Cosmic Telegram

Ταύρε...301

Ταύρε, γίνε πιο επιφυλακτικός/ή με αυτούς που μπαίνουν στη σκηνή

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 301
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6146-14231.jpg

Ταύρε, γίνε πιο επιφυλακτικός/ή με αυτούς που μπαίνουν στη σκηνή. Μη βιάζεσαι να συμβιβαστείς. Μην προβάλλεις τη φαντασίωσή σου «τι θα έκανα αν δεν ήμουν τόσο πιστός» σε αυτόν/ή που είσαι μαζί. Μην παραδίδεις όλα τα μυστικά σου πολύ γρήγορα.  

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 
Με έντονη την πλανητική ενέργεια στους 6ο και 12ο οίκους και με την πολύχρονη παραμονή του Πλούτωνα στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου και την ταυτόχρονη παρουσία των Δεσμών της Σελήνης στους 4ο και 10ο οίκους σου, θα συνεχίσεις να μοιάζεις και τους επόμενους μήνες με μπάλα του τένις που πηγαινοέρχεται μεταξύ συντροφικότητας και μοναξιάς, ή μεταξύ σπιτιού/οικογένειας και καριέρας/κόσμου. Το μυστικό είναι να ισορροπήσεις αυτές τις αντίθετες επιθυμίες σου ώστε να βρεις ικανοποίηση. Εάν στην εικόνα δεν υπάρχει σεξ, θα είσαι ακόμα πιο ευχαριστημένος. Τη στιγμή που μπαίνεις σε μια σχέση είσαι υποχρεωμένος να παλέψεις με ζήλεια, ανασφάλεια, πρωτόγονα πάθη και όλα αυτά που περνάς μια ζωή αρνούμενος ότι είσαι ή μπορείς να γίνεις αντικείμενό τους. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Με τη νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (14/5) και τον Ερμή πλέον σε ορθή πορεία (12/5), χρειάζεται να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα και στη γνώση ότι η ζωή είναι παράλογη αλλά και δίκαια. Τώρα που η Αφροδίτη ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σου και σε διευκολύνει οικονομικά –γεγονός που δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχεις το ελεύθερο να γονατίσεις την κάρτα σου–, μπορείς να ασχοληθείς με τον Άρη, που συνεχίζει να βρίσκεται στον 4ο οίκο σου: εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο τότε δέχεσαι ξαφνική επίθεση αλά Περλ Χάρμπορ κι όλα καταρρέουν.  Αισθάνεσαι συναισθηματικά διψασμένος, απογοητευμένος, προδομένος; Έχεις έμμονες ιδέες; Αισθάνεσαι πανικό; Πίσω από την επιφάνεια της ωριμότητας έχεις σκεφτεί τελευταία ότι μπορεί να μην έχεις δίκιο σε ένα σωρό θέματα και ότι ίσως επιμένεις να επιβάλλεις τα λάθη σου στους άλλους, οι οποίοι φυσικά αντιδρούν; Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση κάποιος να καταχραστεί την εμπιστοσύνη σου – σ’ αυτή την περίπτωση προσεύχεσαι να μην πονέσεις πάρα πολύ. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Ακόμα και αν οι επαγγελματικές σου αγωνίες φαίνεται να υποχωρούν –με τη σημείωση ότι ο Κρόνος στην Παρθένο πιέζει έντονα τους γεννημένους τις τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου–, το οικονομικό σου άγχος δεν μειώνεται καθόλου. Άρα πρόσεξε κάθε οικονομικό δάνειο που πρόκειται να σε δεσμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην κάνεις άχρηστες αγορές. Όσον αφορά τις σχέσεις, η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου και η παρουσία του Ερμή στο 12ο ηλιακό σου οίκο θα μπορούσαν να αντανακλούν την ανάγκη σου να αποσυρθείς με το αντικείμενο του πόθου σου μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ή να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά, αφήνοντας έξω τον κόσμο.   

