Cosmic Telegram

Κριέ...295

Στις ερωτικές σου σχέσεις ο κύκλος έχει ως εξής: Ως Κριός έλκεις αναξιοπαθούντες, σε απορροφάνε ολόκληρο/η, χάνεις τον εαυτό σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 295
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4894-12035.jpg

Στις ερωτικές σου σχέσεις ο κύκλος έχει ως εξής: Ως Κριός έλκεις αναξιοπαθούντες, σε απορροφάνε ολόκληρο/η, χάνεις τον εαυτό σου, εξοργίζεσαι, εγκαταλείπεις και στο τέλος τα βάζεις με τον εαυτό σου που  έπαιξε πάλι το ρόλο του σωτήρα.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψεις, κάποιος σε αγαπάει – αν δεν το έχεις ανακαλύψει ήδη ίσως το ανακαλύψεις στις επόμενες μέρες. Το πρόβλημα είναι αν εσύ είσαι άνετος ώστε να αποδεχτείς αυτή την αγάπη. Φυσικά και δεν είναι εύκολο με τον Κρόνο στον τομέα των σχέσεων, αφού σε κάνει να αισθάνεσαι εξαιρετικά διστακτικός έως κακός προς όποιον σε πλησιάζει. Με τον Ουρανό και τον Δία πάνω από το κεφάλι σου –στους Ιχθύες–, αισθάνεσαι την ανάγκη να απομακρυνθείς από την κοινωνία και τη ρηχότητά της. Θα μπορούσες να φύγεις για το Νεπάλ ή για το Μαϊάμι στην προσπάθειά σου να ανακαλύψεις το πραγματικό νόημα. Όταν το ανακαλύψεις πάντως, μην κάνεις τους γύρω σου να βαρεθούν με τις μακριές ιστορίες της ανακάλυψής του. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Βούδας δεν πίστευε σε θεούς ή Θεό, κι όμως οι πιστοί του τον θεοποίησαν. Ο Βούδας δεν πίστευε σε καμιά θρησκεία κι ούτε ίδρυσε καμιά, κι όμως ο βουδισμός έγινε θρησκεία. Ο Βούδας γεννήθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, κι όμως οι βουδιστές δεν είναι ούτε ένα τοις εκατό του πληθυσμού της Ινδίας. Ο Βούδας δίδασκε τον ασκητισμό, την απάρνηση του πάθους και του πόθου, αλλά πέθανε από υπερβολική κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Ο Βούδας ήταν Ταύρος. Ο Βούδας παριστάνεται χαμογελαστός με μία ανεπαίσθητη ειρωνεία, σαν να συναισθάνεται τα παράδοξα που σημάδεψαν τη ζωή και τα όσα συνέβηκαν μετά. Υ.Γ. Αυτό που χρειάζεται να κρατήσεις είναι τις λέξεις παράδοξο και ειρωνεία.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μια λύση στο πρόβλημα της εγγενούς ανησυχίας σου είναι να έχεις δύο σπίτια, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν χρήματα και στα δύο. Επειδή φοβάσαι ότι θα χάσεις τα πάντα –ακόμα κι αν έχεις πολλά χρήματα– είσαι πολύ διστακτικός στο να δαπανήσεις έστω κι ελάχιστα. Βεβαίως μπορείς πάντα να κατηγορήσεις τον Βόρειο και τον Νότιο Δεσμό στους 2ο και 8ο οίκους σου – αν και αρκεί ο Πλούτωνας στον 8ο για να μεταβάλει τον οικονομικό πονοκέφαλο σε full time υστερία. Είναι πάντως χάσιμο χρόνου να αισθάνεσαι έτσι, αφού ο Άρης στον 3ο οίκο σού προσφέρει επιθυμίες που μπορεί να σε απογειώσουν. Αφού όμως δεν είσαι πουλί, αυτή η ανάγκη να πετάξεις μπορεί να έχει μια συμβολική σημασία. Για σκέψου λίγο: από πού; Προς πού; Με ποιον; Γιατί; 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Εκτός από τα συνηθισμένα σου χόμπι, όπως να πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ για να αγοράσεις δέκα πακέτα μακαρόνια αποθηκεύοντας τα μισά για τις δύσκολες μέρες, ή να μελαγχολείς ακούγοντας ένα παλιό τραγούδι που σου θυμίζει ένα ματαιωμένο έρωτα, ή να παρακολουθείς τα κιλά σου να ανεβοκατεβαίνουν, τώρα χρειάζεται να ξεβολευτείς. Ο Δίας στους Ιχθύες και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δείχνουν ότι αν κι έχεις γεννηθεί και έχεις ανατραφεί με παραδοσιακές αρχές και αξίες, εντούτοις είσαι έτοιμος/η να παίξεις κορόνα-γράμματα τη συναισθηματική σου ηρεμία και να κινητοποιηθείς από πάθη και παρορμήσεις που δεν μπορείς να κατανοήσεις. Με λίγα λόγια: μιλώντας για τις προσωπικές ανάγκες σου σε στιγμές διαύγειας μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι λαχταράς απεγνωσμένα την αγάπη και την προσοχή των άλλων. Υ.Γ. Η ουσία των οικονομικών σου τις επόμενες εβδομάδες περιέχεται στη λέξη «κλαυσίγελος».  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι καλή περίοδος για να ατενίσεις το σύμπαν και να σκεφτείς τη θέση σου σε αυτό και δεν είναι καιρός για να εξαφανιστείς κατά οποιονδήποτε τρόπο από τον κόσμο. Είναι ένα διάστημα που μπορείς να ανανεώσεις τις επαφές σου, να διευρύνεις τον κύκλο των γνωριμιών σου, να πλησιάσεις ανθρώπους που μπορούν να σου φανούν χρήσιμοι. Τη μια αισθάνεσαι ότι διαθέτεις την αισιοδοξία, την τύχη και την ελαφρότητα του Γκαστόνε και την άλλη αναρωτιέσαι: «μα ποιος είμαι κατά βάθος;». Ανήκεις άραγε στους καλοαναθρεμμένους που ξέρουν ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές όλα είναι εφικτά για αυτούς που έχουν στόχο ή στους άλλους που μέσα από τα δάκρυα βλέπουν τον κόσμο παραμορφωμένο, υγρό και ανέφικτο; Υ.Γ. Αν πάντως αποφασίσεις ότι σε πνίγει το δίκιο και ότι η μόνη διέξοδος στο θυμό σου είναι να επιτεθείς σε όποιους σε καταπιέζουν, φρόντισε να μην κρατάς τίποτα στα χέρια σου.

 Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μη δίνεις σημασία σε όσους θεωρούν ότι η παρούσα συμπεριφορά σου –που αποτελείται από καπρίτσια, πείσματα και δυσαρέσκεια– δείχνει αναισθησία στις ανάγκες των άλλων ή, ακόμα χειρότερα, διαταραχή προσωπικότητας. Όταν ο Άρης θα εγκαταλείψει το 12ο οίκο σου στις 7 Ιουνίου είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει και λίγη από την ψυχική σου υγεία. Μέχρι τότε μπορείς να κοιτάς τα νύχια των ποδιών σου σε μια προσπάθεια να δείξεις ταπεινότητα. Είναι πάντως σε εποχές σαν κι αυτήν που θυμάσαι τις άγριες μέρες του Μαΐου-Ιούνιου του 2008, όταν αγριεμένοι, άπληστοι και ανισόρροποι τύποι σε είχαν στο χέρι. Με τον Δία όμως τώρα στους Ιχθύες, μπορείς άνετα να βασιστείς σε συντρόφους, σε συνεργάτες, σε διαθέσιμους ξένους για να σου κρατήσουν το χέρι τις στιγμές που νομίζεις ότι το σύμπαν δεν έχει άλλη όρεξη από το να τα βάζει με σένα.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Άλλοτε ο έρωτας είναι έκσταση κι άλλοτε αγωνία. Όλες αυτές τις εβδομάδες θα αναρωτιέσαι αν αξίζει να μπεις σε μία σχέση υπνωτισμένος από την προσδοκία μια ερωτικής νιρβάνας, ή αν θα πρέπει να το σκεφτείς χίλιες φορές πριν παραδοθείς σε έναν ολότελα ξένο. Ή μήπως έχεις γίνει τόσο κυνικός ώστε να δηλώνεις: «ω, στις μέρες μας έχουν θεοποιηθεί οι σχέσεις. Αν θέλεις ανθρώπινη επαφή, γιατί δεν πληρώνεις κάποιον να σου κάνει μασάζ με σίγουρα αποτελέσματα;». Όμως, εσύ ειδικά, ξέρεις ότι ο έρωτας μοιάζει τόσο εύθραυστος όσο και ο Μπάμπι το ελαφάκι, που στα μάτια του μπορείς να διακρίνεις όλη την ελπίδα για το μέλλον, όπως και τον αδιόρατο φόβο της εγκατάλειψης. Υ.Γ. Είναι σχεδόν τρομακτικό να κάνεις τα πάντα για να φύγεις από κάποιον/α ή από κάπου, και μόλις τα καταφέρνεις να προσπαθείς να βρεις ένα λόγο για να γυρίσεις.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Παρόλο που ο τομέας της καριέρας βράζει (και καταλαμβάνει τους τελευταίους μήνες τον περισσότερο χώρο στη ζωή σου) και η αφοσίωσή σου σε αυτόν τείνει να γίνει τόσο ολοκληρωτική και τόσο εξουθενωτική που μερικές φορές ξεχνάς γιατί τρέχεις, εντούτοις –περιέργως– είσαι εξαιρετικά ήρεμος και αισθάνεσαι ασυνήθιστα ασφαλής. Ίσως γιατί μέσα σου ξέρεις ότι θα τα καταφέρεις. Ίσως γιατί με τον Δία στους Ιχθύες έχεις την ευφυΐα να συντονίζεσαι με το σύμπαν, αφήνοντας την ευημερία σου στα χέρια του. Ίσως γιατί αφενός έχεις την υποστήριξη που θέλεις από τους δύο τρεις ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και από την άλλη ίσως η νευρικότητά σου μειώνεται γιατί διευρύνοντας το μυαλό σου συνειδητοποιείς ότι κάθε καριέρα στην καλύτερη περίπτωση έχει αβέβαιη έκβαση και στη χειρότερη την πατάς πανηγυρικά, όποτε αυτό που μένει είναι τα αληθινά, παντός καιρού αισθήματα.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Γη γυρίζει με τέτοιους ρυθμούς που είναι φυσικό από καιρό σε καιρό ακόμα κι εσύ να νιώθεις ναυτία. Έχε υπόψη σου ωστόσο ότι ο Άρης στον 9ο οίκο σου σε βοηθάει να αφομοιώσεις κάθε καινούργια ιδέα, να υλοποιήσεις μια δική σου, να είσαι ανοιχτός σε κάθε καινούργιο άνθρωπο με τον οποίο διασταυρώνεσαι. Το πεπρωμένο λειτουργεί με περίεργους τρόπους, και όταν συνειδητοποιήσεις πόσο γελοίο είναι να στεναχωριέσαι για το μέλλον και δεις ότι μπορείς να βρεις την ευτυχία μειώνοντας τις οικονομικές εξαρτήσεις σου και σταματώντας να αγωνίζεσαι λυσσαλέα για την ασφάλειά σου, τότε οι ευκαιρίες έρχονται από τη μέση του πουθενά και βρίσκεσαι ξανά στην κορυφή του κόσμου. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ναι, αλλά η προσωπική σου πείρα δεν σου έχει αποδείξει ήδη ότι στο τέλος, ναι, ναι, ναι, είσαι τυχερός;  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιό σου αισθάνεσαι μια τρομακτική πίεση να δεις το όνομά σου δημοσιευμένο στο who is who ως επιτυχημένος επαγγελματίας. Αυτή η πίεση επιτείνεται ακόμα πιο πολύ με τον Κρόνο στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Όμως η Αφροδίτη στον Κριό διηγείται μια διαφορετική ιστορία: μιλάει για την επιθυμία σου να κουλουριαστείς στον καναπέ σου, να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στην αγκαλιά κάποιου που αγαπάς και να κοιμηθείς με βελούδινα όνειρα. Τα πρόβλημα αρχίζει όταν εκεί που είσαι ασφαλής και ζεστός σε πιάνει κλειστοφοβία και η πλησιέστερη έξοδος σε βγάζει πάλι στην επαγγελματική αρένα, όπου ο άνθρωπος γίνεται λύκος. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το σφυροκόπημα του Άρη από τον Λέοντα μπορεί να σε έχει εξαντλήσει, αλλά σου μαθαίνει επίσης ότι δεν μπορείς να καταπιέζεις τους ανθρώπους επί πολύ χωρίς να επαναστατήσουν, και μάλιστα με έκρηξη κατσαρόλας που βράζει. Όμως θα πρέπει να κάνεις baby sitting στον εαυτό σου επιστρατεύοντας λίγη παλιά, καλή πλεονεξία. Με ενεργοποιημένο το 2ο οίκο σου, δεν πειράζει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου σαν ένα κακομαθημένο παιδί. Κανείς δεν πρόκειται να σου κάνει τα χατίρια, οπότε δώσε στο απαιτητικό παιδί μέσα σου ό,τι επιθυμεί όσο κι αν κοστίζει στην τσέπη σου, όσο κι αν είναι ακριβό συναισθηματικά. Οι αναταράξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις συνεχίζονται, άρα αν κάποιος που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του σου ζητήσει να βγείτε για δείπνο ΠΗΓΑΙΝΕ. Μόνο μη διανοηθείς μετά το τρίτο ποτό να κάνεις πρόταση γάμου.    

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ένας δυνατός αέρας σε παρασύρει σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο συνειδητότητας και την ίδια στιγμή σού δίνει τη δυνατότητα να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι: να υπονομεύσεις τους κανόνες που σου επιβάλλουν οι στραβωμένοι με τα πάντα. Η ζωή σου τώρα δεν πρέπει να έχει ως αυτοσκοπό την καριέρα αλλά τη συνεισφορά σου στην ανθρωπότητα. Αυτός ο στόχος –με τον Δία παρόντα στο ζώδιό σου– μεταφράζεται από τους απολίτιστους Ιχθύες στην ανακάλυψη μιας νέας φουρνιάς από κορόιδα για να εκμεταλλευτούν. Ειλικρινά, πάντως, οι ευκαιρίες έρχονται από γενναιόδωρες ψυχές που μπορούν να σε κάνουν να χαμογελάσεις, να ερωτευθείς, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, με την προϋπόθεση ότι είσαι σε κατάσταση να τις αντιληφθείς. Αλλιώς υπάρχουν οι τύψεις για όσα δεν τολμάς. A

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