Cosmic Telegram

Stardust 473

Ιχθύ μην το ξεχνάς, με την τρωτότητά σου έλκεις τους άλλους

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 473
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62958-139390.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την ικανοποίηση που νιώθεις όταν κατορθώνεις να αναδυθείς από μια δύσκολη κατάσταση που τα στοιχήματα ήταν εναντίον σου. Τέτοιες εκρήξεις ευχαρίστησης πολλαπλασιάζονται με τη διέλευση του Δία στον Καρκίνο. Είτε οι ευκαιρίες εμφανίζονται στον οικογενειακό τομέα, στον ερωτικό ή στον επαγγελματικό, η ουσία είναι ότι ήρθε η ώρα να πάρεις τη δάδα ακολουθώντας το δικό σου δρόμο και ανεπηρέαστος από τις επιθυμίες των γονιών σου να δημιουργήσεις τη δική σου «οικογένεια». Ακόμα: Τώρα που ο Κρόνος έχει γυρίσει ανάδρομος στον Σκορπιό προσπάθησε να μην ερμηνεύσεις τυχόν δυσάρεστα γεγονότα στην προσωπική σου ζωή σαν σημάδια ότι έχεις χάσει τη δύναμή σου. Αν μπορείς επίσης να αναβάλεις αποφάσεις που ξέρεις ότι θα σε δεσμεύσουν για μεγάλο διάστημα ανάβαλέ τες, μη δρας παρορμητικά πουθενά. Μην κάνεις τελεσίδικες δηλώσεις και μην κόβεις χρήσιμες γέφυρες.

[+] Ο Δίας σού δίνει την τέλεια ευκαιρία να πιάσεις από τα κέρατα ό,τι σε απασχολεί και να βρεις διέξοδο στις ανάγκες σου.

[-] Μη σηκώνεις το γάντι που σου πετάνε.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Κρόνο ανάδρομο στον Σκορπιό παίζονται διάφορα σενάρια: μήπως υπάρχει κάποιος του οποίου η γοητεία και η εξουσία που σου ασκεί είναι τόσο έντονες που δεν μπορείς να αντισταθείς κι αυτό σου δημιουργεί επιθετικότητα γιατί σε τοποθετεί στη θέση του αδύναμου; Ή μήπως έχεις απογοητευτεί από ένα φίλο, ή μέντορα, και δεν μπορείς για ανεξιχνίαστους λόγους να τον παρατήσεις; Μήπως στη δουλειά σκυλοβαριέσαι και συνειδητά ή ασυνείδητα θέλεις να οδηγήσεις τα πράγματα σε ρήξη; Ό,τι κι αν συμβαίνει βρίσκεσαι σε κατάσταση αμφιθυμίας: θέλεις διακαώς να τα βροντήξεις όλα τη μια στιγμή και την άλλη επιθυμείς να λύσεις τους κόμπους των σχέσεων με όσους σε ενδιαφέρουν. Και η Αφροδίτη στον Υδροχόο; Κάποιος μαγικός φίλος σε βοηθάει να αντέξεις τη σύγχυση ή κάποιος σε αγαπάει κι αυτό είναι δώρο που δεν μπορείς να το πετάξεις με τις κορδέλες.

[+] Ο Δίας στον Καρκίνο δίνει έξτρα ώθηση στις επιδιώξεις σου και τύχη. Η αισιοδοξία ότι το μέλλον σού ανήκει επιστρέφει.

