Cosmic Telegram

Σκορπιέ...277

Με κυβερνήτη τον Πλούτωνα, το βίαιο πλανήτη της μεταμόρφωσης, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου σε αυτό που ονομάζεται «σκοτεινό ταξίδι της ψυχής». Κι άλλάζεις ψυχή. Πώς; Ανακάλυψέ το.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 277
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5972-13777.jpg

Σκορπιέ...με κυβερνήτη τον Πλούτωνα, το βίαιο πλανήτη της μεταμόρφωσης, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου σε αυτό που ονομάζεται «σκοτεινό ταξίδι της ψυχής». Κι άλλάζεις ψυχή. Πώς; Ανακάλυψέ το.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υπάρχουν μερικές μέρες που είναι σαν να κάνεις σλάλομ στο χιόνι με τέτοια δεξιοτεχνία και άνεση που απολαμβάνεις κάθε στιγμή, που αισθάνεσαι ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, που νιώθεις ότι δένεις αρμονικά με το χρόνο και τον τόπο. Σα να γίνεσαι δυνατότερος λεπτό το λεπτό, ακόμα κι αν έχεις δυσκολία να εκφράσεις τα αισθήματά σου και τα όνειρά σου, τώρα τα διατυπώνεις χωρίς δισταγμό κι επιφυλάξεις. Με πλανήτες στον 7ο ηλιακό σου οίκο και τον Άρη στον Λέοντα, μπορείς να σφυρίζεις “Anything goes” και να κοιτάζεις τους άλλους με το βλέμμα «σπίτι σου ή σπίτι μου;». Σε επίπεδο δημιουργικότητας είναι η εποχή να βγάλεις το φελλό από την ευφυΐα σου. Μια συμβουλή που οφείλεις να λάβεις υπόψη: Με τον Πλούτωνα στο πιο ορατό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, μην κάνεις κάτι που θα σε βάλει σε μπελάδες.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είτε το δέκατο cd σου έγινε κατευθείαν πλατινένιο είτε οι θεαματικότητές σου χτύπησαν ταβάνι είτε ξεκίνησες δική σου δουλειά, ίσως έχεις την αίσθηση ότι η ζωή δεν σε αφήνει να χαρείς την εξέλιξή σου. «Τι λείπει... τι φταίει... και η καρδιά μου κλαίει;». Καταρχήν σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους συνομηλίκους σου. Δεν ξέρεις τι τραύματα και πληγές έχουν υποστεί ιδιωτικά. Κατά δεύτερον την απόλυτη ευτυχία την υπόσχονται διάφορα βιβλία αυτοβοήθειας γραμμένα από διαταραγμένους συγγραφείς – ή ο Κοέλο, που χαμογελάει κάθε μέρα στο δρόμο για την τράπεζα, σκεπτόμενος ότι όλοι οι εύπιστοι αναγνώστες του σύμπαντος συνωμοτούν ώστε να κάνουν μπεστ σέλερ τα κακογραμμένα βιβλία του. Όπως και να ’χει, με τον Δία να λάμπει στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, αυτοί που σε ενδιαφέρουν σε αγαπάνε. Α, και φυσικά δεν είσαι από αυτούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουν ή που κολυμπάνε χωρίς προορισμό, οπότε ό,τι σου λείπει στόχευσέ το.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είσαι τόσο καλός τελευταία όταν τραβάς τον εαυτό σου από το κρεβάτι μόνο και μόνο για να φέρεις εις πέρας ό,τι οι άλλοι θεωρούν τρομακτικά βαρετή εργασία ή χαμολοδουλειά που δεν ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις φιλοδοξίες σου.  Πόσες νύχτες επίσης πέρασες μέσα στο σπίτι σου αντί να μέσα στον κόσμο, μαθαίνοντας κουτσομπολιά, μιλώντας με αγνώστους και διασκεδάζοντας τους άλλους! Το επεισόδιο της ζωής σου με τίτλο «Σπιτόγατος» ανήκει στο παρελθόν. Έφυγε ο Κρόνος, οπότε lets party fellas… Γίνε κούκλος και κούκλα, ρίξε όση κολόνια θέλεις επάνω σου και βγες εκεί έξω εάν θυμάσαι ακόμα πώς χορεύουν. Φυσικά και θυμάσαι. Είναι σαν το ποδήλατο.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

