Cosmic Telegram

Stardust 472

Ιχθύ, η ουσία σου, όποια κατεύθυνση κι αν έχει πάρει η ζωή σου, ό,τι κι αν πιστεύεις, με όποιους κι αν είσαι, βρίσκεται στην αγάπη, στην αποδοχή, στη συγχώρεση

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 472
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62419-138200.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όταν ο Δίας επιστρέφει σε ορθή πορεία (6/3) στον Καρκίνο θέλεις να μείνεις σπίτι με στην οικογένειά σου (ή όσους θεωρείς οικογένειά σου), που ακόμα κι αν τη θεωρείς δεδομένη ή βαρετή μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης αυτή την εποχή θα φαίνεται τόσο καλή όσο και οι αμερικανικές οικογένειες στο σινεμά πριν υποκύψουν στις νευρώσεις τους. Είναι ευλογία να συναναστρέφεσαι και να τρως ένα πιάτο φαΐ με τους αγαπημένους σου νιώθοντας ασφαλής, ήρεμος/η και προφυλαγμένος/η, ενώ έξω μαίνεται ο αέρας και κάνει κρύο. Επίσης το ενδιαφέρον συνοψίζεται και στο Σπίτι, αλλά σε πρακτικό επίπεδο: αγοράζεις, πουλάς, διαρρυθμίζεις, ανακαινίζεις, αλλάζεις, μετακομίζεις, ψάχνεις σπίτι, αγοράζεις έπιπλα, βάφεις, διορθώνεις, επισκευάζεις. Ναι… Μπορείς να πεις νοιάζομαι για σένα και να το εννοείς. Μπορεί κάποιος να σε αγκαλιάσει και να το εννοεί. Τέτοιου είδους χειρονομίες δεν είναι καθόλου αυτονόητες.

[+] Η οικογένεια-καταφύγιο μπορεί να βοηθήσει στις μάχες της επαγγελματικής ζωής.

[-] Σαν να προχωράς σε λεπτό πάγο κι από κάτω βαθιά λίμνη.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Το πέρασμα αρχικά της Αφροδίτης (από 5/3) στον Υδροχόο, σε ένα νευραλγικό τομέα δράσης του ηλιακού σου ωροσκοπίου, σε τοποθετεί στο μέσον της κοινωνικο-επαγγελματικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεσαι πιθανόν στο κέντρο ενός κοινωνικού (θετικού) ανεμοστρόβιλου, όπου θα αισθανθείς ότι πρέπει να δώσεις τη μάχη των καλών εντυπώσεων και να την κερδίσεις. Η αναγνώριση των επαγγελματικών ικανοτήτων βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει έξτρα ένταση να τα καταφέρεις. Έχε υπόψη σου ότι τώρα μπορείς να ενεργοποιήσεις το δίκτυο των γνωριμιών σου, αν ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, ή να υπάρξει μια θετική εξέλιξη στα επαγγελματικά σου. Όσο για τις προσωπικές σου σχέσεις μπορούν επίσης να ξεμπλεχτούν όπου υπάρχουν κόμποι ή να ριχτείς στην αναζήτηση ερωτικού αντικειμένου εφόσον είσαι σε ερωτική διάθεση – που πάντα είσαι.

[+] Έξω στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία, περισσότερο ορατός/ή παντού.

