Cosmic Telegram

Stardust Summerguide 2010

Ο Γίωργος Πανόπουλος προβλέπει το φετινό καλοκαίρι

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7919-18017.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Υπάρχει μία  στιγμή που σαν αστραπή περνάει από το μυαλό σου η φράση «είμαι μεγάλος πια», εννοώντας ότι είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος του εαυτού σου. Εδώ και αρκετούς μήνες το σύμπαν σε βοηθάει (δηλαδή σε πιέζει) να εξελίξεις ή να εγκαταλείψεις σχέσεις, δουλειά, ζωή. Είσαι ΕΣΥ –μόνος– και οι ΑΛΛΟΙ (ενάντιοι συνήθως). Ευτυχώς που ταυτόχρονα η Αφροδίτη στον Ζυγό προσπαθεί να δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας και δημιουργεί στιγμές που θυμάσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι και υπέροχη. Πάντως περνάς μια σκληρή δοκιμασία ενηλικίωσης, αν και κανείς δεν πιστεύει ότι ένας Κριός μπορεί να αντέξει την ωριμότητα. Στο μεταξύ και φίλους έχεις και όνειρα έχεις και σχέσεις που σε στηρίζουν έχεις. Μην το ξεχνάς αυτό τις στιγμές που θα τα βάζεις με τον Θεό και δεν θα θέλεις να δεις κανέναν.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Εάν με την Αφροδίτη στον 6ο ηλιακό σου οίκο μπορούσες να καθίσεις για δύο λεπτά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς ίσως, ίσως βίωνες μια νωχελική ηρεμία. Όμως δεν μπορείς, αφού στον 6ο σου οίκο γίνεται πόλεμος που δεν σε αφήνει να αισθανθείς την ελαφρότητα της ύπαρξης. Μυαλό και σώμα τρέχουν (ακόμα και στις διακοπές;), κάνουν υπερωρίες, εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στην εργασιακή υστερία. Και μάλιστα χωρίς επιβράβευση. Μία λύση είναι να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις έχει νόημα και στόχο – για ξαναδιάβασε το μύθο με τη χελώνα και το λαγό. Υ.Γ. Με ανάδρομο τον Ερμή (20/8-13/9) προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου με τη γραφειοκρατία, με τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις και θεώρησε το διάστημα κατάλληλο για διορθωτικές κινήσεις. Α, και ει δυνατόν ελάττωσε την καφεΐνη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αφροδίτη και Άρης στον Ζυγό σε σπρώχνουν να λειτουργήσεις με ρυθμούς adsl, κάνοντάς σε να πιστέψεις ότι κανένας περιορισμός δεν μπορεί να ανακόψει τη δημιουργικότητά σου. Μπορείς να αισθανθείς και πάλι την ευχαρίστηση που νιώθει ένας έφηβος φλερτάροντας και κατακτώντας το κορίτσι/ή το αγόρι που ονειρεύεται. Αχ και να μη βρισκόταν ο Κρόνος εκεί δίπλα. Θα μπορούσες να διασκεδάσεις και να εκφραστείς χωρίς να σκέφτεσαι ότι πίσω από κάθε σχέση υπάρχουν αυστηρές δεσμεύσεις και περιορισμοί. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο (20/8-13/9), μη διστάσεις να πετάξεις στα σκουπίδια ένα σχέδιο που δεν προχωράει. Κι αν χρειάζεται να μιλήσεις για ένα καυτό θέμα που σε απασχολεί, κάν’ το με ειλικρίνεια και με αίσθηση δικαιοσύνης. Φρόντισε εκκρεμότητες σε οικογένεια και σπίτι. Ό,τι κι αν συμβαίνει, η ενέργεια στον 5ο σου οίκο μπορεί να λειτουργήσει και σαν πολυβιταμίνη και υπάρχουν στιγμές που ο ουρανός θα είναι ανοιχτός στις επιθυμίες σου. Πρόσεξε μόνο τι θα ζητήσεις και πώς θα το ζητήσεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση αυτόν το μήνα: 1) Άρης/Κρόνος δεν σου επιτρέπουν να δραπετεύσεις από οικογενειακές και επαγγελματικές αναταράξεις. Σε μία εποχή που είναι πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ελεύθερος από οικογενειακά άγχη, ανακαλύπτεις ότι το σπίτι σου δεν είναι το καταφύγιό σου. 2) Το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα φέρνει στην επιφάνεια παράπονα και πληγωμένους εγωισμούς στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. 3) Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (20/8-13/9) και η επαγγελματική και προσωπική σου καθημερινότητα μοιάζουν με εκείνα τα παιχνίδια που ανοίγοντάς τα ξεπετάγεται ένας κλόουν με έξω τη γλώσσα. Υ.Γ. Εντάξει, η Αφροδίτη επίσης στον Ζυγό υπόσχεται και στιγμές γαλήνης – τόσο λίγες, τόσο αναντικατάστατες.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με την ένταση στον 3ο ηλιακό σου οίκο, πρόσεξε μερικές λακκούβες: 1) Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα – οι πράξεις έχουν νόημα. 2) Μη μασάς στην επιθετικότητα του/της συντρόφου σου και κάνε ένα βήμα πίσω στα δικαιολογημένα παράπονα. 3) Οι εξαιρετικές ικανότητές σου στο παιχνίδι της γοητείας δεν βοηθάνε αυτή τη φορά. 4) Μην αντιμετωπίσεις τις συζητήσεις σαν bras de fer. Κατά τα άλλα, ο γνωστός βραχνάς με τα οικονομικά επιστρέφει όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον 2ο οίκο σου –από 20/8 ως 13/9–για να σου υπενθυμίσει ότι το χρήμα μπορεί να σε γκαντεμιάσει όταν έχει συμπεριφορά ασανσέρ προς το υπόγειο. Υ.Γ. Προς Θεού, μην απορρίπτεις προτάσεις μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρεις επακριβώςτα αποτελέσματά τους. Βγες έξω και συνάντησε αυτούς που ενδιαφέρονται για σένα επαγγελματικά και αυτούς που θα σε φλερτάρουν. Εν πάση περιπτώσει: Διασκέδασε!

