Cosmic Telegram

Ταύρε...297

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 297
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5299-12651.jpg

Ας ελπίσουμε ότι μετά από μερικές σχέσεις έχεις μάθει κάτι που δεν ήξερες πριν μπεις σε αυτές: είναι καλύτερα να παραμένεις μόνος σου παρά να παρασύρεσαι στους υπονόμους και στα σκοτάδια από το Φάντασμα της όπερας. Ε;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στον 5ο οίκο σου, γεγονός που σημαίνει ότι: (1) κυνηγάς, επιθυμείς, ελπίζεις, εύχεσαι, ονειρεύεσαι μιαν ερωτική ιστορία όπως ένας φυλακισμένος την πρώτη μέρα της αποφυλάκισής του. (2) Θα πρέπει να εξηγήσεις στον εαυτό σου πού οφείλονται οι απορρίψεις που κατά καιρούς έχεις δεχτεί και (3) γιατί ό,τι αρχίζει με φόρα κι αισιόδοξα τελειώνει με απογοήτευση; Τελικά επιθυμεί κανείς στην εποχή μας μια ερωτική σχέση ή όλοι πέφτουμε στην παγίδα τού «υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτόν που είμαι μαζί του;». Τελικά εσύ θέλεις κάποιον/α αληθινά ή να ’χαμε να λέγαμε;   

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν ήσουν μικρός ποτέ δεν χρέωσες στον Άρη  στον 4ο οίκο σου υπαρξιακές αγωνίες, επαγγελματικές δυσκολίες ή συγκρούσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, γιατί δεν είχες τίποτα από όλα αυτά – το πολύ πολύ να έβαζε τις φωνές η μαμά ή να σε σήκωνε η δασκάλα για μάθημα και να μην ήξερες. Δεν υποψιαζόσουν καν ότι ο Ουρανός ή ο Πλούτωνας θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατεύθυνση της ζωής σου, τις ιδέες σου ή ακόμα και το λάιφστάιλ σου. Είτε κάποτε ήσουν ο σπασίκλας της τάξης που οι δάσκαλοι λάτρευαν και οι συμμαθητές σιχαίνονταν είτε ο κολλητός/ή που γινόταν η ψυχή της παρέας και κυκλοφορούσε με την κονκάρδα “All is fun!” στο πέτο, εδώ και μήνες βιώνεις την ωριμότητα και την αγωνία της ενηλικίωσης –σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι– με χάρη και στιλ βεβαίως. Αχ και να σε έβλεπαν οι συμμαθητές σου.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η ενέργειά σου επικεντρώνεται στις απαιτήσεις  της καθημερινότητας – από την ανανέωση της βαφής στα μαλλιά μέχρι συζητήσεις για θέματα που δεν τους έδωσες πεισματικά σημασία τόσο καιρό και έχουν γίνει περίπλοκα. Δεν θα είχαν καμιά σημασία τέτοιες συζητήσεις αν οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να τις κάνεις δεν ήταν αυτοί που σε υποστηρίζουν παθιασμένα, ακόμα κι αν τους ψήνεις το ψάρι στα χείλη με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που κατά τη γνώμη σου –φυσικά– είναι εντελώς φυσιολογική. Τεράστια ερωτηματικά και σκοτεινές σκέψεις ίσως αρχίσουν να τριγυρνάνε στο μυαλό σου, αλλά αυτά δεν πρέπει να σε αποτρέψουν από το να φτάσεις μέχρι το σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις λάμπες και σαμπουάν.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Άμυνα ή αντάρτικο; Επίθεση ή υποχώρηση; Με όρους ή με διαπραγματεύσεις; Ανακωχή ή διαιτησία; Επιβιώνω ή μοιράζομαι; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα αυτής της εποχής. Το σίγουρο είναι ότι στα οικονομικά, παρά τις δυσκολίες, η πίεση θα σε αναγκάσει να βρεις τρόπους για να  εξελίξεις τη δουλειά σου – οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις μαύρους συνειρμούς κάθε φορά που δίνεις χρήματα σε κάποιον που έχει ανάγκη. Στο συναισθηματικό μέτωπο η ερώτηση είναι: μπορεί η αγάπη να είναι σταθερή και ανθεκτική όταν πέφτει στα βράχια;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι μάλλον κουραστικό –με την Αφροδίτη στον Ταύρο και τον Άρη στο ζώδιό σου– να προσπαθείς να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο διπλωμάτης κι ευγενής με τους ανθρώπους που σε συνδέουν επαγγελματικές σχέσεις, ενώ την ίδια στιγμή θέλεις να διαολοστείλεις όσους προσπαθούν να σου βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Βεβαίως ξέρεις ότι δεν μπορείς να σπάσεις τις σχέσεις σου με όσους σου τη σπάνε, αλλά τουλάχιστον μπορείς να δράσεις περισσότερο εγωιστικά και να σταματήσεις να παριστάνεις τον ευγενικό σκλάβο που εξαρτάται από τις διαθέσεις του αφεντικού του. Υ.Γ. Η καταιγίδα στο πορτοφόλι σου δεν πρέπει να σου χαλάσει τη διάθεση, αφού θα χρειαστείς όλη την ψυχραιμία που διαθέτεις για να αντιμετωπίσεις τις Σχέσεις. Θυμήσου, πάντως, ότι πρέπει να λειτουργήσεις σαν πεπειραμένος εκπαιδευτής ζώων, κάνοντας τα άγρια ζώα να σε εμπιστευτούν ώστε να φάνε από τα χέρια σου χωρίς να σε δαγκώσουν.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η παραμονή του Άρη στο 12ο οίκο, που ξεκίνησε από τις 17 του περασμένου Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7/6, μπορεί να δημιουργεί επί πολλούς μήνες υπερεντατική ανισορροπία ή καταστάσεις του τύπου «Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μένα…», όμως κάθε τόσο η τύχη σού χαμογελάει, είτε όπως τώρα, με την Αφροδίτη στον Ταύρο, είτε περισσότερα ουσιαστικά, με τον Δία στους Ιχθύες. Φυσικά και τύχη δεν σημαίνει ότι μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα χωρίς να πνιγείς, ούτε ότι θα κερδίσεις το λότο. Σημαίνει ότι είσαι ανοιχτός και έτοιμος να δεχτείς τις αλλαγές που σε προχωράνε και κυρίως σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις τη ζωή χωρίς τη βεβαιότητα ότι πρέπει να σου κάνει όλα τα χατίρια, επειδή αν δεν το κάνει θα εντείνεις την γκρίνια σου. Υ.Γ. Πράσινο φως σε επαγγελματικές συνεργασίες, σπουδές, σχέσεις, εξωτερικό, επικοινωνία.

