Cosmic Telegram

Stardust 455

Σκορπιέ, δεν είναι άσχημη ιδέα να αποσυρθείς από το προσκήνιο και να περιοριστείς στα ελάχιστα για λίγο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 455
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52194-115446.jpg

Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει την αστρολογική πρόβλεψη της εβδομάδας

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εντάξει, κανείς δεν πήγε να πει στον Πικάσο πού να προσθέσει μια ροζ πινελιά, ή λίγο γαλάζιο πιο κάτω, πού να βάλει το μάτι σε έναν πίνακα ή πώς να αναπαραστήσει ένα γυναικείο σώμα. Ο Πικάσο αποδοκιμάστηκε, λογοκρίθηκε, διώχτηκε – αλλά υπήρξε πρωτοπόρος. Ιδιοφυΐες σαν και σένα έχουν το ταλέντο να μετουσιώνουν τα δημιουργικά τους ένστικτα ανοίγοντας καινούργιους δρόμους που οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Όμως αυτή την εποχή χρειάζεται να κάνεις μια τεράστια προσπάθεια ώστε να αποδείξεις την αξία σου, να εργαστείς σκληρά και αποτελεσματικά χωρίς να ξεχνάς στιγμή ότι η εξέλιξή σου δεν χαροποιεί όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σένα. Σε πρακτικό επίπεδο χρήμα, οικονομικές συνεργασίες, συνεταιρισμοί, δάνεια, εφορία και τράπεζες σε γειώνουν άσχημα. Ο δημιουργός μέσα σου υποφέρει από την υλιστική πλευρά της ζωής, που τον αποδιοργανώνει. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, η ασυνεννοησία με αυτόν/αυτήν που αγαπάς – η οικονομική στενότητα φέρνει γκρίνια. Μην ξεχνάς επίσης ότι αποδεικνύοντας την ιδιοφυΐα σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνεις στον κόσμο και τα δόντια σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είναι δύσκολο να κατανοήσεις τους άλλους και ιδίως αν ανήκεις στους νάρκισσους Ταύρους. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι οι άλλοι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες με σένα, αλλά τελείως διαφορετικές και μάλιστα υπάρχουν εποχές, όπως τώρα, που αυτές οι διαφορές μοιάζουν αγεφύρωτες. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό ήδη οι σχέσεις σου με αυτούς που θέλεις, ή έχεις δίπλα σου, έχουν γίνει ιδιαίτερα δύσκολες ή πιεστικές. Τώρα με τον Ερμή ανάδρομο στον Σκορπιό (22/10 - 10/11) δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο γιατί βραχυκυκλώνει και η επικοινωνία. Αν και είσαι παιδί της πραγματικότητας –υπάρχει μόνο ό,τι μπορώ να συλλάβω με τις πέντε αισθήσεις μου– εντούτοις η πραγματικότητα μπορεί να φτάσει σε σουρεαλιστικά ύψη, όπου κανείς δεν καταλαβαίνει κανέναν και οι πρακτικές εκκρεμότητες μπορούν να σπάσουν και τα νεύρα του Ιώβ. Φυσικά και γνωρίζεις ότι το μυστικό των σχέσεων –συναισθηματικών καταρχάς, αλλά και επαγγελματικών– βρίσκεται στο Timing, στην κατάλληλη δηλαδή χρονική συγκυρία όπου επιθυμία και πραγματικότητα συμπίπτουν. Και το χρόνο δεν τον ορίζει κανείς. Και, ναι, το timing τώρα είναι εκτροχιασμένο με καθυστερήσεις, παρανοήσεις και μικροεμπόδια ικανά να σε θυμώσουν παρότι δεν δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Υ.Γ. Και ναι… Δεν μπορείς να προλάβεις αυτό που δεν μπορείς να προβλέψεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο συνδυασμός Άρη στην Παρθένο και ανάδρομου Ερμή στον Σκορπιό (22/10 - 10/11) δεν δημιουργεί μια εύκολη πίστα επικοινωνίας και καθημερινής διεκπεραίωσης. Αυτό σημαίνει ότι μια απλή συντήρηση του σπιτιού, μια αστοχία στις οικογενειακές/προσωπικές σχέσεις ή κάτι που θα μπορούσε να περάσει στο ντούκου στην εργασιακή ρουτίνα, τώρα μπορούν να γίνουν αιτίες παρεξηγήσεων ή έντονων διαφωνιών ή προβλημάτων. Όσο κι αν η Αφροδίτη στον Τοξότη ημερώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις προτού παρεκτραπούν, η διάθεσή σου δεν είναι ούτε καλή ούτε ιδιαίτερα ανεκτική. Πρόκειται, λοιπόν, για κόλαση; ΟΧΙ. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να ξαναδείς πού βρίσκεσαι επαγγελματικά, να διορθώσεις ό,τι διορθώνεται και να ενδιαφερθείς για το σπίτι (επισκευές), για τη δουλειά (εκσυγχρονισμός), το σώμα και την υγεία σου (φροντίδα, γυμναστήριο, διατροφικές αλλαγές). Είναι εποχή προσγείωσης, όπου η επικοινωνία δεν λειτουργεί καλά, αλλά που ανασηκώνεις τα μανίκια και κάνεις λάντζα.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η αστρολογική αποτίμηση της επερχόμενης «δυσκαμψίας» –διάβασε τη λέξη ως μετωνυμία μιας ψυχολογικής κράμπας– οφείλεται ΚΑΙ στην ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Σκορπιό (22/10 - 10/11) όπου βρίσκεται και ο Κρόνος. Τι συμβολίζει για σένα ο Σκορπιός; Συμβολίζει τον Έρωτα, τη Δημιουργικότητα, τα Παιδιά, τη Χαρά της Ζωής, την αίσθηση της Ατομικότητας. Αντιλαμβάνεσαι ότι με τον Κρόνο (που συμβολίζει το φόβο, τους περιορισμούς, τη διστακτικότητα, το μόχθο, τη μελαγχολία, τη σοβαρότητα, τη θέληση για σταθερότητα και ασφάλεια) στον Σκορπιό, ήδη ένα χρόνο, και τώρα και με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία (αναβολές, καθυστερήσεις, εμπόδια, επικοινωνιακές αστοχίες), η ζωτικότητα μειώνεται, οι προσδοκίες μπαίνουν στην κατάψυξη για λίγο, η αγάπη καθυστερεί, εσύ επείγεσαι να τη νιώσεις και ψάχνεις το κέφι σαν παπατζής – εδώ το κέφι, εκεί το κέφι, πού είναι το κέφι; Έλα ντε...


