Cosmic Telegram

Λέων...311

Λέων επικεντρώνεσαι σχεδόν πάντα σε κάποιον/α µε συµπεριφορά κακοµαθηµένου παιδιού

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 311
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8040-18298.jpg

Λέων επικεντρώνεσαι σχεδόν πάντα σε κάποιον/α µε συµπεριφορά κακοµαθηµένου παιδιού, που παρεκκλίνει από την κανονικότητα, που δεν διαθέτει λούστρο και καλούς τρόπους, που δεν έχει διαµορφωθεί ακόµα. Ξέρεις γιατί; Για να παραστήσεις τον Πυγµαλίωνα.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το επαγγελματικό στάτους άλλαξε/αλλάζει/θα αλλάξει και αν δεν αλλάξει ξαφνικά και απρόοπτα χωρίς τη δική σου διαμεσολάβηση (λόγω Ουρανού κυρίως) είναι οι πράξεις σου και οι επιλογές σου που θα σε ανεβάσουν ή θα σε γκρεμίσουν, οπότε κάθε απόφασή σου είναι καθοριστική. Είναι εποχή (κι όταν μιλάμε για εποχή δεν αναφερόμαστε στην προσεχή εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα, αλλά για μια επίπονη, χρονοβόρα διαδικασία) που χρειάζεται να ακουμπήσεις τα δυνατά σου χαρτιά σου στο τραπέζι αντιμετωπίζοντας χαρτοκλέφτες, διεφθαρμένους, άπληστους, ψώνια, αδιάλλακτους, σκυλιά του πολέμου και παλιές καραβάνες. Όμως: ποτέ μην ξεχνάς πόσο τυχερός είσαι που γεννήθηκες Κριός. Όταν έχεις στόχο και έμπνευση παίρνεις φωτιά. Το ωροσκόπιό σου μπορεί να είναι χάλια και τα παιδικά σου χρόνια άθλια, όμως έχεις τη δύναμη να δημιουργήσεις το δικό σου πεπρωμένο.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Γιατί πρέπει να γεμίζουμε τον αέρα με ανοησίες μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουμε τη σιωπή και την αμηχανία που προκαλεί; Με σημαντικούς πλανήτες στον 5ο οίκο σου η μεγάλη ώρα (των Σχέσεων αλλά και της Απόλαυσης) είναι ΤΩΡΑ. Αν μπορείς να μοιράζεσαι τη σιωπή (αλλά και τη Δράση, για να μην ξεχνιόμαστε) με αυτόν/ή που είσαι ερωτευμένος, τότε έχεις βρει τον Ξεχωριστό/ή που έψαχνες και είναι η ώρα ο έρωτας να μετουσιωθεί σε κάτι παραπάνω. Αν ζεις με κάποιον/α και αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ανήκει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τη μόνη διαφορά ότι αυτός/ή έχει σφυγμό, τότε βάλε την καρδιά σου σε πέντε  χαρτόκουτα και φύγε ή κάνε τέχνη. 

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εάν αρχίσει να ψιχαλίζει θλίψη στο σπίτι, ψυχραιμία. Όταν ο Άρης διελαύνει το ναδίρ του ηλιακού σου ωροσκοπίου είσαι επιρρεπής σε αισθήματα που θα έκαναν ακόμα κι έναν κτηνώδη λάτρη της ελεύθερης αγοράς να αγκομαχάει. Είτε είσαι 4 χρονών είτε είσαι 40+  ίσως αισθάνεσαι τόσο μόνος και φοβισμένος όσο και ένα παιδάκι που χάθηκε σε ένα mall. Εάν είσαι τελείως μπερδεμένος βγες έξω, κοινωνικοποιήσου, μπες σε ατέλειωτες συζητήσεις, αφέσου στην καθημερινότητα των συναναστροφών. Μπορεί και να ξεχαστείς. Παλιότερα κάθε στιγμή ήταν μια υπέροχη στιγμή για να ερωτευτείς ή για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί. Τώρα για να καταφέρεις να ερωτευτείς και να προχωρήσεις, ή για να κάνεις ένα παιδί, χρειάζεσαι (και χρειάζονται και οι άλλοι) εντατική ψυχανάλυση και πολλή τύχη. Αυτό που μετράει δεν είναι το πόσο ώριμος ή ισορροπημένος είσαι, αλλά το πόσο διατεθειμένος είσαι να πληρώσεις το αντίτιμο που απαιτείται από σένα ως εραστής ή γονιός. Το να αυξήσεις την αντοχή σου στην εσωτερική δυσφορία είναι μια βοηθητική λύση. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο 3ος οίκος συμβολίζει τους γείτονες, τα αδέλφια και τους στενούς συγγενείς, κι όταν ο Άρης βρίσκεται σε αυτόν σημαίνει προβλήματα μαζί τους. Αυτό λέει η παραδοσιακή αστρολογία. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις τώρα να ακούσεις από κάποιον είναι να μην είσαι νευρικός και ευέξαπτος, γιατί τη στιγμή που θα στο πει μπορεί ασυναίσθητα να απαντήσεις κάτι τόσο θανατηφόρο που μετά δεν θα ξέρεις πώς να το μαζέψεις. Ας ελπίσουμε ότι η Αφροδίτη θα σε αποτρέψει από δυσάρεστες συγκρούσεις και ότι θα χρησιμοποιήσεις την ενέργεια και την κινητικότητα για να δεις χρήσιμους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν στα σχέδιά σου. Κι ότι δεν θα κρυφτείς από τον κόσμο. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με ενεργοποιημένο τον ηλιακό σου 2ο οίκο μπαίνεις στον πειρασμό να ανοίξεις το στόμα σου περισσότερο απ’ τον Λύκο στην Κοκκινοσκουφίτσα για να γευτείς ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο κόσμος. Όμως το σεξ, όπως και οι συνεργασίες, χρειάζονται δύο τουλάχιστον παρτενέρ και μάλιστα ευχαριστημένους για να λειτουργήσουν. Φυσικά και μπορείς να βελτιώσεις και να ανεβάσεις την ποιότητα των προσωπικών και επαγγελματικών σου σχέσεων αφού το χαμόγελό σου είναι μια παγίδα για τους άλλους και αφού είσαι σε θέση να επιβάλεις τους προσωπικούς σου ρυθμούς. Από την άλλη όμως μπαίνεις στον πειρασμό να φωνάξεις «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου». Οπότε γιατί κάποιος να κάνει σεξ ή να συνεργαστεί μαζί σου όταν αυτό που σκέφτεσαι είναι μόνο η δική σου ευχαρίστηση και το δικό σου κέρδος; 