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Επί μήνες, και κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Καρκίνο, το θέμα είναι το χρήμα. Εντάξει… Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι με το ζήτημα της ιδιοκτησίας και του χρήματος – ένα βάζο, ένα δακτυλίδι, ένα τραπέζι ή ένα κρεβάτι. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι δεμένος με ένα λουρί που δεν σου επιτρέπει να πας πιο πέρα από ένα σημείο, δεν αξίζει να γδέρνεσαι και να πνίγεσαι επιμένοντας πεισματικά να προσαρμόσεις τα γεγονότα στα μέτρα σου. Όσο για τον κυβερνήτη του 12ου οίκου σου, που γυρνάει σε ορθή πορεία στον 11ο, θυμήσου ότι οι φίλοι σου όσο εύκολα μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις ξεκάθαρα τους στόχους σου και τις επιδιώξεις σου, άλλο τόσο μπορεί να γίνουν και σαμποτέρ των ονείρων σου. Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματικές δοσοληψίες σου αυτή την εποχή φρόντισε να γίνονται μακριά από το βλέμμα αυτών που δεν εμπιστεύεσαι και σκέψου δύο φορές τις συμβουλές των φίλων σου. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Χάρη στη διέλευση της Αφροδίτης στους Διδύμους, και φυσικά με τον Άρη στο ζώδιό σου, μπορείς να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας και ποιους θέλεις να έχεις στο πλάι σου. Η ειρωνεία είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ανάγκη σου να είσαι «μαζί» σε έσπρωχνε να συναναστρέφεσαι ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων και καθόλου αξιόπιστους. Ουσιαστικά καταπιεζόσουν να ανήκεις, παραβλέποντας τη χαμηλή ποιότητα του Άλλου. Αν και μερικοί φίλοι ή σχέσεις χάθηκαν στην πορεία, τώρα αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η αίσθηση του μαζί ωριμάζει αργά και δεν επιβάλλεται. Επίσης χρειάζεται να ξέρεις ότι ακολουθώντας το δικό σου όραμα, που είναι αδιαπραγμάτευτο, κάποιες στιγμές θα πρέπει να σταματάς και να κοιτάς δίπλα σου αν συνεχίζει να σε ακολουθεί κάποιος. Το να είσαι μοναδικός είναι πλεονέκτημα, το να μοιράζεσαι όμως είναι ιερό.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Παρότι ο Κρόνος στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου σε ζορίζει ή σου επιβάλλει αποφάσεις ή γεγονότα που δεν σου αρέσουν, δεν μπορείς να καταπιέσεις το αίσθημα αισιοδοξίας που δημιουργείται μέσα σου. Με τον Δία στους Ιχθύες μπορείς να ελπίζεις, και αυτή η ελπίδα να είναι δικαιολογημένη. Αφού η σύνδεσή μας με τους άλλους ανθρώπους είναι αυτή που μας ανοίγει επαγγελματικές πόρτες  ή που μας οδηγεί στους συντρόφους, η παρουσία του Δία στον 7ο οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων μπορεί να φέρει τους ανθρώπους που επιθυμείς ή έχεις ανάγκη ώστε να εξελιχθείς είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά. Κινήσου, συνάντησε, θέλε. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Ίσως χρειάζεται να περάσει καιρός, ή πιο απλά να ενωθούν όλα τα κομμάτια του συμπαντικού παζλ, ώστε να κάνεις μια ειλικρινή προσπάθεια για να επικοινωνήσεις με τρυφερότητα και κατανόηση με ένα φίλο (σε αυτόν το χαρακτηρισμό μπορεί να χωρέσει κάθε άνθρωπος που σε ενδιαφέρει και αγαπάς) που οι δρόμοι σας χώρισαν αδικαιολόγητα εδώ και καιρό ή που οι ρωγμές που άνοιξαν μεταξύ σας ήταν σοβαρές. Με την επιστροφή σε ευθεία πορεία του Ερμή (από 12/5), τον Χείρωνα στον 5ο και την Αφροδίτη στους Διδύμους, το σύμπαν μαλακώνει τα άγχη, το στρες και τον πόνο, πλουτίζοντάς σε με κατανόηση, διαύγεια και την πεποίθηση ότι συγχωρώντας δημιουργείς την προσωπική σου άνοιξη.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Δεν βοηθάει και πολύ να έχεις φίλους και σύμβουλους που σου υπενθυμίζουν τι έπρεπε να κάνεις ή πού έκανες λάθος ή τι πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής. Με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Βόρειο Δεσμό στους γήινους οίκους σου, θα ΠΡΕΠΕΙ να επικεντρωθείς στην καριέρα σου. Η πολύμηνη παρουσία του Άρη στον Λέοντα αποτελεί επίσης άλλο ένα σοβαρό σημάδι ότι η επαγγελματική ζωή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου. Φυσικά υπάρχει και η δυνατή έλξη που ασκεί ο Δίας στον 4ο ηλιακό σου οίκο. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της έντονης δύναμης, πολλοί Σκορπιοί ξαφνικά νιώθουν την έντονη επιθυμία να ζήσουν τη χαρά ενός παιδιού. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τρέξε γρήγορα να αγοράσεις ένα χελωνάκι και γύρισε αμέσως στη δουλειά.   

