Cosmic Telegram

Stardust 421

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Ψιτ... Μην μπερδεύεις φιλία με έρωτα.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 421
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34020-76960.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Φαίνεται ότι τη στιγμή που κυνηγάς τον έρωτα ή αφήνεις τον Άλλο με τρόπο να σε κατακτήσεις, ενώ τον έχεις επιλέξει εσύ στην ουσία, χτυπάει το τηλέφωνο από το γραφείο ή κατά τη διαδικασία της σεξουαλικής έκστασης παρεισφρέουν αναπάντεχα εργασιακά άγχη. Να είσαι ευχαριστημένος, πάντως, που έχεις αρκετή ενέργεια για να σηκώσεις το επαγγελματικό φορτίο και εργάζεσαι εξαντλητικά. Μιλώντας για εργασία, για άρπαξε τις ευκαιρίες που πιθανόν να εμφανιστούν από εδώ και πέρα (30/1) με την επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία: αν ανήκεις στους καριερίστες, πιθανόν ρίχνεσαι στη φωτιά της δουλειάς αναζητώντας νέες διεξόδους για την επαγγελματική σου ζωή την ώρα που οι άλλοι περιχαρακώνονται από ανασφάλεια. Όχι ότι είσαι υπεράνω ανασφάλειας, αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να εξελιχτείς την αρπάζεις από τα μαλλιά. Υ.Γ. Ψιτ... Μην μπερδεύεις φιλία με έρωτα.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με Αφροδίτη (από 2/2) στον Υδροχόο και τον Ερμή, μπορείς να καλυτερεύσεις την επαγγελματική σου θέση ή φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα που αφορά στην επαγγελματική σου ζωή. Αν θέλεις να κάνεις ένα βήμα, να εξελιχτείς, να ψαχτείς, να βρεις συμμάχους, να σηκώσεις το ακουστικό για να πάρεις ένα σημαντικό τηλέφωνο ή να χτυπήσεις την πόρτα κάποιου που μπορεί να σε βοηθήσει επαγγελματικά, κάνε το. Αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, συζητήσεις με κατώτερους, ανώτερους, πελάτες, σχέδια που θέλεις να υλοποιήσεις, υποδείξεις, εξοπλισμός, επαγγελματικές επαφές είναι μερικές από τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν αυτές οι διελεύσεις. Και όλα αυτά με αυτοπεποίθηση. Βρίσκεσαι στο κέντρο της σκηνής όπου πρέπει να δώσεις τη μάχη των εντυπώσεων και να τις κερδίσεις. Θα τις κερδίσεις.     

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Δίας επιστρέφει σε ορθή πορεία (30/1) στο ζώδιό σου. Σημαντική εποχή. Ξανά. Μέχρι τον Ιούλιο, σχεδόν. Για να αντιληφθείς πόσο ζωτικής σημασίας είναι, θυμήσου ότι είναι για τη ζωή σου μία από τις καλύτερες στιγμές της δωδεκαετίας. Το ’χουμε; Όσο πιο απλά γίνεται: Αρχίζει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης στη ζωή σου κατά τον οποίο ξεκινάς μια πορεία με νέα σχέδια, νέες προοπτικές, νέες ευκαιρίες, νέες λεωφόρους. Δηλαδή, βγαίνεις στην Κηφισίας κι έχει πράσινο από την αρχή μέχρι το τέλος της. Καινούργιοι άνθρωποι, ταξίδια, σπουδές, σχέσεις, οικογένεια, μετακίνηση, εξωτερικό, γνωριμίες, επαγγελματικές εξελίξεις, αισιοδοξία, σχέδια και προσδοκίες ανήκουν στην γκάμα των θετικών ευκαιριών που σου δίνονται. Φυσικά και δεν χρειάζονται υπερβολές και υπεραισιοδοξία – έχε κατά νου ότι ο Δίας φουσκώνει πολλές φορές το μπαλόνι και το κυνηγάει μετά με μια καρφίτσα. Με τον Δία είναι από τις φορές που βρίσκεσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή με το σωστό άνθρωπο. Ανοιχτά τα μάτια, για να μη φτάσεις τον Ιούλιο και παραπονιέσαι «τι μας έλεγαν ότι φέτος είναι η χρονιά μας, αφού τίποτα δεν έγινε». Συν Δία και χείρα κίνει.