Cosmic Telegram

Stardust 299

Ταύρε....Πότε πέφτεις σε ποντικοπαγίδα στις σχέσεις σου; Όταν αρχίσεις να ζηλεύεις.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 299
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5820-13404.jpg

Ταύρε... Πότε πέφτεις σε ποντικοπαγίδα στις σχέσεις σου; Όταν αρχίσεις να ζηλεύεις. Αν αρχίσεις να το κάνεις σταμάτα το αμέσως, γιατί αν αφεθείς να υποψιάζεσαι το/τη σύντροφό σου για τρίτο άνθρωπο δεν θα ησυχάσεις μέχρι κάποιος ντεντέκτιβ να σου φέρει βρόμικες φωτογραφίες από ένα φτηνό ξενοδοχείο στην άκρη της πόλης.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι δύσκολο για ένα ζώδιο της φωτιάς, όπως εσύ, να αντιμετωπίζει περιόδους που πολλοί πλανήτες βρίσκονται σε γήινα ζώδια, όπως τώρα. Οι πρακτικές ανάγκες, οι εκκρεμότητες της καθημερινότητας ή τα οικονομικά προβλήματα και οι δοσοληψίες δεν είναι your cup of tea. Έλα, όμως, που οι προτεραιότητές σου είναι απολύτως υλικές και πρέπει να δρομολογήσεις λύσεις υπό το σύννεφο φόβου και ανασφάλειας για το οικονομικό σου παρόν και μέλλον. Ευτυχώς που ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στον πέμπτο οίκο σου, οπότε σταμάτα για λίγο να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με μαύρες σκέψεις κι αφέσου στη μουσική της ζωής, που βράζει. Οι άνθρωποι γύρω σου είναι διατεθειμένοι και να σε ερωτευτούν, αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, κι εσύ είσαι πρόθυμος να αφεθείς στην αγκαλιά αυτού που θα σου πει ότι αστράφτεις όσο όλα μαζί τα διαμάντια της Λιζ Τέιλορ.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ω, είναι εντυπωσιακός ο χρόνος που χάνεις παριστάνοντας τον ανεξάρτητο, όταν το μόνο που κάνεις στη πραγματικότητα είναι να περιμένεις την επόμενη κίνηση αυτού/αυτής που ενδιαφέρεσαι ή που είστε μαζί. Εάν εσωτερικά δεν ήσουν τόσο δαιμονικά προσανατολισμένος στην ασφάλειά σου και τόσο κτητικός, θα μπορούσες να απολαύσεις περισσότερο τη ζωή. Παρόλες τις αντιξοότητες και τις καθυστερήσεις και κάθε είδους αναποδιές που σου δημιουργεί ο ανάδρομος Ερμής που βρίσκεται στο ζώδιό σου, η ψυχή σου μοιάζει με ηφαίστειο που οι επιθυμίες της δημιουργούν λάβα. Θέλεις χρήματα, θέλεις σεξ, θέλεις να δημιουργήσεις. Το κομβικό σημείο είναι ότι μόνο σε μία μονογαμική σχέση μπορείς να αισθανθείς τη βαθιά  ευχαρίστηση που αναζητάς. Εκτός δέσμευσης όλα μοιάζουν επιδερμικά και άτονα. Οπότε, αν δεν μπορείς να κάνεις σεξ μέσα σε μια σταθερή σχέση, χρησιμοποίησε τη ζωική ορμή σου για να αυξήσεις τα έσοδά σου. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ε, καλά, δεν χρειάζεται να φρικάρεις γιατί οι ορμόνες σου δεν συμπεριφέρονται όπως όλων των άλλων αυτή την εποχή. Από την άλλη, πότε ήσουν ή έκανες κάτι κανονικό για να κάνεις και τώρα; Οι επιστήμονες και οι ψυχαναλυτές πιθανόν να έχουν έναν ειδικό όρο για την περίπτωσή σου. Το ίδιο και οι αστρολόγοι: ονομάζεται Αφροδίτη στο ζώδιό σου και ανάδρομος Ερμής στο 12ο ηλιακό σου οίκο. Ηρέμησε. Είσαι ο ολόφωτος πρωταγωνιστής της περιόδου, αν και υπάρχουν μέρες που ανεβαίνοντας στο πόντιουμ για να παραλάβεις το Bραβείο Κοινού ξεχνάς τα λόγια σου ή κάνεις αξιογέλαστα σαρδάμ. Υ.Γ. Τα μυστικά σου δεν είναι ασφαλή. Οι γύρω σου αρχίζουν να υποψιάζονται αυτά που θέλεις να κρύψεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μια γρήγορη ματιά του αστρολογικού σου χάρτη, εμμένοντας στην παρουσία του Πλούτωνα και των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Αιγόκερου/Καρκίνου, μπορεί να εξηγήσει γιατί συνειδητοποιείς ότι οι ευκαιρίες σου δίνονται μια μέρα αργότερα και ένα ευρώ λιγότερες, και γιατί έχεις θυμώσει με ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί βεβαίως να οφείλεται και σε ένα προσωπικό σου χαρακτηριστικό –διάβασε ελάττωμα– που σε σπρώχνει να κολλάς με ανθρώπους ή σε κάτι που δεν έχεις, και να γίνεσαι αυτιστικός και αδιάφορος όταν τον/την/το έχεις από το φόβο ότι κάποτε θα τα χάσεις και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Υπάρχουν καλές εποχές, χειρότερες, κακές, υπέροχες. Κοιτάζοντας από απόσταση τη ζωή σου δεν υπάρχουν μόνο ρόδινες εποχές, όσο κι αν επιμένεις να θυμάσαι μόνο αυτές. Είναι ασφαλές να πούμε ότι με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στον Υδροχόο η ζωή σου δεν