Cosmic Telegram

Stardust 474

Κριέ, δεν χάνεις την ανεξαρτησία και την αυτονομία σου όταν συνδέεσαι δυνατά με κάποιον που αγαπάς

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 474
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63621-140887.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Συνεχίζεις να βρίσκεσαι στον πλανήτη Σχέσεις. Σε έναν πλανήτη που αυτή την εποχή είναι αφιλόξενος, με χαμηλό βαρομετρικό και ξαφνικές καταιγίδες. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου τους Κριοί (που επηρεάζονται από τον ανάδρομο Άρη που διελαύνει στον Ζυγό) χρειάζεται να έχουν κατά νου ότι όπου υπήρχαν άλυτα ζητήματα που είχαν μπει κάτω από το χαλί με οποιοδήποτε πρόσωπο επηρεάζει τη ζωή τους αισθηματικά ή επαγγελματικά, τώρα επανέρχονται στην επιφάνεια για να λυθούν. Οι λύσεις δεν είναι πιθανόν εύκολες ή σούρνονται, οπότε χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Μην μπεις στον πειρασμό να πάρεις τελεσίδικες αποφάσεις που μετά θα θέλεις να μαζέψεις και δεν θα μπορείς. Σκέψου πάααρα πολύ πριν αποφασίσεις και κυρίως μην κόψεις δεσμούς εξαιτίας κακής επικοινωνίας με πρόσωπα που χρειάζεσαι επαγγελματικά, σου είναι χρήσιμα, ή με αυτόν/ήν που αισθάνεσαι ότι κολλάς συναισθηματικά. Άρα αν θέλεις να αποφύγεις τις συγκρούσεις χρειάζεται να επιδείξεις ευλυγισία και διαπραγματευτικές ικανότητες, δύο αρετές που δεν είναι του γούστου σου.

[+] Φίλοι, φιλίες, επαγγελματικές συνεργασίες, επιθυμία για αγάπη, κοινωνικότητα.

[-] Μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις εν θερμώ τύπου «μέχρι εδώ ήταν, χωρίζουμε» ή «βαρέθηκα αυτή την κωλοδουλειά και τους ηλίθιους από πάνω μου… παραιτούμαι».


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τα μάντρα που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις αυτή την εποχή και για αρκετές εβδομάδες είναι: «η δουλειά ΔΕΝ τρώει τελικά τον αφέντη», ή το άλλο που λέει «πρέπει να αντιμετωπίσω τις σχέσεις σα χαμαλίκι, αν θέλω να βγάλω άκρη». Ναι, αναμοχλεύονται προβλήματα καθημερινότητας που σε γειώνουν απότομα, όπως και ο φόβος ότι έχεις χάσει τις κατακτητικές σου ικανότητες. Είναι τρομερό να αισθάνεσαι σαν απροστάτευτο παιδί που επιτίθεται στους γύρω του γιατί αισθάνεται ότι κανείς δεν το παίζει. Καλώς όρισες στον κόσμο των κοινών θνητών. Υ.Γ. Προσπάθησε να παραμείνεις επικεντρωμένος σ’ ό,τι κάνεις και να ισορροπήσεις στα κύματα που δέχονται τα επαγγελματικά σου. Και μη φοβάσαι… Μπορεί να μην έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την εποχή, αλλά είσαι αυτό που λέμε «μικρός ρόλος που κλέβει την παράσταση». (Αν ψάχνεις δουλειά, επιτάχυνε.)

[+] Κοινωνικά ορατός, εξωστρέφεια, κοινωνική ζωή, επαγγελματικές διασυνδέσεις.

[-] Προσοχή σε υγεία και σώμα.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Ποσειδώνα σε κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου υπάρχουν ορατά και αόρατα εμπόδια. Ονομάζονται οικογενειακές υποχρεώσεις, γονείς που έχουν την ανάγκη σου, σύζυγος/σύντροφος που παραπονιέται ότι αδιαφορείς, παιδιά που έχουν ανάγκη όλη την προσοχή σου, αγαπημένοι που δεν σε στηρίζουν ή που είναι εντελώς παγωμένοι στις ανάγκες σου. Υπάρχουν φανερές αντιπαραθέσεις και υπόγεια παιχνίδια εξουσίας και εσύ είτε τα προκαλείς είτε είσαι το αντικείμενό τους. Υπάρχουν ανεπίδοτοι έρωτες, αγάπες που δεν βγαίνουν, επαγγελματικά φύκια που σου παρουσιάζονται σαν μεταξωτές κορδέλες. Ωστόσο, αυτή την εποχή στον Ζυγό, με τον Άρη ανάδρομο, ξεδιπλώνεται κι ένα άλλο σενάριο. Ναι μεν η ερωτική σου ζωή ξεπαγώνει και η επιθυμία σου να ξεκινήσεις μια ερωτική σχέση πολλαπλασιάζεται, όμως αν τα δίχτυα σου έπιασαν θαύμα ή τρύπιο παπούτσι θα το διαπιστώσεις μετά τις 20 Μαΐου.