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσπαθείς να κρατήσεις σε ισορροπία τη βάρκα στην τρικυμία των σχέσεων. Σε όλους μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι δεν γινόμαστε αντικείμενα χειραγώγησης, ή ότι δεν μας πολυενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 7ο ηλιακό οίκο σου όπως τώρα, η προσοχή σου περιστρέφεται γύρω από το πώς να κρατήσεις δίπλα σου τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ και το πώς θα αντιμετωπίσεις τα δίκαια παράπονά τους, που μερικές φορές οδηγούν στα συναισθηματικά ξεσπάσματα που απεχθάνεσαι. Υ.Γ. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Το να γυρίσεις την καρδιά σου στο off και να γίνεις τελείως κρύος είναι πάντα η εύκολη λύση για να αποφύγεις τον πόνο, την απογοήτευση ή τις δυστυχίες του έρωτα. Χωρίς τις παρενέργειες πιθανόν ο κόσμος να ήταν ευκολότερος αλλά –παραδέξου το– πολύ φτωχότερος. Ανήκοντας σε αυτούς που από καθαρή άμυνα αφήνουν δύσκολα την καρδιά τους απροστάτευτη, με την καινούργια Σελήνη στον 5ο ηλιακό σου οίκο –του έρωτα, του ρομάντζου και της δημιουργικότητας– και με τον Ερμή σε ορθή πια πορεία –από τις 12/5–, ίσως νιώσεις ένα τσίμπημα στην καρδιά σου που υπενθυμίζει ότι η επιθυμία του Άλλου είναι πάντα στο on. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Εάν παραμείνεις συνδεδεμένος με αυτούς που σε αγαπάνε και δεν απομακρυνθείς, όλα θα πάνε καλά. Λαμβάνοντας υπόψη τις καταιγίδες που έχουν πλήξει το ζώδιό σου, η διάθεσή σου είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Χωρίς τον Ερμή ανάδρομο στον κομβικό 4ο οίκο σου και με την Αφροδίτη να συνεχίζει την πορεία της στους Διδύμους, μπορείς, αν μη τι άλλο, να περπατάς στους δρόμους χωρίς να πέφτεις σε λακκούβες. Είσαι ανυπόμονος, γεμάτος ενέργεια και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να αποκοπείς από τους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις, να συναναστραφείς και να μοιραστείς κοινά σχέδια για το μέλλον. Υ.Γ. Θα γίνεις πλούσιος με τον Δία στο 2ο οίκο σου; Μπορεί. Περισσότερο βέβαιο είναι πάντως ότι δεν θα πτωχεύσεις. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Ο έρωτας, οι συντροφικές σχέσεις, οι επαγγελματικές συνεργασίες, κάθε σχέση με τον Άλλον βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι εσύ θα πρέπει να ισορροπήσεις μεταξύ συναισθήματος και λογικής, ώστε να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Με τον Κρόνο στην Παρθένο να συγκρούεται με τον Δία στο ζώδιό σου, η ζωή μοιάζει με ένα ειρωνικό αστείο, αφού δεν σε αφήνει να τυλίξεις το παρελθόν και τις σχέσεις που δεν λειτουργούν πια σε ένα μικρό πακέτο και να δοθείς ολόψυχα στις καινούργιες περιπέτειες, ή στη Μία ή τον Ένα που έχεις επιλέξει για να προχωρήσετε μαζί στο πάρα κάτω. Στοίχημα ότι θα περάσει καιρός μέχρι να αποφασίσεις να παρατήσεις το παρελθόν ολοκληρωτικά. Πρόσεχε ωστόσο: η μισάνοιχτη πόρτα δεν θα μείνει ανοιχτή για πολύ.  

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