Cosmic Telegram

Κριέ...296

Κάποιοι σε ονομάζουν νάρκισσο και διαδίδουν ότι κάθε σου κίνηση έχει αποκλειστικό προορισμό εσένα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 296
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4991-12291.jpg

Κριέ...Κάποιοι σε ονομάζουν νάρκισσο και διαδίδουν ότι κάθε σου κίνηση έχει αποκλειστικό προορισμό εσένα, ότι παθιάζεσαι με την εικόνα σου κι ότι έχεις το στιλ και την υπεροψία ενός χολιγουντιανού σταρ. Λένε: «να ένας κακομαθημένος και αφόρητος Κριός». Θα σοκάρονταν αν ήξεραν πόσο ντροπαλός είσαι. Ή μάλλον όχι ντροπαλός αλλά πόσο δύσκολο σου είναι να συμπεριφέρεσαι κοινωνικά.

Ερμής στον Ταύρο 2/4 και ανάδρομος από 18/4 έως 12/5 Αφροδίτη στον Ταύρο 31/3 - 25/4 Κρόνος ανάδρομος στην Παρθένο 7/4 - 21/7

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Η επιστροφή του Κρόνου στην Παρθένο από 7/4 ως 21/7 επιτρέπει μια βαθιά ανάσα ώστε να αφομοιώσεις/συνειδητοποιήσεις τις αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή σου από τον περασμένο Οκτώβριο. Άρα η παρουσία του Άρη στον Λέοντα μπορεί τώρα να λειτουργήσει περισσότερο απρόσκοπτα, ενεργοποιώντας την αισιοδοξία σου, που μεταφράζεται σε διάθεση να σχετιστείς με τους άλλους, ή τον Άλλον, περισσότερο άνετα ή επαναφορτίζοντας την επαγγελματική σου ζωή με νέες προοπτικές. Η ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης και του Ερμή  στον Ταύρο φαίνεται ότι ενισχύει τον οικονομικό προϋπολογισμό, αν δεν υποκύψεις στις καταναλωτικές σειρήνες που όλο τον προηγούμενο καιρό κατάφερες ηρωικά να τις κάνεις να σιγήσουν.   

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν η Αφροδίτη επιστρέφει στον Ταύρο –στο ένα από τα δύο αγαπημένα ενδιαιτήματά της– έχεις κάθε δικαίωμα να περιμένεις από τους γύρω σου να τους τρέχουν τα σάλια, αφού το σώμα σου σαν ταμπέλα προειδοποιεί «Νάρκισσος εν δράσει». Με τον Άρη ωστόσο να συνεχίζει την επέλασή του σε εκείνο το κομμάτι του ηλιακού σου ωροσκοπίου που συμβολίζει την ψυχολογική σου συγκρότηση, δεν βρίσκεσαι στην πιο ανθρωπιστική φάση σου. Αντίθετα. Οι επιθυμίες σου είναι πιθανόν να επικεντρώνονται στο πώς θα κάνεις τον εαυτό σου γνωστό και κυρίως πλούσιο και πώς θα έλξεις την προσοχή και την αγάπη που σου λείπουν. Βεβαίως και ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους. Όμως όχι αυτή τη στιγμή. Α, και μην ξεχνάς πόσοι βασιλείς ή αυτοκράτορες κατέληξαν στον άλλο κόσμο από αυλικούς που δεν άντεξαν το μεγαλείο της τρέλας τους.   