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης στους Ιχθείς δίνει διαύγεια. Όσο και αν είσαι αγχωμένος με δουλειές και σχέσεις, όσο κι αν το συναίσθημα σε τραβάει από το μανίκι, θα υπάρξουν στιγμές που θα φιλοσοφήσεις στη ζωή σου: Ό,τι γίνεται πρέπει να γίνει. Κι ύστερα θα σκεφτείς ότι δεν υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις απόσταση από τα προβλήματα και να βρεις τρόπους για να καταφέρεις να τα ξεπεράσεις. Βέβαια, ο Άρης στη συγκεκριμένη θέση λέει επίσης: Θέλω να εξερευνήσω, να μάθω και να σπουδάσω καινούργια πράγματα, να πάω διακοπές σε ένα μέρος που είναι εντελώς κόντρα με ό,τι ξέρω. Με άλλα λόγια θέλεις να κάνεις οτιδήποτε δεν σε κλείνει σε ένα γραφείο ή μια δουλειά. Αν δεν μπορείς να φύγεις έξω, μετακόμισε. Αν δεν μπορείς να μετακομίσεις, δες φίλους και βγες έξω όσο πιο συχνά μπορείς. Κάνε οτιδήποτε, αρκεί να μη μείνεις μόνος/η.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όσο απογοητευμένος κι αν είσαι συνεχίζεις να επιθυμείς αγάπη, τρυφερότητα, χάδια και σεξ. Ναι, αυτό που θέλεις είναι να σ’ αγαπήσει κάποιος που να αξίζει και να λάμπει μέσα στην αστραφτερή πανοπλία του ή να είναι μια δεσποσύνη που θα ζητήσει τη βοήθειά σου από το κάστρο που είναι κλεισμένη. Και μια ερώτηση: Παγιδευμένος/η στο Αγάπα-με-ή-Μίσησέ-με σύνδρομο, πώς γίνεται όταν ερωτεύεσαι, εσύ που αποτελείς την επιτομή της ηθικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειας, να μεταμορφώνεσαι σε ένα οξύθυμο τέρας που προσπαθεί να χειραγωγήσει συναισθηματικά αυτόν ή αυτήν που αγαπάει; Κι όμως τώρα (από 2/2) με την Αφροδίτη στον Υδροχόο κινητοποιείται η διάθεσή σου για στενές σχέσεις με ανθρώπους που μπορούν να σε τραβήξουν μακριά από τη ρουτίνα και να σε αγαπήσουν, αν δώσεις το πράσινο φως. Μπορείς να διασκεδάσεις μαζί τους πιθανολογώντας ότι ανάμεσά τους είναι αυτός/ή  που ψάχνεις ή να καθίσεις σε μια γωνία, μακριά από τους άλλους, μελαγχολικός/ή, επειδή θυμάσαι ότι υπήρξαν φορές στη ζωή σου που ερωτεύτηκες με όλη την καρδιά σου και προδόθηκες. Λες και είσαι ο πρώτος, ή η πρώτη, που του συνέβη να ξυπνήσει από μια ερωτική ιστορία με μπουγέλο από παγάκια. Πού είναι η πίστη στην καλή πλευρά της ζωής; Ε;  Πού είναι η πίστη σου στον υπέροχο Άλλο; Ότι υπάρχει τέλος πάντων κάπου και σε περιμένει;  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπαίνεις σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα. Από τη μία πλευρά ο Άρης από 2/2 απέναντι στους Ιχθείς σηματοδοτεί μια περίοδο έντονης κινητικότητας στις διαπροσωπικές/συντροφικές σου σχέσεις και από την άλλη ο Δίας σε ευθεία πορεία από τις 30/1 ανοίγει ευοίωνες προοπτικές στην επαγγελματική σου ζωή. Η προσοχή λοιπόν στρέφεται στο επάγγελμά σου, στην κοινωνική σου παρουσία, στη φήμη και την αναγνώρισή σου. Είναι εποχή που προσπαθείς να προχωρήσεις σε κάθε ένα από αυτούς τους τομείς ή και σε όλους. Φαίνεται ότι οι προσπάθειες του προηγούμενου καιρού αποδίδουν ή σου προσφέρονται νέες προοπτικές – ή τις δημιουργείς εσύ. Με λίγα λόγια, προχωράς. Όσο για τις σχέσεις μπαίνουν, ή βρίσκονται, ή θα μπουν σε μια κρίσιμη εποχή κατά την οποία είτε χρειάζεται να ενισχυθούν είτε να ξανασυζητηθούν είτε μπαίνουν σε φάση δοκιμασίας και κρίσης. Αν οι ερωτικές σχέσεις έχουν προβλήματα που έχουν καταπιεστεί, τώρα έρχονται με φόρα στην επιφάνεια. Αν οι συμβιβασμοί αρχίζουν και ζυγίζουν παρά πάνω από τα ίδια τα αισθήματα και τη συντροφικότητα, τότε ακούγεται το μπαμ! Προσπάθησε να αποφύγεις συγκρούσεις για ψύλλου πήδημα και επικεντρώσου σε αυτό που κρύβεται από πίσω.