Cosmic Telegram

Stardust 478

Ακόμα και οι Κριοί μελαγχολούν

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 478
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65766-146185.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η ζόρικη έκλειψη Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15/4) έρχεται σαν συνειδητοποίηση ή σαν τράνταγμα. Σου έχει γίνει συνήθεια η σκέψη ότι πρέπει να σώσεις τους ανθρώπους που ερωτεύεσαι ή αγαπάς και που συνήθως είναι εξαρτημένοι από σένα, ή απελπισμένοι, ή σε μειονεκτική θέση κι έπειτα θυμώνεις γιατί σου ήπιαν το αίμα. Σταμάτα να παριστάνεις τον superman ή τη wonder woman, βόηθα όποτε μπορείς αλλά άσε τους άλλους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους χωρίς να αισθάνεσαι υποχρεωμένος/η να τους ισιώσεις. Είναι ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τρέχει τίποτα να μείνεις και μόνος/η ούτε είσαι loser αν δεν αναλάβεις το baby sitting κάθε προβληματικού που συναντάς.

[+] Κάθε σημαντική σχέση στη ζωή σου χρειάζεται να εξεταστεί/ επαναξεταστεί/ ξανακοιταχτεί.

[-] Ή θα προχωρήσεις ανανεώνοντας/βαθαίνοντας τους οποιουσδήποτε δεσμούς ή τους κόβεις. Τόσο απλά. Τόσο δύσκολα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μια απροσδιόριστη δυσαρέσκεια για τα πάντα. Η εργασιακή εξέλιξη αργεί. Ο/η σύντροφος σου τη σπάει. Τη δουλειά, παρόλο που είναι αυτή που ήταν πάντα, υπάρχουν ώρες που δεν την αντέχεις. Οι συνάδελφοι σε νευριάζουν. Ο από πάνω θεωρεί ότι πρέπει να σε πιέζει και να σε πατάει εκεί που σε ενοχλεί. Οι πελάτες είναι σε κατάσταση υστερίας. Και το τρομακτικό είναι ότι ενώ βράζεις δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί σιχαίνεσαι τις συγκρούσεις. Μια λύση είναι να κάνεις διαλογισμό. Μια άλλη να κάνεις αναδρομή σε προηγούμενες ζωές για να δεις τι έχει επιβαρύνει το κάρμα σου. Μια τρίτη, με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, είναι να πάρεις τους φίλους σου και να πάτε να τα πιείτε. Ή να αφήσεις την καρδιά σου να φλερτάρει χωρίς το άγχος της δέσμευσης.

[+] Έξω από το σπίτι με ανθρώπους που αγαπάς και συμπαθείς.

[-] Χρειάζεσαι εκτόνωση. Μη βαριέσαι το γυμναστήριο, ίδρωσε.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Στριμωγμένος/η ανάμεσα στις συμπαντικές μυλόπετρες και μόνο η λέξη «ενθουσιασμός» δημιουργεί κύματα ανατριχίλας αλλά και απορίας: «Αre you talking to me?». Είναι αυτές τις εποχές που ακόμα και ως ευτυχισμένος παντρεμένος/η (ή δεσμευμένος) συνειδητοποιείς πόσο καιρό έχεις να νιώσεις ικανοποίηση στο γάμο και τη συντροφικότητα. Πού εξατμίστηκε το ενδιαφέρον; Αν πάλι είσαι ελεύθερος/η μπορείς να αφεθείς στην ερωτική επιθυμία έχοντας κατά νου ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό, ή μάλλον τόσο συγκλονιστικό, όσο φαίνεται στην αρχή. Κι αν δεν σε ενδιαφέρει ο έρωτας υπάρχει πάντα η Δημιουργία, η επαγγελματική διοχέτευση της ευφυΐας και των φιλοδοξιών σου.

[+] Κοινωνικότητα, φίλοι, επαγγελματικές συζητήσεις, όνειρα για το μέλλον.

