Αθλητισμος

Αυστραλία: Ακυρώθηκε και η βίζα της τενίστριας Βοράτσοβα

Στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακυρώθηκε και η βίζα της τενίστριας Ρενάτα Βοράτσοβα – Φεύγει από την Αυστραλία
Ρενάτα Βοράτσοβα © EPA Pool

Η Ρενάτα Βοράτσοβα από την Τσεχία είναι η δεύτερη συμμετέχουσα στο Australian Open που τέθηκε υπό κράτηση.

Η Ρενάτα Βοράτσοβα από την Τσεχία είναι η δεύτερη συμμετέχουσα στο Australian Open που τέθηκε υπό κράτηση, καθώς οι αρχές της χώρας «σαρώνουν» αυτούς που μπήκαν στην Αυστραλία βάσει της ίδιας εξαίρεσης εμβολιασμού που είχε και ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς. 

H Tσέχα αθλήτρια βρίσκεται πλέον στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς ενόψει του Australian Open. Η Βοράτσοβα, νούμερο 80 στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό, είχε ήδη παίξει σε προθέρμανση του Australian Open στη Μελβούρνη. Οι 104 κορυφαίοι παίκτες του κόσμου αποκτούν αυτόματα είσοδο σε μια διοργάνωση Grand Slam.

Ωστόσο, προέκυψαν αναφορές ότι ακυρώθηκε η βίζα της και κρατούνταν από αξιωματούχους των Συνοριακών Δυνάμεων στο Park Hotel στο Κάρλτον. 

Η Βοράτσοβα είχε επικαλεστεί τον ίδιο λόγο με τον Τζόκοβιτς, ο οποίος φαινόταν ότι η «φυσική ανοσία» έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες. 

Η αυστραλιανή κυβέρνηση διευκρίνισε την Παρασκευή ότι μια πρόσφατη μόλυνση δεν σημαίνει ότι ένας ξένος υπήκοος μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί πλήρως. 

Το ABC αναφέρει ότι παραμένει ασαφές εάν η τενίστρια θα εγκαταλείψει τη χώρα αμέσως ή θα αμφισβητήσει την απόφαση στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