είναι πια ίδια – οι αδελφοί σου Λέοντες των τελευταίων ημερών το διαπιστώνουν εδώ και ενάμιση χρόνο από πρώτο χέρι. Ο τροχός της τύχης συνεχίζει να γυρίζει παίρνοντας ανθρώπους που αγάπησες, φέρνοντας καινούργιους έρωτες, αφήνοντας πίσω δουλειές που αποδείχτηκαν απογοητευτικές, ανοίγοντας καινούργιους επαγγελματικούς δρόμους. Όσο για τους Λέοντες, για τους οποίους η δράση είναι προτεραιότητα, ο Άρης συνεχίζοντας να βρίσκεται στο ζώδιό σου σού δίνει την ευκαιρία να απαλλαγείς από την ανία. Θέματα για να δράσεις: (1) Η καριέρα θέλει ρεκτιφιέ, προσοχή, προσαρμοστικότητα, επιδιορθώσεις. (2) Διασφαλίσου οικονομικά. (3) Διεύρυνε τη βεντάλια με τους χρήσιμους επαγγελματικά ανθρώπους. Υ.Γ. Σκέψου ΔΥΟ φορές τα αποτελέσματα που θα έχει η δράση σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οι Παρθένοι είναι διάσημοι για τη διαύγεια του μυαλού τους και την πνευματική τους επάρκεια, με αποτέλεσμα στις περιόδους που ο κυβερνήτης τους Ερμής είναι ανάδρομος να ενοχλούνται βαθύτατα όταν κάποιοι άνθρωποι μπερδεύονται με τα χρήματά τους ή προσπαθούν να τους πιέσουν οικονομικά. Έχεις επίσης δυσκολία να εκφραστείς σεξουαλικά, σα να φοβάσαι ότι αν αφεθείς ελεύθερος θα φανερώσεις στον Άλλο και τα τρωτά σου σημεία. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, όμως: κάθε φορά που ανοίγεσαι οι υποθέσεις σου αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα. Κακά τα ψέματα: το σεξ, τώρα, αποτελεί το βαρόμετρο της ποιότητας της συντροφικής σου ζωής, τα αισθήματά σου βράζουν και οι οικονομικές σου δοσοληψίες βρίσκονται στο επίκεντρο των σχέσεών σου. Υ.Γ. Ξαναδιάβασε το μύθο του Φοίνικα, που αναγεννιέται από τη στάχτη του. Θα βοηθήσει.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Τα οικονομικά είναι πάντα ένας τεράστιος παράγοντας για τις επιλογές μας και πάντα θα υπάρχουν λογαριασμοί που θα πρέπει να πληρωθούν. Ενώ δεν θέλεις κανείς να σκεφτεί ότι μπορεί να εξαγοράσει τις ιδέες σου για μια χούφτα ευρώ, με ανάδρομο τον Ερμή στον 8ο και την Αφροδίτη στον 9ο θα πρέπει να είσαι πολύ ανόητος αν παραβλέψεις μια προσφορά/πρόταση/εξέλιξη/πιθανότητα/ευκαιρία, μόνο και μόνο γιατί δεν είναι απολύτως σύμφωνη με τις αρχές σου. Ανέβασε την τιμή σου και διαπραγματεύσου. Αυτή την εποχή ακόμα και τα αισθήματά σου βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Πρόσεχε ώστε την ώρα που θ’ ακουστεί το τρίτο σφυρί στη δημοπρασία να έχεις κατοχυρώσει την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δεν αντέχεις ούτε στιγμή παρά πάνω δουλειές και αφεντικά που δεν βλέπουν πιο πέρα από τη μύτη τους. Δεν αντέχεις καν συντρόφους που έχουν προικιστεί με τη συνειδητότητα λάχανου. Το σύμπαν σε τροφοδοτεί με μια ιερή μανία να προχωρήσεις προς το μέλλον. Σαν το νεαρό Πάρκερ που βάζει τη στολή του Σπάιντερμαν και πηδάει από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη για να σώσει τον κόσμο, έτσι κι εσύ θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή να σώσεις τον εαυτό σου ανεβάζοντάς τον ψηλότερα. Αποφάσισε προς τα πού θέλεις να φυσήξει ο άνεμος για να τον ακολουθήσεις. Για άλλη μια φορά ανεβασμένος στο κύμα εύχεσαι να μην πέσεις σε βράχια. Ξέρεις κάτι; Ακόμα και σε βράχια να βρεθείς, γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι ξύνοντάς τα έπεσες σε φλέβα χρυσού. Υ.Γ. Αν ο Άλλος δεν καταλαβαίνει τώρα μην το παλεύεις. Και κυρίως μην εξωθείς τις σχέσεις σε σπάσιμο, αν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Συμβαίνει κάτι υπέροχο με τους Τοξότες: χωρίς να υπολογίζουν πόσο έχουν πληγωθεί ή πόσο θυμωμένοι έχουν υπάρξει στο παρελθόν, μπορούν να χαμογελάσουν από καρδιάς και να συνεχίσουν. Κάποιοι ονομάζουν αυτή τη στάση σου άρνηση της πραγματικότητας, όμως τι σημασία έχει όταν μπορείς να μπαίνεις σε νέους κύκλους, όρθιος και αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να γίνεις είρων, αιχμηρός ή αβάσταχτα ειλικρινής; Μπορείς. Και κακός; Ποτέ. Με τον Κρόνο στην Παρθένο για λίγο ακόμα και τον Δία στον 4ο οίκο σου, μπορεί να χρειαστεί μια έξτρα προσπάθεια για να κρύψεις την ευαισθησία σου και τις πληγές σου. Όμως η Αφροδίτη στους Διδύμους σε κάνει να λες: «Ό,τι κι αν συνέβη μεταξύ μας εγώ θα σου δώσω άλλη μια ευκαιρία… Εις υγείαν της Τέχνης και του Δία μου, λοιπόν…».

