Cosmic Telegram

Ταύρε...300

Ταύρε, δεν αποτελεί ψυχική σπατάλη να αδειάζεις τους ανθρώπους που σε αγαπάνε...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 300
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6004-13854.jpg

Ταύρε, δεν αποτελεί ψυχική σπατάλη να αδειάζεις τους ανθρώπους που σε αγαπάνετρέχοντας πίσω από κάποιον ή κάποια που δεν μπορείς να έχεις; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι άλλο η φαντασία και άλλο η πραγματικότητα;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Το χρήμα δεν σημαίνει για σένα τίποτα παραπάνω από ένα αναγκαίο καύσιμο, αλλά όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος στον ηλιακό 2ο οίκο της οικονομικής ασφάλειας και της αξιοποίησης των ταλέντων –μέχρι τις 12/5– χρειάζεται να ισορροπήσεις δύο μπάλες στον αέρα – η μία συμβολίζει τα οικονομικά σου και η άλλη την αυτοπεποίθησή σου. Κάν’ το με χάρη, χωρίς να φαίνεται ο αγώνας που δίνεις για να εδραιώσεις ή για να βελτιώσεις την επαγγελματική σου θέση, ή η μάχη που δίνεις για να εξυγιάνεις τις άρρωστες σχέσεις. (Υ.Γ. Σαν εξπέρ του φλερτ μπορείς να αρπάξεις την ευκαιρία μιας ρομαντικής συνάντησης κι αν είσαι σε αναπαραγωγική διάθεση μπορείς να αποκτήσεις απογόνους.)

