Cosmic Telegram

Κριέ...294

Κριέ, κάθε εκπρόσωπος του ζωδίου σου –άντρας ή γυναίκα– θέλει τον απόλυτο έλεγχο στις Σχέσεις. Αν και μια τέτοια στάση είναι απωθητική κάποιες στιγμές, ταυτόχρονα αποτελεί και το απόλυτο ατού των Κριών. Τα πράγματα δεν συμβαίνουν επειδή έτυχαν.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 294
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4795-11783.jpg

Κριέ, κάθε εκπρόσωπος του ζωδίου σου –άντρας ή γυναίκα– θέλει τον απόλυτο έλεγχο στις Σχέσεις. Αν και μια τέτοια στάση είναι απωθητική κάποιες στιγμές, ταυτόχρονα αποτελεί και το απόλυτο ατού των Κριών. Τα πράγματα δεν συμβαίνουν επειδή έτυχαν.Ως Κριός πιστεύεις ότι δημιουργείς εσύ ο ίδιος τη μοίρα σου.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Με τα δύσκολα τετράγωνα που δημιουργούν ο Ήλιος και ο Ερμής στον Κριό με τους Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) και Κρόνο (στον Ζυγό), ουσιαστικά δεν υπάρχει κομμάτι του ηλιακού σου ωροσκοπίου –κυρίως αν είσαι γεννημένος στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου σου– που να μην ενεργοποιείται καλώντας σε για δράση. Πιο συγκεκριμένα, η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου σε προειδοποιεί να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε διαπροσωπικές σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και φαίνεται ότι παίρνουν μια παράλογη τροπή – ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τη διάθεσή σου να διακινδυνεύσεις σε μία καινούργια. Όσο για τα επαγγελματικά, αισθάνεσαι την πίεση που σου ασκούν – είτε να είσαι ακόμα πιο παραγωγικός είτε επειδή φοβάσαι ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Με λίγα λόγια: κάποιοι προσπαθούν να σου αλλάξουν τη συμπεριφορά ενώ ο Άρης στον Λέοντα φωνάζει: αφήστε με ήσυχο να ζήσω όπως θέλω. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αποτελεί μυστήριο το γεγονός ότι αντί να δώσεις στον εαυτό σου τα εύσημα για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα, εσύ επιμένεις να τον βασανίζεις για όσα ΔΕΝ έχεις πετύχει. Αυτή η στάση οφείλεται άραγε στην πλανητική δραστηριότητα στον 4ο οίκο σου; Σε όποια ψυχολογική κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, σ’ όποια μεριά κι αν γέρνει ο ετήσιος οικονομικός ισολογισμός σου, σε όποιον όροφο κι αν βρίσκεται η συναισθηματική σου ζωή, όποια κι αν είναι τα πιστεύω και οι αξίες σου, να θυμάσαι ότι η εσωστρέφεια ενδείκνυται αυτό τον καιρό. Δεν ξέρω αν αυτή θα εκδηλωθεί με διαλογισμό, βόλτες στη φύση, ασκήσεις φιλανθρωπίας, εργασιοθεραπεία, dvdοδρομίες ή στο κρεβάτι με αυτόν που θέλεις, μακριά από τον κόσμο. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα από τις επιθυμίες σου. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο ρομαντισμός είναι μια έννοια που μπερδεύει πάρα πολύ τους Διδύμους γιατί δεν έχει τίποτα κοινό με τη λογική. Γιατί απλά ο έρωτας αποτελεί ένα μυστήριο που δεν μπορεί να καταταχθεί. Εάν πρόσφατα έχεις αρχίσει μια ερωτική ιστορία, ίσως περάσεις δύσκολες ώρες προσπαθώντας να εκλογικεύσεις τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις ή προσπαθώντας να βάλεις τα αισθήματα που σε συνδέουν με τον Άλλον σε κουτάκια. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Όταν πετάς ψηλά και από κάτω σου βρίσκεται θάλασσα, μπορείς να κάνεις μονάχα μία σκέψη: η ξηρά που άφησες πίσω σου είναι μακριά και η επόμενη στεριά απέχει πάρα πολύ. Με λίγα λόγια, δεν έχεις την πολυτέλεια να διακόψεις την πορεία σου αλλά μόνο να συνεχίσεις να πετάς. Πέτα και επανάλαβε: «είμαι ερωτευμένος, άρα πετάω» – κι όχι το στενόχωρο μότο σου «σκέφτομαι άρα υπάρχω», γιατί θα βουλιάξεις. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η Αφροδίτη στον τομέα της καριέρας σού προσφέρει δημόσια αυτοπεποίθηση και μια αύρα γοητείας. Έχεις ανάγκη από μια τέτοια τονωτική ένεση, αν υπολογίσει κανείς ότι απανωτά πλανητικά τετράγωνα δημιουργούν ένταση σε οικογένεια, καριέρα και σχέσεις – κυρίως αν είσαι γεννημένος στις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου σου. Πολεμάς για τη θέση σου ή για μια καλύτερη θέση κάτω από τον επαγγελματικό ήλιο. Εκεί που μόλις έχεις φάει μπουγέλο από ένα διευθυντή, κάποιος επίσης σημαντικός εργοδότης ή συνάδελφος σου δηλώνει ότι είσαι αναντικατάστατος. Ή εκεί που συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις καμιά σχέση με τους ηλίθιους γύρω σου, αναλαμβάνεις ένα καινούργιο project ή μια καινούργια θέση. Α, και κάτι ακόμα. Η σχέση σου ή η έλλειψη σχέσης ίσως σου δημιουργούν την αίσθηση ότι κάτι δεν κάνεις καλά ή ότι κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί δεν τραβάει άλλο ως έχει. Και η οικογένεια; Αν δεν είναι επίσης μοχλός πίεσης, είναι απούσα. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν θέλεις αλλαγές –ακόμα κι αν η ανασφάλεια σε εμποδίζει– τώρα είναι η ώρα που το πόδι σου πατάει γκάζι αντανακλαστικά, ακόμα κι αν είναι σε γύψο. Παρ’ όλες τις πιθανές πρόσκαιρες αναταράξεις στην επικοινωνία, βρίσκεσαι σε μια εποχή που το σύμπαν όχι μόνο δεν είναι αρνητικό απέναντί σου αλλά σου επουλώνει πληγές, σου ανοίγει παράθυρα, σε βγάζει στον κόσμο ως φέρελπι, σου φέρνει νέους ανθρώπους κοντά σου, σου γεμίζει με γλυκό άνεμο τα πανιά. Μην αφήσεις το προηγούμενο διάστημα να γίνει εμπόδιο στην ανθοφορία σου. Υ.Γ. Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς να φαντασιώνεις κάτι που είναι άπιαστο, μην ξεχνάς ότι τα όνειρα πρέπει να γίνονται πραγματικότητα για να ανανεώνονται με καινούργια.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ok., o Άρης στο 12ο οίκο σου μπορεί να λειτουργήσει ως ένας κωμικός –που δεν έχει την κομψότητα του Μπάστερ Κίτον ή το συναίσθημα του Τσάρλι Τσάπλιν, αλλά τη χοντράδα του Μίστερ Μπιν– που σου βάζει τρικλοποδιά την ώρα που πας να ευχηθείς χρόνια πολλά στο διευθυντή που σε αντιπαθεί ή όταν ασυναίσθητα φωνάζεις με άλλο όνομα τον αγαπημένο/η σου ή την ώρα που βρίζοντας –δικαίως– ένα συνάδελφό σου διαπιστώνεις από το πετρωμένο βλέμμα των άλλων ότι βρίσκεται από πίσω σου. Ίσως το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι να βοηθήσεις συνειδητά τους άλλους, να δείξεις ανοχή και αγάπη χωρίς προϋποθέσεις και να εργαστείς χωρίς να περιμένεις προς το παρόν καμία ανταπόδοση. Όμως, με δάνεια και κάρτες απλήρωτες και αισθηματική ζωή που κλυδωνίζεται από αναπάντεχα προβλήματα, θέλεις να ουρλιάξεις: μήπως μπορεί κάποιος να με στηρίξει κι εμένα επιτέλους, έτσι για αλλαγή; 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θέλεις να ζεις ισορροπημένα. Δεν σου αρέσουν οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις, τα τελεσίγραφα.  Είσαι ο απόλυτος εξισορροπιστής των σχέσεων και όταν αποφασίζεις να ζήσεις συντροφικά περιμένεις ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να χαλάσει τις ρομαντικές απόψεις σου για τη συμβίωση. Με πολλαπλές αρνητικές όψεις σε κομβικούς οίκους σου, μπορείς να σκεφτείς το Δεσμό σαν Δεσμά. Πού είναι ο έρωτας, η προσοχή του άλλου, οι ευτυχισμένες μέρες; Τα καλά νέα (όχι για σένα, αλλά για το/τη σύντροφό σου) είναι ότι ξαφνικά θα σε δει να ζηλεύεις, να δείχνεις ότι έχεις ανάγκες, να εξαρτάσαι από αυτόν και για ανταμοιβή να σου δίνει τη σημασία που θέλεις – στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά δεν είναι το καλύτερο σενάριο για μια υγιή σχέση, αλλά μια στο τόσο χρειάζεται να νιώθεις κι εσύ πώς αισθάνονται οι κανονικοί άνθρωποι. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στους Ιχθύες δίνοντάς σου επιπλέον διάθεση για καινούργια ζωή. Πολλοί Σκορπιοί αποκτάνε παιδιά ή η οικογένεια αυξάνει τα μέλη της, ερωτεύονται, ρισκάρουν σε καινούργιες δουλειές, αποφασίζουν να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους. Ναι, υπάρχουν στιγμές επίσης που η ζωή σου φαίνεται σκεπασμένη από μια ανατολικοευρωπαϊκή ομίχλη στην οποία χάνεις το δρόμο σου. Υπάρχουν μέρες που φοβάσαι το μέλλον. Αν δεν αισθανόσουν κι έτσι, δεν θα ήσουν Σκορπιός. Όμως προέχει η επαγγελματική σου υπόσταση και η εικόνα σου ως new born citizen – υπεύθυνος, νηφάλιος και κυρίως αποτελεσματικός με ό,τι αναλαμβάνεις. Μπορεί να νιώσεις θύμα των περιστάσεων, αλλά σαν Σκορπιός μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει και πάλι το παλιό σου κόλπο: αυτό που πηδάς από το παράθυρο και ελπίζεις βάσιμα ότι θα προσγειωθείς σε ένα στρώμα.