[-] Ο Κρόνος σε κάνει διστακτικό στο επόμενο βήμα. Βρες τη μέση οδό.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αν και το να εξετάζεις μόνος στο σπίτι τα προβλήματά σου αποτελεί ώριμη αντιμετώπιση, με τον Άρη στον Ζυγό και τον Δία στον Καρκίνο θα πρέπει να βγεις έξω και να αντιμετωπίσεις τον κόσμο. Η ενέργεια που εκπέμπεις και συνοψίζεται στο «είμαι ενδιαφέρον, γοητευτικός, ταλαντούχος, αξιόπιστος γι’ αυτό και απαιτώ να με ερωτευθείς (ή να με προσλάβεις, ή να με εκτινάξεις επαγγελματικά)» μπορεί να είναι έντονη για τους παραλήπτες της, αφού είσαι έτοιμος/η να κυνηγήσεις έρωτα και στόχους, αλλά παραμένει και μια υγιής δήλωση της πίστης σου ότι θα έχεις ό,τι ονειρεύεσαι. Όμως ο Κρόνος και ο Άρης είναι ανάδρομοι κι έτσι σε κάποιον τομέα της ζωής σου ίσως εμφανίζεται ένα The End. Όμως, όπως όλοι διαπιστώνουμε μεγαλώνοντας, όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη ανοίγει αυτοκρατορικά ακριβώς δίπλα.

[+] Επικοινωνία, σπουδές, ταξίδια, συναντήσεις, επαγγελματικά ραντεβού.

[-] Ερωτικά και συναισθηματικά υπάρχει ρευστότητα, ασάφεια, ίσως.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Υπενθύμιση: Το αδιαφιλονίκητο ΚΑΛΟ νέο ονομάζεται Δίας στον Καρκίνο (στο ζώδιο ή τον ωροσκόπο σου). Με εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις από τους αστρολόγους επί αιώνες ο Δίας θεωρείται το συμπαντικό αντίστοιχο του Άγιου Βασίλη, ο παραλληλισμός είναι υπερβολικός όπως και ο ίδιος ο πλανήτης της τύχης αλλά περιέχει και μεγάλο μέρος αλήθειας. Ο Δίας γεμίζει το ψυχικό ρεζερβουάρ καταρχάς με αισιοδοξία και πίστη ότι τα πράγματα αποκλείεται να μην πάνε όχι απλώς καλά, αλλά καλύτερα. Αυτή η πίστη δημιουργεί τις ευκαιρίες και οι ευκαιρίες μια νέα εξελιγμένη πραγματικότητα. Υ.Γ. Μόλις παρουσιάζεται η ευκαιρία την πιάνεις από τα μαλλιά γιατί δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς δύο φορές. Βάζεις κατευθείαν το πόδι στην πόρτα που άνοιξε πριν κλείσει.

[+] Επαγγελματικές και συναισθηματικές προοπτικές.

[-] Μπορεί να αισθανθείς εγκαταλειμμένος/η. Μπορεί να αισθάνεσαι το γραφείο σου σαν κελί και τους από πάνω δεσμοφύλακες. Είναι πολύ πιθανόν να αισθανθείς ξένος στο σπίτι σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μπορείς να κατηγορήσεις τον Κρόνο, που γύρισε ανάδρομος, ή τον ανάδρομο Άρη στον Ζυγό, το σύμπαν ή τον κακό καιρό, αλλά όποια κι αν είναι η αιτία δεν είναι καθόλου αστείο να βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζεις προβληματικές καταστάσεις με συνεργάτες ή να προσπαθείς να σταθεροποιήσεις ή να βάλεις σε τάξη τις σχέσεις σου. Η έλλειψη στήριξης από σύντροφο μέχρι συνεργάτες και οικογένεια μπορεί να είναι πραγματικά αποθαρρυντική. Κι όμως με την Αφροδίτη στον Υδροχόο θέλεις χαρούμενες σχέσεις, συνεννόηση, άπλα στις σχέσεις. Ναι, μπορείς να χαμογελάσεις και να σου χαμογελάσουν ή να φλερτάρεις και να σε φλερτάρουν, όμως χρειάζεσαι μόνο ΕΝΑΝ άνθρωπο για να νιώσεις ζωντανός/ή και ΜΙΑ ενδιαφέρουσα δουλειά για να ενθουσιαστείς. Και κάτι τελευταίο, με τον Δία πάνω από το κεφάλι σου, στον Καρκίνο: όσο κι αν το ξεχνάς, χρειάζεσαι την ποιότητα της εμπειρίας και όχι την ποσότητα για να νιώσεις ολοκληρωμένος/η. Παρόλα αυτά αν ψάχνεις κάτι, οτιδήποτε, αυτό υπάρχει ΕΞΩ από το σπίτι κι όχι δίπλα στην τηλεόραση.

