Cosmic Telegram

Ιχθύ... 293

... έχεις μια τέλεια εικόνα για την Αγάπη. Για σένα δεν υπάρχει άλλη αγάπη, εκτός από την Ιδανική Αγάπη. Το μειονέκτημά σου είναι ότι δεν είσαι αρκετά κριτικός και δεν επιλέγεις με αυστηρά κριτήρια

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 293
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4670-11369.jpg

Έχεις μια τέλεια εικόνα για την Αγάπη. Για σένα δεν υπάρχει άλλη αγάπη, εκτός από την Ιδανική Αγάπη. Το μειονέκτημά σου είναι ότι δεν είσαι αρκετά κριτικός και δεν επιλέγεις με αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα να δίνεις σε όποιον σε πλησιάζει την ευκαιρία για μια σχέση, ακόμα και όταν η διαίσθησή σου σε προειδοποιεί ότι πέφτεις σε ύφαλο.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Με τον Άρη να συνεχίζει σε ορθή πορεία πλέον –από 10/3– την πορεία του στον 5ο οίκο σου και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, οι ανάγκες σου να εκφραστείς δημιουργικά, να προβάλεις τον εαυτό σου στα καλύτερά του, να ζήσεις τη ζωή σου στο μάξιμουμ και να εκπέμψεις σεξουαλικά κύματα γύρω σου γίνονται full time job. Φυσικά με Κρόνο και Πλούτωνα ίσως κουνάς το κεφάλι σου με δυσπιστία στα καλά νέα. Ωστόσο καλά θα κάνεις να αρπάξεις την ευκαιρία και να διεκδικήσεις τον έρωτα αν σε ενδιαφέρει, ή να αφοσιωθείς σε έναν μεγαλόπνοο στόχο ώστε να ανθίσει τους επόμενους μήνες. Και κάτι ακόμα: οι επιτυχημένοι γνωρίζουν τη συνταγή της ευημερίας. Ανακατεύουν μια δόση αυτοπειθαρχίας με πολλή δουλειά και δυνατές διασυνδέσεις. Αυτό πιο απλά σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθείς στα επαγγελματικά σου έχοντας κατά νου ότι δεν φτάνεις πολύ μακριά αν δεν είσαι ανοιχτός στους ανθρώπους που σου φέρνουν τις ευκαιρίες.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αν σε ρωτήσει κάποιος πώς είναι η κατάσταση στο σπίτι σου ή στο οικογενειακό σου περιβάλλον, το σίγουρο είναι ότι θα βραχυκυκλώσεις. Εκεί που νομίζεις ότι το σπίτι σου είναι ο μόνος ασφαλής τόπος που μπορείς να επιστρέψεις όταν δεν έχεις πού άλλου να πας, ξαφνικά μετατρέπεται σε Σπίτι των Ανέμων στο οποίο υπάρχει μια παγωμένη οικογένεια που σε κάνει έξαλλο με την αναισθησία της. Τώρα όμως, ευτυχώς, έχεις τρεις επιλογές: (1) Να υποκριθείς ότι όλα είναι υπέροχα και να ελπίσεις ότι οι παλιές καλές μέρες θα επιστρέψουν σύντομα. (2) Να δώσεις εξουθενωτικούς αγώνες μέχρι να σε βγάλουν έξω σηκωτό ενώ ουρλιάζεις. (3) Να ανοιχτείς σε έναν κόσμο που είναι άγνωστος και τον φοβάσαι, με όλη την πίστη ενός ασχημόπαπου που πρόκειται να εξελιχθεί σε εκτυφλωτικό κύκνο.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μπορεί να φαίνεται ψυχρό σε κάποιους, αλλά η φυσική σου τάση είναι να σκέφτεσαι έντονα παρά να επηρεάζεσαι συναισθηματικά από τα προβλήματά σου. Με τον 3ο ηλιακό σου οίκο ξανά σε φόρμα (από τις 10/3), η σκέψη επιστρέφει καθαρή, έντονη, εποικοδομητική και οι επικοινωνιακές σου αρετές επιστρέφουν αιχμηρές. Ό,τι καθυστερούσε, αργούσε, κωλυσιεργούσε, ξεμπλοκάρει. Ένα μυαλό που μοιάζει με χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο μπορείς να κάνεις σκι είναι το μόνο μέρος που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άνετα και να διαπρέπεις. Δεν είναι για σένα το τράβηγμα των μαλλιών και το χτύπημα του στήθους που βλέπεις στις τραγωδίες. Δεν είναι ότι είσαι απαθής και αναίσθητος. Μπορείς να είσαι και συναισθηματικός και συμπονετικός: κάποια Δίδυμος ακούγοντας τον πρωθυπουργό να περιγράφει τη δεινή θέση της Ελλάδος συγκινήθηκε τόσο πολύ που αναγκάστηκε να φρεσκάρει τρεις φορές τη μάσκαρά της κατά τη διάρκεια της ομιλίας. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μπορεί να νιώσεις καταπληκτικά αν μπορέσεις να ακολουθήσεις τη φαντασία σου στα παράλογα συμπεράσματά της χωρίς να φοβηθείς τις συνέπειες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να γίνεις ένα με τα προβλήματα του Άλλου, επιτρέποντάς του να σε οδηγήσει στη χώρα της εκστατικής ένωσης. Με τον Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο σου, κάτι τέτοιο μοιάζει με σούπερ ιδέα. Όμως μπορεί να είναι και το πιο ηλίθιο πράγμα που έχεις κάνει, σου λέει ο Νότιος Δεσμός που βρίσκεται στο ζώδιό σου. Αν δεν καταφέρεις να κρατήσεις μια υγιή απόσταση από το αντικείμενο του πόθου σου, υπάρχει κίνδυνος να χαθείς. Όμως η φράση «υγιής απόσταση» αποτελείται από λέξεις που μάλλον σου είναι άγνωστες. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μετά από μήνες ανάδρομης πορείας του Άρη, που μετά τις 10/3 μπορείς να λες ότι πέρασαν σα νερό αλλά που όσο τους ζούσες τους αισθανόσουν σαν αιώνες στην πλάτη σου, μπορείς να βγάλεις το αγωνιστικό από το γκαράζ και να γκαζώσεις για όλα αυτά που καθυστερούσαν, αναβάλλονταν ή αναγκάστηκες από τους άλλους να βάλεις στο hold on. Με κηροζίνη στο ρεζερβουάρ μπορείς να απογειωθείς σαν τον Μπάτμαν χωρίς να ξεχνάς ότι τις κανονικές μέρες είσαι πάντα ο θνητός Μπρους Γουέιν που κινδυνεύει από τους κακούς. Υ.Γ. Μπορείς άνετα να βάλεις το χέρι σου στις τσέπες των άλλων για οικονομική αφαίμαξη. Βεβαίως και στο κεφάλαιο σεξ μπορείς να φαντασιώσεις και να επιτύχεις πράγματα  που θα έκαναν ακόμα και την Τζούλια να κοκκινίσει.  

 Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Πόνεσε; Αυτό ήταν. Με τον Άρη σε ορθή πορεία (10/3) θα πάψεις τουλάχιστον να φοβάσαι ότι τα έχεις χάσει, ότι τρελαίνεσαι ή ότι ο κόσμος είναι το πιο αφιλόξενο μέρος που υπάρχει. Τώρα μπορείς να ριχτείς στη δουλειά χωρίς να αισθάνεσαι ότι στην πλάτη σου έχεις κολλημένη μια αόρατη πινακίδα που γράφει «Χρησιμοποιήστε με… Είμαι Κορόιδο», γιατί τώρα, αν μη τι άλλο, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το καταλάβεις από τον τρόπο που σταματάνε οι συζητήσεις με το που εμφανίζεσαι σε ένα δωμάτιο. Με τη βεβαιότητα ότι η εντατική εργασία θα συνεχιστεί και ότι ο Άρης στο 12ο ηλιακό σου οίκο λειτουργεί ως σαμποτέρ, μπορείς να στρέψεις την προσοχή στις διαπροσωπικές σχέσεις, με την Αφροδίτη και τον Δία να ισιώνουν κάθε τσαλακωμένη πτυχή τους και να εντείνουν την επιθυμία σου να αφεθείς σε μία, αν είσαι μόνος. Αυτό σημαίνει και πιθανότητες καινούργιων σχέσεων; ΝΑΙ.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Παρόλο που βρίσκεσαι σε μια δύσκολη καμπή της ζωής σου που βλέπεις ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα πίστευες, από την άλλη αρχίζεις και εκτιμάς τις στιγμές και νιώθεις ελεύθερος/η χωρίς τους παλιούς στόχους, τα παλιά όνειρα, τις παλιές ελπίδες, τα παλιά προγράμματα, τους παλιούς ανθρώπους. Είναι αποθαρρυντικό να συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει και ότι όλα εξαρτώνται από τις αντοχές σου. Είναι δυσάρεστο σε σένα που σου αρέσει να αντιμετωπίζεις τη ζωή σαν παραμύθι, να πρέπει να αντιμετωπίσεις όλους τους δράκους μόνος σου. Όμως για πρώτη φορά ξέρεις, αισθάνεσαι, αντιλαμβάνεσαι ότι μέσα στο χαμό Εσύ είσαι που σμιλεύεις το μελλοντικό άγαλμά σου και ότι δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Προς το παρόν χάρισε στον εαυτό σου δύο τρεις υπέροχες στιγμές με τον Άλλον που έχεις παραμελήσει ή άρπαξε την ευκαιρία να ακουμπήσεις το όνειρο της συντροφικότητας. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κι ενώ ο ανάδρομος Κρόνος στον Ζυγό σού λέει «δούλεψε αγόγγυστα και καρτερικά χωρίς να σε ενδιαφέρει ο κόσμος εκτός εργασίας», ο Άρης –γυρίζοντας σε ορθή πορεία στον Λέοντα (από 10/3)– απαιτεί τη δημόσια παρουσία σου, να είσαι ορατός και να κυκλοφορείς ως επιτυχημένος/μαχόμενος επαγγελματίας. Ταυτόχρονα ο 5ος οίκος σου συνεχίζει να βράζει, ανεβάζοντας στην επιφάνεια επιθυμίες που θέλουν να ικανοποιηθούν άμεσα. Ουσιαστικά η εποχή ζητάει από εσένα δημιουργικότητα, ερωτική διαθεσιμότητα (για όσους είναι μόνοι τους, ενώ για τους δεσμευμένους αλλάζει σε ανάγκη ανανέωσης της σχέσης γιατί είναι έτοιμοι να ουρλιάξουν από πλήξη) και επιμονή στην επαγγελματική καταξίωση. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλεις τις προτεραιότητες αν και, προς έκπληξη όλων, θα προτιμήσεις να τρέξεις στην καριέρα. Ακόμα όμως και σφραγίζοντας τα αυτιά σου με κερί, οι Σειρήνες θα σε δελεάσουν.   