[-] Μην περιμένεις συνεννόηση, χαρούλες και καλή διάθεση. Οι περισσότεροι είναι στριμωγμένοι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η πλανητική συγκυρία της έκλειψης Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15/4) που αφορά τους γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο (ή όσους έχουν πλανήτες και ωροσκόπους σε Καρκίνο/Ζυγό/Αιγόκερω/Κριό) σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο μέσον ενός τεντωμένου σχοινιού και πρέπει να αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις από τη μία μεριά που βρίσκονται οι παλιές δεσμεύσεις ή από την άλλη που βρίσκονται οι καινούργιες ευκαιρίες. Η οικογένεια, ή οι πολύ κοντινοί αγαπημένοι, χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή σου. Η οικογένεια μπορεί να είναι και αλλόκοτη και καταπιεστική και ψυχοφθόρα και αναίσθητη και απαιτητική και δραματική. Πρέπει να τη διατηρήσεις ζωντανή, ακόμα και αν πρέπει να δώσεις μάχη γι’ αυτήν, αφού και η επαγγελματική ζωή βρίσκεται επίσης σε ευαίσθητη φάση. Δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις αυτή τη στιγμή χωρίς ρίζες.

[+] Να συνειδητοποιήσεις ποιους αγαπάς και να υπερασπιστείς τη σχέση σου μαζί τους.

[-] Αυτοί που αγαπάμε περισσότερο μπορούν να μας πονέσουν και περισσότερο.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ήδη έχεις διαπιστώσει ότι πάντα βρίσκεται κάποιος να σου τονώσει το ηθικό και να σε στηρίξει, όταν βρίσκεσαι στις μαύρες σου, ή και για να σου δώσει μια αφυπνιστική καλαμιά όταν διστάζεις να αρπάξεις την ευκαιρία που περνάει από μπροστά σου. Από την άλλη υπάρχει πολλή δουλειά που απειλεί να σου πάρει το κεφάλι. Όσο για το θυμό που αναλογεί στον καθένα μας εκφράζεται από σένα τόσο έντονα τελευταία που δημιουργεί ρήγματα που δεν κλείνουν ούτε ξεχνιούνται εύκολα από τους άλλους, σε αντίθεση με σένα που μετά από λίγο καιρό έχεις ξεχάσει ακόμα και την αιτία του καβγά. Με την έκλειψη Σελήνη στον Ζυγό (15/4) μπορείς να μιλήσεις από την καρδιά σου και να εξηγήσεις στους άλλους αυτά που εννοείς και επιθυμείς πραγματικά. Η σκιά που σε ακολουθεί και ονομάζεται «δεν αξίζω» σε οδηγεί να αποδεικνύεις συνεχώς πόσο καλός είσαι ή ότι είσαι γεννημένος ρομαντικός ήρωας: κούραση.

[+] Να βγάλεις τόνους δουλειάς, να ενδιαφερθείς για το σώμα σου, να προσέξεις τη διατροφή σου.

[-] Μην αφήνεις το εγωισμό σου να σε οδηγήσει σε ρήξεις που θα μετανιώσεις σε λίγο.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Άι σιχτίρ και τα λεφτά και η ανέχεια και οι δυσκολίες και οι κάρτες και η κατανάλωση κι αυτοί που σε υποτιμούν και αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη βοήθειά σου και οι άλλοι που πιστεύουν ότι ο Ποσειδώνας απέναντί σου στους Ιχθύς μπορεί να σε κάνει θύμα καθένα που νομίζει ότι θα σου πάρει τα μυαλά πουλώντας σου φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Φυσικά και είσαι τσαντισμένος/η όταν έχουν την εντύπωση ότι θα σε μαντρώσουν ή όταν πιστεύουν ότι η ανεξαρτησία σου φτάνει τόσο μακριά όσο και το λουρί που σε έχουν δεμένο. Αγνοούν μάλλον ότι με τον Ερμή κυβερνήτη σου είσαι προικισμένος/η με ένα εκπληκτικό, διαυγές μυαλό και ότι μπορείς, αν θέλεις, να γίνεις τόσο επικριτικός/ή και κυνικός/ή ώστε να κάνεις τον άλλο να βρεθεί στη μέση της Σιβηρίας γυμνός. Ευτυχώς που η Αφροδίτη συνεχίζει τη διέλευσή της στους Ιχθύς και υπάρχουν θαυμαστές που σε αντιμετωπίζουν με λατρεία.

