Cosmic Telegram

Προς Διδύμους 261

Μέχρι τη στιγμή που θα σου μιλήσει το φάντασμα του Μπομπ Μάρλει, όλα είναι περίφημα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 261
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11332-26156.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  

Αν ο Κρόνος στην Παρθένο δεν σου έχει μάθει τίποτα για τη διαχείριση των οικονομικών, να αξιοποιείς καλύτερα τις εργασιακές σου ικανότητες, την αξία που έχει η εργασία που προσφέρεις και την αξία που έχεις εσύ χωρίς χρήματα, τότε με τον Άρη και την Αφροδίτη στον οικονομικό τομέα θα επαναλάβεις το μάθημα σε ταχύρρυθμα. Αν πάντως ισχύει η φήμη που σε θέλει γενναιόδωρο (οι άσπονδοι φίλοι σου σε ονομάζουν «σπάταλο»), τότε πρέπει να βάλεις για λίγο καβούρια στις τσέπες σου αν δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις ένα οικονομικό Περλ Χάρμπορ. Και στην –απίθανη– περίπτωση να είσαι τσιγκούνης με τα λεφτά, να ξέρεις ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα αισθήματα.

Ταύρος(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σου, αρχίζεις να ακτινοβολείς σαν σταρ. Γίνεσαι ο πιο αξιολάτρευτος, σέξι, ενδιαφέρον, διασκεδαστικός, ρομαντικός τύπος και η καλύτερη παρέα του κόσμου. Με τον Άρη όμως επίσης στον Ταύρο, μπορείς να είσαι και όσο θέλεις θυμωμένος, μετά από ό,τι τράβηξες τους τελευταίους μήνες. Άντεξες προσβολές και απογοητεύσεις με ευγένεια και χάρη. Καλά κάνεις και δεν μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου με όποιον πάει να σου κάνει το αφεντικό ή υπονοεί ότι ξέρει το καλό σου καλύτερα από σένα. Τώρα θέλεις δράση. Α, κι αν έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει προσπάθησε όταν πάει να σε φιλήσει να μην τον δαγκώσεις, αλλά ανταπόδωσέ το με το συγκλονιστικό τρόπο που το κάνεις κάθε φορά που ο Άλλος σε εμπνέει...

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ πιο λογικοί από τους Δίδυμους θεωρούν (φυσικά άδικα) ότι μπορεί και να τα παίξεις με τη διέλευση του Άρη  στον Ταύρο. Όμως το ζήτημα είναι ότι έχεις ευλογηθεί με μια ελεγχόμενη απώλεια βραχείας μνήμης, όπως οι περισσότεροι αδελφοί σου, που σε βοηθάει να ξεχνάς πόσο σε έχουν κακομεταχειριστεί ή τι σε έκανε να πονέσεις, τρελαθείς, πιεστείς. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άτομα έτοιμα να σου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Η συνωμοσία ωστόσο που παίζεται πίσω από την πλάτη σου, υπαρκτή και φανταστική, είναι που μπορεί να σου ρίξει το ηθικό αν δεν αποφασίσεις να δεις τα πράγματα από ένα πιο πνευματικό πρίσμα. Μη χάνεσαι από τον κόσμο, εκτός κι αν δίπλα σου έχεις κάτι ερωτικό, πνευματώδες και αεικίνητο.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Aν είχες κανονικούς γονείς –ποιος είχε;– που δεν έπαιζαν με το κεφάλι σου παρουσιάζοντάς σου έναν κόσμο σκληρό στον οποίο πρέπει να δίνεις καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης –με αποτέλεσμα να αναλάβεις το ρόλο αυτού που ταλαιπωρείται από εξαρτήσεις και δημιουργεί εξαρτημένους–, ίσως να ανήκεις στους γενναιόδωρους Καρκίνους, που το σπίτι τους είναι διαθέσιμο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για όσους αγαπάνε. Ακόμα κι αν είχες όμως το άλλο είδος των γονιών, τώρα, με την έντονη πλανητική δραστηριότητα στον 11ο σου ηλιακό οίκο, αισθάνεσαι την ανάγκη να είσαι χρήσιμος και ανοιχτός στους άλλους – παλιούς αλλά και καινούργιους. Πρόσεξε όμως όταν μπαίνεις σε ξένο έδαφος. Δεν είναι όλοι ο Δαλάι Λάμα που ανυπομονεί να σε συναντήσει. Άρα μη στέλνεις διακοπές το μυαλό σου αφήνοντας την καρδιά να κάνει τις διαπραγματεύσεις.