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Παίρνοντας βαθιά ανάσα μετά την απομάκρυνση του Κρόνου από το ζώδιό σου, το μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζεις πλέον ονομάζεται Οικονομική Ασφάλεια. Το χρήμα από εδώ και πέρα γίνεται το βαρόμετρο της διάθεσής σου και πηγή ανησυχίας. Με την οικονομική κρίση να βαθαίνει μην υποχωρήσεις στην απογοήτευση αλλά εκμεταλλεύσου τη διαίσθησή σου να ανακαλύψεις/επινοήσεις πηγές εισοδήματος και πιθανότητες κέρδους εκεί που οι άλλοι βλέπουν πιθανότητες αποτυχίας. Επίσης, θεωρώντας τη συντροφικότητα σαν τον πιο συμπαγή οικονομική συνεταιρισμό –βάζοντας δηλαδή στο συναίσθημα και πρακτικότητα– μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα το οικονομικό τσουνάμι. Σλόγκαν σου: η ισχύς εν τη ενώσει. Υ.Γ. Μεταξύ 20/8 και 13/9 που ο Ερμής είναι ανάδρομος, επαναπροσδιόρισε τους επαγγελματικούς στόχους, λύσε εκκρεμότητες που άφησες να χρονίσουν, δημιούργησε το πλάνο της νέας χρονιάς και μην εκνευρίζεσαι με καθυστερήσεις που δεν εξαρτώνται από σένα. Ψυχραιμία και όχι αποφάσεις μεγάλου χρονικού ορίζοντα. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με πλανητικές όψεις που έχουν τον Ζυγό στην αιχμή τους, οι Αλλαγές –ευχάριστες και δυσάρεστες– συνεχίζουν να αποτελούν το πιάτο της ημέρας. Βεβαίως με τον Άρη στο ζώδιό σου φαίνεται ότι το αίμα σου ξεπαγώνει και η επιστροφή του Κρόνου, αυτή τη φορά για τα καλά στον Ζυγό, σου δίνει την ψυχραιμία (αλλά και φόβο και ανησυχία) για να αντιμετωπίσεις μια πραγματικότητα που δεν έχει καμία γοητεία. Σχέσεις, επαγγελματικά, οικογένεια, φιλίες και στόχοι δεν μένουν ίδια. Αν και η Αφροδίτη, επίσης στο ζώδιό σου, υπενθυμίζει ότι ζωή χωρίς ρομαντισμό είναι ά-ζωη, εντούτοις προέχει η λογική, η οργάνωση, η πρακτικότητα. Υ.Γ. Επειδή ο ανάδρομος Ερμής (20/8-13/9) θα σου σπάσει το ηθικό με παράλογα γεγονότα και αντιδράσεις, προσπάθησε να μην τα παίρνεις προσωπικά.           

