Cosmic Telegram

Καρκίνε...307

Καρκίνε, είσαι ένας θαυμάσιος, γλυκός άνθρωπος με πνευματικές ανησυχίες.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 307
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7299-16557.jpg

Καρκίνε, είσαι ένας θαυμάσιος, γλυκός άνθρωπος με πνευματικές ανησυχίες, πρώιμα ώριμος, ευτυχισμένος όταν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι και λυπημένος όταν οι άλλοι είναι λυπημένοι. Υπάρχουν και οι κυνικοί που μόλις σου φωνάξουν «έι, εσύ ο εξαρτημένος» θα γυρίσεις αμέσως. Δίνεις τα πάντα κυρίως στους καταθλιπτικούς που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά και στους «φαίνομαι loser αλλά κανείς δεν μπορεί να δει πόσο καλή ψυχή είμαι κάτω από αυτή τη μάσκα». Σε αυτούς κολλάς. Γιατί;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Τώρα λίγο λίγο τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν (;). Το προηγούμενο διάστημα, κι ενώ ο Άρης ευνοούσε τις ερωτικές περιπέτειες, στις φαντασιώσεις σου κυριαρχούσε κάποιος που είτε θεωρείς άπιαστο είτε δεν μπορείς να έχεις, ή ονειρευόσουνα ότι αυτός/ή που είσαι μαζί του/της έχει χαρακτηριστικά και ιδιότητες που δεν έχει – σαν τινέιτζερ δηλαδή που έχει σχέσεις με κάποιο συμμαθητή της, αλλά οι τοίχοι του δωματίου της είναι γεμάτες με πόστερ του Μπραντ Πιτ. Με την έκλειψη Σελήνης (26/6) στον Αιγόκερω, που σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις με Πλούτωνα/Δία/Ουρανό, οι σχέσεις γίνονται σύνθετες με απρόσμενα αποτελέσματα. Στην καλύτερη περίπτωση βγαίνεις προς τα έξω με φόρα: αν δεν είναι επαγγελματικοί οι λόγοι που σε κάνουν να τρέχεις, τότε κυριαρχείς κοινωνικά. Στη χειρότερη η πτώση σου (ερωτική ή επαγγελματική) είναι πιο γρήγορη από της Ελλάδας.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Υποθέτοντας ότι δεν συγκαταλέγεις τον εαυτό σου ανάμεσα στους γλυκερούς Ταύρους που υποκρίνονται ότι όλα είναι υπέροχα και μετά τρέχουν να αρπάξουν κάποιον αθώο από τα μούτρα ή να τα βάλουν με καλόβολους ανθρώπους, θα πρέπει να σκεφτείς δύο σοβαρά θέματα: (1) Στις 26/6 συμβαίνει μια δυσαρμονική Σεληνιακή έκλειψη στον 9ο ηλιακό σου οίκο και (2) αυτό σημαίνει ότι είναι η στιγμή για να συγκεντρώσεις όλη τη διανοητική δύναμη που διαθέτεις για να αντιληφθείς ότι είναι εντελώς άσκοπο να αρνείσαι ό,τι σου συνέβη σαν παιδί –καλό ή κακό– όσο και να κολλάς σε αυτό. Χώνεψέ το.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με την έκλειψη Σελήνης (26/6) στον 8ο οίκο σου μπορεί να μην πάρεις την κληρονομιά που περίμενες, μπορεί να σε κυνηγάει η τράπεζα για τα δάνεια ή να σου ήρθε/έρθει η πρώτη δόση της εφορίας, μπορεί να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος μέσα στη σχέση σου, αλλά αν μπορούσες για λίγο να αποσυνδέσεις τα άγχη σου από το σεξ η σεξουαλική σου ζωή θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα. Δεν είναι απίθανο μία σχέση που επιφανειακά πηγαίνει άσχημα το σεξουαλικό κομμάτι της να είναι καλύτερο από ποτέ. Από την άλλη πλευρά όμως πόσο αντέχεται κάποιος/α μόνο για το σεξ χωρίς έστω μία αμυδρή συναισθηματική επαφή; Συναίσθημα, δέσμευση, περιορισμοί. Θα πρέπει να νιώθεις αυξανομένη ναυτία κάθε φορά που ακούς αυτές τις λέξεις. Αυτή την εποχή πάντως είναι καλό να σκεφτείς ποιο κομμάτι του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς σου ελκύει τόσο έντονα τους προβληματικούς τύπους στη ζωή σου και γιατί είσαι εύκολος στόχος για ανισόρροπους που θεωρούν ότι αντέχεις οτιδήποτε. Ή, μήπως, ο ανισόρροπος/η είσαι εσύ; 

