Cosmic Telegram

Stardust 475

Κριέ, στο γενέθλιο μήνα σου ανθίζεις. Τελεία.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 475
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64190-142207.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εδώ και πολλούς μήνες το θέμα είναι ένα: ΕΣΥ και οι Άλλοι. Κάθε άλλος που επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη ζωή σου βρίσκεται στο μέσον της σκηνής και είτε σε στηρίζει είτε σε απορρυθμίζει είτε σε αγαπάει είτε σε απεχθάνεται είτε σε ακούει είτε αδιαφορεί. Είναι ο κάθε άλλος από τον οποίο εξαρτάσαι ερωτικά, εργασιακά, προσωπικά. Άλλος ένας σταθμός των σχέσεών σου θα είναι και η επερχόμενη έκλειψη Σελήνης στις 15/4 στον Ζυγό, που αρχίζει και επηρεάζει από τώρα, οπότε είναι απαραίτητες μερικές επισημάνσεις: 1) οι (ερωτικές) σχέσεις σου περιστρέφονται γύρω από το σημείο των γαμήλιων όρκων που όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο θολοί. 2) Ερώτηση: Νιώθεις περισσότερο ασφαλής και ευχαριστημένος/η όταν κάποιος/α με μια τυλιγμένη εφημερίδα σε επαναφέρει στην τάξη μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνος/η; 3) Μήπως πρέπει να ξαναδείς το ΜΑΖΙ σε μια σχέση που κανένας από τους δύο δεν μπαίνει στο ρόλο του σκύλου που ερωτεύεται το αφεντικό του;

[+] Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (30/3) - Ρίξε σπόρους για το μέλλον. Συγκεκριμενοποίησε τα θέλω σου και τους στόχους σου.

[-] Αν η ανάγκη σου στο τέλος τέλος αυτή την εποχή είναι να είσαι από κάτω, γιατί δεν το ανακοινώνεις για να ξεμπερδεύεις από τυχόν επιπλοκές;


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορεί ο κόσμος να είναι βυθισμένος σε μια παρατεταμένη κρίση αλλά ό Έρωτας, η Δημιουργικότητα, τα Όνειρα και το Μέλλον είναι σπουδαία αντίδοτα στην απαισιοδοξία. Κι είσαι τυχερός/ή που αυτή την περίοδο μπορείς να έχεις μια, μικρή έστω, γεύση τους. Αν είσαι χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις είναι εποχή κοινωνικοποίησης. Οι άνθρωποι που θέλεις να γνωρίσεις είναι έξω από το σπίτι, το σεξ είναι εκεί έξω, το παιχνίδι είναι εκεί έξω. Για κοίτα γύρω σου. Μήπως; Έχεις τόσο ανάγκη από χαλαρή και χωρίς άγχη ζωή, που σαν έφηβος/η που πίνει την πρώτη του γουλιά αλκοόλ στο πρώτο πάρτι μπορείς να μεθύσεις και να παρασυρθείς – αν όμως ανήκεις στους δεσμευμένους δημιουργούνται παρενέργειες, οπότε πρόσεχε. Ταυτόχρονα αν βρίσκεσαι σε μια κομβική στροφή της επαγγελματικής σου ζωής μπορείς τώρα ευκολότερα να εξελιχθείς προς τα εκεί που ονειρεύεσαι, τουλάχιστον τα εμπόδια μειώνονται.

[+] Ένα ευχάριστο διάλειμμα κοινωνικότητας, καλής διάθεσης, εξωστρέφειας.