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η αστρολογική αποτίμηση της επερχόμενης «δυσκαμψίας» (sic) οφείλεται στην ανάδρομη κίνηση του Κρόνου στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου (7/4 - 21/7). Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί, αν και αρχίζεις να βλέπεις τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται –χάρη στον Δία–, θεωρείς πως έρχονται μια μέρα αργότερα – ή γιατί τα ’χεις πάρει με όλο τον κόσμο. Ασφαλώς όλα τα προηγούμενα μπορεί να οφείλονται σε κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου (διάβασε ελάττωμα) που σε σπρώχνει να κυνηγάς κάποιον/α (ή κάτι) και μετά όταν τον έχεις, την έχεις ή το έχεις, να μη σου προσφέρεται ή να σε απορρίπτει. Πάντως πιθανότερο είναι να σε πιάσουν όμηρο σε ληστεία τράπεζας παρά να απαλλαγείς από το οικονομικό άγχος ή τις προβληματικές σχέσεις που σε κάνουν να παραμιλάς στον ύπνο σου.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όσο ο Χείρων προχωράει στον 8ο οίκο σου, το γεγονός ότι σε πολλούς Καρκίνους αναμοχλεύει οικογενειακά τραύματα δεν αποτελεί νέο. Ούτε το γεγονός ότι έχουνε σκυλοβαρεθεί επίσης να ασχολούνται με αυτά. Μάλιστα σαν αντίδραση πολλοί Καρκίνοι παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και υπερασπίζονται σχέσεις που κατά βάθος ξέρουν ότι μπορεί να μην έχουν καμιά αξία πλέον. Επιπλέον ο Κρόνος στον Ζυγό και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μεγεθύνουν μέχρι πόνου τις ρωγμές όπου υπάρχουν. Η οπισθοχώρηση του Κρόνου στην Παρθένο σού δίνει την ευκαιρία και το χρόνο περισσότερο ήρεμα και αποστασιοποιημένα να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι στις σχέσεις σου, ενώ η Αφροδίτη με τον Ερμή στον Ταύρο δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να επιλέξεις αυτούς που σου κάνουν ή τους συνεργάτες που σε εκτιμούν ουσιαστικά. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η επαγγελματική ζωή είναι ένα γόρδιος δεσμός που σε χτικιάζει, γιατί αν και ο Άρης σε πιέζει να τον λύσεις παρορμητικά, εσύ σκέφτεσαι ότι μια απόλυτη λύση δεν ενδείκνυται αυτή την εποχή. Τώρα πάντως που Αφροδίτη και Ερμής διελαύνουν στον Ταύρο, ο αντίκτυπός σου εκεί έξω θα είναι και εμφανής και ουσιαστικός. Με λίγα λόγια, αν σέβεσαι την ιεραρχία, παίζεις σύμφωνα με τους δοσμένους κανόνες του παιχνιδιού και αποφεύγεις τις συγκρούσεις με τους πάνω από εσένα, η θετική διέλευση στον Ταύρο σε κάνει τόσο αξιαγάπητο που κάποιοι που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου ζωή θέλουν να σε πάρουν αγκαλιά. Αν υποδυθείς πάντως το λούτρινο αρκουδάκι, διάλεξε ΠΟΙΟΣ θέλεις να πατήσει τα κουμπιά σου.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν κρέμεσαι στον γκρεμό της λογικής αναλύοντας τα αισθήματά σου μόνο και μόνο για να μην υποκύψεις σε αυτά και επιδεικνύεις τους 101 Τρόπους Για να Μη Χάσεις την Ασφάλειά σου, τότε μην παραπονιέσαι επειδή έχει βαλτώσει η ζωή σου. Πρόσεξε μόνο να μην υπερηφανεύεσαι για την «κανονικότητα» ή την «αυτοσυγκράτησή» σου ενώ ταυτόχρονα εκπλήσσεσαι με τη βαρεμάρα της ζωής σου. Πάντως με την Αφροδίτη και τον Ερμή στον 9ό σου οίκο, η μικρή αγγελία σου έχει ως εξής: «Βαρεμένος κύριος (ή κυρία) που κουράστηκε να καταπιέζει τα αισθήματά του αναζητά γοητευτική κυρία για υπερεντατική χρήση, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ει δυνατόν». Υ.Γ. Η επιστροφή του Κρόνου στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου ολοκληρώνει τον κρόνιο κύκλο ανακεφαλαιώνοντας τις αλλαγές και τα μαθήματα.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Στατιστικά ζεις τη φυσιολογική ζωή κάθε ενήλικα: αν είσαι παντρεμένος έχεις ενάμισι παιδί, ιδιόκτητο σπίτι, δυόμισι κινητά, δύο/τρεις καλούς φίλους, κάνεις μιάμιση φορά σεξ την εβδομάδα, φεύγεις 10 μέρες διακοπές το καλοκαίρι, πίνεις δύο ποτήρια αλκοόλ στις εξόδους σου, διαβάζεις 6 βιβλία το χρόνο, πηγαίνεις μία φορά το μήνα σινεμά, πότε πότε ανεβαίνει η ένταση στη δουλειά και βλέπεις σε dvd το Lost. Ζεις μια ζωή όπως όλων – ή μάλλον ζούσες μια ζωή όπως όλων, γιατί με Κρόνο, Πλούτωνα και εκλείψεις σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου η ζωή σου μεταμορφώνεται άλλοτε απότομα κι άλλοτε αργά αλλά σίγουρα. Η οπισθοδρόμηση του Κρόνου στην Παρθένο δεν είναι ένα καλό νέο, γιατί σχέσεις και αισθήματα θολώνουν και όλα ξαναγίνονται ρευστά και άδηλα. Τουλάχιστον η παρουσία της Αφροδίτης και του Ερμή στον 8ο οίκο σου επιδρούν ευνοϊκά στη λίμπιντό σου και ανοίγουν οικονομικές χαραμάδες εκεί που φοβόσουν ότι η οικονομική καταστροφή ήταν αναπόφευκτη. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αυτή την εποχή έχεις να αντιμετωπίσεις: 1) Την επιστροφή του Κρόνου στον 11ο οίκο σου που σε κάνει να απορείς πού βρίσκουν τόση ενέργεια οι κοντινοί σου άνθρωποι –ερωτικός σύντροφος, συνάδελφοι ακόμα και φίλοι– για να την ξοδέψουν σε επιθετικότητα και με πόσο αλλοπρόσαλλο τρόπο μπορούν μερικά άτομα να αντιδρούν 2) Την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Ταύρο: θα μπορούσες να ερωτευτείς, θα μπορούσες να ησυχάσεις στη σχέση σου ή να κινηθείς πιο πρακτικά στην επαγγελματική σου ζωή 3) Το ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται κοντά σου τα έχουν παίξει και χρειάζονται ένθερμη υποστήριξη 4) Τη συνεχιζόμενη μάχη της καριέρας. Διάλεξε κατηγορία και παίξε μπάλα προσπαθώντας να μη βάλεις αυτογκόλ. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Last call: Η ανάδρομη επιστροφή του Κρόνου στην Παρθένο, στον τομέα δηλαδή που συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση και την καριέρα, σου δίνει την ευκαιρία να παγιώσεις, να ξεκαθαρίσεις, να επαναπροσδιορίσεις ή να ξανασκεφτείς το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον. Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο το ενδεχόμενο να ραγίσουν κάποιες από τις επαγγελματικές σου συνεργασίες. Ευτυχώς, υπάρχει πάντα ο Δίας στους Ιχθύες που σου δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα – ή σχεδόν τα πάντα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θέλει αληθινά να σε παγιδεύσει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να το αποφύγεις, εκτός από το να σιγουρευτείς ότι όλες οι συμφωνίες, οι διακανονισμοί και οι υποχρεώσεις σου τηρούνται ευλαβικά και πως ηθικά είσαι αψεγάδιαστος Με αυτό τον τρόπο ακόμα και οι εχθροί σου, ή αυτοί που σε αντιπαθούν χωρίς να το ξέρεις, δεν θα έχουν κανένα πάτημα για να σε κατηγορήσουν για οτιδήποτε. Όσο για την Αφροδίτη που μπαίνει στη σκηνή, πέσε στα γόνατα και ευχαρίστησέ την, γιατί έρχεται με τη μορφή μιας γυναίκας που στέκεται από πίσω σου και σε βοηθάει με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς – και με τον Πλούτωνα να διασχίζει το ζώδιό σου χρειάζεσαι βοήθεια όσο τίποτα άλλο. Υ.Γ. Τώρα που ο Κρόνος φεύγει για λίγο από τον Ζυγό μπορείς να ηρεμήσεις επαγγελματικά.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η ευγενική υποχώρηση/υποταγή/υποτέλεια (συνέχισε με οποιαδήποτε λέξη έχει ως πρώτο συνθετικό της το πρόθεμα υπό-) που περιμένουν όλοι από εσένα είναι ανυπόφορη κι έχει τα όριά της. Βεβαίως η δουλειά (ή ο εξαναγκασμός) που έχεις κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, συμβιβάζοντας τα θέλω σου με τα θέλω των άλλων και τους στόχους σου με τους στόχους των άλλων, σε έχει εκπαιδεύσει στα απρόοπτα αναποδογυρίσματα της τύχης αλλά έχει βαθύνει ταυτόχρονα τη δέσμευσή σου να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο. Προσπάθησε να μην αναστατωθείς αν αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τις πρόσφατες επιλογές σου. Εάν επιτρέψεις στο μυαλό σου να τρέχει χωρίς φρένο, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι παγιδευμένος/η και παρανοϊκός/ή. Υ.Γ. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτή την εποχή όταν βγαίνεις έξω από το σπίτι σου το μόνο που σκέφτεσαι είναι να επιστρέψεις πολύ γρήγορα και να χωθείς στον καναπέ, κλείνοντας όλο τον κόσμο έξω. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Για έναν Ιχθύ η ζωή στη Γη (ή η παρούσα μετενσάρκωση) μπορεί να αποτελεί μια ατέλειωτη σειρά από ειρωνείες. Εκεί που νομίζεις ότι βρήκες τον τρόπο ν’ απαλλαγείς από τις ευθύνες και ετοιμάζεσαι να ζήσεις ήρεμος κάπου που κανείς δεν ξέρει την αμαρτωλή ιστορία σου, τότε κάποιος σε σπρώχνει στα φώτα της δημοσιότητας, ένας άλλος σού προτείνει να κατέβεις στην πολιτική, τα παιδιά σου παθαίνουν ίωση ή κάποιοι σου ζητάνε να ερμηνεύσεις το νούμερο με το πήδημα στο κενό χωρίς δίχτυ. Εννοείται ότι όλα τα προηγούμενα αποτελούν για τους Ιχθύες έναν περισπασμό από το γεγονός της επιστροφής του Κρόνου στην Παρθένο, που επαναφέρει θέματα σχέσεων –επαγγελματικών και ερωτικών– που ακόμα εκκρεμούν χωρίς λύση. A

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

  gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