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πραγματικά θα άξιζες ένα δάφνινο κότινο ως έπαθλο για την επαγγελματική πίεση που αντέχεις, αλλά και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζεις το συναισθηματικό ασανσέρ που κινείται μεταξύ ισογείου και υπογείου, ενώ κάποιες στιγμές ανεβαίνει στο ρετιρέ για να ξανακατέβει με φόρα μετά από λίγο στη σκέψη ότι δεν σου φτάνει πια ο ερωτικός ενθουσιασμός, αλλά αναζητάς τη συντροφικότητα που όλο σου διαφεύγει ή σε απογοητεύει. Όχι δεν θα καταρρεύσεις – τώρα πια είναι σίγουρο. Η αλήθεια είναι ότι είσαι μόνος σου – πολλές φορές και μέσα σε μια σχέση. Τώρα, πάντως, με ανάδρομο τον Ερμή (22/10 - 10/11) στον Σκορπιό, που βρίσκεται και ο Κρόνος, σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά: 1) την οικονομική σου κατάσταση 2) να αποσυρθείς για λίγο και να κάνεις έναν απολογισμό όλων αυτών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στη ζωή σου 3) οι οικογενειακές σχέσεις χρειάζεται να ειδωθούν με περισσότερο ενδιαφέρον 4) το παρελθόν – αχ, το παρελθόν, που επανέρχεται… Για να δεις πού ήσουν και πού είσαι τώρα. Μην το δεις ως απειλητικό, αλλά ως μέτρο της εξέλιξής σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Λίγο λίγο μαθαίνεις ό,τι χρειάζεται, ή τουλάχιστον θα ’πρεπε να αφήσεις τη Μοίρα (μη φοβάσαι τη λέξη, γιατί προέρχεται από το ρήμα μείρομαι που σημαίνει μετέχω, συμμετέχω) να αναλάβει εκείνο το κομμάτι που της αναλογεί ως προς την τροπή που θα πάρουν οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν ή ως προς τις επαγγελματικές σου πρακτικές και προοπτικές. Καταλαβαίνοντας ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από σένα θα μπορούσες να ονειρευτείς το μέλλον σου καλλιεργώντας νέες ικανότητες και ενδιαφέροντα ή γνωρίζοντας νέους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν εργασιακά ή θα σε στηρίξουν στις προσπάθειές σου. Με τον Άρη στο ζώδιό σου έχε υπόψη σου ότι ο θυμός και οι παρορμητικές αντιδράσεις είναι πιο εύκολες γι’ αυτό και πιο επικίνδυνες, αν ξεσπάσεις σε ανθρώπους που δεν θέλεις να βγάλεις από τη ζωή σου. Προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμος/η και να θυμάσαι ότι, αν δεν άλλαζε τίποτα, η ζωή θα έμοιαζε με φωνόγραφο που παίζει το ίδιο τραγούδι σ’ ένα γρατσουνισμένο δίσκο 78 στροφών μέχρι που η μελωδία που σου δημιουργούσε κάποτε έκσταση να μετατραπεί σε ένα τρομακτικό φάλτσο.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, δεν είσαι ο μοναδικός Ζυγός στον πλανήτη που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Είτε ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες είτε είσαι υπάλληλος ή καλλιτέχνης ή μαγαζάτορας είτε διεφθαρμένος μεγαλοκαρχαρίας υπάρχουν βιβλία εσόδων-εξόδων, φορολογικοί έλεγχοι, δάνεια και χρηματικές δοσοληψίες με τράπεζες. Αυτό που δεν θέλεις να συμβεί σε αυτή τη συγκυρία είναι