Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Υδροχόε, δέξου τις φροντίδες των άλλων, απλώς μην τις θεωρείς δεδομένες

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 644
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ydroxoos.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αέρας ανανέωσης στα προσωπικά σου συνοδευόμενος από αμφιβολίες
Τα ερωτικά σου και η σχέση σου με τα παιδιά σου αλλάζουν πρόσημο με τη σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης. Ειδικά αν είσαι γεννημένος στις αρχές του β΄ δεκαημέρου βλέπεις τη σχέση σου να ανανεώνεται και να αλλάζει προσανατολισμό, όμως εσύ αναρωτιέσαι αν έχεις τις απαραίτητες βάσεις για να υποστηρίξεις την αλλαγή. Είναι μία καλή στιγμή για να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική, όχι μόνο στα ερωτικά σου, αλλά σε καθετί που αφορά την οικογένειά και τα πολύ δικά σου ζητήματα. Επιπλέον, φρόντισε να μην αφήσεις την προσωπική σου καλοπέραση και υποθέσεις να επιβαρύνουν δυσανάλογα τις φιλίες σου. Με τον Ερμή στον Υδροχόο επίσης από την Τετάρτη, μπαίνεις σε περίοδο μεγαλύτερης δημιουργικότητας και σχεδιασμού στη δουλειά, καλοδεχούμενη από κάθε άποψη. Ταυτόχρονα βέβαια έχεις πολύ μεγαλύτερη όρεξη για εξωεπαγγελματικές ασχολίες, διαφορετικές παραστάσεις και εκδρομούλες. Αν το κανονίσεις με τον σύντροφό σου, έχε τον νου σου γιατί το ΣΚ η υπερβολή, η ξεροκεφαλιά και η διάθεση για αλκοόλ αφθονούν και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εύκολα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ξεσπάσματα από τα οποία δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα
Τείνεις να γίνεις πιο σκληρός από ό,τι χρειάζεται στις συνεργασίες και τη σχέση σου με την έκλειψη Σελήνης της Τετάρτης, ειδικά αν είσαι γεννημένος στις αρχές του β΄ δεκαημέρου του ζωδίου σου. Θέλεις να εκφράσεις τις πιέσεις που υπάρχουν στο οικογενειακό περιβάλλον γιατί φτάνουν να επηρεάζουν τη δουλειά και την κοινωνική σου ζωή. Να μιλήσεις, όχι όμως ανασύροντας παράπονα, ανασφάλειες και δυσαρέσκειες από το χρονοντούλαπο, γιατί τότε θα μαλώσεις. Εκμεταλλεύσου τη λαχτάρα σου για το «μαζί» με περισσότερη δράση ανάμεσα στα σεντόνια στη σχέση σου και αναζητώντας το κοινό συμφέρον στις συνεργασίες σου. Άλλωστε, με τον Ερμή στον Υδροχόο από τις 31, μπορείς να δώσεις τον δικό σου τόνο σε οποιαδήποτε κουβέντα ή διαπραγμάτευση, αρκεί να χρησιμοποιήσεις επιχειρήματα. Αυτό για το οποίο μπορείς μόνο να είσαι προετοιμασμένος, είναι τα έξοδα που θα κάνεις λόγω υποχρεώσεων προς τράπεζες και οργανισμούς και έξτρα συμβολής στο κοινό ταμείο, είτε συζυγικό είτε επιχειρηματικό. 


