Cosmic Telegram

Τα ζώδια της χρονιάς: Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η ανάγκη για απαντήσεις και νόημα, μαζί με ένα έντονο ενδιαφέρον για τις σκέψεις και όσα αισθάνεσαι, ενεργοποιούν τη δημιουργικότητά σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 330
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11582-26487.jpg

Είναι αλήθεια ότι το 2011 δεν υπάρχουν διελεύσεις (εκτός από τον Ποσειδώνα) που να αφορούν άμεσα τον Ήλιο σου, κι αυτό σημαίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων και λιγότερη πίεση ως προς την κατεύθυνση της ζωής σου και τις κυρίαρχες επιλογές σου. Ναι, ο Ποσειδώνας (που συμβολίζει τη φαντασία, το μυστήριο, την εξιδανίκευση, την αυταπάτη, τις ψευδαισθήσεις) στον Υδροχόο μέχρι τις 5/4 (και μετά πάλι από τις 5/8 μέχρι το τέλος του χρόνου) επηρεάζει (αποπροσανατολίζει, δημιουργεί απάθεια και φέρνει χάος) στους γεννημένους τις τελευταίες πέντε μέρες του ζωδίου. Με την τάση να εξαπατηθούν, να διαψευστούν και να αποδειχτεί άνθρακες ο χρυσός, οι συγκεκριμένοι Λέοντες θα πρέπει να προσέχουν τις επαγγελματικές δοσοληψίες τους με τους άλλους γιατί ενέχουν κίνδυνο καταστροφής, να έχουν όσο μπορούν ανοιχτά τα μάτια σε ερωτικές ιστορίες που μοιάζουν πολύ παραμυθένιες για να είναι πραγματικότητα και να χαλιναγωγούν τον ενθουσιασμό τους σε προτάσεις που τους γίνονται, σε σχέδια που αναλαμβάνουν, σε δραστηριότητες που μοιάζουν ενδιαφέρουσες. Αν είσαι ωστόσο Δημιουργός ή Καλλιτέχνης, αυτή η εποχή είναι μια κολυμπήθρα έμπνευσης. Όσον αφορά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σηματοδοτεί υπόγειες διεργασίες σε αισθηματικό και ψυχικό επίπεδο, με αργές και βαθιές αλλαγές στη ροή της καθημερινότητας (απαλλαγή από κακές συνήθειες, ενδιαφέρον για το σώμα και τη φροντίδα του, διατροφικές αλλαγές, εργασιακές τομές και αλλαγή εργασιακής πλεύσης) και στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά – σε προσωπική ζωή και εργασία. Η ανάγκη για απαντήσεις και νόημα, μαζί με ένα έντονο ενδιαφέρον για τις σκέψεις και όσα αισθάνεσαι, ενεργοποιούν τη δημιουργικότητά σου.

Η είσοδος του Δία (23/1-4/6) και του Ουρανού (από 12/3) δημιουργεί ευκαιρίες που σχετίζονται με σπουδές, εξωτερικό, τεχνολογία, ταξίδια και τη γνωριμία ανθρώπων που έχουν τη δύναμη να σε στηρίξουν στις επιδιώξεις σου. O Ουρανός δημιουργεί μια συγκρατημένη επαναστατικότητα που έγκειται στην ανάγκη να οδηγήσεις τη ζωή σου εκεί που εσύ θέλεις κι όχι εκεί που οι άλλοι σού επιβάλλουν. Όταν ο Δίας μετακινείται από τις 4/6 κι έπειτα στον Ταύρο στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, το θέμα που σε απασχολεί ονομάζεται Επαγγελματική Αναγνώριση με αποτέλεσμα προαγωγή, επιβεβαίωση, σταθεροποίηση, εξέλιξη. Ο Δίας στο 10ο οίκο διευρύνει ό,τι κάνεις. Αν και η αποδοχή σου ως εξαιρετικού επαγγελματία και η κοινωνική καταξίωση βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων, πρέπει να έχεις κατά νου ότι η υπεραισιοδοξία μπορεί να είναι βλαπτική όταν δεν πατάει στην πραγματικότητα. Νέες ευκαιρίες έρχονται, που κουμπώνουν περισσότερο με τις ιδέες και τα πιστεύω σου, αναλαμβάνεις ηγετικές ευθύνες ή καθιερώνεσαι και καινούργιοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή που λειτουργούν σαν μέντορες ή πρότυπα – ή μπορεί να είσαι εσύ που θα λειτουργήσεις έτσι για κάποιον άλλο. Όλα μπορούν να εξελιχθούν ομαλά στις επαγγελματικές σου συνεργασίες όσο κρατιέσαι μακριά από παιχνίδια εξουσίας που χρειάζονται δύο για να παιχτούν – και έναν, αν αυτός καταπίνει το δόλωμα που του ρίχνει κάποιος άλλος. Υ.Γ. Με τον Κρόνο στον Ζυγό, που είναι καλός για να καταπιαστείς και να επιμείνεις σε ό,τι θέλει αφοσίωση, σπουδή, μεθοδικότητα, επιμονή και χρόνο για να ολοκληρωθεί, ίσως σκέφτεσαι κάθε τόσο ότι «καλύτερα να μην ανοίγω σοβαρές συζητήσεις γιατί νομίζουνε ότι τους τη λέω». Η αλήθεια είναι ότι το επικοινωνιακό σου στιλ σοβαρεύει, ότι σε αφορούν όλο και λιγότερο οι χαζοσυζητήσεις και ότι έχεις βαρεθεί να χρησιμοποιείς διπλωματία σε θέματα που σε ενοχλούν στις σχέσεις σου και κανείς να μη δίνει πεντάρα.

SOS: στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Δία στον Ταύρο (30/8-25/12) φρόντισε να ακουστείς για τους σωστούς λόγους. Η υπερβολή του Δία δημιουργεί καλαμοκαβαλάρηδες. Χρειάζεσαι σύμμαχους κι όχι ανταγωνιστές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