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η έκλειψη Σελήνης (26/6) τραντάζει έντονα το ηλιακό σου ωροσκόπιο, με αιχμή τις σχέσεις και την επαγγελματική σου ζωή που αναβαθμίζεται απρόοπτα ή παίρνει την κάτω βόλτα το ίδιο ξαφνικά. Αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί είναι οι παύσεις, τα μισόλογα, η καλυμμένη επιθετικότητα. Θυμήσου ότι η ειλικρίνεια είναι ο συντομότερος δρόμος για να λυθούν οι οποιεσδήποτε διαφορές και όχι τα καρκινίσια κόλπα «όταν πιέζομαι εξαφανίζομαι» ή «μάντεψε τι έχω». Επειδή με τον Ουρανό ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σε γοητεύσει, πού και πότε θα τον συναντήσεις και το αποτέλεσμα, μη βιαστείς να δηλώσεις ερωτευμένος/η – άσε ανοιχτή την πιθανότητα να είναι διάττοντας έρωτας. Με τον Δία πάντως θα προσθέσεις σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου, που όχι μόνο θα μείνουν, αλλά και θα σε  υπερασπίσουν από όσους διαδίδουν ότι βρίσκεσαι σε τέτοια εσωτερική σύγχυση που βρίσκεις την οδοντόβουρτσά σου στην κατάψυξη.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Φυσικά και είναι υπέροχο να γοητεύεις τα πλήθη. Να είσαι ο πρίγκιπας πάνω στο λευκό άλογο ή η πριγκίπισσα που ξυπνάει με ένα φιλί. Είναι σπουδαίο να είσαι πνευματικά εναργής, να ανήκεις στους πεφωτισμένους που σκέφτονται  ότι είναι ανόητοι όσοι τρέχουν για να φτάσουν στο τέλος της ημέρας στο πουθενά, αφού το χρήμα και η εξουσία ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τη δημιουργική ικανοποίηση, τη συναισθηματική πληρότητα ή το νόημα που χρειάζεσαι για να έχεις μια ολοκληρωμένη ζωή. Η σεληνιακή έκλειψη (26/6) σου στέλνει κι ένα άλλο μήνυμα. Η ευγενής φιλοδοξία, τα υψηλά όνειρα και οι μεγάλες προσδοκίες μπορεί να θρέφουν την ψυχή σου, αλλά όσο είσαι ζωντανός έχεις ένα φυσικό σώμα να φροντίσεις και την πρακτική ανάγκη να είσαι χρήσιμος. Άρα κοίταξε την υγεία σου και κάνε κάτι που θα πιάσει τόπο για τους άλλους χωρίς να περιμένεις ευχαριστώ.   