[+] Κάποιος σε αγαπάει, ενδιαφέρεται ή σε στηρίζει.

[-] Δουλειά και χρήματα, χρήματα και δουλειά: ένας άνισος αγώνας.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Έκλειψη Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15 Απριλίου, 10:47´) που αφορά κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο και όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες εδώ. Πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Χα! Αυτό ίσχυε πιθανόν στις φαντασιώσεις σου ή έπειθες τον εαυτό σου ότι το Ποτέ δείχνει την ικανότητά σου να ισορροπείς τα αντίθετα, να προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή, να μη στεναχωρείς κανένα. Όμως τα τελευταία χρόνια δίπλα στο Ποτέ χρειάζεται να μπαίνει η διευκρίνιση «μέχρι τώρα». Τι συμβαίνει στην έκλειψη; Μιλάμε για διάλυση μιας ερωτικής σχέσης; Ένα οικονομικό αδιέξοδο; Μια απώλεια; Μια κομβική στιγμή στην επαγγελματική ζωή; Την αίσθηση ότι είσαι αδύναμος/η, εγκαταλειμμένος/η; Την ανάγκη να προχωρήσεις σε μία νέα φάση ζωής απαλλαγμένος/η από ό,τι έκλεισε το κύκλο του; Θέλεις ή αναγκάζεσαι να φέρεις τη ζωή σου τούμπα μέσα από επιλογές που σε αγχώνουν επειδή το αποτέλεσμά τους θα είναι μαζί σου για χρόνια. Κι όμως ο φωτεινός εαυτός σου χαμογελάει στον κόσμο και πιστεύει στη συμπαντική Δικαιοσύνη.

[+] Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

[-] Με απώλειες.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπαίνεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι οι σχέσεις είναι ανταγωνισμός, ένας χορός που ο εναγκαλισμός γίνεται ασφυκτικός, μάχη επιβίωσης. Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας εκμεταλλεύονται, ότι δεν μας χειραγωγούν ή ότι δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας, όμως η αλήθεια είναι ότι με την έκλειψη Σελήνης (στον Ζυγό, 15/4) και τον Άρη ανάδρομο είσαι αναγκασμένος/η να σπαταλάς μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να μην εκραγούν οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτάσαι επαγγελματικά ή να μη σπάσεις σχέσεις που κάποτε είχες αποφασίσει ότι σου κάνουν. Πρέπει να αντέξεις την εργασιακή πίεση που εντείνεται δημιουργώντας σου ανασφάλεια, νεύρα και διάθεση να τα κάνεις όλα λίμπα.

[+] Και μέσα στην αντάρα για κάποιον/α κουνάς την ουρά σου ή στην κουνάνε.

[-] Δεν είναι η στιγμή για εργασιακές αντιθέσεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να πληρώνεσαι με πενταροδεκάρες μόνο και μόνο για να είσαι στο παιχνίδι ή επειδή σου αρέσει η δουλειά σου. Τέτοια απλοϊκότητα είναι αξιέπαινη, αλλά δεν σου πληρώνει το ενοίκιο, ούτε το δάνειο και την ασφάλιση. Πώς γίνεται να πιστεύεις ότι το σύμπαν φροντίζει για σένα και ταυτόχρονα ότι είσαι έξυπνος/η επιχειρηματικά; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την πίστη σου στο Θαύμα και στη ροή του χρήματος προς τα σένα; Μάλλον εύκολα, αφού είσαι Τοξότης. Αυτή την εποχή μπορείς να αρκεστείς στο πνευματώδης, αφού το χρήμα κάνει φτερά. Α, ναι. Μέσα στο συμπαντικό ανεμοστρόβιλο, αν συμβεί να σκοντάψεις, όχι μόνο δεν θα πάθεις τίποτα αλλά πιθανόν να βρεις κι ένα δεκάευρο εκεί δίπλα.

[+] Δημιουργώντας ένα καταφύγιο από δικούς σου ανθρώπους μπορείς να περάσεις την μπόρα της έκλειψης Σελήνης (15/4) ανέπαφος/η.

