Cosmic Telegram

Καρκίνε...310

Καρκίνε, ενώ δέχεσαι τους ανθρώπους με ανοιχτές αγκάλες θα πρέπει να παθαίνουν σοκ όταν μετά από λίγο αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζεις σα σίριαλ κίλερ μέχρι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν από σαράντα κύματα.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 310
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7884-17929.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εάν είσαι τυχερός κι έχεις δουλειά πιθανόν να θέλεις να την εγκαταλείψεις, αλλά δεν τολμάς γιατί σκέφτεσαι ότι σου δίνει ασφάλεια. Εάν είσαι άνεργος σκέφτεσαι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, να δουλέψεις παντού ακόμα κι αν οι προτάσεις είναι κατώτερες των δυνατοτήτων και των προσόντων σου. Με ενεργό τον 6ο ηλιακό σου οίκο έχεις τη δυνατότητα να ξεπεράσεις το σκόπελο του ανταγωνισμού και των απαιτήσεων και να τρέξεις τη δική σου κούρσα. Αν έχεις διαπιστώσει ότι εκεί που εργάζεσαι έχεις περιθώρια να εξελιχθείς δώσε ό,τι δυναμικό έχεις ώστε να ανέβεις όροφο. Αν όχι, έχε τα μάτια σου ανοιχτά για την αερογέφυρα που θα σε οδηγήσει αλλού, και αν ψάχνεις για δουλειά τώρα, μη διστάσεις να χτυπήσεις πόρτες. Όσον αφορά την υγεία θα πρέπει να προσέξεις πώς φροντίζεις το σώμα σου και να επανεξετάσεις το διατροφικό σου lifestyle περισσότερο σοβαρά.   

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είναι διαπιστωμένο, αλλά όταν τα νέα είναι καλά η γλώσσα είναι περιεκτική και σύντομη. Η χαρά δεν χρειάζεται επεξήγηση. Σύντομα, λοιπόν, με το γκλάμορους ζευγάρι Άρη/Αφροδίτης στην Παρθένο, η ζωή μπορεί να είναι ΚΑΙ διασκεδαστική, γεμάτη ενδιαφέρουσες συναντήσεις, απρογραμμάτιστες ερωτικές ιστορίες, σεξουαλικές αγρυπνίες, ξαφνική τύχη. Ναι, ο Ερμής σε εκνευρίζει με υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια και με την πεζότητα της καθημερινότητας που αυτή τη στιγμή θέλεις να αγνοήσεις, ή με επαγγελματικές εκκρεμότητες που εμφανίζονται στη μέση του πουθενά. Όμως τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε σένα και τη διάθεση να ταξιδέψεις, να κυνηγήσεις, να παλιμπαιδίσεις, να σαχλαμαρίσεις, να μαγευτείς και να μαγέψεις, να ξεχάσεις και να ξεχαστείς. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Να ξεκινήσουμε με μια ερώτηση κρίσεως: Πόσο επαναστάτης ή ρεαλιστής είσαι όταν αποφεύγεις τις συγκρούσεις; Συνεχίζουμε. Παρά την πεισματική σου άρνηση οι σχέσεις με κάποια μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και είναι πιθανόν η υποψία μιας σύγκρουσης να μην επικρέμεται πια στην ατμόσφαιρα αλλά να ξεσπάσει. Άρα είναι φρόνιμο να σκεφτείς δύο και τρεις φορές πριν δημιουργήσεις σκηνές. Αν πάντως η ένταση προληφθεί, τότε το ίδιο το σπίτι ως χώρος δημιουργεί προβλήματα, ή απλά ίσως μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις κάτι σε αυτό. Και επειδή ο 4ος ηλιακός οίκος που συμβολίζει και τα ψυχολογικά σου θεμέλια είναι ύπουλος, μια συμβουλή: κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει στην προσωπική και ιδιωτική μάχη που ίσως δώσεις με τα αισθήματα εγκατάλειψης. Η λύση βρίσκεται στη λιγότερη ενασχόληση με τα τραύματα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Οι αλλαγές που κάνεις, ή θα κάνεις, και θα έχουν αντίκτυπο στα επόμενα χρόνια ΔΕΝ είναι μια γρήγορη μετάβαση. Σαν Καρκίνος χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστείς, οπότε κάνε τα σχέδιά