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Στις 21/7 ο Κρόνος φεύγει οριστικά από το ζώδιό σου και δεν θα ξαναγυρίσει πριν από 28-30 χρόνια. Ό,τι έγινε έγινε και τώρα χωρίς πίεση (οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών πρέπει να δείξουν ψυχραιμία με τον αλλοπρόσαλλο Ουρανό που θα επιστρέψει και πάλι στους Ιχθύες) μπορείς να αντιμετωπίσεις τη ζωή έχοντας τον έλεγχό της και κατευθύνοντας το αποτέλεσμα. Η συγκυρία είναι καλή, αφού με τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου βγαίνεις στο προσκήνιο σα λαμπερός πρωταγωνιστής κι όχι σαν μίζερος κομπάρσος. Βεβαίως χρειάζεσαι πολλές κουταλιές ζάχαρη για να φύγει από το στόμα σου η πικρή, στυφή γεύση των προηγούμενων χρόνων που ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά της σ’ έκανε για πρώτη φορά να αισθανθείς θνητός, τρωτός και ανίσχυρος. Όμως οι πλανητικές επιρροές βοηθούν να χαλαρώσεις ώστε να μην τρελιάζεις συνεχώς για το μέλλον και αυτό που θα φέρει. Υ.Γ. Υιοθετώντας μια ευγενική αδιαφορία προς ό,τι σε ενοχλεί θα εκπλαγείς με την ανταπόκριση που θα έχεις. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στο 12ο οίκο σου μένει όπως σε κάθε οίκο γύρω στις 6 εβδομάδες και επανέρχεται μετά από δύο χρόνια, όμως η θέση του σε αυτόν δημιουργεί τεράστιο χάος και σύγχυση στο μυαλό σου. Τα μυστικά της ζωής σου μπορεί να σου δίνουν την ευκαιρία να εμφανίζεσαι κοινωνικά διαφορετικός από ό,τι στην πραγματικότητα είσαι, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να σε κάνει να συμπεριφέρεσαι σα διχασμένος. Επιπλέον αυτά που σκέφτεσαι κατά την περίοδο αυτής της διέλευσης είναι τόσο καταστροφικά και σκοτεινά που θα τρόμαζαν ακόμα και τον Ρόμποκοπ. Όμως η δοκιμασία τελειώνει όταν ο Άρης θα μπει στο ζώδιό σου (30/7). Α, και καλώς τα δέχτηκες, αυτή τη φορά για τα καλά: ο Κρόνος είναι εδώ (21/7) για να σε κάνει περισσότερο συνειδητοποιημένο και ώριμο (για να βαθύνει δηλαδή τις αδιόρατες τώρα ρυτίδες του προσώπου σου και να δημιουργήσει την πρώτη λευκή τρίχα στα μαλλιά σου). 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με πλανήτες στον 11ο οίκο σου μπορείς να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να σκεφτείς ψύχραιμες αναζωογονητικές σκέψεις, να ανανεώσεις τις φιλίες και τις επαγγελματικές σου σχέσεις, να βρεις νέους συντρόφους (ή να ανανεώσεις τις σχέσεις σου) για να υπερασπιστείτε μαζί τούς στόχους και τις ελπίδες σας για καλύτερο αύριο ή για να επεκτείνετε μαζί τις επιχειρήσεις σκοπεύοντας στην κατάκτηση των αγορών. Όπως πάντα, υπάρχει και το flip side: αντίθετα με το φυσικό κυβερνήτη του 11ου ηλιακού σου οίκου –τον Ουρανό–, εσύ ο θνητός δεν μπορείς να πετάξεις στα Τάρταρα τις συντροφικές σου σχέσεις επειδή δεν έχουν την αρμονία που θέλεις. Ούτε να ψάχνεις στα σύννεφα την ιδανική σχέση. Στη Γη υπάρχει ευτυχώς και η σκιά που δίνει βάθος στα αισθήματα και έντονες συγκρούσεις που δημιουργούν εξέλιξη. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η μονομανία με τα παιδιά, το/τη σύζυγο και το γάμο φυσικά και δεν αποτελούν προτεραιότητες για όλους τους Τοξότες, και κυρίως τους τελευταίους μήνες. Η διέλευση του Ουρανού στον Κριό δείχνει ότι είσαι σε ανοιχτή σύγκρουση με οτιδήποτε συντηρητικό και δοκιμασμένο. Για την ακρίβεια, οτιδήποτε μικροαστικό και βαρετό αρχίζει να σου δίνει στα νεύρα. Με την ανάδρομη κίνηση του Ουρανού γίνεσαι ακόμα πιο ανυπόμονος για ανανέωση, ενώ οι άλλοι σε καταδικάζουν σε ακινησία. Μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου ρόζ ή να ανακαλύψεις το piercing, να βγαίνεις στους δρόμους σούργελο σαν τη Lady Gaga ή να κοιμάσαι κομμάτια στο αυτοκίνητό σου, όμως επαγγελματικά κάποιος προσπαθεί να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή σου το παίζει αφεντικό. Καλάαα… 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μείνε προσηλωμένος σε ό,τι καταπιάνεσαι και διατήρησε την ισορροπία σου περπατώντας πάνω στο λεπτό πάγο των σχέσεων. Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο με δυνατότητες ωστόσο να κάνεις βήματα μπροστά χωρίς  να ενοχλήσεις με τη φιλοδοξία σου αυτούς που μπορούν να σου βάλουν μία πέτρα στο πόδι για να σε δουν στο βάθος της λίμνης. Στο σκηνικό υπάρχει και ο Άλλος, που σα σειρήνα σε καλεί να ξεχάσεις προγραμματισμούς και καριέρα και να ασχοληθείς αποκλειστικά μαζί του/ης. Θυμήσου πάντως ότι τώρα δεν μπορείς να συνδυάσεις business and pleasure.  Καθετί που σχετίζεται με διαφήμιση, εξωτερικό, σπουδές, μίντια, εκδόσεις, μετακινήσεις, δημόσιες σχέσεις και δίκες αποτελεί προτεραιότητα. Υ.Γ. Χμ… Για τον Κρόνο θα μιλήσουμε άλλη φορά. Εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία επί πολλούς μήνες…  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο συνδυασμός Άρη + Αφροδίτης μπορεί να σου φέρει την οικονομική στήριξη που περιμένεις, αλλά και να σε κάνει περισσότερο ειλικρινή στις συναισθηματικές ανάγκες που έχεις. Το «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς» μπορεί να ακούγεται σαν αφόρητο κλισέ, αλλά τώρα νιώθεις τα αποτελέσματά του. Ταυτόχρονα πρέπει να ανοίξεις καινούργιες πόρτες και να δοκιμάσεις την τύχη σου αποτινάσσοντας από πάνω σου ένα μεγάλο μέρος της μελαγχολίας των τελευταίων μηνών. Η συμβουλή είναι να μην αφήσεις ούτε μια μπουκιά στο πιάτο σου υπολογίζοντας τους καλούς τρόπους. Και μια συμπαντική ερώτηση που αξίζει να σκεφτείς ιδιαίτερα: αφού θεωρείς ότι εσύ γράφεις το σενάριο της ζωής σου  μπορείς να απαντήσεις επακριβώς ποιος ή τι πιστεύεις ότι σε κάνει να τρέχεις;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν έχεις κάνει έστω και μία σχέση, ξέρεις ήδη ότι υπάρχουν στιγμές που ο Άλλος είναι κάποιος/α που σε στηρίζει τη στιγμή που παραπατάς, που σε αγκαλιάζει τη στιγμή που αναζητάς εναγώνια μια αγκαλιά, που σε αντέχει όταν ούτε εσύ ο ίδιος δεν υπομένεις τον εαυτό σου, που σε αγαπάει ακόμα κι αν φέρεσαι σαν αλλοπαρμένη ντίβα που απαιτεί τα λάθος πράγματα τη λάθος στιγμή. Υπάρχουν και περίοδοι –όπως τώρα– που αυτός ο υπέροχος Άλλος μεταμορφώνεται σε ένα αναίσθητο τέρας που δεν δίνει δεκάρα για τις επιθυμίες σου. Υ.Γ. Επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις στο τραπέζι. Σήκωσε τα μανίκια σου με χάρη, τίναξε τα μαλλιά πίσω, πηγούνι ψηλά, ξεσκόνισε το στιλ σου – η παράσταση έχει αρχίσει. A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 *gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