να αφήσεις ακάλυπτα τα νώτα σου και κυρίως το ευαίσθητο μέρος τους – οικονομικά μιλώντας. Δεν έχει σημασία πόσα ταχυδακτυλουργικά κόλπα έχεις κάνει για να καλύψεις οικονομικές τρύπες ή πόσο έχεις μαγειρέψει τα λογιστικά σου βιβλία ή πόσο οικονομικά αγχωμένος/η είσαι, αλλά όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (22/10 - 10/11) χρειάζεται να σκεφτείς δύο φορές την οικονομική σου επιβίωση, να προσπαθήσεις να μην μπερδέψεις οικονομική ανασφάλεια και συναισθηματικές σχέσεις και να θυμάσαι ότι χωρίς ισχυρές επιθυμίες δεν υπάρχει ζωή.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Έρμη μέχρι τώρα στο ζώδιό σου μπορούσες επιφανειακά τουλάχιστον να δείχνεις λογικός, με αυτοσυγκράτηση και επικοινωνιακός. Τώρα που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (22/10 - 10/11) ξέχνα το. Καταρχάς βραχυκυκλώνει η επικοινωνία με φίλους, με τους συναδέλφους ή με την ομάδα στην οποία εργάζεσαι – συναντήσεις αναβάλλονται, σχέδια ανατρέπονται, επανελέγχονται, διορθώνονται ή παρουσιάζουν τρύπες, ο καθένας φαίνεται να βρίσκεται στον κόσμο του αδιαφορώντας για τους άλλους, υπάρχει αποσυντονισμός. Επίσης τα οικονομικά γίνονται προβληματικά – εξαιτίας κενών και ασαφειών που υπάρχουν ανάμεσα σε σένα κι αυτούς που συνεργάζεσαι, λόγω καθυστερήσεων δεδουλευμένων ή αναβολών, δανείων, λογαριασμών που σκάνε στη μέση του πουθενά. Εάν αφήσεις πάντως τη σύγχυση και τον εκνευρισμό να κυριαρχήσουν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, οπότε βρες διεξόδους ώστε να καταπραΰνεις το άγχος των επόμενων ημερών. Ναι… Βάλε μια φόρμα και τρέξε μέχρι να ιδρώσεις και, ναι, μην ειρωνεύεσαι το διαλογισμό – είναι μια λύση.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Πετάς ψηλά ένα βέλος στην καριέρα και ενώ περιμένεις ότι θα έχεις στα χέρια σου το χρυσό στόχο εμφανίζεται ο διευθυντής/πελάτης/συνεργάτης και σου λέει με το βέλος στο κεφάλι «ελπίζω να μην υπάρχει κάτι προσωπικό σε αυτή την αστοχία σας!». Αυτή είναι μία από τις παρενέργειες του Ερμή στον Σκορπιό, που φαίνεται ότι δημιουργεί εργασιακά παράσιτα και εκνευρισμό καθόλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του (22/10 - 10/11). Και βεβαίως η επαγγελματική ζωή είναι στο κέντρο της σκηνής με ένταση και άγχος. Πώς να διατηρήσεις την προσωπική σου ηρεμία, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αδίστακτους ανώτερους και ανταγωνιστές που θεωρούν ότι τους απειλείς, ενώ το μόνο που θέλεις είναι να υπερασπιστείς τα όνειρά σου και την προσωπική σου πορεία. Κι όμως, επειδή σε ενδιαφέρει η αναγνώριση και είσαι φιλόδοξος, συνεχίζεις τα παίζεις το παιχνίδι της επαγγελματικής καταξίωσης. Κι αν δεν είσαι φιλόδοξος (λέμε, τώρα) χρειάζεται να ακονίσεις τα ένστικτα της επαγγελματικής επιβίωσης. Κι ενώ θα βρίσκεσαι σε εργασιακή τρέλα θα επιθυμείς και προσωπική συναισθηματική ασφάλεια – δεν…


