Cosmic Telegram

Καρκίνε...309

Καρκίνε, ΜΗΝ κάνεις τη Μαμά σ’ όποιον σου στραγγίζει την ενέργεια

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 309
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7716-17476.jpg

Ολική έκλειψη Ηλίου 11/7 στις 19° 24΄ του Καρκίνου, στις 22.33 Ερμής στον Λέοντα (9/7-28/7) Αφροδίτη στην Παρθένο (10/7-7/8) 

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σχεδόν σε συγκινούν οι περίοδοι που τα επίπεδα υστερίας στην καριέρα μειώνονται και η οικογενειακή ζωή μοιάζει με καρτ ποστάλ με ευτυχισμένες οικογένειες, που οι ρόλοι φαίνονται μοιρασμένοι, όλοι χαμογελάνε, κανείς δεν απειλεί τον άλλον, όλοι μιλάνε χαμηλόφωνα δίνοντας την αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ τους και που οι συναισθηματικές καταστροφές έχουν μετακομίσει έξω από το σπίτι. Είναι ωραία να μην ελέγχεις τα μέλη της οικογένειας και να παραιτείσαι από τις ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται. Είναι σα να βιώνεις το θαύμα της ζωής. Και ξαφνικά: danger, danger, danger. Με την έκλειψη Ηλίου (11/7) στον Καρκίνο, αισθάνεσαι ότι στραγγαλίζεσαι από την οικογένεια; Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι με τη θέση που έχεις στον κόσμο; Αισθάνεσαι αποξένωση, ότι δεν εκφράζεσαι όπως θέλεις; Ή μήπως –hurrah, hurrah– ένα μωρό έρχεται; 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Εάν έχεις σχέδια, χρειάζεσαι επαφές που θα σε βοηθήσουν, πλάνα που επείγεσαι να γίνουν πράξη, ένα όνειρο που θέλεις να πραγματοποιηθεί ή μια σημαντική ιδέα που θέλεις να παρουσιάσεις στους συνεργάτες σου, σχεδίασέ τα γύρω από αυτή την έκλειψη Ηλίου (11/7) και τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν. Οι επικοινωνιακές σου ικανότητες είναι στο φουλ, είσαι ευφυής, πειστικός και εύγλωττος. Πες αυτό που θέλεις στα αυτιά που έχεις επιλέξει και η υποστήριξή τους δεν θα είναι χλιαρή. Κι ο λάκκος: αν ξύσεις την επιφάνεια θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν. Αφού όλα μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά και χωρίς να ανοίξει μύτη, κάν’ την προσπάθεια τώρα. Έχοντας άνεση με την καρδιά σου, αναζωογόνησε αισθήματα που πιθανόν μοιάζουν μαραμένα ενώ δεν θα ’πρεπε. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με το 2ο οίκο σου να ενεργοποιείται από την έκλειψη Ηλίου (11/7), μάλλον συνειδητοποιείς ότι το χρήμα αποσπάει όλο και περισσότερο την προσοχή σου. Ίσως σε βοηθήσει να ξέρεις ότι το ίδιο διάστημα που θα προσπαθείς να βρεις βιώσιμες λύσεις που θα σε εξασφαλίσουν οικονομικά, νέες πηγές εσόδων μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά σαν μαργαρίτες μετά από μια καταιγίδα. Μάζεψέ τις όσο είναι φρέσκιες. Αν πάλι τυχαίνει να είσαι κάποιος με προδιαγραφές «ήρωα» και δεν σε ενδιαφέρουν υλικά πράγματα όπως τα αυτοκίνητα, τα ακριβά ρούχα και οι επιθυμίες της σάρκας, δεν χρειάζεται να δώσεις σημασία στην απληστία σου. Ίσως νιώσεις άβολα όμως σε σχέση με τους συνεργάτες που θα δείξουν ανταγωνιστικές τάσεις και τη διάθεση να σου στρώσουν το δρόμο με πινέζες. Προσπέρασέ τους και μην πέσεις στην παγίδα να μεγεθύνεις τέτοιες καταστάσεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με την έκλειψη Ηλίου (11/7) οι προβολείς πέφτουν επάνω σου. Ακόμα κι αν ανήκεις στους ντροπαλούς Καρκίνους, θα γίνεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο πρωταγωνιστής του κύκλου που κινείσαι. Με μια επαγγελματική πιρουέτα ή με μια χαρμόσυνη ανακοίνωση; «Χμ… πες μου τώρα και για τους κινδύνους, γιατί υπάρχουν και κίνδυνοι, έτσι δεν είναι;». Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ’θελες, έχεις δύο επιλογές: α) Να σκεφτείς το ενδεχόμενο η καριέρα σου να έχει βαλτώσει και να αναλάβεις δράση ή β) Να σκεφτείς σε τι τέρατα μεταμορφώνονται οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν ότι έχουν σταθερή σχέση και να μην υποκύψεις στον πειρασμό μιας δέσμευσης. Φυσικά υπάρχει και η καλή εκδοχή. Να αποφασίσεις ότι δεν κάνεις χωρίς τον Άλλον και να μπεις στη Σχέση με χάρη και ενθουσιασμό.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με την Αφροδίτη για λίγο ακόμα στο ζώδιό σου μπορείς να φορέσεις έναν τόνο πιο ανοιχτά ρούχα, να χαμογελάσεις, να φλερτάρεις. Έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις; Κοίτα τους άλλους να το κάνουν και γίνε τρυφερός κάνοντας πράξη ό,τι έχεις διαβάσει: «Αν θέλεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό στους άλλους, δείξε ευαισθησία στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους» – αν δεν μπορείς, τουλάχιστον υποδύσου την. Η έκλειψη Ηλίου (11/7) σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις αδιέξοδα πατρόν συμπεριφοράς που έχεις υιοθετήσει σαν άμυνα. Είναι εκπληκτικό ότι με τα χρόνια οι άμυνες που έχεις δημιουργήσει για να μην αισθάνεσαι ευάλωτος στη δουλειά, στις σχέσεις, στα ερωτικά προέρχονται όλες από έλλειψη εμπιστοσύνης. Όμως αν δεν διακινδυνεύσεις να πληγωθείς, δεν πρόκειται ποτέ να ζήσεις τις στιγμές ευτυχίας που σου αναλογούν.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια γύρω στην έκλειψη Ηλίου (11/7), τότε είσαι συντονισμένος με το σύμπαν. Δεν είναι βεβαίως η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου, μόνο που αυτές τις μέρες μπορεί εξωτερικά να γελάς αλλά μέσα σου να αισθάνεσαι ότι ζεις μια μελαγχολική Κυριακή απόγευμα με το διπλό ερώτημα: «Τι κάνω και γιατί κάνω ό,τι κάνω στη ζωή μου;». Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό, αλλά απολύτως πρακτικό. Τι γίνεται με τη δουλειά, τις προσδοκίες και τις σχέσεις σου; Ανήκεις σε αυτούς που κυκλοφορούν με ένα θερμόμετρο για να δουν αν η σχέση τους έχει δέκατα, πυρετό ή υποθερμία. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται τώρα, αφού ο Άλλος πιθανόν είναι πιεσμένος με κάτι που δεν σε αφορά – άρα μη νιώθεις άδικα εγκαταλειμμένος/η. Εξάλλου η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (από 10/7) ενώνει, δεν χωρίζει. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με την έκλειψη Ηλίου (3/10) εάν αισθάνεσαι ότι τα πράγματα τρέχουν με έξτρα στροφές στον τομέα της καριέρας σου και ότι η δημόσια εικόνα σου έρχεται στο προσκήνιο, έχεις δίκιο. Μπορείς να έχεις την προσοχή των ανθρώπων εκείνων που μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα σου. Οι ικανότητές σου, ο δυναμισμός σου και τα ταλέντα σου βρίσκονται στη βιτρίνα διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αν λοιπόν έχεις κάτι που να ενδιαφέρει, κάτι που μπορεί να προωθήσει την καριέρα σου, κάτι που μπορεί να εντυπωσιάσει με την έμπνευσή του και την αποτελεσματικότητά του, δείξ’ το. Ξέροντας ότι αποτελείς το τέλειο παράδειγμα της αυτοπειθαρχίας και της επίμονης δουλειάς, πρέπει να αφιερώσεις όλη την ενέργειά σου για να προφυλαχτείς από καλοθελητές που πίσω από το «μα, πόσο ταλαντούχος είσαι!» τροχίζουν με μανία το κλαδί που σε κρατάει.                       