[-] Προσοχή στην εργασιακή καθημερινότητα.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η παρουσία του Ερμή στον Υδροχόο και η άφιξη σε αυτόν της Αφροδίτης (από 5/3) δίνουν μια δυναμική που αφορά φιλία, επαγγελματικούς στόχους και προοπτικές, αλλά και αναθέρμανση της ερωτικής ζωής, όπου υπάρχει, ή έντονης επιθυμίας για ερωτική ζωή εκεί που δεν υπάρχει. Η εξωστρέφεια συνεχίζεται με στραμμένη την προσοχή στην κοινωνία είτε με ενδιαφέρουσες νέες συναντήσεις και πρόσωπα είτε με εργασιακές συναντήσεις που έχουν σαν περιεχόμενο μελλοντικά σχέδια και συνεργασίες. Ακόμα κι αν ο Άρης, ανάδρομος στον Ζυγό, δημιουργεί εκνευρισμό και σε μερικές περιπτώσεις συγκρούσεις, η κινητικότητα στις σχέσεις σου συνεχίζεται χωρίς όμως να μπλέκονται απωθημένα, δεύτερες σκέψεις, ζητήματα ανταγωνισμού και εξουσίας. Επιτέλους, έρχεσαι λίγο-λίγο στα ίσα σου. Με τη γνωστή αποστασιοποίηση και ελεύθερος από εξαρτήσεις, μπορείς να είσαι ο Δίδυμος που όλοι αγαπάμε: εύστροφος, μείγμα επιφανειακού και απρόβλεπτου, υπερκινητικού και αγχωμένου, ο πιστός φίλος που ενθαρρύνει τους άλλους, μια δορυφορική κεραία που δεν σταματάει να στέλνει και να δέχεται μηνύματα.

[+] Τα λάστιχα φουσκώνουν από μέλλον. Όλος ο κόσμος σπίτι σου.

[-] «Σαν ταξιδάκι αναψυχής με ένα κρυμμένο τραύμα», τα ερωτικά.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης από 5/3 στον Υδροχόο σηματοδοτεί μια περίοδο όπου κάτι θετικό φαίνεται να συμβαίνει στον οικονομικό τομέα – στο κοινό συζυγικό ταμείο π.χ., ή σε συνεταιρισμούς, ή κάποιος σου επιστρέφει τα δανεικά, ή σου έρχεται επιστροφή από την εφορία, ή διευθετείς τα δάνεια με ευνοϊκότερους όρους; Όποιο κι αν είναι το σενάριο, το μυαλό σου με τη βοήθεια και του Ερμή επικεντρώνεται στην αναζήτηση συνεργασιών με άλλους που μπορούν να σου αποφέρουν χρήματα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το έντονο άγχος για τα οικονομικό σου μέλλον σε εξαναγκάζει να γίνεις πρωτότυπος/η, τολμηρός/ή, ευέλικτος/η, αναζητώντας τις ευκαιρίες σε ένα χαοτικό κόσμο. Φυσικά είναι μια περίοδος που μπορείς να αφεθείς στις χαρές του σεξ, χωρίς να ξεχνάς ότι όσο περισσότερο αφήνεσαι στον Άλλο τόσο πιο απολαυστικό γίνεται – αυτή η επισήμανση είναι επίσης μια έκκληση για μονογαμία.

[+] Η επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου (από 6/5) δημιουργεί άνοιξη στον επαγγελματικό τομέα και ανεβάζει την αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά!

[-] Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου, δηλαδή με ένα παρελθόν που δεν μπορείς να αλλάξεις.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Κρόνο στον Σκορπιό οι (ερωτικές/συντροφικές) Σχέσεις ανήκουν σε μία από τις εξής κατηγορίες: 1. Περνάνε από σαράντα κύματα: μαζί-χώρια, χώρια-μαζί, χώρια. 2. Μήπως να το διαλύσουμε; 3. Το σοβαρεύουμε; 4. Οδυνηρά ανύπαρκτες. 5. Με προσπάθειες για σχέση, αλλά που δεν κάθονται. 6. Άι σιχτίρ πια. 7. Βαριέμαι, αλλά πού να ψάχνεις… Με την Αφροδίτη να περνάει στον Υδροχόο από 5/3, η αστρολογική εμπειρία λέει ότι πιθανόν να πάρεις τα πάνω σου σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, ή αν δεν σε ενδιαφέρον οι συντροφικές σχέσεις τότε κάτι θετικό συμβαίνει σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορείς να ξαναπαίξεις χαριτωμένα το παιχνίδι των σχέσεων, να βρεις το κέφι σου ως σύντροφος ή να πλησιάσεις μερικούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο σου και, πού ξέρεις, μπορεί να είναι Αυτός ή Αυτή που περιμένεις ή το λιγότερο κάποιος/α που θα σε κάνει να γελάσεις και να σκεφτείς γυρνώντας στο σπίτι ότι η βραδιά δεν πήγε χαμένη.