I work all night/ I work all day/ to pay the bills I have to pay/ Ain’t it sad?/ In the rich mans world/ Money, money, money/Always sunny… τραγουδάνε οι Abba. Η απόκτηση του χρήματος και το φρόνιμο ξόδεμά του τους επομένους μήνες είναι ο στόχος. Το να είσαι Καρκίνος δεν σημαίνει ότι όλη μέρα βρίσκεσαι πάνω από μια κατσαρόλα μαγειρεύοντας για την οικογένεια ή τους φίλους ούτε ότι κάνεις babysitting στον αγαπημένο σου. Οι καρκίνοι κυνηγάνε το χρήμα και μπορούνε να γίνουν πλούσιοι όχι για τη χαρά αλλά για την ασφάλεια που δίνει. Πάντως μην αφήσεις τις ανασφάλειες, την προσωρινή ασυνεννοησία και τις προηγούμενες αποτυχίες να σου στερήσουν τη χαρά να ζήσεις την αγάπη και τη δημιουργικότητα. Μη φύγεις πριν το τέλος του έργου. Υ.Γ. Ταυτόχρονα, με δραστήριο τον 4ο οίκο, μπορείς να υμνήσεις την οικογένεια και να αισθανθείς σαν οικογενειάρχης του ’50, που όλα έχουν τη ζεστασιά μιας διαφήμισης, ενώ έχει εξαφανιστεί –θαύμα, θαύμα– η γνωστή κυκλοθυμία σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μα από πού προέρχεται αυτό το κύμα ενέργειας που αισθάνεσαι; Δεν είναι από αμφεταμίνες ή πολλούς εσπρέσο ούτε από σωματική διαταραχή, αλλά από τον Άρη στο ζώδιό σου. Έχεις τη διάθεση να κάνεις και πάλι πρωταθλητισμό και πιστεύεις ότι η πρώτη θέση στο βάθρο δεν είναι κακή ιδέα. Θέλεις, επιθυμείς, διεκδικείς. Την αυτονομία σου, την ερωτική απόλαυση, τη ζωή σου. Μόνο  μια συμβουλή: Αν κάποια σύννεφα εμφανίστηκαν σε μια σχέση σου, εσύ ως Λέων πρέπει να σκεφτείς ότι το ανεξέλεγκτο πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη δεν είναι μόνο καταστροφικές για τις Σχέσεις αλλά και πιο επικίνδυνες από το να οδηγείς μεθυσμένος. Υ.Γ. Η μακριά παραμονή του Άρη –με ανάδρομη περίοδο από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Μάρτιο και μετά σε ευθεία πορεία μέχρι τον Ιούνιο– μπορεί να είναι αναζωογονητική αλλά ταυτόχρονα θα είναι και εξουθενωτική, οπότε φρόντισε να μην καείς με την απογείωση.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Εάν έχεις ψυχαναλυτή εντατικοποίησε τα ραντεβού. Αν όχι άρχισε γιόγκα, διαλογισμό ή οτιδήποτε κάνουν οι ένθεοι άνθρωποι με σκοπό να απελευθερωθούν από το νευρωτικό άγχος και τους ψυχοφθόρους φόβους. Βεβαίως ως πρακτικός Παρθένος θα μπορούσες να κατευνάσεις το στρες με τακτικές επισκέψεις στη φύση, με βόλτες με το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα ή με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Με τον κυβερνήτη του 12ου ηλιακού σου οίκου στον 3ο, έχεις μια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσεις με όσους θεωρείς ότι χρειάζεται να μιλήσεις σοβαρά κι εκ βαθέων. Να θυμάσαι δύο πράγματα: ότι κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις και ότι η ταπεινοφροσύνη δημιουργεί χαρακτήρα. Υ.Γ. Δεν είναι περίεργο που πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σου ολοκληρώνουν τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο που χειρίζονται τις σχέσεις τους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Φυσικά και δεν οφείλεται στο dna σου η ικανότητά σου να κοκκινίζεις ή η τάση σου για τεμπελιά, όπως πολλοί διατείνονται για τα μέλη του ζωδίου σου. Συνήθως διαθέτεις ωριμότητα, φιλοδοξία και θράσος, που σε βοηθάνε να τα καταφέρεις σε κάθε σκληρό επαγγελματικό περιβάλλον. Οπότε; Οπότε ο Κρόνος στο ζώδιό σου δεν έρχεται για να διαλύσει, αλλά για να σε ανεβάσει κατηγορία. Αυτό σημαίνει πρωταθλητισμό που επιτυγχάνεται μέσα από σκληρή προπόνηση, εξαντλητικά ωράρια, υπερπροσπάθεια, υψηλή τεχνική, εκλεπτυσμένο επαγγελματισμό και ψυχραιμία όταν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα σου. Θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθείς τόσο ανυπεράσπιστος όσο κι ένα μωρό που κλαίει γοερά για μια σταγόνα γάλα, αλλά και τόσο δυνατός όσο και ο Μωυσής όταν άνοιγε στα δυο την Ερυθρά θάλασσα. Η ενηλικίωση αρχίζει από τώρα. Καλό ταξίδι και καλή τύχη.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Υπάρχουν εποχές που θέλουμε να αποσυρθούμε. Που δεν είμαστε κοινωνικοί και δεν χαλαλίζουμε ούτε ένα λεπτό σε συμβάσεις ή σε κοινωνικότητες που δεν μας λένε τίποτα. Χρειάζεσαι να μείνεις μόνος σου και αναζητάς έναν αποκλειστικά δικό σου χρόνο για να σκεφτείς, να δεις από απόσταση πού βρίσκεσαι, με ποιους είσαι ή δεν είσαι. Οι ώρες με τον εαυτό σου θα σε δυναμώσουν. Φυσικά και ο άνεμος της φιλοδοξίας σού αγγίζει τα μαλλιά και σε τραβάει να τα δώσεις όλα στην καριέρα. Έσο έτοιμος. Ο Άρης στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, δηλαδή σε εκείνο το σημείο που σε βλέπουν όλοι και που η επαγγελματική σου επάρκεια μετριέται και αποτιμάται, σου δίνει ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα σε ρίχνει και στη θάλασσα για να δει αν μπορείς να κολυμπήσεις εκεί που υπάρχουν καρχαρίες. Εννοείται ότι τώρα δεν είναι εποχές για να το παίξεις ούτε κακομαθημένη ντίβα ούτε για να αρχίσεις νάζια τύπου δεν αντέχω, δεν μπορώ, κουράστηκα πολύ, γιατί σε εμένα… Who cares, darling?