 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Οι επαγγελματικές σου κινήσεις βρίσκονται στο μόνιτορ και παρακολουθούνται κι από αυτούς που φωνάζουν «μπράβο» σε κάθε τρίποντο που βάζεις αλλά κι από αυτούς που σε γιουχάρουν πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσεις όμως είναι ότι έρχονται νέες ευκαιρίες, που κουμπώνουν περισσότερο με τις ιδέες και τα πιστεύω σου, και ότι αναλαμβάνεις πρωταγωνιστικές ευθύνες, ενώ καινούργιοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου, που λειτουργούν ως μέντορες, πρότυπα ή ερωτικοί σύντροφοι – ή μπορεί να είσαι εσύ που θα λειτουργήσεις έτσι για κάποιον άλλο. Όλα μπορούν να εξελιχθούν ομαλά στις επαγγελματικές σου συνεργασίες όσο κρατιέσαι μακριά από παιχνίδια εξουσίας που χρειάζονται δύο για να παιχτούν – αν και συχνά παίζονται κι από έναν μόνο, που έχει δαγκώσει το δόλωμα του ανταγωνισμού και της φιλοδοξίας.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Σε πολιτισμένες κοινωνίες δεν ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου – ούτε του πιο απελπισμένου. Αν τα πιστεύω σου και οι ιδέες σου χρειάζονται ξεσκόνισμα, κάν’ το. Αν οι επιλογές σου δεν σε ικανοποιούν άλλαξέ τις ή εξέλιξέ τις. Αν οι μετακινήσεις κάθε είδους χρειάζονται αλλαγή ημερομηνίας για να κολλήσουν καλύτερα, ανάβαλέ τις. Αν εμφανιστεί μια πρόκληση ή ένα εμπόδιο, μην το προσπερνάς χωρίς να το αντιμετωπίσεις γιατί θα σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Η πλανητική κινητικότητα στο φιλικό ζώδιο του Ταύρου σημαίνει ότι κάθε απόφασή σου δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις εφόσον λειτουργεί αποδοτικά το αριστερό μέρος του εγκεφάλου σου. Το στοίχημά σου αυτή την περίοδο έγκειται στο να λες το σωστό πράγμα, την ενδεδειγμένη στιγμή, στον κατάλληλο άνθρωπο.     