[+] Επιθυμία για τον Άλλο που είναι διαθέσιμος/η.

[-] Η πολλή σκέψη τρώει τον αφέντη.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν πηγαίνεις γυμναστήριο θα σου έχει τύχει στον πάγκο: ενώ σηκώνεις τα βάρη με φόρα για το στήθος στη μέση φοβάσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις και σταματάς την προσπάθεια. Ίσως κάπως έτσι θα αισθάνεσαι με την Αφροδίτη στον Υδροχόο (από 5/3) με την έννοια ότι το πρωί ψήνεσαι να πας στη δουλειά αλλά φτάνοντας θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να πας για καφέ ή να κάνεις κοπάνα. Η εργασιακή καθημερινότητα πάντως μάλλον θα κυλάει καλύτερα αυτή την εποχή – τουλάχιστον όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων ή με τους από πάνω. Βεβαίως ο Ερμής επίσης στον Υδροχόο σε θέλει δυναμικό/ή, ενεργητικό/ή και εφευρετικό/ή στις λύσεις προβλημάτων που θα παρουσιάζονται σε δουλειά και καθημερινότητα. Επίσης οι κοντινές σχέσεις μπορούν να είναι πιο βατές. Με λίγα λόγια: Οι διελεύσεις στον 6ο ηλιακό σου οίκο δεν δημιουργούν εκρήξεις ενθουσιασμού ή μια ζωή συγκλονιστική με έντονα γεγονότα. Δουλειά, σώμα, υγεία, καθημερινότητα είναι οι αιχμές αυτής της περιόδου. Μερικές φορές είναι εφησυχαστικό να μην υπάρχουν ψιλά γράμματα και πολυπλοκότητα στη ζωή. Νο news, good news.

[+] Αν ψάχνεις δουλειά, ή θέλεις να εξελιχθείς εργασιακά, κινητοποιήσου.

[-] Αυτός που ανακάλυψε τα χρήματα πρέπει να καίγεται αιωνίως στην κόλαση.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη μετακινείται στον Υδροχόο από 5/3 όπου βρίσκεται και ο Ερμής, που σημαίνει μια περίοδο που όποια κι αν είναι η συναισθηματικό/ψυχολογικό/ επαγγελματική σου κατάσταση αυξάνεται η διάθεσή σου για ελαφρότητα, αισιοδοξία και η επιθυμία να δεις τη ζωή από τη φωτεινή πλευρά. Μια αύρα νοσταλγίας σε κάνει να επιθυμείς την εποχή της παιδικής ανεμελιάς. Σαν παιδί που κάνει σκανταλιές και μετά γελάει φωναχτά. Αν είσαι καλλιτέχνης μπορείς να παίξεις με το ταλέντο σου και να δημιουργήσεις. Αν είσαι απλός θνητός θέλεις να ερωτευτείς ανάλαφρα, χωρίς να σκέφτεσαι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Να ποθείς σαν έφηβος/η, που το φιλί δεν έχει παρά πόθο, χαρά, κοκκίνισμα, ταχυπαλμία, αδρεναλίνη. Θέλεις να πειράξεις, να γοητεύσεις, να επικοινωνήσεις. Κι αν αυτό το παιχνίδι μπορεί και να γίνει αφορμή για μια επαγγελματική πρόταση, εξέλιξη ή έμπνευση, ακόμα καλύτερα.

[+] Ο Δίας σε ευθεία πορεία από 6/5 ξεμπλοκάρει τα επαγγελματικά σου ανοίγοντας ξανά νέες λεωφόρους. Προετοιμάζεται το μέλλον σου.

