Cosmic Telegram

Stardust Notes 17.10.13

Έκλειψη Σελήνης, 19 Οκτωβρίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51735-105722.jpg

Είναι η εποχή για άλλη μία δυναμική Πανσέληνο και έκλειψη Σελήνης, που δοκιμάζει την αντοχή μας και τις δεσμεύσεις μας. Να θυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης η Σελήνη βρίσκεται στη σκιά της Γης, φέρνοντας στην επιφάνεια ασυνείδητες πλευρές της ανθρώπινης φύσης. Αισθήματα και φόβοι είναι πιο κοντά στην επιφάνεια και παράλογες σκέψεις ή δράσεις εμφανίζονται απροσδόκητα.

Τα καλά νέα είναι ότι συνειδητοποιούμε τις παρορμήσεις και τις συνέπειές τους. Μπορούμε να δούμε περισσότερο καθαρά πώς επηρεαζόμαστε και επηρεάζουμε τους άλλους. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι καθρέφτης της εσωτερικής μας πραγματικότητας.

Ο Ήλιος στον Ζυγό φωτίζει την ανάγκη για δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και ισορροπία. Με την Αφροδίτη ως κυβερνήτη του ο Ζυγός ενδιαφέρεται για την αγάπη, την ομορφιά, τις σχέσεις και την αρμονία που δημιουργείται από τις ομοιότητες ή τις αντιθέσεις. «Δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα» είναι ένα ζυγίσιο σλόγκαν. Η κόκκινη γραμμή μεταξύ συνεργασίας και αντίθεσης, ναι και όχι, μέχρις εδώ και μη παρέκει, είναι μία από αυτές που ο Ζυγός κάθε τόσο χρειάζεται να τραβάει. Και τώρα είναι μία από αυτές τις φορές.

Η Σελήνη στον Κριό ρίχνει φως όπου χρειάζεται να επιβάλουμε άμεσα την ατομικότητά μας και να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Το κριάρι ως σύμβολο σηματοδοτεί τη θέληση να προχωρήσεις εκεί που δεν πήγε κανείς πριν, να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που παρουσιάζονται και να διακινδυνεύσεις τη σύγκρουση. Ο Κριός με κυβερνήτη τον Άρη επίσης συμβολίζει ό,τι σε αναγκάζει να αναλαμβάνεις δράση, ό,τι σε κάνει να παίρνεις φωτιά, ό,τι σε κινητοποιεί τόσο ώστε να το διεκδικήσεις. Ο Ζυγός από την άλλη αναζητάει ειρήνη, ο Κριός είναι μάχη. Ο Ζυγός είναι σύνθεση, ο Κριός είναι κατάκτηση. Ο Ήλιος στον Ζυγό σε μαθαίνει πώς να συνεργάζεσαι και να διαπραγματεύεσαι και η Σελήνη στον Κριό σε μαθαίνει ότι ωριμάζεις αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και διατηρώντας την αυτονομία σου. Αυτό είναι το μάθημα αυτής της έκλειψης.

Αυτή η έκλειψη Σελήνης υπενθυμίζει ότι συνδεόμαστε όλοι με όλους και με τα πάντα. Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού μάς υπογραμμίζει ότι είμαστε συνεχώς σε σχέση, ότι σχετιζόμαστε διαρκώς και ότι ποτέ κανείς μας δεν είναι απομονωμένος, αποχωρισμένος ή μόνος. Πάντα υπάρχει ένας Άλλος, παρών ή απών. Στην επιφάνεια, η πραγματικότητα μοιάζει να είναι φτιαγμένη από ασύνδετα αντικείμενα και γεγονότα. Ξεφεύγοντας από την πρώτη εντύπωση και μπαίνοντας στην κβαντική φυσική ή στο μυστικισμό αντιλαμβανόμαστε ότι τα πάντα κινούνται διαρκώς, επικοινωνούν, συνδέονται.

Με τον Δία στον Καρκίνο να τετραγωνίζει την έκλειψη Σελήνης ίσως υπάρξει απογοήτευση, κάτι που ευχήθηκες ή ονειρεύτηκες να μην έχει την κατάληξη που θέλεις, κάποιος δεν ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκες, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Το ταξίδι διακόπηκε γιατί οι ρόδες ξεφούσκωσαν. Ο Δίας επίσης είναι πιθανόν να ενισχύει μια αισιοδοξία που δεν υπολογίζει την πραγματικότητα, να εντείνει μια απρόσεκτη αισιοδοξία που οδηγεί σε απώλειες. Η ανάγκη να πιστέψεις οδηγεί σε παράλογα ρίσκα και αποφάσεις εν θερμώ – παίζω παρορμητικά και χάνω, ερωτεύομαι και χωρίζω, ξεκινάω μια δουλειά χωρίς να έχω υπολογίσει αρνητικές παραμέτρους, γιατί μου χαλάνε το όνειρο.