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Θα μπορούσες να κλείσεις το διακόπτη της καρδιάς, όπως πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις, να γίνεις αληθινά ψυχρός, να υποδύεσαι τον απροσπέλαστο και να δρέπεις επαγγελματικές δάφνες κάθε τόσο. Σου αρκεί; ΟΧΙ. Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου, ο Ουρανός στον Κριό και ο Δίας στον Καρκίνο ενεργοποιούν την καρδιά σου –πιθανόν και άτσαλα, ή ξαφνικά, ίσως και επώδυνα– και αυτή είναι μια εμπειρία που δεν θέλεις να χάσεις. Ναι, μπορεί να έχεις μια ευκολότερη ζωή σε αυτό το κόσμο, στον οποίο «αγαπάω» σημαίνει όλο και συχνότερα «πληγώνομαι», αλλά μια ζωή χωρίς αισθήματα, έρωτα, αγάπη και Άλλο είναι μια φτωχή ζωή που μοιάζει με την ευθεία ενός καρδιογραφήματος. Το σύμπαν προσπαθεί να σου επουλώσει τυχόν πληγές και να σε απαλλάξει από το άγχος πετώντας σε με δύναμη σε εποικοδομητικές σχέσεις που σε ξαναβάζουν στο παιχνίδι.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το μεγάλο Θέμα σου είναι ο Κρόνος στον Σκορπιό, στον τομέα της επαγγελματικής ζωής δηλαδή, εδώ κι ένα χρόνο ήδη, που τώρα με τον Ερμή ανάδρομο επίσης στον Σκορπιό (22/10 - 10/11) αναμοχλεύεται δυσάρεστα. Ό,τι δεν πάει καλά, όπου υπάρχουν ρωγμές στις συνεργασίες σου, ό,τι εκκρεμότητες αγνόησες, οι αλλαγές που δίσταζες να κάνεις, οι δυσλειτουργίες που έκρυβες κάτω από το χαλί, έρχονται στην επιφάνεια αναζητώντας επειγόντως από σένα λύσεις, επιδιορθώσεις, αναδιοργάνωση, επαναπρογραμματισμό, ξανακοίταγμα. Είναι μια δύσκολη περίοδος που χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και που χρειάζεται να επιστρατεύσεις τη λογική, αλλά κυρίως το σήμα κατατεθέν σου, που είναι η αποστασιοποίηση, ώστε να αντιμετωπίσεις με αταραξία τα εργασιακά θέματα αλλά και τυχόν προσωπικά προβλήματα που φαίνεται ότι στην αγωνία σου για επαγγελματική επιβίωση αγνόησες και τώρα οξύνονται. Ναι, έχεις υποστήριξη – φίλους και ανθρώπους που σε αγαπάνε.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Επικοινωνιακά παράσιτα: ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό (22/10 - 10/11). Ένας εναντίον ενός: Άρης στην Παρθένο. Αισθάνομαι πληγωμένος: Χείρωνας εδώ στους Ιχθύς. Δηλαδή: 1. Τα πληγωμένα ζώα είναι επικίνδυνα. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για χάδια ούτε για φιστίκια. Χρειάζονται πολύ χρόνο και απόσταση για να γιατρευτούν. Με τον Χείρωνα χρειάζεσαι χώρο και χρόνο για να ιαθείς από σχέσεις που σε τραυμάτισαν. Όποιος πλησιάζει πολύ κοντά σου ή κάνει βήματα προς τα εσένα θα πρέπει να του υπενθυμίζεις ότι ακόμα κι όταν είναι πληγωμένη μια αρκούδα παραμένει αρκούδα. Όχι αρκουδάκι. Αρκούδα. 2. Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι κι έρχεσαι σε επαφή, ή κάποιοι κοντινοί σου που η συμπεριφορά τους σε παγώνει ή γίνεται αδιάφορη ή και επιθετική, αυτή την περίοδο δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα, οπότε μη ζητάς τίποτα. 3. Μπορεί να τα καταφέρεις καλύτερα αν αντί να τους πιέζεις ή να τους κοντράρεις, να τους ενθαρρύνεις στις επιδιώξεις τους ή να στέκεσαι ειλικρινά στο πλευρό τους. 4. Για κάποιο λόγο που πρέπει να ανακαλύψεις τάχιστα, τελικά είσαι περισσότερο θυμωμένος/η με τον εαυτό σου παρά με τους άλλους. Γιατί;


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