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο  Άρης δίνει τη σκυτάλη στην Αφροδίτη στον Υδροχόο (από 2/2) και η ερωτική επιθυμία παραμένει ζωντανή. Αντιλαμβάνεσαι ότι πότε με τον Άρη, πότε με την Αφροδίτη και συνεχώς με τον Ουρανό στον Κριό, το θέμα Έρωτας παραμένει καυτό. Έτσι, είτε ερωτεύεσαι είτε ψάχνεσαι είτε, αν βρίσκεσαι σε σχέση που δεν σε ικανοποιεί, αρχίζεις να αισθάνεσαι παγιδευμένος/η. Ναι, με τον έρωτα μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα, να αντέξεις τα πάντα, να δημιουργήσεις τα πάντα. Να αντιμετωπίσεις τον Άρη στους Ιχθείς, που σε γκαζώνει εργασιακά, που σε βάζει να τρέχεις στις εφορίες και τις τράπεζες, που σε κάνει να φοβάσαι για το παρόν και το μέλλον της δουλειάς σου, που σε κάνει να τρέχεις στο γυμναστήριο για να ηρεμήσεις την ψυχή που αποσυντονίζεται από το άγχος. Με τον Άρη ξεκινάει ένα διάστημα με πολλές εργατοώρες, πολύ καθημερινό τρέξιμο με εκκρεμότητες, που το σώμα και η υγεία χρειάζονται φροντίδα, ενώ η Αφροδίτη μιλάει για διασκέδαση, χαρά της ζωής, ερωτικό αντικείμενο, άγρυπνες ερωτικές νύχτες. Αν τα συνδυάσεις θα χρειαστείς μια χούφτα βιταμίνες κάθε πρωί.   

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η διέλευση του Άρη στους Ιχθείς είναι, είναι... κάτι. Ανεξάρτητα από το στάτους των σχέσεών σου ή το εργασιακό σου στάτους, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι πάθος στη ζωή σου. Ή, μάλλον, πάθος για ζωή. Επιρρεπής στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, κάθε ένεση αδρεναλίνης στην καρδιά είναι καλόδεχτη. Έρωτας για κάποιον, για ένα δημιούργημά σου, μια επιδίωξη, ένα όνειρο ή στόχο είναι η κινητήριος δύναμη που σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι. Χρειάζεσαι τον ενθουσιασμό ή, τουλάχιστον, αυτό το κάτι που θα σε κάνει να μην κυκλοφορείς στραβωμένος σα να δάγκωσες μόλις λεμόνι, οπότε αυτό το διάστημα, που το έχεις, μπορείς να σηκώσεις τα μανίκια και να αρχίσεις, συνεχίσεις ή ολοκληρώσεις κάτι που σε ιντριγκάρει. Κι αν αναρωτιέσαι αν είναι καιρός για έρωτα για έναν Σκορπιό που έχει στο σβέρκο του τον Κρόνο, η απάντηση είναι... Πάντα είναι καιρός για έρωτα για έναν Σκορπιό. Πάντα.  

Τοξότης  (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με την επιστροφή σε ορθή πορεία του Δία (30/1) χτυπάει το καμπανάκι για τα 100 τελευταία μέτρα που θα κρατήσουν μέχρι τον Ιούλιο σχεδόν και περιέχουν ανοίγματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, κι όταν μιλάμε για διαπροσωπικές σχέσεις υπονοούνται οι συντροφικές και ερωτικές σχέσεις που ανθίζουν ή οι επαγγελματικές συνεργασίες που δείχνουν δυναμική εξέλιξης. Ο Δίας δεν σε πιάνει από το μανίκι για να σε σύρει σε αυτόν/ή που θα ερωτευθείς – στον δείχνει. Η άλλη πλευρά του Δία (εκτός από το να σου δημιουργεί την προσδοκία μιας υπέροχης σχέσης και πολλές φορές και να σου την προσφέρει) είναι αυτή της ανακούφισης: η διέλευση του Δία διαλύει σχέσεις που έχουν τελματώσει, που έχουν ξεπεράσει την αντοχή και την υπομονή ή τις πιθανές προσπάθειες διάσωσης και τις τερματίζουν. Ένας φαινομενικά στενάχωρος χωρισμός στην πραγματικότητα είναι λύτρωση από ένα βάρος ή από μια σχέση που είχε τελειώσει ουσιαστικά πριν πολύ καιρό. Άρα, για τους επόμενους μήνες ο ανεμοδείχτης δείχνει Σχέσεις. S.O.S. O Δίας είναι και είρων, γιατί μπορεί να σε βάλει σε διλήμματα ή τριλήμματα, να σε βάλει να επιλέξεις δηλαδή μεταξύ δύο ή και τριών και στο τέλος να μείνεις με άδεια χέρια.   

