Cosmic Telegram

Stardust 456

Σκορπιέ, είναι πολύ δύσκολο να σε νικήσει κάποιος – μόνο ο εαυτός σου μπορεί να σε κάνει να φας χώμα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 456
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52666-116285.jpg

Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Άλλο ένα ακριβές τετράγωνο (το τέταρτο από τα επτά), στη 1/11 μεταξύ του Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) και του Ουρανού (στον Κριό) στις 9° είναι καταλυτικό για τη ζωή σου αλλά και για τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ό,τι δεν αλλάζει, δεν προσαρμόζεται, δεν εξελίσσεται, είναι προορισμένο να εξαφανιστεί. Ευτυχώς σαν Κριός, ακόμα κι αν έχεις καταπιέσει τη φύση σου, ξέρεις ότι οι αλλαγές είναι καλές ακόμα κι αν αρχικά είναι δύσκολες ή επώδυνες. Εάν είσαι χωμένος με τα μούτρα σε κάτι δημιουργικό κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη φόρα σου. Go for it. Αυτό το τετράγωνο σε πιέζει να μπεις στο χορό, να τραβήξεις πάνω σου τους προβολείς και να εκφράσεις όσο μπορείς περισσότερο τη μοναδικότητά σου. Είτε είσαι ροκ σταρ, υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας, λολίτα, μποέμ ή σπουδαστής, βρίσκεσαι σε άλλη μία κομβική εποχή της ζωής σου. Είτε αποφασίσεις να δεσμευτείς είτε να χωρίσεις, να αλλάξεις δουλειά ή να ξεκινήσεις δική σου, είτε η τύχη σε σπρώχνει να ρισκάρεις ή βρίσκεσαι μπροστά σε γεγονότα που ανατρέπουν τη ζωή σου, είναι σίγουρο ότι η πορεία σου δεν μπορεί να μείνει ίδια χωρίς να τροποποιηθεί σε βαθμό να μοιάζει εντελώς διαφορετική. Εύκολα το λες, δύσκολα γίνεται. Όμως είτε αναλάβεις εσύ τις πρωτοβουλίες των αλλαγών είτε το σύμπαν, η σύμπτωση, οι άλλοι ή ο Άλλος, μπαίνεις (ξαναμπαίνεις δηλαδή) σε μια περίοδο με έντονες αναταράξεις.

Υ.Γ. Όλοι οι ήρωες στις ταινίες στις πιο δύσκολες στιγμές κάνουν χιούμορ – μην το χάνεις τώρα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο πιεσμένη είναι η προσωπική κι επαγγελματική σου ζωή εδώ και πολλούς μήνες μπορείς να είσαι ευγνώμων που η αντοχή και η υπομονή σου δεν σε έχουν προδώσει και μπορείς ακόμα να συναναστρέφεσαι τους άλλους με συγκρατημένη διάθεση, χωρίς να έχεις γίνει ο περίεργος ή η περίεργη που κάθεται μόνος/η στο βάθος του πάρτι καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, ή πίνοντας ό,τι πίνεται – τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις μια έκλειψη Ηλίου, έναν ανάδρομο Ερμή και τον Βόρειο Δεσμό, όλα μαζί στον Σκορπιό. Δηλαδή συμμετρικά απέναντί σου –στον τομέα που υπάρχει κάθε σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου ή όποιος/α σε επηρεάζει έντονα είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά. Στην ερώτηση τι θα παίξει σε αυτές, η απάντηση είναι μονολεκτική και συγκεκριμένη: ΕΝΤΑΣΗ – ανεξαρτήτως της τελικής τροπής, θετικής ή αρνητικής, στις σχέσεις σου. Όσο κι αν επενδύεις τεράστια ενέργεια στη σταθερότητα και τις αμετακίνητες θέσεις σου, βρίσκεσαι στο σημείο που χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου απολιθώματα του παρελθόντος – είτε πρόκειται για σχέσεις είτε για δουλειές ή συμπεριφορές. Ναι, σαφώς δεν θα ποδοπατήσεις κανέναν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η άρρωστη εξάρτηση θα υπερισχύσει της ψυχικής σου υγείας.