[-] Καμιά φορά οι φίλοι είναι ανυπόφοροι.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (15 Απριλίου) σε αφορά, κυρίως αν είσαι γεννημένος/η το τρίτο δεκαήμερο. Αυτή τη στιγμή δεν ενδείκνυται μια μετωπική σύγκρουση σε κανένα τομέα της ζωής σου, εκτός κι να έχεις αποφασίσει πλήρη ρήξη. Αν όχι κι επειδή οι αιτίες για αντιπαραθέσεις, καβγάδες και λογομαχίες θα αυξηθούν, όπως και τα νεύρα και η παρορμητικότητα, οπλίσου με ψυχραιμία και βάλε νερό στο κρασί σου εκεί που δεν σε παίρνει. Μη γίνεις αυτός/ή που θα ξεσπάσεις την απογοήτευσή σου, τις αγωνίες, τις αμφιβολίες σου πάνω στους αγαπημένους, τους συνεργάτες ή τους φίλους σου. Υ.Γ. Βάζεις τις υποθέσεις σου στο ρελαντί; Κάνεις ένα βήμα πίσω στα αισθηματικά προβλήματα; Δεν παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις; Αξιολογείς, ξαναβλέπεις, αναθεωρείς; Πράττεις πολύ καλά. Να θυμάσαι τη φράση των Σαμουράι: Νικάς πριν Πολεμήσεις.

[+] Είσαι πειστικός/ή, μπορείς να (σε) πουλήσεις καλά.

[-] Τι να τα λέμε τώρα… ψυχραιμία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κάνοντας μια βόλτα με αυτοκίνητο ή απλώς περπατώντας, δυο-τρεις φράσεις για σκέψη:1) Τι είναι αξιοπρέπεια, αν όχι η επίγνωση του κόστους της κάθε ανθρώπινης επιθυμίας σου; 2) Γινόμαστε λιγάκι πιο ηρωικοί όταν συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια. 3) Κανείς δεν θεραπεύεται από τις νευρώσεις του, αν δεν βρει ένα Νόημα στη ζωή του. 4) Αν συνεχίζαμε να αγαπάμε αυτόν ή αυτήν που παντρευόμαστε ή δεσμευόμαστε, τότε δεν θα ξενερώναμε βρίσκοντας αφόρητο ό,τι βρίσκαμε γοητευτικό όταν ήμασταν ερωτευμένοι. Δύσκολα; Μερικές φορές η ζωή σε βάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές, που στο τέλος όποια κι αν είναι η επιλογή σου φοβάσαι ότι έκανες λάθος. Πρακτικά: Μην περιμένεις πολλά από ραντεβού και επαγγελματικές συναντήσεις. Ανάβαλε σημαντικές αποφάσεις.

[+] Να ξανασκεφτείς, να διορθώσεις, να τροποποιήσεις, να ερευνήσεις, να ψάξεις.

[-] Προσοχή στην εργασιακή σου καθημερινότητα. Μην αρπάζεσαι.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι σχεδόν αστείο μέσα σε μια συμπαντική χλαπαταγή με εκλείψεις, ανάδρομους και και και… να βρίσκεσαι κάτω από το τετραγωνικό μέτρο του ουρανού που δεν βρέχει. Γιατί; Γιατί αφενός έχεις την Αφροδίτη στο ζώδιό σου που λειτουργεί προστατευτικά και αφετέρου γιατί είσαι Ιχθύς και είσαι παντός καιρού. Τώρα: Εάν είσαι παθιασμένος/η με τη δουλειά σου, εξαιρετικός/ή επαγγελματίας ή αν έχεις ένα προϊόν, μια επιχείρηση ή μια ιδέα που σε συναρπάζει και διαθέτει πρωτοτυπία, κομψότητα και είναι οικονομική, τότε βρίσκεσαι εν μέσω κρίσης στο σωστό δρόμο. Όσο για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε κάνει να επιθυμείς τη συντροφιά ή, μάλλον, τη συντροφικότητα. Είσαι στα καλύτερά σου (τουλάχιστον εμφανισιακά), διαθέσιμος/η υπό όρους.

[+] Κάτι κινείται. Ή κίνησέ το εσύ.

[-] Μην παραμυθιάζεσαι. Άλλο ρεαλισμός, άλλο φαντασία.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