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν κινούνται πλανήτες στον 9ο οίκο σου η καρδιά σου ανεβάζει παλμούς και οι σκέψεις σου πολλαπλασιάζονται για κάποιον που σε ελκύει και βρίσκεται μακριά (;), δεν μπορείς να έχεις (;), που σου λείπει μόνο όταν απουσιάζει (;). Το αν θα βγάλεις άκρη με αυτό το υπέροχο πλάσμα είναι άλλη υπόθεση. Ταυτόχρονα εντείνεται και η επιθυμία να προσπαθήσεις κάτι νέο στην καριέρα σου, να την εξελίξεις, να δεις χωρίς πίεση τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα και να διαπιστώσεις αν γίνεται να σε βοηθήσουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν κάτι για σένα. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις τη διασκέδαση σε δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά και ελευθερία. Το σίγουρο όμως είναι ότι για να κατακτήσεις κάτι –είτε ερωτικό είτε επαγγελματικό– χρειάζεται επιμονή, σταθερότητα, διάρκεια, αφοσίωση, κυνήγι και όλη σου την ενέργεια. Για κάνε την προσπάθειά σου, αυτή την εποχή που ευνοείσαι.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Άρης στον 8ο οίκο σου σε ορθή πορεία πλέον (10/3) και η κινητικότητα των πλανητών στον 3ο οίκο σου σημαίνουν ενθουσιασμό. Η συμβουλή σε μια τέτοια περίπτωση είναι «συγκρατήσου», αλλά όταν απευθύνεται σε σένα είναι σα να συμβουλεύεις τον Πάπα να προσευχηθεί – το’ χεις… Στις σχέσεις υποτίθεται ότι είσαι κάποιος/α προσεκτικός, φρόνιμος, επιφυλακτικός. Εάν αποφασίσεις ότι η μονογαμία σού ταιριάζει –όσο βαρετή και αν φαίνεται– όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Όμως… Υπάρχει κι ένα «όμως». Γιατί, ναι μεν σαν Αιγόκερως μπορεί να επιδεικνύεις την αυτοσυγκράτηση σαν παράσημο στο στήθος σου, αλλά διαθέτεις κι ένα υπνώττον διονυσιακό κομμάτι που οι διελεύσεις το αφυπνίζουν με ταμπούρλα και σου θυμίζουν ότι μπορεί το μυαλό να απαγορεύει, άλλα όταν το σώμα επιθυμεί και θέλει τότε η λογική αρχίζει να κλυδωνίζεται. Μια συμβουλή (πάλι): παίξε όσο θέλεις, αλλά μην αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς (ή δεν γίνεται) να τελειώσεις.  

 Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αν μη τι άλλο, τα τελευταία χρόνια μπορείς να περηφανεύεσαι ότι έγινες καλύτερος άνθρωπος, ότι η προσωπική σου ανάπτυξη είναι μεγαλειώδης, ότι ενηλικιώθηκες σε όποια ηλικία κι αν βρισκόσουν και ότι σαν περισσότερο σοφός μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία ή αντιξοότητα. Έτσι, αν λειτουργείς ή εκφράζεσαι περισσότερο αλαζονικά ή υπερβολικά αυτή την εποχή, σκέψου ότι είναι μια φυσιολογική αντίδραση του θυμού και του πάθους που έχεις μαζέψει τόσο καιρό μέσα σου. Με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση μπορείς να ξαναβάλεις μπρος τις προσπάθειές σου για τις καλύτερες μέρες που δικαιωματικά σου αξίζουν, να αδιαφορήσεις για όσους συνεχίζουν να σε πνίγουν με τα προβλήματά τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους πόσο τους έχεις στηρίξει και να γίνεις ξανά το μόνο πρόσωπο που ο Θεός μπορεί να προστρέξει για δανεικά. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν έχεις Ήλιο, ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στους Ιχθύες, έσο έτοιμος: ο Δίας τρέχει στο ζώδιό σου και σε πολλούς από εσάς δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει ανάδρομος δεύτερη και τρίτη φορά δίνοντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει ότι το timing και ο συγχρονισμός σου θα πρέπει να είναι τέλειοι, ώστε να βάλεις το πόδι σου στην πόρτα που ανοίγει την κατάλληλη στιγμή για να μην κλείσει. Το να είσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή είναι συνδυασμός ταλέντου, ενστίκτου και τύχης, κι αυτή την εποχή φαίνεται ότι διαθέτεις και τα τρία. Όσο περισσότερο βγαίνεις έξω από το σπίτι σου τόσο λιγότερο θα στεναχωριέσαι και θα ανησυχείς για το τι πρόκειται να σου συμβεί στο μέλλον. Δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να παραβλέψεις, να αγνοήσεις ή να γελάσεις με τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά η εξωστρέφεια είναι τώρα απαραίτητη. A

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