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η έκλειψη γίνεται στον τομέα της εργασιακής πραγματικότητας και της υγείας, όπου ο Ερμής επίσης είναι ανάδρομος και υπάρχει εκεί και ο Κρόνος, ενώ ο Άρης στην Παρθένο ανακινεί θέματα οικογένειας, σπιτιού και ψυχολογικής κατάστασης. Παρόλο που η κατάσταση στη δουλειά μοιάζει αλλόκοτη και προβληματική, οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων και από πάνω δεν τραβάνε και αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας οι συνεργασίες πέφτουν σε ύφαλους, καθυστερούν ή αναβάλλονται, η πεποίθηση ότι κάποια πράγματα στη δουλειά σου χρειάζεται να αλλάξουν γίνεται βεβαιότητα. Πρόσεξε τις ιώσεις, φρόντισε το σώμα σου, ανάλαβε τα βάρη της καθημερινότητας. Όσο κι αν τα πρώτα λεπτά της ώρα που ξυπνάς σκέφτεσαι ότι καλύτερα να ξανακοιμηθείς, είσαι ένας στρατιώτης που καλείσαι να αποδείξεις την αξία σου. Πήγαινε στο ντους όσο πιο γρήγορα μπορείς και πάψε να ταλαιπωρείς τη σκέψη σου με ηττοπαθή σενάρια.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Από τον Ιούνιο του 2012 που σχηματίστηκε το πρώτο τετράγωνο μεταξύ Πλούτωνα (Αιγόκερως) και Ουρανού (Κριός) δημιουργώντας κύματα αλλαγής και γεγονότα ζωής στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων (ανάμεσά τους και η δική σου, και κυρίως αν ανήκεις στους γεννημένους Ιούνιο και αρχές Ιουλίου), μέχρι τώρα που σχηματίζεται η τέταρτη δύσκολη όψη μεταξύ τους (στη 1/11) βρίσκεσαι σε κατάσταση διαρκούς αναταραχής. Ο Ουρανός μιλάει για ανατροπές στην επαγγελματική ζωή, προσπάθειες αναβάθμισης, υπεράσπιση της θέσης σου, συγκρούσεις, αλλαγή κατεύθυνσης, απόλυση, ξεκίνημα δικής σου δουλειάς, διάθεση να ελέγξεις εσύ την πορεία σου. Ταυτόχρονα ο Πλούτωνας δημιουργεί ερωτικά πάθη, συναισθηματικές εμμονές, δραματικούς χωρισμούς ή εντυπωσιακές δεσμεύσεις, επαγγελματικούς ανταγωνισμούς, οικονομικές αναταράξεις. Ανάμεσα σε δύο άκρα και με μια έκλειψη στον Σκορπιό (3/11) να σε αποσυντονίζει δεν είναι εύκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Τουλάχιστον μην πάρεις καμία τελεσίδικη απόφαση τώρα – μετά τις 10/11.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν δεν είσαι στο σπίτι κάνοντας baby sitting, όπως πολλοί Λέοντες θα αναγκαστούν να κάνουν, όπως και πολλές άλλες δουλειές και βάρη και άγχη και υποχρεώσεις που θα τους επιβληθούν οικογενειακά χωρίς δυνατότητα άρνησης, ή απλώς επειδή δεν έχουν καμιά απολύτως διάθεση να βγουν ή να δουν κάποιον, αλλά είσαι έξω στην αγορά προβάλλοντας τον εαυτό σου, διαπραγματεύεσαι τα ταλέντα σου ή προσπαθείς να βρεις την επαγγελματική άκρη σου, τότε όλα είναι υπό έλεγχο. Το πιθανότερο όμως με την έκλειψη Ηλίου (3/11) και τον Ερμή ανάδρομο είναι να μην είναι όλα υπό έλεγχο. Ενώ η εικόνα που θα παρουσιάσεις προς τα έξω μοιάζει με αυτή του υποδειγματικού επαγγελματία που σε καιρούς κρίσης κάνει τα πάντα για να επιβιώσει εσωτερικά, η ακτινογραφία