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Η γλώσσα σου, για μία ακόμη φορά, προτρέχει του μυαλού σου
Ούτε κι εσύ ξέρεις τι μπορεί να βγει ανά πάσα στιγμή από το στόμα σου με τη σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης. Να περάσεις καλά θέλεις, να ασχοληθείς με την επιμόρφωσή σου, να βγεις, να κάνεις καμία εκδρομή. Επειδή όμως το οικονομικό σου δεν φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα, φρόντισε να μην ανοίξεις μόνος τον λάκκο σου, λέγοντας το λάθος πράγμα, τη λάθος στιγμή ή υποσχόμενος πάρα πολλά σε όποιον προτίθεται να μοιραστεί τα εγχειρήματά σου, προσωπικά, επαγγελματικά ή φιλικά. Τα καλά νέα είναι ότι η είσοδος του κυβερνήτη σου Ερμή στον Υδροχόο σού φέρνει άφθονες εμπνεύσεις και ακονίζει το εργαλείο της ομιλίας σου. Είναι ευκαιρία να προωθήσεις τον εαυτό σου, να ασχοληθείς με τις ακαδημαϊκές σου επιδιώξεις και την επιμόρφωσή σου. Μην αφήσεις ωστόσο την ανανέωση που επιθυμείς σε ανθρώπους και παραστάσεις να γίνει τελείως απερίσκεπτα και έτσι να αποβεί μοιραία για την τσέπη σου ή τελείως εγωκεντρικά κι επιβαρυντικά για τη σχέση σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Εμμονή στη λεπτομέρεια και στα αρνητικά σενάρια
Δύο πράγματα σε απασχολούν πάνω από όλα αυτή την εβδομάδα: το τι γίνεται στην τσέπη σου και το τι γίνεται στο κρεβάτι σου. Η σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης και στις δύο περιπτώσεις υποδεικνύει ότι είσαι έτοιμος να χάσεις το δάσος γιατί κοιτάζεις το δέντρο. Ο εσωτερικός σου οδηγός είναι σε κρίση και εμμένεις σε διαδικαστικά και λεπτομέρειες για το τι πληρώνεις πού και σε ποιόν, τι βγάζεις, πώς θα γίνει να βγάλεις περισσότερα, χωρίς να αναλογίζεσαι αν τα σχέδιά σου, τελικά, σε εκφράζουν, ενώ οικονομική στήριξη, στην πραγματικότητα, υπάρχει. Στα προσωπικά σου τώρα, τα πάθη και τα παιχνίδια ελέγχου μασκαρεύονται με έναν αέρα «σε όποιον αρέσουμε», με αποτέλεσμα καταστάσεις που θυμίζουν σκωτσέζικό ντους. Εφόσον έχεις ενέργεια και όρεξη για δουλειά, κάνε εργασιοθεραπεία  ή τουλάχιστον ρίξ’ το στη γυμναστική για να μη χάνεσαι σε περιττές σκέψεις και για να εκτονώσεις τον συναισθηματικό σου φόρτο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, είναι να αφήσεις τελείως το πρόγραμμά σου εφόσον σε υπηρετεί καλώς.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Σχεσιακές υπερβολές και πρώιμοι ενθουσιασμοί
Ότι είσαι της υπερβολής είναι γνωστόν τοις πάσι και αυτή δεν είναι η εβδομάδα που θα το μαζέψεις. Με τη σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης στον ζωδιακό σου άξονα και τον Ερμή στον Υδροχόο από την ίδια μέρα πέφτεις με τα μούτρα στη σχέση και τις συνεργασίες σου με σκοπό να είσαι δημιουργικός, να περάσεις καλά, να ζήσεις τον έρωτά σου. Το ζήτημα είναι να μην ξεχάσεις αυτομάτως ό,τι έχεις μάθει και να μην ξεκινήσεις καινούργια πράγματα χωρίς να έχεις κλείσει τα παλιά. Φρόντισε να μην παρασυρθείς σε προτάσεις, ασχολίες και σχέδια που κατά βάθος δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά, απλά και μόνο γιατί φαίνονται εξαιρετικά. Αν δε είσαι ελεύθερος, έχε την απαίτηση το φλερτ ή οι υποψήφιοι σύντροφοι να σε «πιάνουν» και πέρα από το ένα ποτό και το ένα κρεβάτι. Έξτρα προσοχή στη σωματική σου υγεία και κυρίως στις καταχρηστικές συμπεριφορές, ακόμη κι αν είναι για χάρη της καλοπέρασης, του έρωτα ή των παιδιών σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Πολλές ασχολίες και αγγαρείες και νεύρα στο σπίτι
Η ρουτίνα σου είναι αρκετά επιβαρυμένη αυτή την εβδομάδα αφού η σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης φέρνει πολλές αγγαρείες, μαθήματα, τρεξίματα για λογαριασμούς και παράλληλα μια αίσθηση κατεπείγοντος σε ό,τι κάνεις για την υγεία και το σώμα σου. Με την είσοδο του κυβερνήτη σου Ερμή στον Υδροχόο την ίδια μέρα, στο μείγμα προστίθενται οικογενειακές κι επαγγελματικές υποχρεώσεις με σένα σε ρόλο Βέγγου. Πες και κανένα όχι, ειδικά στο οικογενειακό πλαίσιο, ακόμη κι αν δυσκολεύεσαι. Το ότι δεν βλέπεις συγκεκριμένο σκοπό και στόχο σ’ αυτά που κάνεις είναι παροδικό. Διανύεις περίοδο τακτοποίησης μάλλον, παρά σχεδιασμού και δημιουργικότητας. Για να μην ξεσπάσεις τη φόρτισή σου στο σπίτι, επένδυσε πρωτίστως σε ειλικρινή επικοινωνία, αναζήτησε ποιοτικό κι ευχάριστο χρόνο με τον σύντροφό και τα παιδιά σου, ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις πώς να το κάνεις αυτή τη στιγμή. Δευτερευόντως φρόντισε τον εαυτό σου μέσα-έξω όσο καλύτερα μπορείς, από κομμωτήριο και κούρες ομορφιάς μέχρι καλό φαγητό και γυμναστική.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο, υπάρχει όμως...