[+] Συναισθηματική νηνεμία. Αισθηματική ανάκαμψη.

[-] Μην τρομοκρατείς τον εαυτό σου με σκοτεινές σκέψεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Από τη μία η έντονη εργασιακή ρουτίνα, από την άλλη το ερκοντίσιον που θέλει συντήρηση, το σώμα που θέλει δίαιτα, οι λογαριασμοί που πέφτουν σαν καταιγίδα και μια σειρά από πιθανές και απίθανες υποχρεώσεις ή εκκρεμότητες που βγαίνουν στην επιφάνεια ζητώντας λύσεις και διευθετήσεις. Ένας τρόπος για να ξεπεράσεις το φόβο ότι θα μεταμορφωθείς σε ζόμπι είναι να αφοσιωθείς στην καθημερινότητα και στην εργασία σαν να κάνεις κάτι γκλάμορους ή σαν μια πνευματική άσκηση. Μερικές προειδοποιήσεις: Αν υπάρχουν τριβές στη συναισθηματική σου ζωή μην τις μεγεθύνεις, μην πάρεις οριστικές αποφάσεις, ανάβαλε τις σοβαρές συζητήσεις. Ο χρόνος από την άλλη πλευρά έχει την ικανότητα να σβήνει τις διαφορές. Αφέσου, έστω για λίγο, να ζήσεις σαν ο έρωτας και η ζωή να μην έχουν βάρος. Σαν να είναι τα πάντα άνοιξη. Και κάτι τελευταίο. Πιστεύεις αληθινά ότι η ζάχαρη σε όλες τις μορφές είναι αντίδοτο στη συναισθηματική έλλειψη; Αν ναι, συνέχισε.

[+] Με την Αφροδίτη στoν Υδροχόο γεφυρώνονται χάσματα σε σχέσεις που ανοίχτηκαν από λάθος πράξεις, λέξεις ή αντιδράσεις.

[-] Επειδή η τσέπη δεν είναι τρύπια, προσπάθησε να σταματήσεις τη διαρροή.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αφού ο Δίας στον Καρκίνο ανεβάζει τα επίπεδα αισιοδοξίας, τότε τα ζάρια μπορούν να πεταχτούν στον αέρα με περισσότερη άνεση και με βάσιμες πιθανότητες να καθίσουν εξάρες. Το παιχνίδι της ζωής ξαναπαίζεται με περισσότερες επιλογές. Είτε μια επαγγελματική (θετική) εξέλιξη είτε μια (νέα) ερωτική ιστορία είτε ένα καλό νέο στην οικογένεια, στο σπίτι, στις σπουδές… συνέχισε… Ο Δίας ζητάει από σένα γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να ανέβεις στο τρένο που ανοίγει τις πόρτες του για ένα λεπτό και μετά εξαφανίζεται. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη στον Υδροχόο δημιουργεί την ανεξέλεγκτη ανάγκη να ικανοποιήσεις όλες τις επιθυμίες – σεξουαλικές, δημιουργικές, συναισθηματικές. Πρόσεχε, ωστόσο, γιατί η ανάγκη για ερωτική απογείωση είναι τόσο έντονη, που είσαι έτοιμος/η να τη ζητήσεις και από ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι.

[+] Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις με τον Άρη στο ζώδιό σου είναι να βυθιστείς στο κρεβάτι σου μέχρι να σου σερβίρουν οι άλλοι το μπρέκφαστ που έχεις παραγγείλει.