Την εποχή της Πανσελήνου έχουμε επίσης και τον Άρη στην Παρθένο, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που ενεργοποιεί αισθήματα αμφιβολίας, απογοήτευσης και ανεπάρκειας. Είναι η στιγμή που ίσως έρχεσαι σε επαφή με τα αποτελέσματα των πράξεών σου από ένα παρελθόν που έλπιζες ότι έχεις ξεμπερδέψει. Η πρόκληση είναι να τα αντιμετωπίσεις χωρίς απελπισία ή απάθεια. Η σημαντική ερώτηση, όμως, είναι μία: Έκανες ό,τι έπρεπε με τη ζωή σου; Ο πειρασμός είναι να αποφασίσεις ότι, όχι, δεν έκανες, και να τα παρατήσεις. Φυσικά και μπορεί να έκανες λάθη, να παρέκλινες, να στόχευσες λάθος και να χρειαστεί αλλαγή πλεύσης. Όμως απόφυγε να κρύψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αποφάσισε εσύ για σένα – μην αφήνεις άλλους να αναλαμβάνουν τη ζωή σου και την εξέλιξή σου. Μην αυτομαστιγώνεσαι και δώσε στον εαυτό σου τα εύσημα, όπου τα αξίζει. Θυμήσου ότι Άρης/Ποσειδώνας σημαίνει και «παραπλανητικές πράξεις» – μη διαλέγεις την εύκολη οδό και μη χρησιμοποιείς υπόγεια μέσα για να τα καταφέρεις γιατί οι συνέπειες θα είναι αποκαρδιωτικές.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και συμβολίζει την ενέργεια της εκκίνησης, τη φόρα του ξεκινήματος. Ο Κριός είναι δυνατός, ενστικτώδης, άμεσος. Είναι καθαρή ενέργεια. Ο Ζυγός είναι η δύναμη της αγάπης και η ανάπτυξη της αντικειμενικότητας, της αυθεντικότητας και της αμοιβαιότητας. Όλες οι Πανσέληνοι μάς προκαλούν να ενοποιήσουμε δύο διαφορετικές ροπές, να συνθέσουμε τα αντίθετα, να ισορροπήσουμε μεταξύ δύο διαφορετικών αρχέτυπων. Για να το κάνουμε χρειάζεται να υπερβούμε και τα δύο ή να σκεφτούμε ενώνοντας κεφάλι με καρδιά – λογική με συναίσθημα. Ο Κριός ρωτάει: Ποιος είμαι; Ο Ζυγός ρωτάει: Ποιοι είμαστε; Ο Ήλιος στον Ζυγό τονίζει τη σημασία της αλήθειας και της ομορφιάς, της συντροφικότητας και της ειρήνης. Η Σελήνη στον Άρη δείχνει πού χρειάζεται να αναλάβουμε δράση και πού θέλουμε να προχωρήσουμε – ποια άγνωστη γη επιθυμούμε να εξερευνήσουμε.

Είμαστε συμπαντικοί σκαπανείς που διευρύνουμε τα σύνορα της Δημιουργίας, πηγαίνοντας εκεί που κανείς άνθρωπος δεν έχει πάει πριν.

Αυτή τη σημαντική εποχή για την ιστορία της Γης απαιτείται από εμάς να είμαστε όσο γίνεται πιο παρόντες, περισσότερο συντονισμένοι με την καρδιά μας και περισσότερο ερωτευμένοι και ευγνώμονες παρά φοβισμένοι και επικριτικοί. Θυμήσου τη φράση ενός Ζυγού, με Ζυγό ωροσκόπο: «Ένας δειλός είναι ανίκανος να δείξει αγάπη. Η αγάπη είναι προνόμιο του θαρραλέου». -Μαχάτμα Γκάντι


*Αυτή η Έκλειψη Σελήνης αφορά κυρίως όσους έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού, του Ζυγού, του Καρκίνου και του Αιγόκερου. Ή έχουν ωροσκόπους και πλανήτες μεταξύ 20ο-30ο σε αυτά τα ζώδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