Love is all you need κατά τον Lennon, η ζωή όμως δεν συμφωνεί απολύτως εφόσον με τα χίλια καλά της, η αγάπη δεν τρώγεται. Η σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης προειδοποιεί ότι τείνεις να φορτώσεις τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου στον κόκορα για να ασχολείσαι με τον σύντροφο, τους φίλους σου, τις εξόδους, τα παιδιά σου και γενικώς να βολτάρεις και να παρτάρεις. Αν είσαι ελεύθερος δε, τα στάνταρ σου πάνε για ρεπό γιατί ψάχνεις να ζήσεις τη στιγμή κι όποιον πάρει ο Χάρος. Άλλωστε ο κύκλος σου σιγοντάρει τα σούρτα φέρτα σου και οι γνωριμίες, ερωτικές και μη, δίνουν και παίρνουν. Ουσιαστικά το κατά τη διάρκεια είναι μια χαρά. Η επόμενη μέρα είναι προβληματική, οπότε συνειδητοποιείς ότι όλα όσα γίνονται, ούτε τις βάσεις που νόμιζες έχουν ούτε το μέλλον που ήλπιζες κι ας μη το πολυσκέφτηκες. Στα θετικά ότι όλη αυτή η κοινωνικοποίηση γεμίζει εκτός από το κρεβάτι και την τσέπη σου και, ναι, προς ώρας περνάς καλά.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπερδεύεις επαγγελματικά και προσωπικά και ξοδεύεις εκεί που δεν θέλεις
Τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου μπλέκονται δυσάρεστα με τα προσωπικά και τα σόγια σου αυτή την εβδομάδα, ειδικά αν είσαι γεννημένος στην αρχή του β΄ δεκαημέρου. Είσαι σε φάση ανασύνταξης, όμως αυτό δεν είναι όσο απλό ακούγεται πρώτον γιατί φέρνεις θέματα της δουλειάς προς επεξεργασία στο σπίτι και δεύτερον γιατί προς ώρας λειτουργείς χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς, παρά μόνο με τα μάτια στο χρήμα. Το ζητούμενο πάντως είναι να επιστρέψεις στις βάσεις σου, να κλείσεις σχέσεις που δεν ευδοκιμούν και κυρίως να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου που είναι σαφώς λιγότερο κολλημένο από το συναίσθημά σου επί του παρόντος. Άλλωστε είναι χρονιά που θα ακούς περισσότερα «ναι» από ό,τι «όχι» σε ό,τι κι αν ζητήσεις. Μην κλείνεσαι ακόμη κι αν το επιθυμείς και κράτησε τα ψυχικά για τα σόγια σου σε ένα μίνιμουμ. Κάλεσε κόσμο στο σπίτι και γενικά μοιράσου ό,τι σου συμβαίνει, κατά προτίμηση όμως όχι με τους συγγενείς σου γιατί εκεί θα βρεις επίκριση, όχι κατανόηση.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Η προσωπική σου ατζέντα στην πρώτη γραμμή 
Ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, επιμόρφωση, πού θα πας το Σαββατοκύριακο και με ποιον, αυτά είναι τα θέματα που τονίζει η σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης, τονίζει όμως συγχρόνως ότι αποκλίνεις δραματικά από την ουσία του να μάθεις κάτι, να γίνεις καλύτερος, να μοιραστείς εμπειρίες, και περνάς σε μία αρκούντως εγωκεντρική κατάσταση όπου όλα σου φαίνονται ως μέσα για τον προσωπικό σου σκοπό. Παρ’ όλα αυτά οι γνωριμίες των ημερών βοηθούν, αλλά τελικά θέτουν τον πήχη ψηλότερα από ό,τι νόμιζες, γιατί οι συνηθισμένες σου θεωρίες δεν επαρκούν ελλείψει πράξεων. Ευτυχώς είσαι σε φάση δράσης, ειδικά χάριν έρωτος ή δημιουργικότητας, κι αυτό κράτησέ το. Τώρα για το τι λες… φρόντισε μόνο να μην το παίξεις πιο άνετος από ό,τι κι εσύ ακόμη μπορείς να είσαι, ειδικά στα επαγγελματικά και ερωτικά σου ενδιαφέροντα. Τέλος καλύτερα να κρατήσεις μικρό καλάθι σε καινούργιες προτάσεις, τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό. Ενδιαφέρονται έρχονται πολλά, ίσως όμως αισθάνεσαι ότι πηδάς χωρίς δίχτυ ασφαλείας, ως πιστός εραστής της αδρεναλίνης που είσαι.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Έσοδα-έξοδα στην τσέπη σου και κρύο-ζέστη στα προσωπικά σου