[-] Εντάξει, πιέζεσαι είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά. Το θέμα είναι ότι αργείς να δράσεις κι αυτό δημιουργεί επιπλοκές.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το «κάνε ένα ταξίδι» που προσφέρει η ενεργοποίηση του Υδροχόου από την Αφροδίτη θα ήθελες να είναι ένα ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων, ακολουθώντας το Άσπρο Κουνέλι και συναντώντας λουλούδια που μιλάνε. Να θυμάσαι ωστόσο ότι η Αλίκη ήταν ένα καταπιεσμένο κοριτσάκι στην αυστηρή Βικτωριανή εποχή και η Χώρα των Θαυμάτων η διαφυγή της. Το ίδιο καταπιεσμένος/η αισθάνεσαι κι εσύ αντιμετωπίζοντας κάθε τόσο απίστευτα εμπόδια και σκληρά γεγονότα και προσπαθώντας να αποφύγεις παγίδες που στο τέλος πέφτεις. Η Αφροδίτη και ο Ερμής στους Ιχθύς υποδεικνύουν ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να σκεφτείς το νόημα που κάνεις ό,τι κάνεις, το δρόμο που έχεις πάρει επαγγελματικά και τον τελικό προορισμό, και να σκεφτείς πάνω στην ποιότητα των σχέσεών σου. Σπουδές, εξωτερικό, επαγγελματικές εξελίξεις ή συζητήσεις, μετακόμιση και δύσκολοι έρωτες, είναι αιχμές μιας περιόδου που έχεις τη δυνατότητα να εξελίξεις, να εξομαλύνεις ή να δρομολογήσεις.

[+] Επικοινωνιακός/ή; -Ναι.

[-] Εσωτερικά απογοητευμένος; -Ναι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Στο δρόμο για την πρώτη έκλειψη της χρονιάς (έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό στις 15/4) τονίζεται επιπλέον ο τομέας που συμβολίζει για σένα ο Ζυγός στον οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες και ο Άρης, ανάδρομος μάλιστα από την 1η Μαρτίου, οπότε θέματα οικογένειας, σπιτιού και ψυχολογικής κατάστασης και εμμέσως επαγγελματικά ζητήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα. Ναι, μπορεί ο καυστήρας να εκραγεί, η βρύση να τρέχει ανεξέλεγκτα ή να υποχωρήσει το πάτωμα και να βρεθείς στο καθιστικό του κάτω ορόφου. Ναι, πιστεύεις ότι το σπίτι σου είναι και θα είναι το καταφύγιό σου ακόμα κι αν η οικογένειά σου σε κριτικάρει σκληρά, σε νουθετεί όταν δεν το χρειάζεσαι ή σε αγκαλιάζει όταν το μόνο που θέλεις είναι να σε αφήσουν ήσυχο/η. Λίγο-λίγο, όμως, συνειδητοποιείς ότι το σπίτι σου μεταμορφώνεται σε ναρκοπέδιο χωρίς προειδοποιητικές πινακίδες. Εκεί που αισθάνεσαι ότι όλα κυλάνε λογικά και ασφαλή ξαφνικά σκοντάφτεις σε προβλήματα, είτε υλικά είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά, δημιουργημένα χωρίς δική σου υπαιτιότητα, κι εσύ καλείσαι να περπατήσεις πάνω στα κύματα. Το ζήτημα είναι να μην εκνευριστείς. Να είσαι έτοιμος/η να συζητήσεις, να βρεις λύσεις, να διαπραγματευτείς. Από την άλλη πλευρά μπορείς να μείνεις άναυδος/η από την επιθετικότητα ή τις ριπές θυμού, κατά τη γνώμη σου αδικαιολόγητα, από τους κοντινούς σου ανθρώπους ή από κάποιους που πίστευες ότι όλα πήγαιναν θαυμάσια. Δώσε τόπο στη οργή τώρα που ακόμα μπορείς, γιατί σε λίγο δεν…

[+] Κάνε ένα βήμα, να κάνει αυτός/ή το επόμενο.

[-] Να θυμάσαι ότι δεν είσαι ένα πεντάχρονο αγόρι ή κορίτσι, όταν δεν παίρνεις αυτό που θέλεις. Ναι;