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

H οικονομική ευημερία είναι το ζητούμενο από όλους. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όλοι είναι ότι αυτή η ευημερία εξαρτάται αφενός από την αξία που δίνεις στον εαυτό σου και αφετέρου από την εξισορρόπηση της ευχαρίστησης που σου δημιουργεί το χρήμα ως ανεξαρτησία με την αμφίβολη χαρά που σου προσφέρει ένας τραπεζικός λογαριασμός ως ασφάλεια. Το ερώτημα είναι απλό: είσαι ψυχολογικά καλά τώρα; Ξέχνα την ερώτηση. Εάν δεν είναι οι οικονομικοί πονοκέφαλοι που σε ταλαιπωρούν, μπορεί να είναι οι δαίμονες που έρχονται να σε ταράξουν όταν φαίνεται ότι τα πράγματα στρώνουν κα πρόκειται να περάσεις καλά.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μην μπεις σε παρακαλώ στον πειρασμό να συγκρίνεις το σύντροφό σου (αν έχεις) με προηγούμενους, ούτε να παραβλέψεις έναν καινούργιο (αν είσαι μόνος/η) επειδή εμφανίστηκε ξανά κάποιος από το παρελθόν, αφού ξέρεις ότι κατά βάθος όχι μόνο η αγάπη σου αλλά και το ενδιαφέρον σου για αυτόν/ή είναι πλέον στάχτες – κάθε άλλη δικαιολογία είναι χάσιμο χρόνου, ανόητη εκδίκηση ή αντιπαραγωγική απελπισία. Με τον Δία στους Ιχθύες έχεις ένα μεγάλο στόχο και μια σημαντική δήλωση να κάνεις στον κόσμο. Προτρέπεσαι δηλαδή να επιτύχεις ή να δημιουργήσεις κάτι που θα αναγνωριστεί από τους άλλους. Αυτή η φιλοδοξία δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη και ματαιόδοξη, αλλά αντίθετα είναι και ευγενής και υγιής.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν αγαπάς ελαφρά, κι αυτό ίσως είναι το μεγάλο προτέρημα και μειονέκτημα της ζωής σου. Ίσως οι ανάγκες σου να είναι τόσο σύνθετες, τόσο έντονες, τόσο γεμάτες με μελοδραματικές φαντασιώσεις, που αγγίζουν τις ελληνικές τραγωδίες. Έτσι πολλές φορές ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσεις και να αντέξεις αυτή τη δαιμονική δύναμη που σε κατακλύζει κάθε φορά που αγαπάς είναι να μην αγαπάς καθόλου ή να παγώνεις. Παγωμένος ή καυτός στις διαπροσωπικές σχέσεις ή κόβοντας με σπαθί γόρδιους δεσμούς που δεν λύνονταν αλλιώς, είναι η ώρα να κοιτάξεις την οικονομική σου ασφάλεια – αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Βεβαίως και θα ’θελες να δώσεις στον εαυτό σου το δικαίωμα να αποκτήσει όλα τα ωραία πράγματα που διαθέτουν οι άνθρωποι στις διαφημίσεις χωρίς να φαίνονται πουθενά χρήματα, αλλά προς το παρόν κάθε μη χρήσιμη αγορά είναι μια αγορά που θα σε γεμίζει ενοχές.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιό σου κι αυτό σημαίνει ότι είσαι τόσο κουρασμένος και βαρεμένος κάνοντας τον ευγενικό ή παίζοντας άμυνα που ανά πάσα στιγμή είσαι έτοιμος να τα πάρεις με οποιονδήποτε μπει στο δρόμο σου ή με τον καθένα που προσπαθεί να σου βάλει τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι. Βεβαίως ξέρεις ότι δεν μπορείς να ανοίξεις πόλεμο με ό,τι κινείται, αλλά τουλάχιστον μπορείς να δράσεις περισσότερο εγωιστικά και να σταματήσεις να παριστάνεις το σκλάβο που σκύβει το κεφάλι. Υ.Γ. Φαίνεται ότι θα ξοδέψεις πολλά κι αυτό σημαίνει ότι για να ξοδέψεις έχεις. Η καταιγίδα στο πορτοφόλι σου δεν πρέπει να σου χαλάσει τη διάθεση, αφού χρειάζεσαι όλη την ψυχραιμία που διαθέτεις για να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις. Επίσης θυμήσου ότι τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που δημιουργεί ο ανάδρομος Ερμής στον τομέα της καριέρας τελειώνουν στις 12/5, ελπίζοντας ότι μέχρι να φύγει δεν θα τσακωθείς με όλο το γραφείο και δεν θα τα βροντήξεις από την πίεση.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι μερικές φορές που τα πράγματα δεν… ΔΕΝ κυλάνε με τίποτα, σούρνονται, ή που αν εξελίσσονται είναι για να πάνε στον αντίθετο δρόμο από αυτόν που έχεις σκεφτεί και τότε απελπίζεσαι, εκνευρίζεσαι, απογοητεύεσαι. Που όταν βλέπεις διαφημίσεις με ερωτευμένα ζευγάρια που ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες του έρωτά τους αδιαφορώντας για ό,τι συμβαίνει γύρω τους –όσο κι αν ξέρεις ότι ο σκηνοθέτης έχει πει δεκάδες cut μέχρι να αποδώσει το τέλειο φιλί– τα εγκεφαλικά σου κέντρα εκκρίνουν σερετονίνη. Μεταξύ Άρη, ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο (μη μετακομίζεις, μην υπογράφεις, μην αρχίζεις τίποτα σημαντικό μέχρι τις 12/5) και Αφροδίτης στο ηλιακό ζενίθ σου, πρέπει να καταφέρεις να παραμείνεις cool ώστε να βγεις όσο το δυνατόν αλώβητος από γεγονότα που συμβαίνουν ερήμην σου και να εκμεταλλευτείς τη θετική αύρα που υπάρχει αυτή την εποχή στο επαγγελματικό σου περιβάλλον. Υ.Γ. Ντριν ντριν ντριν… Τελευταίο κουδούνι για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο. Ο Δίας ευνοεί συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αποτελεί ουράνια προφητεία ότι η συντροφικότητα και η κοινωνικότητα αποτελούν τα συστατικά της επίγειας αποστολής σου, ακόμα και τώρα που θέλεις να μείνεις μακριά από τον κόσμο. Το παράξενο είναι ότι όσο περισσότερο αναγκάζεσαι να βγαίνεις έξω από το σπίτι σου για να συναναστραφείς, τόσο λιγότερο στεναχωριέσαι και ανησυχείς για ό,τι (θετικό ή αρνητικό) πρόκειται να σου συμβεί στο μέλλον ή σου συμβαίνει τώρα. Δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να παραβλέψεις, να αγνοήσεις ή να γελάσεις με τα προβλήματα που υπάρχουν –στις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις– αλλά μερικές φορές βοηθάει να ελαφρύνεις τη διάθεσή σου με μια ζωντανή και πνευματώδη συζήτηση ή απλώς σαχλαμαρίζοντας. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Άρης σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή στον κομβικό 7ο οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων έχει ένα συγκεκριμένο και σημαντικό μήνυμα για σένα: ακόμα κι αν ως Σκορπιός αποφάσιζες να ενδιαφερθείς μόνο για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλο, δεν θα σου ήταν εύκολο να παρακολουθείς απαθής τους άλλους δίπλα σου να υποφέρουν ή να παραπατάνε. Όσο κι αν πιστεύεις ότι πρέπει να διατηρήσεις μια ζωτική απόσταση ανάμεσα σε σένα κι σ’ αυτούς που είναι συναισθηματικά κοντά σου, αισθάνεσαι μια ανεξήγητη υποχρέωση να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτούς. Δηλαδή; Δεν μπορείς να μη συγχωρήσεις και να μη βοηθήσεις ακόμα και αυτούς που σε πόνεσαν, ενώ ταυτόχρονα στην καριέρα δεν έχει σημασία μια νίκη που δεν μπορείς να τη μοιραστείς με κανέναν. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μια κρίσιμη ερώτηση (ξανά): Ποιο είναι αυτό το όμορφο πρόσωπο που βρίσκεται μακριά –ή που έχεις καιρό να δεις, ή που έχεις αποφασίσει εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να δεις– και όταν το σκέφτεσαι αρχίζει να ζεσταίνεται η κουρασμένη σου καρδιά; Είναι γεγονός ότι δεν ήσουν δοτικός, ότι δεν ανταποκρινόσουν στους άλλους για μεγάλο διάστημα, αλλά να που επιστρέφεις ξανά στη ζωή και σίγουρα όχι, όπως φανταζόσουν πριν λίγο καιρό, για να σου ’ρθει ένας σωρός σκουπίδια στο πρόσωπο. Ακριβώς το αντίθετο. Αφυπνίζεσαι στις σχέσεις και πάλι. Είσαι ζωντανός. Πιο ζωντανός από ποτέ. (Έστω κι αν η εργασιακή καθημερινότητα ή οι ξαφνικές εμπλοκές της καθημερινότητας σου σπάνε πρόσκαιρα τον τσαμπουκά.)  