σου δείχνει κάποιον/α που αντιμετωπίζει κρίσιμα συναισθηματικά ή εργασιακά θέματα που μπορεί να είναι τωρινά, αλλά μπορεί να είναι και παλιά που ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν. Ναι, δύσκολη η ενηλικίωση σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Προσπάθησε να μη γίνει το άγχος υποχονδρία και βρες επειγόντως κάποιες διεξόδους ώστε η υπερένταση της περιόδου –έκλειψη Ηλίου, ο κυβερνήτης σου ανάδρομος στον Σκορπιό, ο Άρης εδώ στο ζώδιό σου– να μη σωματοποιηθεί ως μήνυμα να ρίξεις τους ρυθμούς σου και ως σήμα κινδύνου ότι έχεις υπερφορτώσει το νευρικό σου σύστημα. Ναι, δίνεις έναν επαγγελματικό αγώνα, τρέχεις, παλεύεις, Μην αποκαρδιώνεσαι γιατί ενώ δουλεύεις σκυλίσια το οικονομικό αποτέλεσμα είναι πενιχρό. Χρειάζεται να διατηρήσεις και να αυξήσεις ει δυνατόν το πάθος, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση στο στόχο όταν, περνώντας ένα σκοτεινό τούνελ, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί και να μην υπάρχει φως στην άκρη του. Υπάρχει. Μπορεί να μην αισθάνεσαι τη συναισθηματική ασφάλεια που τόσο έχεις ανάγκη για να λειτουργήσεις, μπορεί να νιώθεις ότι ο μόνος σίγουρος σύμμαχός σου είναι αυτή τη φορά αποκλειστικά και μόνο ο εαυτός σου, αλλά ξέρε ότι το σύμπαν (ή ό,τι εσύ θεωρείς μεγαλύτερο από σένα) δεν εγκαταλείπει όποιον αφήνεται και έχει εμπιστοσύνη σε αυτό. Ακόμα περισσότερο δεν εγκαταλείπει κάποιον που γεννήθηκε Παρθένος.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Τα περίφημα τετράγωνα μεταξύ Πλούτωνα και Ουρανού που σε επηρεάζουν άμεσα εδώ κι ενάμιση χρόνο –κυρίως τους γεννημένους τον Σεπτέμβριο και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου– έχουν δημιουργήσει μια ρευστή κατάσταση με ανατροπές, εκπλήξεις και δυσάρεστα γεγονότα που δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις. Τώρα πάλι ένα καινούργιο σημαντικότατο τετράγωνο (1//11) δημιουργεί ένα νέο τσουνάμι εθελουσίων ή αναγκαστικών αλλαγών. Έχεις μια τεράστια ανάγκη να φύγεις, να αποδράσεις, να δραπετεύσεις. Όμως φαίνεται ότι έχεις χειροπέδες σε χέρια και μια μπάλα στα πόδια που κάνουν απαγορευτική κάθε σου κίνηση. Τι και ποιος σε εμποδίζουν; Έλα να κάνουμε μαζί εικασίες. (1) Η επαγγελματική ζωή που σε καθηλώνει απομυζώντας σου κάθε ικμάδα, αλλά που δεν μπορείς να την παρακάμψεις γιατί περιμένεις επιτέλους μια ανταμοιβή ή μια εξέλιξη. (2) Η έλλειψη χρημάτων που σου δημιουργεί ανασφάλεια και σε αναγκάζει να μη κόβεις εισιτήριο στο μετρό. (3) Αυτός ή Αυτή που σε παιδεύουν, σε παίζουν, σε εγκαταλείπουν και εσύ ελπίζεις ότι αν δείξεις μεταμέλεια και μείνεις ακίνητος/η θα τους αναγκάσεις να το ξανασκεφθούν. Ή κάποιος που όλο σου διαφεύγει ή έρχεται και μετά εξαφανίζεται. (4) Το μυαλό σου, που σκέφτεται τόσο γρήγορα και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα που αναγκάζει το σώμα να μην κουνηθεί γιατί δεν ξέρει σε ποια κατεύθυνση να πάει. Ουφ…