σου και προετοιμάσου για τα νέα δεδομένα. Μπορεί να τρως τα νύχια σου από την αγωνία ή να στοιχειώνεσαι από  αμφιβολίες και φόβους, αλλά δεν είσαι χαμένος στο δάσος ακόμα κι αν νομίζεις ότι στα κλαδιά του δέντρου υπάρχουν μάτια που σε παρακολουθούν. Όταν είσαι έτοιμος/η να προχωρήσεις θα το κάνεις. Take your time αλλά μην ξεχνιέσαι – οι μηχανές είναι αναμμένες ήδη. Και δύο χαριτωμένα θέματα για αυτό το μήνα: Επικοινωνία και μετακίνηση. Αποφεύγεις το ένα, σε τρομάζει το δεύτερο γιατί μεταφορικά σημαίνει και ξεβόλεμα από ό,τι έχεις μάθει. Το ζήτημα είναι γιατί/με ποιον/πώς παθιάζεσαι και με ποιον τρομάζεις ή σε τρομάζει. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αυτοί που σε κατηγορούν για φιλαρέσκεια και την ανάγκη σου για προσοχή στα όρια του ναρκισσισμού παραλείπουν επίτηδες το γεγονός ότι μπορείς να γίνεις χαλί να σε πατήσει όταν κάποιος που αγαπάς σου πει σ’ αγαπάω ακόμα κι αν δεν το εννοεί. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τους πάντες μπέρδεψες τις τύψεις σου από το παρελθόν με τις παράλογες απαιτήσεις των άλλων, το θέλω σου με τα θέλω τους. Οπότε κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για εγωισμό τώρα που επικεντρώνεσαι στις επιθυμίες σου, στις ορέξεις σου, στις ανάγκες σου. Θέλεις αγκαλιές, δείπνα για δύο, σαββατοκύριακα σε καλά ξενοδοχεία, δώρα και ό,τι ονομάζεται πολυτέλεια της καθημερινής ζωής. Δεν χρειάζεσαι ένα σκέτο «σ’ αγαπώ», χρειάζεσαι και τις υλικές χειρονομίες για να το αισθανθείς καλύτερα. Α, και δεν είναι ποινικό αδίκημα μία στις τόσες να ζητάς ΔΥΝΑΤΑ. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Άρη στο ζώδιό μας γινόμαστε απαιτητικοί και περιμένουμε από τους άλλους να υποχωρούν στις αξιώσεις μας  και να μας κάνουνε όλα τα χατίρια. Η υγιής ορμητικότητα είναι απαραίτητη, όπως και η θέληση να βγούμε εκεί έξω για να διεκδικήσουμε έρωτες, σχέσεις, δουλειές, εξέλιξη κι ασφαλώς επιβεβαίωση. Όμως το σλόγκαν του Άρη είναι ακραία εγωιστικό: θέλω και το θέλω ΤΩΡΑ. Και τότε αρχίζει ο πόλεμος γιατί κανείς δεν παραδίδεται εύκολα. Όταν στη σκηνή δίπλα στον Άρη εμφανίζεται και η Αφροδίτη, πριν πάρεις οριστικές και δραστικές αποφάσεις σκέψου ότι οι σχέσεις ζωής μπορούν να σε ανταμείψουν υπό τον όρο να μη θυμώνεις εάν κάποιος που σε ενδιαφέρει δεν ενδιαφέρεται για σένα με τον ίδιο τρόπο. Μπορείς να διεκδικήσεις (Άρης), αλλά διπλωματικά (Αφροδίτη). Μπορείς να δράσεις (Άρης) αλλά σύμφωνα με τις αξίες σου (Αφροδίτη). Got it? 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μην το ρίξεις στο ποτό (ή σε οποιαδήποτε κατάχρηση) επειδή κάποιος/α που υπολόγιζες σου αρνήθηκε την υποστήριξή του, ή επειδή κάποιος δεν σε αγαπάει όσο θα ήθελες ή γιατί η ζωή είναι άδικη. Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγείσαι σε μια ναρκοθετημένη περιοχή από ένα πειστικό (και γοητευτικό) οδηγό και ξαφνικά βρίσκεσαι μόνος με την αγωνία του επόμενου βήματος. Φυσικά θα υπάρξουν και στιγμές που εκεί που είσαι έτοιμος/η να πατήσεις μια νάρκη ένα στιβαρό χέρι (μάλλον θηλυκού γένους) θα σε αρπάζει για να σε φέρει πίσω στη ζωή. Πάντως αν η ένταση της δουλειάς μπορεί να σε αποσπάσει από σχέσεις που το λιγότερο σε μελαγχολούν και το περισσότερο σε κάνουν έξαλλο, έχει καλώς. Δεν βγάζεις που δεν βγάζεις άκρη με τις σχέσεις, τουλάχιστον φρόντισε ώστε η εργασιοθεραπεία να σου αποφέρει κέρδος. Αν ούτε η εργασία σε ηρεμεί γράψου επειγόντως στο γυμναστήριο.   