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όσο κι αν οι φήμες λένε το αντίθετο –εντάξει, μπορεί να μην είσαι ενθουσιώδης για τις σχέσεις εξαιτίας των παρενεργειών τους–, οι καινούργιοι άνθρωποι που συναντάς συνήθως σε εξιτάρουν, επειδή βλέπεις σε αυτούς άλλη μια δυνατότητα σύνδεσής σου με άτομα που μπορούν να σου φανούν χρήσιμοι κάποια στιγμή. Αυτή την εποχή μπορεί να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με την αδικαιολόγητη και ανεξήγητη οργή κάποιου, αλλά αν δεις λίγο πιο βαθιά και χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου θα αντιληφθείς ότι τέτοιες αντιπαραθέσεις είναι πολύ εύκολες στην αντιμετώπισή τους και έχουν εξήγηση. Και κάτι ακόμα: Ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο λέει ότι οι σχέσεις πεθαίνουν και από αδιαφορία.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Στη σχέση βαριέσαι και κοιτάς αλλού; Κάνεις μια προσπάθεια να ανανεώσεις την ήδη υπάρχουσα σχέση που ψυχορραγεί; Ψάχνεις απεγνωσμένα μια επαγγελματική ευκαιρία; Μπούχτισες από το ρεαλισμό και θέλεις λίγη μαγεία; Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου σε μια εποχή που το χρήμα είναι πιο σπάνιο και από την καλή διάθεση; Θέλεις να αισθανθείς λίγο αισιόδοξος, να βάλεις χαρά στη ζωή σου, να νιώσεις δημιουργικός; Μπορεί να ισχύει κάτι από όλα αυτά ή και όλα μαζί – το σίγουρο όμως είναι ότι ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ κι αυτό σημαίνει ότι είσαι πάλι ζωντανός. Υ.Γ.1. Είναι περίεργο, αλλά μερικές φορές, είτε είσαι πεπεισμένος ότι διαθέτεις έντονο σεξαπίλ είτε νιώθεις μπάζο, οι γύρω σού συμπεριφέρονται σα να είσαι αόρατος. Όταν τελικά σταματάς να προσπαθείς να είσαι οτιδήποτε, τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να σε παρατηρούν. Υ.Γ.2. Ανάδρομος είναι, θα περάσει. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Εάν δεν έχεις σιχαθεί παντελώς με ό,τι ονομάζεται καριέρα και δημόσια εικόνα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε αναζωογονήσουν σαν ανθρώπινα σπα. Οπότε προσπάθησε να ανταποκριθείς δείχνοντας ζωντάνια και όχι βαρεμάρα, αφού συνηθίζεις να δίνεσαι ψυχή τε και σώματι σε οτιδήποτε σε ενδιαφέρει και να αδιαφορείς για ότι σε ενδιαφέρει λιγότερο. Έχεις ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας και είτε σου αρέσει είτε όχι (είτε υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες) είσαι τόσο καυτός όσο και ένας σπόρος τσίλι. Με τον Δία να διελαύνει τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου (ή του ωροσκόπου σου), μπορείς να γελάς με κάθε απειλή που διαπερνάει τη ζωή σου. Αν μη τι άλλο, διαθέτεις περισσότερα πυρομαχικά για να αναμετρηθείς με οτιδήποτε και για να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές που έρχονται, ήρθαν, θα έρθουν.  A

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

  gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