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη ανάδρομο στον τομέα της Επικοινωνίας καλύτερα να αποφεύγεις να συζητάς επικίνδυνα θέματα. Κι όμως έχοντας τα πόδια σου γερά στη γη μπορείς να επικοινωνήσεις με όσους χρειάζεται να συζητήσεις λογικά χωρίς το φόβο ότι τα πιστεύω και οι απόψεις σου θα γελοιοποιηθούν, θα παρεξηγηθούν ή θα αγνοηθούν. Φυσικά υπάρχουν και στιγμές που η σιωπή είναι η πιο σοφή επιλογή. Αλλιώς μία εκδοχή είναι να τσακώνεσαι υποστηρίζοντας τις ιδέες σου με φανατισμό ταλιμπάν. Όμως η άλλη είναι να πουλήσεις τις ιδέες σου σε κάποιους που τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες. Και κάτι ακόμα: η απομάκρυνση από αδέλφια και συγγενείς (ή ακόμα και από κάποιους συναδέλφους) μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου θετικά ή αρνητικά. Ή να κάνεις χρόνια ψυχανάλυσης για να πάψεις να πιστεύεις ότι είσαι αναγκασμένος να υποδύεσαι τον αδελφό ή την αδελφή σε όσους σε πλησιάζουν.

[+] H επιθυμία για συντροφικότητα χτυπάει ταβάνι.

[-] Έλα, όμως, που σε κουράζει και η σκέψη άλλου ενός ραντεβού με κάποιον/α υποψήφιο/α.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι τόσο λίγες οι ευκαιρίες για αισιοδοξία και καλή διάθεση που θα είναι κρίμα να τις παραβλέψεις εξαιτίας της επισφαλούς οικονομικής σου κατάστασης που σε (και θα σε) αγχώνει ΚΑΙ για τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μέρες επικοινωνιακές, που η ζωή σπινάρει και που αισθάνεσαι έντονη την επιθυμία να ξεφύγεις από την γκρίζα πραγματικότητα με μια ερωτική περιπέτεια, ή την επιθυμία να ξεχαστείς με οτιδήποτε σου δίνει χαρά. Σαν Δημιουργός μπορείς να βάλεις μπροστά κάθε καλλιτεχνικό, δημιουργικό σου σχέδιο. Σαν δημιουργικός άνθρωπος μπορείς να οραματιστείς το μέλλον σου, να φύγεις για ένα αναζωογονητικό γρήγορο κοντινό ταξίδι, να ασχοληθείς με τα παιδιά σου, να φροντίσεις τον εαυτό σου με ένα σπα ή να γοητεύσεις κάποιον/α που σου κάνει κλικ. Θυμάσαι πώς φλερτάρουν; Σε νοιάζει;

[+] Αν το ραντεβού είναι επαγγελματικό, φιλικό ή ερωτικό εξαρτάται από σένα.

[-] Business without pleasure.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μπαίνοντας σιγά-σιγά σε εποχή εκλείψεων (η πρώτη είναι έκλειψη Σελήνης στις 15/4), κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν τελειώσεις μια σχέση που δεν τραβάει ή αν σκεφτείς να φύγεις από μια δουλειά χωρίς παρόν και μέλλον. Βεβαίως είναι δυσάρεστο (sic) να σε εγκαταλείψει κάποιος ή να σου δώσουν τα παπούτσια στο χέρι από μια δουλειά. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος: να σταθεροποιηθείς σε μια δουλειά ή να προσπαθήσεις να ανανεωθείς στη δουλειά, ή να σοβαρέψεις μια σχέση που αντέχει, ή να πάρεις το ρίσκο σε μια σχέση που σε ενθουσιάζει, αν και το τελευταίο με προφύλαξη και αυτοσυγκράτηση. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μπει σε μια κρίσιμη (sic) περίοδο – για πολλούς είναι άλλη μία κρίσιμη περίοδος. Αν αισθάνεσαι πίεση η καλύτερη διέξοδος είναι να πέσεις με τα μούτρα σε ένα συγκεκριμένο στόχο κι αν δεν έχεις να εφεύρεις – είναι κρίμα τόση ενέργεια να πάει σε άσκοπους τσακωμούς, σε έντονη κριτική σου στους άλλους ή σφουγγαρίζοντας το πάτωμα για να καταπραΰνεις τα νεύρα σου.