[+] Ναι, οι φίλοι και οι έξοδοι είναι ευχαρίστηση. Αυτό που έχει ωστόσο σημασία είναι η δημιουργικότητά σου και να δρομολογήσεις τους στόχους σου.

[-] Πιθανές παρενέργειες στην ερωτική ζωή.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι ένα δύσκολο διάστημα που κρατάει μήνες. Σε άλλους Καρκίνους, μάλιστα, και χρόνια. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αυτή η εποχή γιατί η συναισθηματική δίψα θολώνει την κρίση σου, την αντικειμενικότητα (για την οποία δεν φημίζεσαι) και την αποστασιοποίηση που θα σου επιτρέψει να αναλάβεις δράση αντί να παραπονιέσαι συνεχώς «πόσο ακόμα θα αντέξουμε τα καημένα τα καρκινάκια». Πίσω από την επιφάνεια της ενήλικης συμπεριφοράς ξαναγίνεσαι, χωρίς να το θέλεις, ένα μωρό που η ζωή του εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιου μεγάλου. Είναι μια περίοδος που εκεί που θα παίρνεις μια βαθιά ανάσα ψιθυρίζοντας «Δόξα τω Θεώ», μια οικογενειακή σκηνή ή μια επαγγελματική φρίκη θα σε κάνουν να φωνάζεις «Παναγιά μου βοήθα». Εκεί που θα βυθίζεσαι στην αίσθηση της εγκατάλειψης πετάγεσαι όρθιος, «μα τι κάνω; Δεν έχω δέκα ζωές να ζήσω. Είναι ώρα να καθίσω εγώ στο τιμόνι κι όχι να με πάνε οι άλλοι όπου θέλουν». Η Οικογένεια γίνεται βάρος και φαντασιώνεις ότι η ζωή έξω από αυτήν, ή έξω από τη σχέση, ή από τη δουλειά σου, είναι υπέροχη κι ότι ένας/μία άγνωστος/η μπορεί να σου δώσει την αγάπη και την έξαψη που σου λείπουν. Αμ δε…

[+] Θερμότητα στις στενές σχέσεις, χρηματική ανακούφιση, δημιουργικότητα.

[-] Μην απαιτείς αυτό που δεν δίνεις.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η διακαής επιθυμία σου είναι να αισθανθείς πλούσιος (εντάξει… όσο…) και όμορφος, πετυχημένος και γοητευτικός, να αγγίξεις και να γευτείς ό,τι σου απαγορεύεται, αλλά κυρίως λαχταράς να πάρεις όλη την αγάπη και την προσοχή που θεωρείς ότι σου αξίζουν. Ο Άρης βεβαίως σε κάνει τόσο ανήσυχο/η που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις καν μια ολόκληρη διαφήμιση στην τηλεόραση ή κάνεις δέκα διαλείμματα σε κάθε επεισόδιο σειράς που βλέπεις γιατί δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Για την ακρίβεια πολλοί Λέοντες τρέχουν πέρα δώθε σαν πανικόβλητα εργαστηριακά ποντίκια που ξέρουν ότι θα πιαστούν τα μισά στην ποντικοπαγίδα των οικογενειακών/συντροφικών υποχρεώσεων και τα άλλα μισά θα πρέπει να αποφύγουν τα επαγγελματικά δόκανα. Ο συνδυασμός Άρη στον Ζυγό και Αφροδίτης στον Υδροχόο σε καλεί να πάρεις ρίσκα, εάν θέλεις να αισθανθείς ασφαλής. Αν και είναι δύσκολο για σένα κάτι τέτοιο, αφού ο Κρόνος θέλει σιγουριά, θυμήσου αυτό που σου επαναλάμβαναν οι γονείς σου όταν ήσουν μικρός: «Όταν φτάσεις στην κορυφή, συνέχισε να σκαρφαλώνεις».

[+] Ερωτικές, συντροφικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες.

[-] Η ανυπομονησία οδηγεί κατευθείαν σε τοίχο.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όσο απορροφημένος/η κι αν είσαι, όσο κι αν έχεις δίκιο όταν λες ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο –ο κυβερνήτης σου Ερμής στους Ιχθύς δημιουργεί συνεχώς καινούργιες υποχρεώσεις, συναντήσεις, ραντεβού για συνεργασίες, επαγγελματικά τρεξίματα–, το σίγουρο είναι ότι σε στιγμές έκλαμψης συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία σου και τη φροντίδα σου και το αντίθετο: να νιώσεις ασφαλής ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάς. Και μιλώντας για την προσοχή που πρέπει να δείξεις στους άλλους, σε αυτές τις στιγμές διαύγειας χρειάζεται να αντιληφθείς ότι περισσότερο από ποτέ Εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς τη Στήριξη και το Ενδιαφέρον των άλλων. Ζήτα, λοιπόν, για να σου δοθεί.