[-] Με ανάδρομο τον Άρη στο ζώδιό σου δεν ισχύει «θέλω και το θέλω ΤΩΡΑ», θέλεις, θα περιμένεις και θα κάνεις υπομονή.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ακόμα κι αν κάποιοι δικοί σου σε κατηγορήσουν ότι τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σου και οι σπασμωδικές αντιδράσεις σου δείχνουν διαταραχές προσωπικότητας, εσύ και ο αστρολόγος σου ξέρετε ότι πρόκειται για τις παρενέργειες του ανάδρομου Άρη στον Ζυγό. Μέχρι να φύγει (στις 20/5), οπότε μια μεγάλη δόση πνευματικής υγείας θα επιστρέψει, μη δυσανασχετείς όταν οι άνθρωποι που σε αγαπάνε κουνάνε το κεφάλι τους με νόημα κάθε φορά που αντιδράς με τρόπο που δεν περιμένουν. Πρόσεξε μην μπεις σε εργασιακές κόντρες που οδηγούν σε παρεξηγήσεις. Η ειρωνεία είναι ότι με την Αφροδίτη στον Υδροχόο μπορείς να είσαι γοητευτικός ανάμεσα σε ισχυρούς ανθρώπους, να είσαι περιζήτητος/η κοινωνικά, να πείθεις επαγγελματικά, να είσαι το πρόσωπο της μέρας, όποια μέρα θελήσεις, αλλά εσύ θέλεις να κάθεσαι προστατευμένος/η στο σπίτι σου με όσους θεωρείς οικογένειά σου. Μπορεί να έχει πλάκα τελικά να παίζεις πότε τον Δόκτορα Τζέκιλ και πότε τον Μίστερ Χάιντ.

[+] Μήπως, αντί να παλεύεις με ανεμόμυλους, να ανακαινίσεις το σπίτι σου ή και να μετακομίσεις;

[-] Μην ξεχνάς ότι η ψυχική υγεία μερικές φορές απαιτεί και αποχωρισμούς που κανείς δεν αρνιέται ότι είναι τραυματικοί.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι αλήθεια οι φήμες που λένε ότι επιθυμείς μια ήσυχη ζωή μακριά από την πόλη; Σε ένα κτήμα που στην πίσω αυλή θα διοργανώνεις μπάρμπεκιου για φίλους; Ή ότι ονειρεύεσαι μια ζωή που θα πηγαίνεις οικογενειακώς για πικνίκ στην παραλία ή που θα φεύγεις κάθε τόσο σε μακρινά ταξίδια για να βρεις την ψυχή σου; Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι λαχταράς μια ζωή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ; Μάλιστα. Με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και τον Δία στον Καρκίνο μην ξεχνάς ότι έχεις και άλλου είδους ανάγκες να καλύψεις. Κάποιες βασικές, συναισθηματικές, δημιουργικές ανάγκες που δεν υποκαθίστανται αναποδογυρίζοντας μπιφτέκια στη σχάρα ούτε λέγοντας ανέκδοτα με τον κολλητό σου ούτε βάζοντας λάδι σε μια ηλιόλουστη παραλία κάπου στην άκρη του κόσμου. Σε απλά ελληνικά: αυτό που χρειάζεσαι είναι να συναναστραφείς σοβαρά, να αισθανθείς βαθιά, να ακουμπήσεις δημιουργικά τον ουρανό.

[+] Μπορείς να πείσεις, να διαφημίσεις εξαιρετικά τον εαυτό σου, να κάνεις την παρουσία σου αισθητή. Άρα, διάλεξε στόχο και τρέξε.

[-] Επαγγελματικά πρώτη δευτέρα, πρώτη δευτέρα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας επί πολλούς μήνες κυκλοφορείς σαν να έχεις καταπιεί ένα σεισμό – πολλά ρίχτερ σε δευτερόλεπτα που μοιάζουν αιώνες, μετασεισμοί που σε κρατάνε στην τσίτα, αγχωμένο/η, μήπως το ράγισμα στον τοίχο γίνει ρήγμα. Η ουσία αυτής της διέλευσης είναι να ενισχύσεις το επαγγελματικό σου βάρος, να διακριθείς με κάποιον τρόπο ή να λύσεις επαγγελματικά προβλήματα που χρονίζουν. Στην έντασή σου να ξεκολλήσεις επαγγελματικά (και με λανθάνοντα ίσως ανταγωνισμό) πιθανόν να διασταυρώνεις το ξίφος σου με όλους εκείνους που νιώθουν ότι η παρουσία σου με κάποιον τρόπο τους απειλεί. Κατά τα άλλα χάρη στον Δία στον Καρκίνο λαχταράς την οικειότητα και τον αισθησιασμό που δημιουργεί μια τρυφερή ανάσα πίσω από το αυτί σου. Αλλά σου συμβαίνει και κάτι παράξενο: έχεις τη διάθεση να συγχωρήσεις κάποιον ασυγχώρητο/η.