Αιγόκερως  (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ερωτικά θα αντιληφθείς αν μπορείτε να είσαστε όντως μαζί, αν δεν είστε ακόμα, αν τελικά υπάρχουν οι προοπτικές, ή, εάν είστε για πολύ μαζί, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσετε να συνεχίσετε. Στο εργασιακό τώρα μέτωπο, εάν αρχίζεις να διακρίνεις ότι τα πράγματα δεν τραβάνε, ποια είναι τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης ή πώς μπορείς να σώσεις μια βάρκα στη μέση μιας θαλασσοταραχής; Παρόλες τις δυσκολίες που πιθανόν υπάρχουν στις προσωπικές σου σχέσεις, εννοώντας κυρίως τις συναισθηματικές, ή με τα επαγγελματικά σου που πιθανόν να υπάρχουν ρωγμές (υπονοούμενο για την τεράστια και όχι αδικαιολόγητη ανασφάλειά σου στον επαγγελματικό τομέα), ΤΩΡΑ έχεις την ευκαιρία για ανασύνταξη. Το σύμπαν δίνει πράσινο φως, ή τουλάχιστον πορτοκαλί, σε κάθε τομέα που αισθάνεσαι ότι χρειάζεται χάνζαπλαστ. Ό,τι σε καθυστερούσε, σε αποδιοργάνωνε, σε προβλημάτιζε, μπορεί τώρα να προχωρήσει. Μιλάς πειστικά, σε ακούνε. Μιλάς δυνατά, δεν σε ακούνε.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Τι κι αν ο Κρόνος σε κάνει σκεφτικό τελευταία; Τι κι αν όλο και περισσότερο συνειδητοποιείς ότι έχεις μπει σε χρόνια καθοριστικά για τη ζωή σου – είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Τι κι αν όλο και συχνότερα καταλαβαίνεις ότι οι στραβές δεν συμβαίνουν μόνο στους άλλους ή ότι η πραγματικότητά σου γίνεται κινούμενη άμμος... Η Αφροδίτη, όπως και να το κάνουμε, όταν βρίσκεται στο ζώδιό μας προσθέτει αισιοδοξία και μια αίσθηση ότι θα τα καταφέρουμε – ναι, η ζωή είναι ωραία όταν έχεις ζωντάνια, όταν αγαπάς, όταν νοιάζεσαι και σε νοιάζονται. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου κανείς δεν αντιλαμβάνεται τη στενωπό που περνάς. Όταν εμφανίζεσαι στον κόσμο είσαι χαριτωμένος, πνευματώδης, ενδιαφέρων και αστραφτερός – αν υπήρχαν γύρω φωτογράφοι σίγουρα θα σε φωτογράφιζαν, γιατί το ’χεις. Ναι, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου βοηθάει στην ανόρθωση της αυτοπεποίθησής σου.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η άφιξη του Άρη στο ζώδιό σου (2/2) και η επιστροφή σε ορθή πορεία του Δία στους Διδύμους (30/1) σε φέρνουν στο κέντρο της σκηνής: μετά από μια περίοδο που δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ισορροπημένη ή εύκολη, ή που στη διάρκεια (από τα μέσα Δεκεμβρίου και όλο τον Ιανουάριο) της οποίας αισθάνθηκες ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και πιθανόν να μην πήγαινε είτε στις στενές σου σχέσεις είτε στη δουλειά σου, τώρα έχεις περισσότερο έλεγχο και όλα εξελίσσονται μπροστά σου κι όχι πίσω σου. Αρχίζει μια περίοδος μεγάλης δραστηριότητας στη ζωή σου, εργάζεσαι εντατικά για να προχωρήσεις επαγγελματικά ή πιέζεσαι να δουλέψεις περισσότερο.  Είναι η στιγμή σου για να δείξεις τι μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να καταφέρεις επαγγελματικά. Είσαι παρών, τσαμπουκαλεμένος, φορτσάτος, εντυπωσιακός. Παρόλα αυτά μπορεί να είναι μια εποχή έντασης με τους γύρω σου αφού εσύ, οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου προηγείστε των άλλων. Το εγώ σου καλπάζει, οπότε προσπάθησε να μη σακατέψεις κάποιον σε αυτή σου την κούρσα.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