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τη συγκέντρωση πλανητών στον 5ο ηλιακό σου οίκο, η καρδιά σου τρέχει σαν άλογο. Οι ανάγκες σου για αγάπη και προσοχή ζητάνε την άμεση ικανοποίησή τους κι αυτό είναι υπέροχο. Είναι η ευφυΐα, το χιούμορ και οι εκπλήξεις που σε κατακτάνε κάθε φορά. Είτε πρόκειται για έναν καινούργιο έρωτα, για μια καλή επαγγελματική συμφωνία, για ένα όμορφο πρόσωπο στο πλήθος ή για κάποιον/α που κοιμάται δίπλα σου, γίνεσαι το μεγαλύτερο κορόιδο όταν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον/α που εκπέμπει ελευθερία, ανεξαρτησία και με κάθε φράση του σου ανοίγει παράθυρα και πόρτες που δεν τολμούσες να ανοίξεις. Αν δεν ήταν η οικονομική κρίση, θα είχες ήδη φύγει για το γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες με αυτόν ή αυτή που σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδικός/ή. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δείχνει ανοησία να προσπαθείς να σταματήσεις τον κόσμο επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις τις εξελίξεις. Η εισαγωγή γίνεται γιατί οι δύσκολες πλανητικές όψεις σε ωθούν για άλλη μια φορά σε αλλαγή πλεύσης, σε επίθεση ή άμυνα, σε αποφάσεις οπωσδήποτε που αφορούν κάποιον σημαντικό τομέα της ζωής σου. Να μην κοροϊδευόμαστε – όλοι οι Αιγόκεροι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, βλέπετε ή διαισθάνεστε ότι πλησιάζει η ώρα που θα ζήσετε καθοριστικά γεγονότα. Θυμήσου ότι σε εποχές κρίσεων κερδίζει αυτός που αρπάζει την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος – σε κάθε πτυχή της ζωής. Ανήκεις στους πρωταγωνιστές της καινούργιας δεκαετίας κι όλοι ξέρουμε ότι τις κρίσεις τις μασάς μαζί με το κουκούτσι. Υ.Γ. Πρόσεχε στις οικονομικές σου δοσοληψίες.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Έχεις ανάγκη να ακουμπήσεις κάποιον που θα σου μεταδώσει ενθουσιασμό και θα σε τραβήξει μακριά από την καθημερινότητα. Εάν σχετίζεσαι ήδη με έναν εκπρόσωπο πύρινου ζωδίου (Λέοντα, Τοξότη, Κριό) μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο σου αυτή τη περίοδο. Εν πάση περιπτώσει, τώρα που στη λίστα των προτεραιοτήτων σου οι Σχέσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση, να ξέρεις ότι οι φιλίες σου, οι συνεργασίες σου, οι προοπτικές σου αλλάζουν, καθώς καινούργια πρόσωπα μπαίνουν στη σκηνή. Φυσικά κι είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που επικοινωνούν αληθινά, που δεν αοριστολογούν, που παραδέχονται ότι είναι ευάλωτοι, που δεν χρησιμοποιούν παιχνίδια εξουσίας για να επιβληθούν. Οι επικοινωνιακές σου ικανότητες ωστόσο είναι στα καλύτερά τους. Άρα ανοίγεσαι πρώτος κι ακολουθούν.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αυτό το διάστημα έχεις δύο ζεύγη επιρροών που χρειάζεται να αφομοιώσεις και να συνθέσεις μεταξύ τους. Από τη μία πλευρά χρειάζεται να αρπάξεις την ευκαιρία μιας νέας δουλειάς ή ενός καινούργιου πρότζεκτ που θα σου δώσει την ευχαρίστηση που έχεις ανάγκη και που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις και πάλι σωματικά σε φόρμα – με τον Άρη στον 6ο σου ΠΡΕΠΕΙ να είσαι σε φόρμα. Από την άλλη πλευρά, με τον Κρόνο ανάδρομο, μπορείς άραγε να ανοιχτείς σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ή απέφευγες να πλησιάσεις από το φόβο της απόρριψης; Ας το θέσω κι αλλιώς. Το κλειδί που μπορεί να ανοίξει μερικές κλειδαριές ασφαλείας ονομάζεται υγιής εγωισμός και γερά «θέλω». A

 * Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