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ενεργοποιημένος από σημαντικούς πλανήτες, ο ηλιακός 12ος οίκος σου –που περιέχει λάθη, κρυφούς εχθρούς, τύψεις και ανάγκη για κάτι μεγαλύτερο από σένα– σε φορτίζει με αντιφατικά αισθήματα. Τη μια στιγμή ο Δαυίδ νικάει τον Γολιάθ και όλα μοιάζουν δίκαια και την άλλη ο λύκος τρώει την Κοκκινοσκουφίτσα κι όλα καταρρέουν. Τι γίνεται όμως όταν τα γεγονότα περιέχουν ταυτόχρονα χαρά και τρόμο; Το να εξαφανιστείς κάπου χωρίς να αφήσεις διεύθυνση δεν είναι λύση, το να ξορκίσεις όμως τους εσωτερικούς σου δαίμονες είναι αναγκαίο. Και κάτι ακόμα: υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να απαιτείς τα δίκαια δικαιώματά σου και στο να συμπεριφέρεσαι σαν υστερική ντίβα επειδή φοβάσαι την εγκατάλειψη. Υ.Γ. Πρόσεχε μετακινήσεις, ραντεβού, ταξίδια – οργάνωσέ τα με ακρίβεια χειρούργου. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είτε η καριέρα σου βρίσκεται σε ανοδική πορεία είτε σε κώμα, ονειρεύεσαι μια ζωή καλύτερη από αυτή που ζεις. Με αυξημένη πάντως την πλανητική ενέργεια στον 11ο ηλιακό σου οίκο δεν είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές σου, ούτε για το πού πηγαίνεις, ούτε καν για τα όνειρά σου και τις προσδοκίες σου για το μέλλον. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι είσαι ξεροκέφαλος και πολλές φορές αδιάλλακτος, τότε ακόμα και οι συμβουλές των φίλων σου μοιάζουν με κόκκινο πανί. Όμως επειδή είσαι Τοξότης θα κάνεις τα πάντα για να αποδείξεις ότι έρωτας, επάγγελμα, σχέσεις και όνειρα μπορούν να γίνουν τα συστατικά μιας περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς. Βάλε το Stetson, πάρε το μαστίγιο και ξεκίνα να καταπλήξεις τα πλήθη ακόμα κι αν δεν ξέρεις πού πηγαίνεις.   