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όποτε έχουμε διελεύσεις στον 8ο οίκο μας, η προσπάθειά μας, η επιθυμία μας, η παρόρμησή μας είναι να ξαναγεννηθούμε. Να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν χρειαζόμαστε πια. Να ξαναδούμε τον κόσμο και τις στενές σχέσεις μας με καινούργιο βλέμμα. Φυσικά και υπάρχουν δισταγμοί, οπισθοχώρηση, αμφιβολίες. Για να πάνε όμως όλα καλά και η μεταμόρφωση να είναι ουσιαστική, θα πρέπει να θυσιάσεις το χρυσό Εγώ σου... Υ.Γ. Κι αν οι ψυχολογικές αλλαγές σε αφήνουν αδιάφορο, οι οικονομικοί πονοκέφαλοι δεν μπορούν να παραβλεφτούν.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εγώ κι ο Κόσμος. Εγώ κι οι Σχέσεις μου. Ποιος είμαι; Τι θέλω και με τι τρόπο να το ζητήσω από τους άλλους (σύντροφο και επαγγελματικούς συνεργάτες); Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεις για να μείνεις στην επιφάνεια, είναι άδικο να σου πει κάποιος ότι θα πρέπει να παραστήσεις το χαριτωμένο σε ανθρώπους που δεν ήταν εκεί όταν τους ήθελες. Η δύναμη στον 7ο οίκο σου σε πιέζει να σταματήσεις να εξαρτάσαι από τους άλλους. Μη θεωρείς ότι στη ζωή ό,τι αποφάσισες χθες θα πρέπει αναγκαστικά να ισχύει και αύριο. Κοινώς, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε τις αντιδράσεις των άλλων ούτε να προδιαγράψουμε την πορεία μας. Οι σχέσεις δεν είναι ζήτημα στρατηγικής όπως πολλοί υποστηρίζουν. Το να πληγώσεις δε κάποιον για να μην πληγωθείς εσύ, είναι εντελώς μα εντελώς εκτός συζήτησης.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Φυσικά και πρέπει να εξελίξεις την εργασιακή σου πραγματικότητα μαθαίνοντας καινούργια πράγματα εάν θέλεις να παραμείνεις στο κέντρο της δράσης κι αν σε ενδιαφέρει το παιχνίδι της καριέρας. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο κάποιος που έχει μεγαλύτερη εξουσία, ή κάποιος συνάδελφος, να σε τρελαίνει… Εδώ κατάπιες ολόκληρο Πλούτωνα κι επέζησες, στον πειραγμένο θα κολλήσεις; Πάντως μήπως να σκεφτείς και το ενδεχόμενο –αντί να σηκώσεις το γάντι που σου πετάνε– πως η ουσία αυτής της κόντρας θέλει να σε μάθει κάτι; Οι πιθανότητες είναι ότι αν υπάρχει κάποιο μάθημα που χρειάζεται να μάθεις, το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, ως ο τέλειος γόης του ζωδιακού, μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο με χαμόγελο και άρνηση ότι υπάρχει.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η ευνοϊκή πλανητική δραστηριότητα στον 5ο σου οίκο σε σπρώχνει να χαρείς τη ζωή σου, να αφεθείς στην υπέροχη ελαφρότητα του είναι και ναι… να ερωτευτείς, να κάνεις πραγματικότητα βρόμικες φαντασιώσεις, να ξενυχτήσεις, να πιεις παραπάνω… Μπορείς να κερδίσεις τζογάροντας. Πόνταρε παντού –σε ανθρώπους, σχέδια, όνειρα– και στο διάστημα που περιμένεις να δεις πού θα σταματήσει η μπίλια μην πέσεις, σε παρακαλώ, στο γνώριμο μοτίβο «δεν αξίζω» ή «πρώτα θα ανατείλει ο ήλιος από τη δύση και μετά η ζωή θα μου χαμογελάσει χωρίς να έχω φτύσει αίμα». Ok, είσαι Αιγόκερως και ήδη από την Α’ Δημοτικού αντιμετώπιζες τη ζωή σαν ανάβαση στο Έβερεστ. Όμως, επειδή είναι καλοκαίρι και “love is in the air”, ξέχνα για λίγο τα πρέπει και αφέσου στην κρυφή πλευρά σου που ονομάζεται ελευθεριότητα.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αν κάποιος θέλει να ενηλικιωθεί είναι υποχρεωμένος να κλείσει τους λογαριασμούς του με τη Μητέρα, τον Πατέρα, ή και τους δυο τους. Είναι αβάσταχτο να συνεχίζεις τη ζωή σου έχοντας εσωτερικεύσει τις απαιτήσεις και τις ιδέες τους. Εάν δεν γίνεις εσύ ο ίδιος γονιός του εαυτού σου κάνοντας πράξη τις δικές σου προτεραιότητες, θα αισθάνεσαι πάντα ότι κουβαλάς ένα βάρος που δεν έχεις επιλέξει. Βεβαίως όλοι ξέρουμε ότι την ώρα που ξεπερνάμε την οικογενειακή καταπίεση είναι που επιστρέφουμε σε αυτήν για ασφάλεια κι ανακούφιση. Η ενεργοποίηση του οίκου της οικογένειας και των ψυχολογικών σου βάσεων σηματοδοτεί την προσπάθεια που πρέπει να κάνεις για να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου, για να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια (ή το υποκατάστατό της), ώστε να οδηγήσεις τη ζωή σου εκεί που θέλεις. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Πλανήτες στον 3ο οίκο σου: Χρειάζεται να προσέχεις τι λες. Ίσως αντιληφθείς ότι οι λέξεις δεν είναι ένας τρόπος για να κρύβουμε τα συναισθήματά μας αλλά γέφυρες για να προσεγγίζουμε τους άλλους. Σοβαρότητα στην επικοινωνία, λιγότερες ανοησίες, βάθος στη σκέψη και πολλές στιγμές σιωπής. Εάν έχεις αδέλφια είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν την υποστήριξή σου – επέκτεινέ το και σε συναδέλφους. Σε πιο πρακτικό επίπεδο αυτή η διέλευση ευνοεί τη γνώση, τη μόρφωση και τα πνευματικά εφόδια. Αν σπουδάζεις είναι παραγωγική εποχή – αν δεν σπουδάζεις, μήπως θα ’πρεπε να ξανακαθίσεις στα θρανία αφού σε έναν κόσμο πληροφορίας η εξειδίκευση είναι απαραίτητη; 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