[-] Κάθε απόφαση να είναι λογική, ψύχραιμη και αντικειμενική. Τιθάσευσε τον παρορμητισμό σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Να μπορούσες, λέει, να τα παρατήσεις όλα για κάπου μακριά που θα μπορούσες να μείνεις όσο επιθυμείς. Ναι, ο Άρης ανάδρομος στον Ζυγό, αλλά κυρίως η επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία στον Καρκίνο από 6/3, θα σου δημιουργεί τη διάθεση στα όρια της μανίας να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις. Αν μπορούσε κάποιος να συμπυκνώσει τις επιρροές θα μπορούσε να πει: «Βαρέθηκα ό,τι ξέρω, θέλω να γνωρίσω κάτι/κάποιον/α που θα με ενθουσιάσει, θέλω παρατεταμένες διακοπές, νέες γνώσεις και οτιδήποτε σχετίζεται με το εξωτερικό για να έχω το μυαλό μου μακριά από εδώ». Με άλλα λόγια θέλεις να κάνεις οτιδήποτε εκτός από το να βρίσκεσαι κλεισμένος/η σε ένα γραφείο και κοιτάζοντας από το παράθυρο τον ουρανό να ανεβάζεις καλοκαιρινές φωτογραφίες στο fb ή να κοιτάζεις προσφορές για ταξίδια. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο συνηγορεί στο έξω ντέρτια και καημοί, προσθέτοντας επιπλέον ορμή για ερωτικές βραδιές, παιχνίδι και απόδραση – εφόσον βεβαίως δεν υπάρχει Κρόνος στο κάδρο, οπότε τι να λέμε…

[+] Ανάκαμψη. Ελαφρότητα. Νέες αρχές.

[-] Προσοχή στην υγεία. Φρόντισε το σώμα σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τις αντένες σε συναγερμό μπορείς να καταλάβεις πού πάνε τα πράγματα στις προσωπικές και επαγγελματικές σου υποθέσεις. Με Αφροδίτη (5/3) και Ερμή στον Υδροχόο θα πρέπει να κρατήσεις ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους, κυρίως γιατί αυτή την περίοδο υπάρχουν κάποιες σπάνιες στιγμές που αυτοί που σε ενδιαφέρουν είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς στις συζητήσεις τους χωρίς να είναι αδιάφοροι, δεικτικοί ή ανάγωγοι. Άρα μη χάσεις την ευκαιρία να μιλήσεις μέσα από την καρδιά, αλλά και το μυαλό σου. Το να βαθύνεις την επικοινωνία θα σε βοηθήσει να προφυλάξεις τις σημαντικές σου σχέσεις και τις συνεργασίες σου από κακοτοπιές που πιθανόν εμφανιστούν προς το τέλος του μήνα.

[+] Βγες έξω, κάνε σχέδια, μοιράσου τα, συνεργάσου, μάθε, μετακόμισε, σπούδασε, πάρε δίπλωμα αυτοκινήτου, διαφήμισε τον εαυτό σου, αφέσου.

[-] Επανάλαβε: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ξανά.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τι μπορεί να σημαίνει οικονομική εύνοια την εποχή της κρίσης; Πώς μπορεί να ερμηνευτεί η πληθωρική Αφροδίτη των απολαύσεων που από 5/3 αρχίζει τη διέλευσή της στον Υδροχόο, στον τομέα δηλαδή που συμβολίζει τη σχέση σου με τον υλικό κόσμο; Μήπως ότι θα είσαι οικονομικά στο απυρόβλητο; Ν...όχι… Ότι θα πιάσεις στο χέρι χρήματα; Ίσως. Ότι θα αγοράσεις κάτι που σου γυάλισε χωρίς να υπολογίζεις το κόστος; Πιθανόν. Ότι σ’ ένα κύμα αισιοδοξίας θα σκεφτείς «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» και γίνεται; Η τελευταία επιλογή κερδίζει τους περισσότερους πόντους, αφού η Αφροδίτη φέρνει μαζί της την πεποίθηση ότι όλα είναι ανοιχτά. Ο Ερμής επίσης στον Υδροχόο είναι πιο σαφής: Έχεις ταλέντα; Μπορείς να εξελίξεις τις επαγγελματικές σου προδιαγραφές; Δημιούργησε το plan b σε περίπτωση που η δουλειά δεν πάει καλά. Ενίσχυσε τα οικονομικά σου με μια δεύτερη. Μάθε καινούργια πράγματα όσο χρονών κι αν είσαι. Ο συνδυασμός πρακτικότητας του Ερμή και γοητείας της Αφροδίτης μπορούν να κάνουν θαύματα.