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η είσοδος νέων φίλων, ή η ενίσχυση των δεσμών σου με τους ήδη υπάρχοντες, ή η ομοθυμία σου με συνεργάτες που μοιράζεσαι μαζί τους κοινές ιδέες ή επαγγελματικά οράματα μπορούν να ξεμπλοκάρουν και τις συντροφικές ή ερωτικές σου σχέσεις που τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι είχαν κολλήσει. Όταν μπαίνει ήλιος στο δωμάτιο φωτίζει διαφορετικά ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό. Δεν έχει σημασία η σκόνη που φαίνεται, σημασία έχει η θερμότητα που δημιουργείται. Επίσης για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις με επιτυχία το αντικείμενο του πόθου σου αυτή την εποχή θα χρειαστείς πολύ χώρο, πολύ φρέσκο αέρα  και πολύ προσωπικό χρόνο μακριά του.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν ο Χείρων (ο «πληγωμένος θεραπευτής») βρίσκεται στον 4ο οίκο σου είναι γεγονός ότι αναμοχλεύει οικογενειακά τραύματα. Όπως και ότι παρίστασαι ως θεατής στην απομυθοποίηση της οικογένειας, ή ότι αναγκάζεσαι να σηκώσεις επιπλέον βάρη, ή απογοητεύεσαι από αυτήν, ή ότι μπορεί το ίδιο το σπίτι να γίνεται βραχνάς εξαιτίας χρεών ή επισκευών. Ή, ίσως, πως ξενερώνεις από την αναισθησία ανθρώπων που θεωρείς πολύ δικούς σου. Σαν αντίδραση παριστάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα και υπερασπίζεσαι σχέσεις που κατά βάθος ξέρεις ότι δεν είναι αυτές που θέλεις. Ταυτόχρονα προσπαθείς να διακριθείς επαγγελματικά με την ενδόμυχη σκέψη ότι «αφού δεν με αγαπάνε αυτοί που θέλω ε, τουλάχιστον ας με εκτιμάει ο κόσμος για αυτό που καταφέρνω επαγγελματικά». Ωστόσο μην ξεχνάς ότι είναι η κατανόηση των άλλων που μας κάνει να συνεχίζουμε.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ακόμα κι αν φοβάσαι τα διαγωνίσματα έρχεται μια στιγμή που δεν μπορείς να καθυστερείς τις απαντήσεις. Όποια κι αν είναι η άποψη των άλλων, ακόμα κι αν σε θεωρούν υπερβολικό ή και σκληροπυρηνικό στις απόψεις σου, από εδώ και πέρα θα πρέπει να υψώσεις τη φωνή σου και να μη φοβηθείς το ενδεχόμενο να σε χαρακτηρίσουν τρελαμένο ή βλάκα. Ξέρεις επίσης ότι ο πάγος στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν λιώνει πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι, ότι το σπίτι σου –το παλιό ή το νέο που σκέφτεσαι να αποκτήσεις– είναι άδειο όταν δεν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αναφέρεται και σε ένα παιδί και ότι οι σκέψεις που κάνεις για μια προσωπική Χιροσίμα είναι παιχνίδια του μυαλού σου που σε εμποδίζουν να χαρείς τις στιγμές της μαγείας που έχεις ανάγκη.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το στοίχημα είναι απλό: να αντιληφθείς ότι η οικονομική ασφάλεια δεν έχει καμιά σχέση με τη συναισθηματική πληρότητα. Αν αισθάνεσαι σαν ένα πληγωμένο, θυμωμένο άγριο ζώο που κανείς δεν δίνει σημασία στις ανάγκες του, τότε οι πλανήτες στον 8ο οίκο σου σε φέρνουν πιο κοντά στο/η σύντροφό σου και σου χαρίζουν μερικές πολύ ευχάριστες σεξουαλικές στιγμές – όμως μη χρησιμοποιήσεις το σεξ ως διαπραγματευτικό όπλο ή ως μέσο πίεσης αλλά ως καθαρή απόλαυση. Επίσης θυμήσου ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις πίσω στη σπηλιά για να τραφείς μόνος/η με το θήραμα. Αν θέλεις να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι – με το/τη σύντροφο, με το συνεταίρο, με την τράπεζα (χρωστάς, δεν χρωστάς;) και φυσικά και με την κοινωνία, προσφέροντάς της τη δημιουργικότητά σου. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μην παγώνεις μαζοχιστικά την οθόνη του συναισθηματικού dvd σου στις ατυχίες, τα δάκρια, τις αποτυχίες και τους φόβους. Η ζωή είναι σαν τη ρόδα του λούνα παρκ: τη μία στιγμή βρίσκεσαι ενθουσιασμένος στην κορυφή και την άλλη βρίσκεσαι στο έδαφος απελπισμένος που δεν μπορείς να πετάξεις. Με τον Άρη και τον Κρόνο στην Παρθένο αναλαμβάνεις το δύσκολο καθήκον όχι να αποφασίσεις ποιες σχέσεις θα κρατήσεις και ποιες θα πετάξεις –αυτό είναι το εύκολο κομμάτι– αλλά το με ποιους θα κολλήσεις για τα επόμενα χρόνια. Είναι δυσάρεστο τώρα που μαθαίνεις να επικοινωνείς να βγαίνει στην επιφάνεια ο βαθύς φόβος ότι αυτοί που πλησιάζεις για να ερωτευτείς ή πως αυτοί που σε πλησιάζουν το κάνουν για να σε εκμεταλλευτούν. Είναι φοβερό τι σκέφτεται ο άνθρωπος για να καταστρέψει την ευχαρίστηση και για να ματαιώσει τις επιθυμίες του. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 *gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