Cosmic Telegram

Stardust Notes 02.07.16

Νέα Σελήνη στις 4 Ιουλίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132422-301119.jpg

To αρχέτυπο του Καρκίνου και το στοιχείο του νερού μάς δείχνουν πώς να περάσουμε από τη διαμάχη και τον ανταγωνισμό στη συνεργασία και από τις αντιθέσεις στην πρόοδο. Σε εποχές εξελίξεων και αλλαγών απαιτείται από εμάς να είμαστε ευέλικτοι, ρευστοί, προσαρμοστικοί και ικανοί να ξεχωρίσουμε το τοξικό από το υγιές.

Μεγαλωμένοι σε κοινωνίες που αναδεικνύουν τα αρσενικά πρότυπα και απωθούν τις θηλυκές αρετές, μάθαμε να καταπιέζουμε τα αισθήματα και τις ανάγκες μας και να εμπιστευόμαστε τυφλά τη λογική παραβλέποντας εντελώς τη διαίσθηση. Έχουμε μάθει να ζούμε στο κεφάλι μας και καθόλου με την καρδιά μας. Τα αισθήματα, οι επιθυμίες και οι ανάγκες που καταπιέζουμε όμως δεν εξαφανίζονται, καραδοκούν στο υποσυνείδητο και κάποια στιγμή εκτινάσσονται παρορμητικά, άτσαλα, εκρηκτικά και καταστροφικά. Αν θέλουμε να μεταμορφωθούμε χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τους φόβους, τα τραύματά μας, με τον πόνο και τα θαμμένα αισθήματά μας. Επιτρέποντας στα αισθήματά μας να βγουν στο φως και να εκφραστούν μπορούμε να δούμε και να ζήσουμε τη ροή της ζωής, το ρυθμό του κόσμου.

Ζώντας σε αυτά τα πρωτόγνωρα χρόνια πιθανόν να μην καταλαβαίνουμε το εύρος των σαρωτικών αλλαγών που ζούμε, αλλά εάν σκεφτούμε για μια στιγμή πώς ήταν ο κόσμος πριν από το 2008, που ο Πλούτωνας πέρασε στον Αιγόκερω, μέχρι σήμερα θα δούμε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης που αλλάζει ραγδαία την ανθρωπότητα μεταμορφώνοντας επώδυνα την καθημερινότητα.

Αντιμετωπίζουμε κολοσσιαία προβλήματα, όπως η καταστροφή της φύσης, η ολοένα και περισσότερο διευρυνόμενη φτώχεια, η συντηρητικοποίηση των κοινωνιών, θέματα φανατισμού, τρομοκρατίας, προσφύγων και έλλειψης δημοκρατίας, ενώ προσπαθούμε να προχωρήσουμε με άτολμα βήματα προς το μέλλον.

Τα τετράγωνα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Κριό (2012-2015) επιτάχυναν τη φθορά δημιουργώντας απανωτά παγκόσμια σοκ. Τώρα που βρισκόμαστε μετά τη μέση της δεκαετίας κι ενώ οι ανατροπές στην παγκόσμια οικονομία και οι πολιτικοκοινωνικές αναταραχές συνεχίζονται, αντιμετωπίζουμε μια υπόγεια και διαβρωτική συλλογική κατάθλιψη και δυσλειτουργικότητα που σχετίζονται με τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ποσειδώνα.

To τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού στους Αιγόκερω/Κριό άρχισε να φθίνει σε δύναμη στις 17 Μαρτίου 2015, όταν έγινε ακριβείας το τελευταίο από τα επτά τετράγωνα μεταξύ τους. Όμως αυτή η φθίνουσα επιρροή χρειάζεται δύο με τρία χρόνια για να πάψει να υφίσταται, οπότε ουσιαστικά η ενέργειά τους θα τελειώσει όταν ο Ουρανός περάσει στον Ταύρο στις 15 Μαΐου του 2018. Έτσι κάθε φορά που κάποιος πλανήτης κάνει όψη με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα υπάρχουν προσωπικές και κοινωνικές μεταβολές/μετατοπίσεις/ρήξεις: ωθούμαστε, πιεζόμαστε, σπρωχνόμαστε σε αλλαγές εθελούσιες ή ακούσιες. Το τετράγωνο παραμένει όπως είπαμε ενεργό σε απόσταση 8° αυτή την εποχή και σε λιγότερο από 4° απόσταση στο τέλος του 2016. Μεταξύ της 30ής Ιουνίου και 7ης Ιουλίου, πρώτη η Αφροδίτη στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετραγωνίζει τον Ουρανό. Μετά ο Ερμής στον Καρκίνο κάνει το ίδιο μεταξύ 7-11 Ιουλίου και ο Ήλιος στον Καρκίνο μεταξύ 7-17 δημιουργώντας απανωτά δυναμικά παρορμητικά Ταφ-Τετράγωνα. Όσοι έχουν γενέθλιους Ήλιους/ωροσκόπους και πλανήτες μεταξύ 16ο-24ο Καρκίνου/Αιγόκερου/Ζυγού/Κριού θα αισθανθούν έντονη την πίεση να αλλάξουν τις ζωές τους σε κάποιο σημαντικό τομέα. Για όλους μας ωστόσο το πρώτο μισό του Ιουλίου στρέφει την προσοχή μας στα αισθήματά μας, στις ανάγκες μας και την οικογενειακή ζωή.

Η νέα Σελήνη στον Καρκίνο μάς συμβουλεύει: «Πάνω από όλα μη λες ψέματα στον εαυτό σου. Όποιος λέει ψέματα στον εαυτό του και πιστεύει στα ψέματά του σε σημείο να μη διακρίνει την αλήθεια μέσα του ή γύρω του χάνει τον αυτοσεβασμό του και τον σεβασμό των άλλων. Και χωρίς σεβασμό παύει να αγαπάει» -Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/ Καρκίνους/ Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 10-16°.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