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπορείς να αισθανθείς δυνατός και αδύναμος την ίδια στιγμή. Μπορεί να μοιάζει με αντίφαση αλλά είναι αλήθεια. Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι πόσο να έχεις γίνει χαλκομανία σε μια μάντρα ή αν θα σε συγκρατήσει η τέντα που βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια της βίαιης πτώσης σου από την κορυφή ενός ουρανοξύστη. Ύστερα σηκώνεσαι όρθιος, ξεσκονίζεις τα ρούχα σου, χαμογελάς και πετάς ένα ευφυολόγημα. Η δυσαρμονική έκλειψη Σελήνης (26/6) σού δίνει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να σπάσεις το τσόφλι από το οποίο προσπαθούσες να βγεις και να αποδείξεις στον κόσμο πόσο δημιουργικό και ζωντανό πρόσωπο είσαι. Ακόμα κι αν σπάσεις τα μούτρα σου και πληγωθείς, είναι καλύτερο από το να κάθεσαι κλεισμένος στο δωμάτιό σου ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς σου. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος (26/6) συμβαίνουν  στον 4ο οίκο σου, το σπίτι και η οικογένεια γίνονται ένα ναρκοπέδιο χωρίς προειδοποιητικές πινακίδες. Και κατ’ επέκταση οι σχέσεις σου με τους αγαπημένους σου ανθρώπους μοιάζουν να μην έχουν την ευελιξία που θα ’θελες. Ο πιο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις τη δυσπραγία στο άμεσο περιβάλλον σου είναι να μεταφέρεις τον εκνευρισμό σου στη δουλειά σου. Λάθος. Το ότι ξαφνικά αισθάνεσαι ότι κανείς δεν σου δίνει την προσοχή που θέλεις δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το επαγγελματικό στάτους σου. Δεν είναι ο διευθυντής (ανώτερος ή συνάδελφος) υποχρεωμένος να σε νταντέψει επειδή κανείς δίπλα σου δεν είναι εύκαιρος να σου φέρει το μπιμπερό. Από την άλλη πλευρά, αν κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σε κανακέψει ανάλαβε εσύ τον εαυτό σου. Υ.Γ. Σημασία έχει να αγαπάς.                                        

