντως απαιτεί να εγκαταλείψεις τη σχεδόν φανατική προσήλωσή σου στις ανάγκες των άλλων και να θυμηθείς ότι δεν μπορείς συνεχώς να ελέγχεις τους άλλους ανθρώπους ή να προδικάζεις τις αντιδράσεις τους. Εάν θέλεις να γίνεις ολόκληρος και δυνατός, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καταπνίξεις τον απειλητικό σου θυμό –προς αυτούς που σου την πέφτουν και πάλι– και να χαμογελάσεις. A

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