[+] Θυμάσαι πώς είναι να είσαι ερωτευμένος/η; Ε; Θυμάσαι; Θα αφεθείς;

[-] Δεν είναι ότι δεν συμβαίνουν πράγματα. Το εκνευριστικό είναι ότι δεν έχουν συνέχεια, ότι ξεφουσκώνουν ή ότι αναβάλλονται. Ή προχωράνε σαν σαλιγκάρι.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δεν είναι ούτε η στιγμή να χάσεις το θάρρος σου, ούτε η εποχή να γίνεις παρανοϊκός/ή. Ακόμα κι έτσι όμως θα πρέπει να προσέχεις κάποιον (-ους) που φαίνεται να σαμποτάρουν τα συμφέροντά σου, ή, επειδή αυτό μπορεί να μην είναι η περίπτωσή σου, κάποιοι που περίμενες να ενδιαφέρονται για σένα απλώς αδιαφορούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, πού πας, τι θέλεις, ποιος είναι ο στόχος σου, τι είδους δράση θα χρησιμοποιήσεις και κυρίως πρέπει να είσαι κρυστάλλινα καθαρός/ή στις συναλλαγές σου και στη συμπεριφορά σου γιατί τσεκάρεσαι εργασιακά. Α, ναι… Κι όσο πιο πολύ θέλεις να κρύψεις κάτι τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποκαλυφθεί. Έχε υπόψη σου ότι οι κοντινοί άνθρωποι στη δουλειά σου, αλλά και στην προσωπική σου ζωή, όλο αυτό το διάστημα είναι απαιτητικοί και δύσκολοι, οπότε θα πρέπει να επιστρατεύσεις υπομονή και διαλλακτικότητα. Θυμήσου ότι είναι τρομερή πολυτέλεια να βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή στο λάθος μέρος ή να πεις τη λάθος κουβέντα στο σωστό άνθρωπο.

[+] Η ψυχή είναι στη θέση της (σχεδόν) και το σπίτι σε απασχολεί θετικά ή αισθάνεσαι προστατευμένος/η ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάς.

[-] Η εργασιακή πραγματικότητα είναι… πώς να το πεις κανείς; Προκαλεί δυσανεξία.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μια μεταφορά της ζωής σου τους τελευταίους μήνες θα ήταν η εικόνα ενός οδηγού που βρίσκεται σε ένα φανάρι που δείχνει ταυτόχρονα πράσινο και κόκκινο. Ή χαρούμενος για το δώρο που σου έστειλαν ανοίγεις το αμπαλάζ και από μέσα πετάγεται με ελατήριο ένας κλόουν να σε κοροϊδεύει με τη γλώσσα έξω, ή εκεί που απελπισμένος/η νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν εμφανίζεται ο από μηχανής θεός και σώζεσαι. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι βρίσκεσαι σε ένα μεταίχμιο είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό, που η μπίλια στη ρουλέτα δεν σταθεροποιείται πουθενά δημιουργώντας μια εποχή ρευστότητας.

Ο Άρης ανάδρομος στον Ζυγό σε αποσταθεροποιεί παροδικά («μήπως κυνηγάω λάθος στόχο;», «λάθος άνθρωπο;», «μήπως είμαι σε λάθος δουλειά;»), ενώ με την Αφροδίτη στον Υδροχόο είτε θέλεις να φύγεις κάπου πολύ μακριά από ό,τι σε αγχώνει ή από ό,τι σε τρελαίνει με αυτόν ή αυτήν που αγαπάς, ή πέφτεις στην παγίδα της νοσταλγίας μιας σχέσης που έχει τελειώσει εξιδανικεύοντάς την παράλογα. Περίεργη άνοιξη.

[+] Δημόσιες σχέσεις, εκδόσεις, γράψιμο, επικοινωνία και επαφές κάθε είδους, μικρά ταξίδια.