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με την έκλειψη Ηλίου (3/10) μπορεί να σκέφτεσαι να κατακτήσεις το Έβερεστ κι έχεις τη δύναμη να το κάνεις – αλλά το σύμπαν σού προτείνει να γειωθείς, να ξανασκεφτείς τις σχέσεις σου με την οικογένειά σου, να προωθήσεις τη δουλειά σου, να δημιουργήσεις ένα δίκτυο γνωριμιών, να απευθυνθείς σε φίλους για να μοιραστείς μαζί τους τις ιδέες σου, να αρχίσεις αυτά τα σεμινάρια που σε ενδιαφέρουν, να κάνεις εκείνο το ταξίδι στο εξωτερικό, να φύγεις για μεταπτυχιακά, να μετακομίσεις, να αρχίσεις ξένες γλώσσες, να γράψεις το βιβλίο που θέλεις, να κάνεις εισαγωγές-εξαγωγές, να εξελίξεις τις δημόσιες σχέσεις σου, να μιλήσεις για τα σχέδιά σου στους ενδιαφερόμενους, να ενδιαφερθείς για διαφορετικές σκέψεις, πολιτισμούς, θρησκείες. Υ.Γ. Μην τα βάζεις με τους ανθρώπους που σε στηρίζουν επειδή έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Τι λέει για σένα η έκλειψη Ηλίου στις 11/7; Ότι αντί  να κοιτάς αγχωμένος το ταβάνι μέχρι τις 3 το πρωί, καλύτερα θα ήταν να ισορροπήσεις το βιβλίο εσόδων-εξόδων και να αναζητήσεις συνεργασίες που θα μπορέσουν να σου εξασφαλίσουν την οικονομική σου ασφάλεια. Για έναν Τοξότη βέβαια η ζωή είναι μια ατέλειωτη σειρά από περιπέτειες με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα: Οι επιτυχίες συχνά ακολουθούν κατά πόδας τις αποτυχίες και με την ίδια συχνότητα συμβαίνει και το αντίθετο. Όποτε νομίζεις ότι βρήκες τον τρόπο για να απαλλαγείς από τις ευθύνες σου και ετοιμάζεσαι να εξαφανιστείς, κάποιος σε σπρώχνει στα φώτα της δημοσιότητας, ένας άλλος σου προτείνει να κατέβεις στην πολιτική, μια επαγγελματική συνεργασία τελειώνει ή μία κληρονομιά σού έρχεται από εκεί που δεν το περίμενες κ.λπ.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με ακόμα μία εξαιρετικά σημαντική έκλειψη –αυτή τη φορά Ηλίου στον Καρκίνο (11/7)– εάν πιστεύεις ότι κάποιος που δουλεύεις μαζί του σου βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο με τις απαιτήσεις του, πάρ’ το αλλιώς: αν δεν έχεις ικανοποιητικό plan b κάνε ένα βήμα πίσω. Αν δεν αντέχεις ούτε λεπτό, σπάσε το γόρδιο δεσμό αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες της απόφασής σου. Οι συντροφικές σχέσεις επίσης αποτελούν προτεραιότητα. Είναι γνωστό ότι αν δεν νιώθεις άνετα σε μια σχέση μπορεί να χάσεις την υπομονή σου με το σύντροφο. Μην ξεχνάς ότι η παρόρμηση όταν αφήνεται ανεξέλεγκτη είναι ένας τρομοκράτης που χτυπάει τυφλά. Πριν εκραγείς σκέψου ότι δεν είσαι ο πιο εύκολος άνθρωπος στην επικοινωνία. Ίσως ο Άλλος αποστασιοποιείται γιατί ΕΣΥ έχεις πρόβλημα να ανοιχτείς συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να νιώθει απόρριψη. Αν είναι αυτό το πρόβλημα προσπάθησε να γίνεις πιο συνεννοήσιμος. Ρώτησε τι τρέχει και μην περιμένεις να έρθει ο Άλλος προς τα εσένα, γιατί ΔΕΝ.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ενώ η έκλειψη Ηλίου (11/7) συμβαίνει στον ηλιακό 6ο οίκο σου σκέφτεσαι ότι η δουλειά δεν είναι και τόσο άσχημη όταν σου δίνει την ελευθερία να εκφραστείς δημιουργικά. Αυτή την περίοδο πάντως πρέπει να βρεις τη δύναμη να παραβλέψεις τον εγωισμό και το γαϊδουροπείσμα και να υπηρετήσεις το σκοπό και τα σχέδιά σου με ρόλο δευτεραγωνιστή. Δεν μπορείς να επιβάλεις τους δικούς ρυθμούς ούτε είναι καιρός για ικανοποίηση των φιλοδοξιών σου. Αυτό σου υπενθυμίζει και ο Άρης στην Παρθένο: η δουλειά πρέπει να γίνεται οργανωμένα, πειθαρχημένα και χωρίς την απαίτηση να σου αναγνωριστεί τίποτα τώρα. Α, όσο για τις ερωτικές σχέσεις, άφησε το/τη σύντροφό σου να σου αποκαλύψει τα χαρτιά του/της και μην αφήνεις παλιά τραύματα να υπεισέρχονται σε καινούργιες σχέσεις.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η έκλειψη Ηλίου στον 5ο οίκο σου, που παραδοσιακά περιέχει τον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργικότητα, σου τονίζει ότι είναι καιρός να τινάξεις από πάνω σου τις ψευδαισθήσεις για τον έρωτα και να κάνεις βουτιά στο επόμενο κύμα. Φυσικά κι είναι υπέροχο να διασκεδάζεις, να βγαίνεις σε ραντεβού, να ερωτεύεσαι και να αφήνεσαι στην ελαφρότητα της ζωής, όμως αυτή τη φορά σκέφτεσαι πολύ σοβαρά τη σημασία του Ζεύγους και πώς να το δημιουργήσεις χωρίς επιπλοκές. Επίσης χρειάζεται να αποφασίσεις ποιο από τα σχέδιά σου έχει μέλλον και τι πρέπει να πετάξεις γρήγορα στα σκουπίδια. Είναι ώρα αλλαγών πλεύσης εάν δεν θέλεις να προσκρούσεις σε παγόβουνο. Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι επειδή αισθάνεσαι τυχερός σημαίνει ότι είσαι όντως τυχερός. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

*gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