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δημιουργείς σχεδόν ενόχληση στους άλλους όταν μιλάς ακατάπαυστα για οτιδήποτε –από το τηλεκοντρόλ που ανοίγεις την γκαραζόπορτα μέχρι την τοστιέρα που χάλασε– και δεν κάνεις ένα βήμα πίσω για να συνειδητοποιήσεις ότι μιλάς μιλάς μιλάς για να καλύψεις το κενό και τις αγωνίες που δεν ομολογείς. Ακόμα κι αν οι από πάνω σού σπάνε τα νεύρα μετακομίζοντας τα έπιπλα μεσάνυχτα, η ακατάσχετη φλυαρία σου έρχεται να σκεπάσει τους φόβους που έχεις για το άγνωστο και τις αόρατες δυνάμεις που βρίσκονται εν δράσει αυτή την εποχή. Με λίγα λόγια, φοβάσαι οτιδήποτε δεν μπορείς να ελέγξεις. Με την έκλειψη Σελήνης (26/6) παραδέξου τουλάχιστον τις επιθυμίες που σου έχουν γίνει έμμονη ιδέα και όλοι γύρω σου θα αρχίσουν να αναπνέουν πιο εύκολα. Και πάνω απ’ όλα ίσως αρχίσεις να μιλάς ουσιαστικά.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Τώρα που οι προσωπικοί πλανήτες βρίσκονται σε υδάτινα και γήινα ζώδια και η έκλειψη συμβαίνει στον Αιγόκερω (26/6), θα πρέπει να ετοιμαστείς (1) για μια συναισθηματική παλίρροια –αναμνήσεις, άλυτα ζητήματα καρδιάς, νοσταλγία, επιθυμία, ανάγκη για συντροφικότητα– και (2) για ένα κύμα οικονομικής ανασφάλειας: είμαι εξασφαλισμένος οικονομικά; Τι μέλλον έχω στη δουλειά μου; Καλή η περιπέτεια της ζωής αλλά πού είναι το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου; Τώρα μπορείς είτε να τρέξεις στο αεροδρόμιο αναζητώντας αλλού την τύχη σου είτε να δημιουργήσεις/προσφέρεις κάτι που θα αγοράσει κάποιος. Με δυο λόγια, ξαναβρίσκεις το ερωτικό σου ταμπεραμέντο και την αντοχή να διεκδικήσεις τα υλικά πράγματα της ζωής που την κάνουν πιο υποφερτή – και σίγουρα δεν είσαι διατεθειμένος να αφήσεις κανέναν να σου χαλάσει το πάρτι. Τουλάχιστον θα το προσπαθήσεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνο (26/6) στο ζώδιό σου, ας ελπίσουμε ότι θα αφήσεις πίσω σου τους αρνητικούς απολογισμούς που έκανες το προηγούμενο διάστημα, ότι αυτομαστιγώθηκες αρκετά κι ότι αποφάσισες να κάνεις ένα break –έστω για ένα weekend– φεύγοντας από το σκοτεινό γραφείο στο οποίο έχεις την αίσθηση ότι σε εκμεταλλεύονται. Το να συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει λάθος επιλογές σε ερωτικές σχέσεις ή επαγγελματικές κινήσεις είναι θεμιτό. Το να γκρινιάζεις για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν είναι ολέθριο. Ο Άρης στον 9ο οίκο σου σημαίνει ότι αποκτάς ξανά τον έλεγχο της ζωής σου. Με Δία/Ουρανό διεκδίκησε αυτό που σου ανήκει, φώναξε τις επιθυμίες σου, απαίτησε την προσοχή των άλλων, άλλαξε. Έστω και θυμωμένος/η πάντως, να θυμάσαι ότι αρέσεις. Υ.Γ. Αν χρειάζεται να συμβιβαστείς κάν’ το, αλλά όταν κάποιος πεινάει πολύ –κι εσύ πεινάς πολύ– δεν έχει άλλη επιλογή από το να αφήσει τους καλούς τρόπους στην άκρη και να φάει με τα χέρια.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η έκλειψη Σελήνης (26/6) έρχεται να δημιουργήσει εσωτερικές εκρήξεις: ανασφάλεια, τύψεις, εφιάλτες, μαύρες σκέψεις, αμφιβολία για τις ικανότητες και φοβίες ανήκουν στο ρεπερτόριο του 12ου οίκου. Ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτή την έκλειψη είναι να δραπετεύσεις για κάπου, ένας άλλος (σίγουρος) τρόπος είναι η σωματική κούραση ή ακόμα και η εργασιοθεραπεία (κι άλλη;), αλλά όχι η αναισθητοποίηση του μυαλού με αλκοόλ, φαγητό ή οτιδήποτε το ναρκώνει. Παρ’ όλ’ αυτά, με την Αφροδίτη στον Λέοντα, όλα –φαίνονται– να πηγαίνουν περίφημα εξωτερικά. Σα βασίλισσα σε μελίσσι, γύρω σου βουίζουν άνθρωποι που σε εκτιμούν και σε βρίσκουν τόσο μα τόσο Αναντικατάστατο και Υπέροχο. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι οι ανασφάλειές σου, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και σε κάνουν να αμφιβάλλεις όταν κάποιος σου λέει ότι του αρέσεις ότι το εννοεί κιόλας.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Κρόνο και τον Άρη στον τομέα των συντροφικών και επαγγελματικών σχέσεων και τη δυσαρμονική έκλειψη Σελήνης (26/6) στον Αιγόκερω, ίσως αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν την Björk στο “Violently Happy”, που αλλόφρων κόβει τα μαλλιά της με ένα τεράστιο ψαλίδι σε ένα καπιτονέ δωμάτιο. Αυτή ίσως είναι μια ατυχής μεταφορά που θέλει να δείξει την αηδία που νιώθεις για την παλιά ζωή (σου), για τις υποχωρήσεις που αναγκάζεσαι να κάνεις, τη μέχρι τρέλας άρνησή σου να κάνεις ό,τι κάνουν οι άλλοι και την αντιπάθεια προς μια κανονικότητα που δεν σου λέει τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια ομάδα (ή έναν αγαπημένο/η) που να αισθάνεσαι ότι ανήκεις, αλλά από την άλλη πλευρά, εσύ δεν είσαι που φωνάζεις σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα ήθελες ποτέ μα ποτέ να ανήκεις στους φυσιολογικούς; Ε; A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

*gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