[+] Εργασιακές επαφές, συζητήσεις, ραντεβού, συνεργασίες, αναζήτηση δουλειάς.

[-] Έκτακτες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τον Άρη εδώ, την Αφροδίτη εκεί στον Υδροχόο και τον Δία σε ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση, η εικόνα έχει ως εξής. «Δεν είναι δυνατόν να παίζω συνέχεια άμυνα προστατεύοντας τα δίχτυα για να μην μπει γκολ. Εκεί έξω παίζονται όλα, είμαι στον κόσμο, είμαι του κόσμου, μαζί με τον κόσμο. Έχω σκεφθεί και ξανασκεφθεί τι θέλω, τι επιθυμώ, τα συν, τα πλην. Έχω χτυπήσει το κεφάλι μου στον τοίχο, έχω μετανιώσει για πράγματα που έκανα, ένιωσα τύψεις για κάποια άλλα. Έχω αντιμετωπίσει κακοτυχίες που θα έσπαγαν το ηθικό κάθε λογικού ανθρώπου. Έχω εκλογικεύσει, έχω βάλει φρένο, δίστασα, ανέβαλα. Ε, Basta! Μέσα στους ανθρώπους, με τους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας τη χαρά και τη λύπη. Την επιτυχία και την αποτυχία. Ζώντας.

[+] Είσαι πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια.

[-] Σε λάθος ταινία.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είτε ονομάζεται ασάφεια στις σχέσεις είτε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον εργασιακό χώρο είτε διάψευση είτε «γαμώτο πια», η περίοδος με τον Άρη ανάδρομο μοιάζει σα να κάνεις mountain bike, πολλή ανηφόρα, μεγάλη δοκιμασία, πολύς ιδρώτας. Ταυτόχρονα, με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα φεύγοντας μακριά από την πόλη ή κλεισμένος μέσα στο σπίτι βλέποντας απανωτά επεισόδια του House of Cards για να πάρεις μαθήματα επιβίωσης και για να δεις πώς μπορεί η εξουσία να σε κάνει κυνικό και αδίστακτο. Επίσης: η δυσανεξία που σου προκαλεί η πεζότητα της ζωής αντιμετωπίζεται με σωματική κούραση στο γυμναστήριο, ή πέφτοντας με τα μούτρα σε ένα στόχο/πρότζεκτ/σκοπό/εργασία που χρειάζεται γερή προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση. (Φυσικά με τον Δία στον Καρκίνο ξανάρχονται στην επιφάνεια σκέψεις για αλλαγή κατοικίας, περιοχής, πόλης, ακόμα και χώρας.)

[+] Έξω τρικυμία, μέσα γαλήνη. Ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάς, με αυτούς που αγαπάς, για αυτούς που αγαπάς. Όλοι οι άλλοι περισσεύουν.

[-] Η συνειδητή ή ασυνείδητη τάση αυτοκαταστροφής μέσα από επιβλαβείς έξεις, τσιγάρο, ποτό, διατροφικές υπερβολές κ.λπ.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Θυμήσου: 1) Να αποφύγεις τις παγίδες που ονομάζονται Απληστία και Πείσμα να μπεις στο μάτι των άλλων. 2) Να μιλήσεις επειγόντως για ό,τι σου λείπει και μην αγοράσεις οτιδήποτε παρορμητικά. 3) Να μη δίνεις σημασία στους γελοίους φόβους ότι κάποιοι εξυφαίνουν σχέδια για να σε εξαφανίσουν από λεπτό σε λεπτό. 4) Ότι τώρα είναι η ευκαιρία να μάθεις κάτι που θα σου φανεί επαγγελματικά χρήσιμο. 5) Ότι το να Έχεις είναι εξαιρετικό, αλλά το να Μοιράζεσαι είναι εξαίσιο. Υ.Γ. Είναι υπέροχη η αγάπη, όταν δεν έχει κρυφές υποσημειώσεις σαν δάνειο τράπεζας που ανακαλύπτεις κατόπιν εορτής. Υ.Γ. 2 Επειδή αυτή την περίοδο ο εγωισμός σου σηκώνει κεφάλι μην ξεχνάς ότι νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν υπάρχει δίπλα μας κάποιος με τον οποίο μοιραζόμαστε τους φόβους, την αγωνία, τη χαρά και τη συμπάθεια, χωρίς να τον κρίνουμε και να μας κρίνει.