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Στην καριέρα σου Άρης/Αφροδίτη ενεργοποιούν  θετικά αυτό τον τομέα αρκεί να έχεις κατά νου δύο πράγματα: 1) Η πίεση όταν γίνεται παραγωγική είναι αποτελεσματική και 2) Όταν ο ανταγωνισμός γίνεται αθέμιτος –από τη μεριά σου, ή τη μεριά τους– δημιουργεί απώλειες. Προς Θεού, δεν έχεις την πολυτέλεια τώρα να σκέφτεσαι ότι είσαι ανυπεράσπιστος ή ότι δεν έχεις κανέναν στο πλευρό σου. Γιατί και έχεις, και μπορείς να αποκτήσεις χωρίς δυσκολία. Ναι, μπορεί η δύσκολη γωνία μεταξύ Κρόνου στον Ζυγό και Πλούτωνα στον Αιγόκερω να δημιουργεί μια μέγγενη στα επαγγελματικά σου, αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι άλλο ένα ανθρώπινο ον που εξαρτάται από τους άλλους, γεμάτο φόβους, ανασφάλειες και περιορισμούς, αλλά ταυτόχρονα είσαι προικισμένος με ένα μυαλό που όταν παραμένει ψύχραιμο μπορεί να δει το εσωτερικό του ρολογιού, την ώρα του, την αξία του, τις δυνατότητές του και τις προοπτικές του, όταν οι άλλοι χαζεύουν απλώς το μπρασελέ. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι οδηγίες χρήσεως που χρειάζεται να εμπεδώσεις: 1) Πώς να είσαι πιστός σε αυτούς που δεν το αξίζουν. 2) Πώς να δείχνεις κατανόηση σε αυτούς που ενώ τους συμβουλεύεις από την ψυχή σου, αυτοί σε γράφουν. 3) Πώς να μην πνιγείς βοηθώντας αυτούς που πνίγονται και πάνω από όλα πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Κι εδώ ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Έχεις κι εσύ ανάγκες. Εντάξει, το πάθος δεν είναι κάτι που εξομολογούνται εύκολα ότι ονειρεύονται οι καλόγριες και οι Υδροχόοι, αλλά αφού είσαι και πεινασμένος και διψασμένος πρέπει να βρεις έναν τρόπο που θα συνδυάζει τον ιδεαλισμό σου με τις σεξουαλικές, συναισθηματικές επιθυμίες σου. Υ.Γ. Άρα, προτού φύγεις για ταξίδι, στείλεις κάρτες κι αγοράσεις σουβενίρ, θυμήσου ότι αφενός πρέπει να ελέγξεις εξονυχιστικά το περιεχόμενο του πορτοφολιού σου και αφετέρου ότι υπάρχουν δυσάρεστες αισθηματικές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπίσεις.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ίσως ο τύπος που βγήκε τις προάλλες –με τα μάγουλα ελαφρώς κόκκινα, φορώντας μαύρα γυαλιά, χαμογελώντας σαρδόνια και κουβαλώντας μια γεμάτη σακούλα– από ένα sex shop να ήταν Ιχθύς με έντονη ενεργοποίση του 8ου ηλιακού του οίκου. Δεν γνωρίζουμε αν ανάμεσα στις αγορές υπήρχε και μια κούκλα, γεγονός που σημαίνει ότι προτιμάει μια κούκλα αντί για έναν πραγματικό άνθρωπο με προβλήματα, άγχη και αγωνίες, όμως εσύ αυτό το διάστημα θα αντιμετωπίσεις ανθρώπους που πρέπει να μοιραστείτε βαθύτερα κομμάτια του εαυτού σας -επώδυνα και χαροποιά- με στόχο να έρθετε όσο γίνεται πιο κοντά. Αν όχι, τα αισθήματα θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια σαν εκρήξεις διά ασήμαντον αφορμήν, με αποτέλεσμα δυσάρεστες σχέσεις. Επίσης, προσοχή στα κοινά οικονομικά σου με σύντροφο ή συνεταίρο ή με τα πάρε-δώσε σου με τράπεζες, δάνεια και εφορία. Τέλος, μην επεμβαίνεις στον ιδιωτικό χώρο των άλλων, γιατί κι αυτοί είναι μυγιάγγιχτοι αυτή την εποχή. A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

*gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