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι σχέσεις με συνεργάτες, συναδέλφους, ακόμα και με φίλους ή ανθρώπους που σε στηρίζουν, φαίνεται ότι δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Ούτε και οι ερωτικές σχέσεις. Η θέση σου στην παλιά παρέα έχει αλλάξει, γιατί προτίμησες να πάρεις το δρόμο το λιγότερο ταξιδεμένο. Έτσι είναι. Όταν αποφασίζεις να μην ακολουθήσεις τους άλλους αλλά να διαλέξεις το δικό σου δρόμο, πρέπει να περιμένεις τέτοιες αλλαγές. Κι αν οι στόχοι και τα όνειρα που είχες κάποτε χρειάζονται τροποποιήσεις, κάν’ τις. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να τροποποιήσεις και τη συμπεριφορά σου, μη διστάσεις. Θυμήσου επίσης ότι όταν σχετίζεσαι με άλλα ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να υπάρξουν μπερδέματα και μάλιστα οικονομικής φύσης.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να δίνουν λογαριασμό για τα προβλήματα που δημιουργούν κι αυτό αφορά και τους άλλους αλλά κι εσένα. Τις περισσότερες φορές δεν κάνεις κακή χρήση της δύναμής σου, γιατί ξέρεις ότι αν αφεθείς στις παρορμήσεις σου μπορείς να καταστρέψεις και να καταστραφείς. Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας εδώ και μήνες, ίσως εμπόδισες (ή βοήθησες) τον αποκεφαλισμό κάποιου συναδέλφου σου ή πιο γενικά πήρες (ή παίρνεις) μέρος σε ίντριγκες ή πολιτικές γραφείου όπου θα πρέπει να διαλέξεις στρατόπεδο. Ή, πιο απλά, ίσως αναγκάστηκες να υποστείς αρνητικά γεγονότα και αποφάσεις ανθρώπων χωρίς περιθώρια επιλογής κι αυτό σου δημιούργησε μια αίσθηση αδυναμίας και ήττας. Συγχρόνως, βέβαια, μπορεί να κέρδισες επαγγελματικές μάχες ή να ξεκαθάρισε το τοπίο στις σχέσεις σου. Υ.Γ. Ναι, κανείς δεν συμπαθεί τις συγκρούσεις. Εντάξει… Όμως εσύ ίσως νιώθεις μια απειροελάχιστη ανατριχίλα όταν κάποιος δυνατός βρίσκεται τρομοκρατημένος μπροστά σου – ε; ε;

