Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήκωσε το τρόπαιο στο Lyon Open

Έβδομος τίτλος καριέρας για τον Έλληνα τενίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA/Rodrigo Jimenez

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πρωταθλητής στο Lyon Open αφού κέρδισε 2-0 σετ στον τελικό τον Κάμερον Νόρι.

Τους εφτά τίτλους καριέρας έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού επικράτησε του Κάμερον Νόρι στον τελικό του Lyon Open. Με αυτή, έχει πλέο 33 νίκες μέσα στο 2021 και παραμένει πρώτος στην κούρσα για το ATP Finals 2021 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τον ακολουθεί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και επικράτησε με 6-3, 6-3 του Κάμερον Νόρι στον τελικό, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα του Roland Garros. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πλέον 5 τίτλους σε ATP 250 (Στοκχόλη, Μασσαλία (2), Εστορίλ, Λυών) αλλά και το Monte Carlo Masters (1000) και το ATP Finals 2019. Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του στο 2021 μετά από το Monte Carlo Masters και ο 3ος στο χώμα μετά από το Εστορίλ και το Μόντε Κάρλο.

Το ματς

Το πρώτο σετ ξεκίνησε στραβά για τον Τσιτσιπά που χρειάστηκε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ για να κρατήσει το σερβίς του. Αφού ξεπέρασε την κακή του αρχή έδειξε σχεδόν αμέσως τη διαφορά ποιότητας που έχει με τον αντίπαλό του. 

Ένα καταστροφικό σέρβις γκέιμ από την πλευρά του Νόρι με δύο διπλά λάθη κι ένα τραγικό σμας το οποίο όμως προήλθε μετά από μια απίστευτη επιστροφή του Τσιτσιπά, ήταν αρκετό για τον 22χρονο για να φτάσει στο μοναδικό μπρέικ του σετ και να προηγηθεί αφού κράτησε το σερβίς του. 

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς φτάνοντας το 93% (13/14), ενώ εκμεταλλεύτηκε με κυνικό τρόπο και πάλι το μοναδικό άσχημο σέρβις - γκέιμ του Νόρι, το οποίο περιλάμβανε δύο διπλά λάθη για το 4-3.

Μετά από το μπρέικ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα για τον Τσιτσιπά που με άνεση έφτασε στο 6-3 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