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Το σύμπαν σού στέλνει ένα διφορούμενο μήνυμα αυτή την εποχή. Από τη μία πλευρά η ανάδρομη κίνηση του Χείρωνα στον 3ο οίκο σε προειδοποιεί να προσέχεις τη γλώσσα σου και να κρατάς μια απόσταση ασφαλείας από τα αδέλφια σου και από αυτούς που αγαπάς ώστε να μην έχεις δυσάρεστα μπερδέματα. Από την άλλη όσο πιο συνδεδεμένος είσαι με φίλους, αγαπημένους και συνεργάτες, τόσο περισσότερο θα ευημερήσεις τους επόμενους μήνες. Πόσο πιο τρομακτικά διφορούμενο μπορεί να γίνει το σύμπαν; Υ.Γ. Και κάτι που δεν είναι αμφίσημο: ο Άρης στον 9ο είναι σαφέστατος – ό,τι βάλεις στο νου σου μπορεί να πραγματοποιηθεί. Υ.Γ. Η αποχώρηση του Κρόνου από τον κομβικό 10ο οίκο της καριέρας σημαίνει πως ό,τι ήταν να συμβεί επαγγελματικά, έγινε. Μπορείς να χαρείς ή να κλάψεις με ησυχία πια.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Είσαι αναγκασμένος να αντιμετωπίζεις χίλιες και μία αμφιβολίες και φόβους για το μέλλον κάθε φορά που ένας πλανήτης, αστεροειδής ή κομήτης περνάει από τον 8ο ηλιακό σου οίκο. Σε τέτοιες εποχές οι οικονομικές συνεργασίες ή δοσοληψίες μπορούν να είναι χαοτικές, γεμάτες μπλεξίματα, παρεξηγήσεις ή απρόοπτες ανατροπές – οι τελευταίες περιλαμβάνουν τις σχέσεις σου με τράπεζες, εφορίες, κάρτες, δάνεια κ.λπ. Το πιο ενοχλητικό όμως σύμπτωμα αυτών των διελεύσεων είναι ότι η συνηθισμένη εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου ως δυναμικού, σέξι, συγκεντρωτικού και ρεαλιστή μπάζει νερά τα οποία είναι αδύνατο να συμμαζέψεις, αφού η βροχή που τα δημιουργεί είναι έντονη και συνεχής. Μη χάνεις πολύτιμο χρόνο σε τέτοιες ανησυχίες. Με τον κυβερνήτη σου Κρόνο να εισβάλλει στον Ζυγό, έχεις να αντιμετωπίσεις το κολοσσιαίο για σένα θέμα της Καριέρας. Ήρθε η ώρα να φτιαχτείς επαγγελματικά ή να εξαφανιστείς.  