[-] Αν καταλάβεις τι είναι αυτό που σε αγχώνει θα έχεις κάνει ένα βήμα στη λύση του.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (15/4) αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις άλλη μια σημαντική και κομβική περίοδο στη ζωή σου που θέλεις δεν θέλεις αναγκάζεσαι να μετακινηθείς, να αλλάξεις, να τροποποιήσεις, να συνειδητοποιήσεις πού ήσουν και πού έχεις φτάσει και προς τα πού θέλεις να πας. Κατά τα άλλα ο Άρης στον Ζυγό συνεχίζει να πιέζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου σε κάποιο βασικό τομέα της ζωής τους (οικογενειακό, επαγγελματικό, προσωπικό), ενώ ταυτόχρονα η Αφροδίτη στον Υδροχόο μπορεί να δώσει βελούδινες λύσεις και προοπτικές στα οικονομικά σου ή τις συνεργασίες σου είτε συζητώντας μελλοντικές προοπτικές με στόχο την καλυτέρευση της εργασιακής σου πραγματικότητας. Υ.Γ. Για να παραμείνεις στην επιφάνεια του τομέα που ασχολείσαι έρχεσαι αντιμέτωπος με δύο σοβαρές προκλήσεις: 1) Προβάλλοντας την επιθυμία σου να συμμετάσχεις στην κούρσα της αναγνώρισης, ή να ανέβεις ιεραρχικά, δημιουργείς συνειδητά ή ασυνείδητα ανταγωνιστές. 2) Μπαίνεις στον πειρασμό να εμπλακείς σε παιχνίδια εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι πέφτοντας δεν υπάρχει δίχτυ προστασίας.

[+] Διεκδίκησε επιθυμίες, χρήματα, αισθήματα με τακτ και ευγένεια, αλλά διεκδίκησε.

[-] Φρόντισε επαγγελματικά να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Αφροδίτη βρίσκεται ακόμα στο ζώδιό σου: Βγες έξω, κάνε το χαριτωμένο/η και διασκέδασε με ευχάριστες κοινωνικές συναναστροφές – αν ανάμεσα σε αυτούς που συναντάς υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά, ακόμα καλύτερα. Μια χρήσιμη παρέκβαση: μάλλον είναι απίθανο να παντρευτείς το αγόρι της διπλανής πόρτας ή το ντροπαλό κορίτσι της τρίτης λυκείου. Ούτε μετά από είκοσι χρόνια ψυχανάλυσης – είναι πιο πιθανό να τα φτιάξεις με τον αναλυτή ή την αναλύτρια. Δεν είσαι από αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες που σχετίζονται με το κατάλληλο φύλλο, την κατάλληλη ηλικία ή την κατάλληλη θρησκεία για να σχετιστείς με κάποιον/α. Όσο κι αν σκέφτεσαι, ή ονειρεύεσαι, ένα μικρόκοσμο με τους ομοίους σου δεν μπορείς να κολλήσεις σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Και αλλάζεις. Και ξαναλλάζεις. Κινητικότητα, λοιπόν, με ενδιαφέροντες ανόμοιους, με διαφορετικές φωνές, με άλλες απόψεις. Αν δεν υπάρχουν, ψάξε τους. Υ.Γ. Τα δυσάρεστα άλλη φορά.

[+] Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου συμπίπτει με την άνοιξη – άνθισε, λοιπόν.

[-] Είπαμε, όχι δυσάρεστα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ίσως χρειάζεται να αποφασίσεις εάν θέλεις να ζεις τη ζωή σου στον κλειστοφοβικό πύργο σου, αφήνοντας τους άλλους στο τιμόνι να σε οδηγούνε όπου θέλουν, ή αν θα δοκιμάσεις να αντιμετωπίσεις τους δράκους στα ίσα χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή την εποχή χρειάζεσαι έμπειρους και προσγειωμένους ανθρώπους γύρω σου. Και αυτοσυγκράτηση. Συνεργασίες, φίλοι, επιχειρήσεις, συστήματα σκέψης σού φαίνονται ξεπερασμένα και παλαιάς κοπής. Άρα από σένα εξαρτάται αν θα νικήσεις τους δράκους για να φτάσεις στον προορισμό σου. Με δύο λόγια: κάτι μέσα σου λέει ότι ένας τρόπος συμπεριφοράς στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή έχει τελειώσει. Ακόμα πιο σύντομα: Τι υπάρχει, τι σκέφτεσαι, πώς βλέπεις το παρά κάτω; Με ποιους και πώς; Ποιους αφήνεις πίσω; Αφήνεις ή θυσιάζεσαι;

[+] Τρέξε, Ιχθύ, τρέξε. Βολτάρισε, συναναστρέψου, συμβούλευσε, άκου. Πες τι θέλεις, κανόνισε δουλειές, κλείσε ραντεβού, μίλα.

[-] Ξανά: ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, επανάλαβε μέχρι να το εμπεδώσεις. Αφορά κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