[+] Το θέμα οικονομική ασφάλεια γίνεται προτεραιότητα και μάλλον με θετικά αποτελέσματα.

[-] Πρόσεχε: δεν είσαι σε όλους δημοφιλής και δεν χαίρονται όλοι με την επιτυχία σου, οπότε μην προκαλείς.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και τον Άρη στον Ζυγό μπορείς να συμπλεύσεις αρμονικά (σχεδόν, γιατί ο Άρης είναι ανάδρομος) με το περιβάλλον σου, αν ανακοινώσεις χωρίς περιστροφές σε όσους σε τρελαίνουν, «παιδιά, χαλαρώστε μαζί μου γιατί έχω πολλά νεύρα» – ανάδρομος Κρόνος στον Σκορπιό. Μπορεί κάποιοι να σου ρίξουν ένα φαρμακερό βλέμμα και να εξαφανιστούν, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που όχι μόνο θα δείξουν κατανόηση στη μεταβατική φάση που περνάς αλλά και να σε βοηθήσουν. Άφησέ τους να σε κανακέψουν. Κι αν δεν σε νταντέψουν όσοι βρίσκονται κοντά σου, ο Δίας στον Καρκίνο δημιουργεί νησίδες κατανόησης στη δουλειά, φέρνει ένα ή δύο νέους ανθρώπους στη ζωή σου, δημιουργεί το υπόβαθρο για ενδιαφέρουσες επαφές.

[+] Μπορείς να ανοιχτείς συναισθηματικά πέφτοντας στην αγκαλιά κάποιου/ας που θα σε εκτιμήσει δεόντως ή η συντροφική ζωή θα ανακάμψει ή θα αναζωογονηθεί.

[-] Η καθημερινότητα με τις πρακτικές της υποχρεώσεις είναι εκνευριστική κάποιες φορές.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με την Αφροδίτη στον ώμο σου, δηλαδή στον Υδροχόο, και τον Δία στον Καρκίνο, οι πιέσεις υποχωρούν: η εργασιακή καθημερινότητα κυλάει, η καρδιά πάει στη θέση της, αυτοί που αγαπάς είναι δίπλα σου, μπορείς να δείξεις ευκολότερα τα αισθήματά σου, η διάθεσή σου τονώνεται από ένα αισιόδοξο αεράκι. Και τώρα πες μου, πού είναι το πτώμα; Πουθενά, αγαπητέ/ή. Δεν υπάρχει ούτε πτώμα, ούτε λύκος. Αν θέλεις ωστόσο να ρίξεις τη ζωή σου σε μια μάντρα, μπορείς εύκολα: αν ερωτευθείς ας πούμε αυτόν/ήν που ξέρεις ότι δεν μπορείς να έχεις ή ξεκινώντας μια δουλειά με ενθουσιασμό αγνοώντας τα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι πας να πέσεις σε παγίδα. Ναι, θεωρείς καθήκον σου να αγαπάς το δύσκολο κι αυτή είναι μια ευγενής στάση που μπορείς να την αξιοποιήσεις κοινωνικά στην υπηρεσία κάποιου στόχου, μην το κάνεις όμως στην προσωπική σου ζωή σαν θύμα.

[+] Υπάρχει η ανάγκη για το μαζί, η επιθυμία να μοιραστείς. Αισθήματα. Ικανοποίησέ τα.

[-] Γιατί αλλιώς θα μιλάς για λογαριασμούς, ωράρια και δίαιτες.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