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αφού άντεξες στην επαγγελματική σου ζωή τόσα λάθος ξεκινήματα, τόσες δυσκολίες, τόσα νεύρα και καθυστερήσεις που κόντεψαν να τρυπήσουν το στομάχι σου από το άγχος, τώρα αξίζει να πεις δυνατά «ώχου μωρέ… enough is enough…» και να προχωρήσεις προς μια απολαυστική ζωή. Εντάξει, έχεις να αντιμετωπίσεις μερικά σημαντικά θέματα διαπροσωπικών σχέσεων. Προσπάθησε να καταλάβεις –ή μάλλον να συνειδητοποιήσεις, αφού κι εσύ, όπως όλοι μας, τις περισσότερες φορές λειτουργείς στις σχέσεις με αυτόματες, ακούσιες αντιδράσεις– ότι οι άνθρωποι γύρω σου, και μάλιστα αυτοί που σε ενδιαφέρουν, έχουν προβλήματα με τη δέσμευση που δεν μπορούν να λύσουν και ειδικά όταν αισθάνονται ότι εσύ προσπαθείς να τους χειραγωγήσεις ή να τους πατρονάρεις. Το μυστικό της επιτυχίας; Αν μπορείς να βοηθήσεις, βοήθα. Μην επεμβαίνεις. Ο αέρας σε πηγαίνει εκεί που θέλεις να πας. 

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δεν είναι περίεργο που ενώ σου λένε ότι είσαι ένα άλογο σπάνιας ράτσας σού συμπεριφέρονται χειρότερα και απ’ ό,τι σε ελέφαντα σε τσίρκο; Οι Ιχθύες μπορούν να αφιερωθούν στις δουλειές τους και να ξενυχτάνε ή να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται αν πιστεύουν βαθιά σε αυτό που κάνουν. Άρα είναι πανεύκολο να εκμεταλλευτεί κάποιος αυτή την αίσθηση αποστολής που έχεις όταν δουλεύεις. Εντάξει όλα αυτά, αλλά χρειάζεσαι ανάπαυση, ξεκούραση και αρκετή αγάπη και σεξ ώστε να παραμείνεις ευχαριστημένος εάν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι παραγωγικός. Και μια ερώτηση κρίσεως: Μια έντιμη ματιά στην ποιότητα της σχέσης τη δυναμώνει ή την καταστρέφει;

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