[+] Ό,τι έχει σχέση με τη γλώσσα και την επικοινωνία.

[-] Ψευδαισθήσεις, αυταπάτες, ευσεβείς πόθοι.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Σε αυτό το μεταβατικό και αλλοπρόσαλλο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που ζούμε χρειαζόμαστε επειγόντως σημεία αναφοράς, γερές, σταθερές βάσεις και απαντήσεις ή μάλλον σωστές ερωτήσεις. Το κακό νέο είναι ότι οι απαντήσεις δεν ισχύουν και δεν μπορούμε να βρούμε τις σωστές ερωτήσεις. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να τις δημιουργήσεις εσύ για τον εαυτό σου. Το να σταματάς στη μέση του δρόμου που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις επειδή φοβάσαι το επόμενο στάδιο, ή να διστάζεις στο σταυροδρόμι χωρίς να αποφασίζεις ποιο δρόμο να διαλέξεις, είναι εγκληματικό. Πολιτικά το να αφήνεις πίσω σου οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν ονομάζεται «φυγή προς τα μπροστά». Στη ζωή όμως ονομάζεται «επενδύω σε κάτι που δεν ελέγχω και δεν γνωρίζω το αποτέλεσμά του». Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές σε πολλές πλευρές: επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές. Δράσε έχοντας υπόψη σου τα εμπόδια.

[+] Η επαγγελματική ζωή είναι στο επίκεντρο. Τροποποίησε ό,τι δεν τσουλάει.

[-] Άφησε ό,τι σε κρατάει πίσω.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν ο Άρης διατρέχει και μάλιστα ανάδρομος τον Ζυγό δεν παραδίνεσαι εύκολα στα αισθήματά σου ή μάλλον αποστασιοποιείσαι ακόμα περισσότερο από αυτά. Είναι το μυαλό, οι ψύχραιμες αποφάσεις και οι προοπτικές στο κέντρο αυτή την περίοδο και όχι η καρδιά σου. Είναι ενοχλητικό, όμως, τη στιγμή που διώχνεις το διάβολο που σε πιέζει να υποκύψεις σε κάθε πειρασμό, να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα από τα επτά ακαταμάχητα θανάσιμα αμαρτήματα. Ωστόσο με την Αφροδίτη παρούσα κάποιος/α μπορεί να σου ανεβάσει εκπληκτικά το ηθικό ή μπορεί να εξιδανικεύσεις ένα πρόσωπο που σου αρέσει σε βαθμό που να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο 9ος οίκος περιέχει ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό. Με τον Δία επίσης η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται από ευκαιρίες. (Α, κι όσο περισσότερο καλός επαγγελματίας είσαι τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι μετοχές σου και τόσο περισσότερο η φήμη σου διαδίδεται.)

[+] Είναι μεταβατικό διάστημα. Διοργανώνεις, διορθώνεις, προετοιμάζεσαι.

[-] Ζωή σε slow motion.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι πλανήτες στον 8ο οίκο μας μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστοι όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις αόρατους δράκους, όπως ανάγκες, επιθυμίες, ένστικτα, και προχωράς ανάμεσα σε σκιές όπου τα πράγματα δεν λέγονται με το όνομά τους. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να βγάλεις τα κακά προαισθήματα από την ψυχή σου, που σκέφτεσαι πόσο πληκτική και αδιάφορη είναι η ζωή όταν τρέχεις πίσω από λογαριασμούς και τράπεζες και πόσο απομυθοποιούνται οι σχέσεις όταν αρχίζουμε να μιλάμε για «δικό μου» και «δικό σου», και όταν επιπλέον (σε μια σχέση/γάμο/συμβίωση) τα χρήματα που λείπουν καταλαμβάνουν το κέντρο της σκηνής. Ακόμα και η θνητότητα, η δική σου θνητότητα, περνάει από το μυαλό σου και σε τρομάζει. Τέτοιες σκέψεις που μπορούν να κάνουν και χιονάνθρωπο να ανατριχιάσει δεν πρέπει να τις καταπιέσεις, αλλά αντίθετα να τις κατανοήσεις. Υ.Γ. Ναι, το σεξ είναι το μοναδικό αντίδοτο στο σκοτάδι. Και μερικά χρήματα στην τράπεζα. Να ’χες και τα δύο ε;

[+] Με τον Ερμή στο ζώδιό σου η καθημερινότητά σου αποκτάει έξτρα στροφές. Επαγγελματικά και προσωπικά υπάρχει κινητικότητα.

[-] Ξεθυμασμένα αισθήματα.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