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μια έκλειψη Ήλιου (3/11), ένας Ερμής ανάδρομος και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης εδώ στο ζώδιό σου. Φρένο γκάζι, γκάζι φρένο, ύστερα τρελή επιβράδυνση κι ύστερα κανείς κανενός. Η πρώτη σου δουλειά αυτή την περίοδο είναι να μαζέψεις το μυαλό σου για να αντιμετωπίσεις ανθρώπους στη δουλειά που σου βάζουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, κάποιους από το παρελθόν που πέφτουν πάνω σου (ή σε θυμήθηκαν και σου θυμίζουν ό,τι θέλεις να ξεχάσεις συνήθως και σπανίως ό,τι χαίρεσαι να θυμάσαι). Θέλεις ξάστερο το μυαλό σου για να συγκρατήσεις τις σκέψεις που τείνουν να γίνουν υπαρξιακές – τι είναι ζωή, γιατί κάνω ό,τι κάνω, στα πόσα λάθη καίγεσαι, στις πόσες ερωτικές πόρτες μελανιάζει το εγώ σου κλπ. Μια έκλειψη ολοκληρώνει μια περίοδο της ζωής μας και δίνει την ευκαιρία να πάμε με ό,τι μάθαμε στον επόμενο κύκλο. Με τα μάτια, την ψυχή και την καρδιά σου διάπλατα ανοιχτή χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τους φόβους, τις σκιές και να ανακτήσεις τη δύναμή σου. Πρέπει να αφήσεις πίσω σου οτιδήποτε δεν σε πηγαίνει πουθενά –σχέση, δουλειά, ανθρώπους, συμπεριφορές, κακές συνήθειες, κολλήματα κάθε είδους– και να ξαπανάρεις μπρος.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μάζεψε το κεφάλι σου, τις επιθυμίες για ταξίδια και τις φαντασιώσεις για ξαφνικούς έρωτες και επικεντρώσου στα επαγγελματικά. Είναι στα επαγγελματικά που βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειας. Ο Άρης στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου μιλάει για προσπάθειες αναβάθμισης, υπεράσπιση της θέσης σου, συγκρούσεις με τους από πάνω και ταυτόχρονα η ενεργοποίηση του Σκορπιού, με την έκλειψη Ηλίου (3/11) και τον Ερμή ανάδρομο, επιτείνει τις εργασιακές ιστορίες καθημερινής τρέλας προσθέτοντας οικογενειακά προβλήματα, συναισθηματικές επιπλοκές – με το παρελθόν που γυρίζει σαν φάντασμα και βοήθεια προς κάθε αναξιοπαθούντα που στο πρόσωπό σας βρίσκει μια μητέρα Τερέζα. Πρόσεξε να μην μπερδευτείς σε εργασιακές διαμάχες, μείωσε την ένταση των διεκδικήσεών σου και κάνε υπομονή μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Παρόλες τις εργασιακές ανακατατάξεις, το επαγγελματικό κυματάκι που ξαφνικά μετατρέπεται σε τσουνάμι, τις ηλίθιες πολιτικές του γραφείου και τις ναπολεόντειες τακτικές των από πάνω σου, ΘΥΜΗΣΟΥ ότι μπορείς να παραμείνεις στην επιφάνεια. Ίσως η εργασιακή σου επιβίωσή οφείλεται σε τύχη ή είναι αποτέλεσμα καλού ενστίκτου, ή οφείλεται στους ισχυρούς δεσμούς που έχεις δημιουργήσει με αυτούς που μπορούν να σε φτιάξουν ή να σε καταστρέψουν.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Θυμήσου ότι τα τετράγωνα μεταξύ Πλούτωνα, που βρίσκεται εδώ στο ζώδιό σου, και Ουρανού στον Κριό που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του ’12 και συνεχίζονται και τώρα στη 1/11, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους τον Δεκέμβρη και στις αρχές Ιανουαρίου, είναι κολοσσιαίας σημασίας για την προσωπική, επαγγελματική και συναισθηματική σου ζωή. Τις περισσότερες φορές οι αλλαγές συντελούνται πολύ αργά: σαν Αιγόκερως χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς, για να πραγματοποιήσεις τα σχέδια και