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μπορεί να περνάς όλη την ώρα σου πίνοντας καπουτσίνο και επιμένοντας να παραπονιέσαι για την άθλια σεξουαλική ζωή σου ή για τα ετοιμόρροπα οικονομικά σου, αλλά όσο ο Άρης θα βρίσκεται στον Λέοντα δημιουργώντας αναστάτωση στον 8ο ηλιακό σου οίκο, τόσο κι εσύ θα αισθάνεσαι αβεβαιότητα και άγχος αντιμετωπίζοντας σύνθετα θέματα που περιέχουν οικονομικά, βαθύτερες διαπροσωπικές σχέσεις και ενοχές στο σεξ. Η αληθινή ευχαρίστηση και η ικανοποίηση δεν θα έρθουν ποτέ όσο συνεχίζεις να παραδέρνεις στην αυτολύπηση, να αντιδράς με ντροπή, ή όσο συνεχίζεις να επιλέγεις να επικεντρώνεσαι με ανελέητο τρόπο σε πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμα. Για να λυτρωθείς πρέπει να ξεπεράσεις την εμμονή σου ότι είσαι πληκτικός και αδιάφορος και να συνειδητοποιήσεις ότι μέχρι να ενώσεις Δημιουργικότητα κι Επιχειρήσεις θα αρνείσαι την ουσιαστική σου ταυτότητα και τον αληθινό σου προορισμό. Τελεία.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι γύρω σου θα πρέπει να μένουν κατάπληκτοι όταν γίνονται μάρτυρες της αποφασιστικότητας, της δυναμικότητάς σου και της ανεξάντλητης ικανότητάς σου να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή, όπως κι αν αισθάνεσαι ό,τι κι αν σου συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί πίστεψαν κάποιες φορές ότι θα τα φτύσεις, ότι θα σπάσεις, ότι θα πας στο σπίτι σου νικημένος. Αμ δε… Δεν συνειδητοποίησαν ότι αυτό το μοντέλο της συμπεριφοράς σου βασίζεται στην ανάγκη σου για (οικονομική) ασφάλεια. Ναι, οι Υδροχόοι φημίζονται για την επαναστατικότητα, την αντισυμβατικότητα, την ανάγκη τους να πειραματιστούν. Μάλιστα. And now lets be real. Πάρα πολλοί Υδροχόοι σιχαίνονται την τρέλα και την ανασφάλεια μιας ελεύθερης ζωής. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μια δουλειά, μια σχέση, ένα σπίτι, ένα σταθερό εισόδημα. Αυτά τους παθιάζουν. Αυτά καλείσαι να υπερασπίσεις τώρα. Με όλα τα όπλα που διαθέτεις. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αφού είσαι ένα υψηλόφρων ον – οι Ιχθύες έχουν πατενταριστεί ως πνευματικοί τύποι, επειδή πολλοί από αυτούς μελαγχολούν μέχρι δακρύων ακούγοντας τη Δεύτερη Συμφωνία του Ραχμάνινοφ στο ipod τους –  αυτή η περίοδος σου δίνει την ευκαιρία να ανεβάσεις τη συνειδητότητά σου και να αντισταθείς στον Κρόνο και τις πιέσεις του να δώσεις τέλος σε μια σχέση που μέχρι χτες σου φαινόταν υπέροχη. Πάντως με τον Δία πάντα παρόντα, είναι καιρός για αλλαγή πορείας, για καινούργιους στόχους ή για ανανέωση. Κι αν θεωρείς ότι ένας «γάμος» συμπληρώνει τη ζωή σου ή το κοινωνικό σου στάτους, τότε δρομολόγησέ τον. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Και να ’ρθει και να φύγεις.


Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