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ακόμα κι αν ως Τοξότης αποφάσιζες να ενδιαφερθείς μόνο για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον, δεν θα σου ήταν εύκολο να παρακολουθείς απαθής τους άλλους να υποφέρουν ή να τα παραπατάνε. Όσο κι αν πιστεύεις ότι πρέπει να διατηρήσεις μια ζωτική απόσταση ανάμεσα σε σένα και αυτούς που αγαπάς, ξέρεις ότι εξακολουθείς να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτούς. Δηλαδή; Δεν μπορείς να μη συγχωρήσεις και να μη βοηθήσεις ακόμα και αυτούς που σε πόνεσαν, ενώ ταυτόχρονα στην καριέρα δεν έχει σημασία μια νίκη που δεν μπορείς να τη μοιραστείς με κανέναν. Υ.Γ. Εάν δεν ενδιαφέρεσαι ΕΣΥ για τη ζωή σου, κανένας δεν πρόκειται να δώσει δεκάρα. Επιπλέον, μπορεί η Εικόνα να μην αντιπροσωπεύει τα πάντα, αλλά το ξέρεις ότι μετράει πάρα μα πάρα πολύ. Θα διαπιστώσεις επίσης ότι οι φίλοι με τους οποίους μπορείς να ανοιχτείς και να αισθανθείς άνετα, ή ακόμα και κάποιοι ξένοι που μπορείς να τους εμπιστευτείς, σου παρέχουν το φρέσκο αέρα που χρειάζεσαι τόοοοοσο πολύ.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Άρης στον Λέοντα επιβεβαιώνει την πεποίθησή σου ότι κάθε φορά που απολαμβάνεις κάτι γίνεσαι τρομερά ευάλωτος; Ίσως. Όμως, σαν Αιγόκερως, μη χάνεις τον καιρό σου με σκέψεις για οικονομική χρεοκοπία, για άδηλο οικονομικό μέλλον, ούτε με αμφιβολίες αν αυτό που προσφέρεις θα θελήσει κάποιος να το αγοράσει. Αν επικεντρωθείς στη δουλειά σου δεν έχεις να ανησυχήσεις για τίποτα. Και μια και το ’φερε η κουβέντα ξέρεις ήδη, ή τουλάχιστον θα ’πρεπε να ξέρεις, ότι η ιστορία με τον ιδιοφυή καλλιτέχνη που πεθαίνει στην ψάθα δεν ισχύει, για να μην αναφέρουμε το παραμύθι με το οικονομικό ξεπούλημα. Μόνο κάποιος που δεν διαθέτει κάτι για να το αγοράσει κάποιος άλλος έχει πρόβλημα, κι αυτή δεν είναι καθόλου η περίπτωσή σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όλοι λίγο πολύ απεχθανόμαστε τους ανθρώπους που ασκούν εξουσία, αλλά μέχρι να ωριμάσει η εποχή του Υδροχόου και να κυριαρχήσει το εμείς και η ελευθερία, τότε που ο καθένας μας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του με τις ιδιαιτερότητές του, συνεχίζουν να υπάρχουν καθορισμένοι τρόποι επικοινωνίας, ανελαστικές ιεραρχίες, δύσκαμπτοι τρόποι συμπεριφοράς και αυστηροί κανόνες που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ προσπαθείς να αποτινάξεις τη Μητέρα ή τον Πατέρα από τη ζωή σου (κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που τα βάζεις με ανθρώπους που αισθάνεσαι ότι έχουν εξουσία επάνω σου – στη δουλειά, στον κοινωνικό σου περίγυρο ή στις ερωτικές σου σχέσεις), γιατί με τον Άρη να συνεχίζει την πορεία του στον Λέοντα δίνεις μάχες για την εξουσία παντού – κι όχι φυσικά για να τις χάσεις.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Δία στο ζώδιό σου και τον Άρη στον Λέοντα θα μπορούσες να επωφεληθείς από τη συμβουλή ενός γκουρού, ενός πνευματικού ανθρώπου ή ενός πεπειραμένου ενήλικα. Μη φαντάζεσαι κάτι οργανωμένο, βαρύ ή κάποια θρησκευτική σέχτα, αφού το τελευταίο που θέλεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου είναι κάποιον που θα σε κρίνει (έστω και καλοπροαίρετα) ή που θα σου υποδεικνύει πώς να συμπεριφέρεσαι. Αν και αισθάνεσαι σωματικά εξαντλημένος και πνευματικά ανήσυχος, ο Δίας έρχεται σαν δροσερό αεράκι για να σε βοηθήσει να επιλέξεις και να προχωρήσεις στη ζωή σου χωρίς συγγενείς, φίλους, αφεντικά, ή ακόμα και συντρόφους, που με τη στάση τους απέναντί σου σε κρατάνε αλυσοδεμένο στο παρελθόν. Με εξαιρετική συνειδητότητα και διαύγεια μπορείς να ξαναγράψεις την ιστορία του Παραδείσου στο σημείο εκείνο που ο Αδάμ και η Εύα αντικρίζουν για πρώτη φορά το δέντρο με τα μήλα... Συνέχισε.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων

θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