Cosmic Telegram

Stardust Καρκίνος

(22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19112-42260.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους. Για να παραμείνεις ευτυχισμένος/η άρχισε να επαναλαμβάνεις ένα μάντρα: «Κανένα πρόβλημα, δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να αρνείσαι την ύπαρξή του». Πάμε ξανά: Μπορείς να αναζητήσεις τη διασκέδαση σε δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά και σε κάνουν να εκφράζεσαι ελεύθερα, ή να διαπιστώσεις ότι με το σύντροφό σου σε δένουν περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Είναι μια χρονιά που οι ελπίδες, τα ιδανικά και οι ευχές σου για το μέλλον παίζουν σπουδαίο ρόλο. Οι φίλοι μπορεί να είναι ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο αυτή τη χρονιά, βοηθώντας σε ουσιαστικά, προτείνοντάς σου συνεργασία ή κάνοντας μαζί τους κάτι. Σε κάθε περίπτωση, οι υπάρχοντες φίλοι σε στηρίζουν, ενώ ένας-δύο καινούργιοι εμφανίζονται που ίσως αποδειχτούν στην πορεία φίλοι καρδιάς ή άνθρωποι που σου άνοιξαν καινούργιους δρόμους. Κι από τον Ιούνιο κι ενώ η εύνοια που δίνει ο Δίας σε κάθε οίκο είναι χειροπιαστή στον 12° ηλιακό οίκο σου, στους Διδύμους δηλαδή, δεν είναι άμεση αλλά θεωρείται τυχερή. Είναι σα να έχεις αλεξικέραυνο που σε προφυλάσσει από τις κακοτοπιές και τις δυσάρεστες ανατροπές που επιφυλάσσει κάθε τόσο η ζωή. Σα να έχεις λαγοπόδαρο εργασιακά ή στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν –ακόμα και κάτι που άρχισε ή εξελίχθηκε άσχημα στο τέλος ολοκληρώνεται χωρίς σημαντικές απώλειες–, αν φυσικά δεν επηρεάζεσαι άμεσα από Πλούτωνα ή Ουρανό. Αν το καλοσκεφτείς, αυτή η εύνοια είναι αναντικατάστατη και χρήσιμη.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό. Ο Κρόνος στον Ζυγό, εάν δεν σε ανάγκασε να αλλάξεις δουλειά, σίγουρα σε έφτασε στα όρια της υπερκόπωσης. Ένα σκοτεινό σημείο: Οι συγκρούσεις στο σπίτι ή τα προβλήματα του σπιτιού, οι σχέσεις ανάμεσα στην οικογένεια ή η υποστήριξη που πρέπει να δώσεις σε κάποιον μέσα στο στενό οικογενειακό κύκλο σου, σε στεγνώνουν ή σε στέγνωσαν. Οι συγκρούσεις στο σπίτι δεν είναι/ήταν θεαματικές. Μπορεί να μην υπάρχουν καν αντιπαραθέσεις, αλλά να υπερίπτανται σαν δυσάρεστη αίσθηση. Να θυμάσαι, ωστόσο, ότι και τώρα μπορείς να βγάλεις το καπάκι από την κατσαρόλα που βράζει μιλώντας από καρδιάς και χωρίς να πέσεις στην παγίδα να θεωρήσεις ότι ο σύντροφός σου (ή ακόμα και ο ανώτερός σου στη δουλειά ή ο συνεργάτης ή ο πελάτης) είναι ένας γονιός. Όσο για το βάρος στο στήθος και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις που δεν μπορείς να εξηγήσεις με τη λογική, είναι δείγματα μιας αλλαγής που πρέπει να γίνει στην ψυχή σου κι όχι στο κεφάλι σου. Το πέρασμα του Κρόνου στον Σκορπιό θα δώσει μια πρώτη τεράστια ανάσα. Και κυρίως μια εσωτερική ψυχολογική ανάσα, αφού σ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσής του, ακόμα κι όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά, υπήρχε μια υποδόρια ανησυχία, η αίσθηση μιας επικείμενης καταστροφής που όλο αναβαλλόταν. Κι όμως απέκτησες παιδιά, σταθεροποιήθηκες στη δουλειά σου, πιθανόν παντρεύτηκες ή συνειδητοποίησες ότι η σχέση σου έχει παρόν και μέλλον, ξεκίνησες την επαγγελματική σου ζωή. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να χώρισες ή να αντιμετώπισες μια εφιαλτική επαγγελματική κατάσταση. Τώρα τα θέματα του Κρόνου στον Σκορπιό είναι περισσότερο διαχειρίσιμα και έχεις περισσότερο τον έλεγχό τους. Είναι θέματα ερωτικής φύσης, ή έντονης προσοχής των παιδιών (σου), ή δημιουργίας και δημιουργικότητας, που χρειάζονται σταθερότητα, σοβαρότητα, ευθύνη. Ουρανός στον Κριό, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως. Ο Ουρανός (ανάγκη για ενθουσιασμό, αλλαγή, πρωτοτυπία) είναι στον τομέα της καριέρας σου κι αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεσαι σε μια δουλειά που βαλτώνει και δεν εξελίσσεται, τότε αρχίζεις να αισθάνεσαι ανυπομονησία, πλήξη, νευρικότητα. Ψάχνεσαι πιθανόν για καινούργιες δουλειές που θα σου δώσουν τη δημιουργικότητα που σου λείπει και την πρόκληση του νέου, ή εντελώς ξαφνικά παρουσιάζεται μια ευκαιρία για κάτι καινούργιο. Το ενδεχόμενο βεβαίως να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά αποτελεί επίσης μεγάλη πιθανότητα και δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου. Ακόμα: Δεν σε ενδιαφέρει αν θα συγκρουστείς με τους γονείς σου ή κοντινούς σου ανθρώπους, αν αισθάνεσαι ότι εμποδίζουν την εξέλιξή σου.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Η προσοχή περιστρέφεται ή έχει στραφεί γύρω από το πώς θα δεσμεύσεις τους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι, πώς θα αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή πλευρά τους (και τη δική σου επίσης), πώς θα διαχειριστείς τις μετωπικές συγκρούσεις που απεχθάνεσαι, πώς δεν θα θυματοποιηθείς. Έχεις την ευκαιρία να δελεαστείς ή να ξεκινήσεις μια ερωτική σχέση με κάποιον/α που διαχειρίζεται δύσκολα το θυμό του, που χειραγωγεί, που παίζει υπόγεια παιχνίδια εξουσίας, που θα σου αλλάξει ό,τι πιστεύεις για τις σχέσεις με επώδυνο τρόπο – στο ρεπερτόριο του Πλούτωνα υπάρχουν προδοσία, παράνοια, ζήλεια, πάθος, βία, εμμονές, φόβος, μυστικοπάθεια, πρόκληση, αγώνας για κυριαρχία, συναισθηματικές ακρότητες. Όταν ο Πλούτωνας υπάρχει στην εικόνα, το «άγριο ζώο» ή το «οργισμένο παιδί» μέσα μας συγκρούεται με το «κτήνος» και το «οργισμένο παιδί» των άλλων– είτε οι Άλλοι ονομάζονται σύζυγοι, ερωτικοί σύντροφοι, είτε επαγγελματικοί συνεργάτες και αφεντικά ή καινούργιες σχέσεις.


Κριός Ταύρος Δίδυμοι Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