να προετοιμαστείς για την καινούργια ζωή. Μερικές φορές, όμως, συμβαίνουν ξαφνικά και σε βρίσκουν απροετοίμαστο/η. Τώρα, όσο κι αν αποτελείς την επιτομή του πολιτισμένου, το εξαίρετο δείγμα του κοινωνικοποιημένου ανθρώπου και υπερηφανεύεσαι ότι είσαι υπεράνω των ενστίκτων, είναι γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιείς με έκπληξη πόσο πρωτόγονος μπορείς να γίνεις. Κανένας μας δεν μπορεί να καταπνίξει τη μνήμη των προγόνων μας που είχαν σαν αντικειμενικό τους στόχο να κυριαρχήσουν και να επιβληθούν σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Φυσικά δεν θα σκοτώσεις ένα δεινόσαυρο, αλλά τώρα που όλες οι επιθυμίες, τα ένστικτα και οι φιλοδοξίες σου αναμοχλεύονται θα απαιτήσεις την ικανοποίησή τους με αποφασιστικότητα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κακά τα ψέματα: Όσο ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό το θέμα της επαγγελματικής σου επιβίωσης είναι παρόν – πηγαινοέρχεται στο μυαλό σου, βρίσκεται στις προτεραιότητές σου, αποτελεί ένα μόνιμο βραχνά είτε γιατί προσπαθείς να μείνεις στην επιφάνεια είτε γιατί αισθάνεσαι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και πρέπει να βρεις διεξόδους. Ξανά τώρα με την έκλειψη Ηλίου και τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό βρίσκεσαι σε μια αόρατη αρένα, ένας μονομάχος που τον έχουν πετάξει εκεί για να αντιμετωπίσει σαρκοφάγους executives, ανισόρροπους πελάτες και αποχαλινωμένα αφεντικά. Μπορείς να νικήσεις; Εξαρτάται. Από το πώς έχεις θωρακίσει τη θέση σου, το πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και από τις συγκυρίες. Δεν είναι μια καλή περίοδος για κανέναν αφού υπάρχει εκνευρισμός, παρορμητισμός και αψυχολόγητες συμπεριφορές. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, αντοχή και καθαρό μυαλό. Μη βάζεις στο μυαλό σου υπερβολικά σενάρια. Το έργο το ξέρεις. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι που δεν ξέρεις ή δεν έχεις προβλέψει.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Κι ενώ ο πειρασμός να μείνεις στο σπίτι μαγειρεύοντας ή παραγγέλνοντας φαγητό για έναν, βλέποντας το «Breaking Bad» ή τα νέα επεισόδια του «American Horror Story» είναι μεγάλος κι αυτό για να αποφύγεις τις τυχόν επιπλοκές, τις παρενέργειες, τις διαφωνίες ή τις κακές στιγμές που έχουν οι σχέσεις σου με τους άλλους, το βέβαιο είναι ότι νιώθεις πιο γεμάτος ή πιο ολοκληρωμένη όταν συνδέεσαι και σχετίζεσαι με τους άλλους ανθρώπους. Μμμμμ… Το μόνο μέρος που μπορείς να είσαι ευτυχισμένος/η αυτή την εποχή είναι στην αγκαλιά κάποιου/ας που θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο αυτή την εσωτερική φωνή που σου ψιθυρίζει ότι είναι ένας Άλλος που σου δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, ότι ο Άλλος είναι η κόλαση. Μην ξεχνάς πάντως ότι αυτός ο μήνας, όπως και μέρος του επόμενου, είναι Δημόσιοι Μήνες, που σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος ανάμεσα σε πολλούς άλλους ανθρώπους με τους οποίους πρέπει να συνυπάρξεις με κάθε δυνατό τρόπο.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