[+] Η επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία (6/5) στον Καρκίνο δημιουργεί προϋποθέσεις για «γάμο» είτε κυριολεκτικό είτε συμβολικό είτε επαγγελματικό.

[-] Η δημόσια σου εικόνα στο στόχαστρο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Αφροδίτη από 5/3 και ο Ερμής ήδη στο ζώδιό σου δεν ανήκουν στις διελεύσεις που σου αλλάζουν τη ζωή. Όμως μπορεί να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για σημαντικές εξελίξεις: ο Ερμής σε θέματα εργασιακά και η Αφροδίτη σε θέματα σχέσεων και χρήματος. Το μυαλό σου δουλεύει υπερωρίες χωρίς να κουράζεται, κατεβάζει ιδέες που καλό είναι να τους δώσεις προσοχή, αισθάνεσαι ζωντανός/ή, δραστήριος/α, διαυγής. Η συνεννόηση είναι πιο εύκολη, οι διαπραγματεύσεις αποτελεσματικές, τα επαγγελματικά αποδίδουν. Όσο για την Αφροδίτη, οι περισσότεροι αστρολόγοι θα σου πουν ότι έρχεται στην επιφάνεια η ρομαντική σου πλευρά ή ότι η δύναμη της γοητείας σου μπορεί να λυγίσει κουτάλι. Φυσικά και υπάρχει αλήθεια σε αυτά, όπως και στο ότι θέλεις να αρέσεις, ότι κοιτάς πιο έντονα όσους σου αρέσουν ή ότι ανεβαίνουν τα επίπεδα του ναρκισσισμού σου. Το ενδιαφέρον είναι ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για ευκαιρίες, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές, που θα σε περάσουν στο επόμενο στάδιο.

[+] Επιτάχυνση στους ρυθμούς, εργασιακές εξελίξεις, κοινωνικότητα, διάθεση για διασκέδαση.

[-] Ποιος δεν αισθάνεται εργασιακή ανασφάλεια;


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η δραστηριότητα των πλανητών όταν διελαύνουν στο 12ο ηλιακό μας οίκο (στην περίπτωσή σου πρόκειται για διελεύσεις στον Υδροχόο) είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού καλούνται να λειτουργήσουν σε απομόνωση, μακριά από τον κόσμο, φέρνοντας στην επιφάνεια νευρώσεις, φόβους και άγχη, ενώ στην καλύτερη περίπτωση καλούνται για θυσία, ανιδιοτέλεια και υπέρβαση του εγώ. Ακόμα και ο Ερμής, που είναι ουδέτερος πλανήτης, ασφυκτιά σε αυτό το αχαρτογράφητο περιβάλλον. Ακόμα και η βολική Αφροδίτη, επίσης στον Υδροχόο, από 5/3 αναγκάζεται να πέσει σε μια μαύρη θάλασσα συναισθήματος στερώντας της τη χαρά της ζωής. Η συνηθισμένη αντίδρασή μας σε τέτοιες διελεύσεις είναι η επιθυμία να εξαφανιστούμε με ένα ταξίδι ή να κλειστούμε σπίτι σειρές που έχουμε κατεβάσει για να ξεχαστούμε. Ωστόσο φαίνεται ότι η εργασιακή ρουτίνα δημιουργεί αντιπερισπασμούς – ευτυχώς, όχι δυσάρεστους.

[+] Ταξίδι αστραπή, έξοδοι, συντροφικές σχέσεις.

[-] Ο έρωτας γεννήθηκε για 2 (ΔΥΟ) – ε;

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