Η τσέπη σου μοιάζει με κέντρο διερχομένων αυτή την εβδομάδα. Με τη σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης από τη μία βλέπεις έσοδα από τη δουλειά σου, από επιχειρήσεις και οικονομικές συνεργασίες, από την άλλη οι ουκ ολίγες εκκρεμότητές σου απαιτούν τη μερίδα του λέοντος από τα έσοδά σου. Στα προσωπικά σου, αν έχεις σχέση πρέπει να ξαναδείς το κομμάτι της συντροφικότητας και του μοιράσματος. Η συνηθισμένη σου αποστασιοποίηση μπορεί να είναι βολική κι απολαυστική αλλά εντέλει είναι επιβλαβής για τη σχέση και το κρεβάτι σου. Παρομοίως επιβλαβή μπορούν να αποδειχτούν τα μυστικά αυτό τον καιρό, ειδικά αν είναι μία απόπειρα να συγκαλύψεις ζητήματα και σχέσεις που δεν αρνείσαι να επιλύσεις. Εφόσον ούτως ή άλλως είσαι σε φάση που γυρνάς ό,τι υπάρχει στο κεφάλι σου, επωφελήσου αφήνοντας πίσω σου και δύο τρεις συμπεριφορές που είναι για να τελειώνουν, ειδικά αν αφορούν την οικογένειά σου και τις θεμελιώδεις (ως τώρα) πεποιθήσεις σου. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Δέξου τις φροντίδες των άλλων, απλώς μην τις θεωρείς δεδομένες
Η σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης στον ζωδιακό σου άξονα συνιστά άφθονη φροντίδα για τον εαυτό σου, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Άφησε τον σύντροφό σου, τους συνεργάτες και την οικογένειά σου να σε φροντίσουν. Μην το θεωρήσεις βέβαια δεδομένο και μην πανικοβάλλεσαι για το μέλλον ή για τα σχέδιά σου, δεν είναι πάγια κατάσταση, θα την ξαναχρειαστείς τη ρουτίνα σου. Αν είσαι ελεύθερος διάκρινε τη διαφορά ανάμεσα σε γνωριμίες που σε κολακεύουν και σου ταιριάζουν θεωρητικά και σε αυτές που μπορεί να υπόσχονται καθημερινότητα μαζί. Των ημερών θα κατατάσσονται συχνότερα στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα με τον Ερμή στον Υδροχόο από τις 31 περιμένεις έξτρα επιβεβαίωση σε ερωτικό επίπεδο, οπότε σε παίρνει να είσαι όσο επιλεκτικός θέλεις. Στη δουλειά, φρόντισε να μην παρασυρθείς σε φιλόδοξα σχέδια αν δε είσαι προετοιμασμένος, συντόμως, να κάνεις και τη σχετική λάντζα. Κι αυτό γιατί πολλά θα πεις, πολλά θα σχεδιάσεις, πολλά θα θεωρήσεις εφικτά, χωρίς να υπολογίζεις τον κόπο που συνεπάγονται.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αποτοξίνωση από τα πάντα
Αν σε είχε κουράσει η ρουτίνα σου μία φορά προηγουμένως, με τη σεληνιακή έκλειψη της Τετάρτης αισθάνεσαι ότι θέλεις να διακτινιστείς σε άλλον πλανήτη, νύχτα. Δεν είναι εύκολο να απολαύσεις την καθημερινότητά σου, αφού ό,τι καλείσαι να κάνεις έρχεται με ένα μεγάλο «πρέπει» καρφιτσωμένο στο πέτο. Πρόκειται κυρίως για επαγγελματικές, κοινωνικές και οικονομικές υποχρεώσεις που σε βρίσκουν με υπνηλία και χειμερινά μπλουζ και στη χειρότερη με υπνηλία και βαρβάτη γρίπη. Καλύτερα να συγκεντρωθείς στα πρακτικά σου κίνητρα (βλέπε χρήμα) γιατί μόνο έτσι θα κινητοποιηθείς, ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς του στιλ σου. Στα προσωπικά σου είσαι σε εσωστρεφή περίοδο γιατί αισθάνεσαι ότι δεν σε καταλαβαίνει ούτε ο σύντροφος, ούτε η οικογένειά σου και κλείνεσαι. Αν δε είσαι ελεύθερος, τείνεις στην αναμάσηση του παρελθόντος σου και σε κρυφές συναντήσεις, τουλάχιστον ώσπου να βάλεις τον εαυτό σου σε σειρά. Η επιταγή της περιόδου είναι αποτοξίνωση σε όλα τα επίπεδα και σκέψη του τι μπορείς να διορθώσεις στη ζωή σου γενικά. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