Αθλητισμος

NBA χωρίς αγώνες - Ιστορική απόφαση Μπακς και Αντετοκούνμπο

Με αφορμή τους πυροβολισμούς που δέχθηκε πισώπλατα ο Τζέικομπ Μπλέικ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο © Getty Images/Stacy Revere

Μπακς και Αντετοκούνμπο έκαναν την αρχή και πλέον οι ομάδες του NBA χρησιμοποιούν τη δυνάμη τους για ισότητα και δικαιώματα

Σε μία ηχηρή απάντηση για όλα αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τις δολοφονίες και τις επιθέσεις εναντίον μαύρων προέβησαν οι ομάδες του ΝΒΑ, οι οποίες και αποφάσισαν να «μποϊκοτάρουν» του αγώνες και να μην αγωνιστούν.

Την αρχή έκαναν οι Μπακς του Έλληνα σούπερσταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι θα έδιναν κανονικά το πέμπτο τους παιχνίδι απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ αλλά με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πως δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση με επτά σφαίρες στην πλάτη του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς στο Ουισκόνσιν. Λίγη ώρα μετά, και τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, το Λέικερς-Μπλέιζερς και το Ρόκετς-Θάντερ ακυρώθηκαν με τις ομάδες να ακολουθούν το παράδειγμα του Μιλγουόκι.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NBA Playoff Games Postponed.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • #WholeNewGame • (@nba) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#JusticeForJacobBlake

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Los Angeles Lakers (@lakers) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ENOUGH. #BlackLivesMatter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brooklyn Nets (@brooklynnets) στις

 

Σειρά έχουν και τα σημερινά παιχνίδια, που επίσης δεν θα διεξαχθούν με τις ομάδες να ενισχύουν το μποϊκοτάζ των αγώνων. Πρόκειται για την πρώτη, οργανωμένη και μαζική προσπάθεια των ομάδων του NBA να χρησιμοποιήσουν το αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και παγκόσμιας εμβέλειας brand τους για να τοποθετηθούν για ένα κοινωνικό ζήτημα. Κατά καιρούς, πολλοί παίκτες φορώντας μπλούζες με συνθήματα για τον ρατσισμό επιχειρούσαν να περάσουν κάποιο μήνυμα, αλλά ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο σε αυτό τον βαθμό και αυτή την έκταση.

«Σιχαθήκαμε από τις δολοφονίες και την αδικία»

Από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν πάνω στην αποχή των ομάδων ήταν ο έμπειρος point guard των Μπακς, Τζορτζ Χιλ, ο οποίος μιλώντας στο «Undefeated» συνόψισε την απόφαση της ομάδας του σε μία φράση:

«Σιχαθήκαμε από τις δολοφονίες και την αδικία».

Ωστόσο, μεγάλη είναι η δραστηριοποίηση όλων των επιφανών και μη παικτών της Λίγκας στα social media όπου διαμαρτύρονται για την κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι μαύροι στις ΗΠΑ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"We want justice for Jacob Blake." - @antdavis23

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Los Angeles Lakers (@lakers) στις

 

Τέλος στο πρωτάθλημα

Το σενάριο για να τελειώσει το πρωτάθλημα και να μη συνεχιστούν τα playoffs ακούγεται στους κύκλους των ρεπόρτερ του ΝΒΑ με τις δύο ομάδες του Los Angeles, τους Clippers και τους Lakers να δείχνουν διατεθειμένοι να πουν «ναι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δύο από τα μεγαλύτερα brands και διεκδικητές του τίτλου που διαθέτουν παίκτες με μεγάλη επιρροή στη Λίγκα όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις, ο Καουάι Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ. 

Μένει να δούμε αν και οι υπόλοιπες ομάδες ενστερνιστούν την ίδια στάση και συμφωνήσουν στη μη διεξαγωγή άλλων αγώνων για φέτος. Φυσικά πέρα από το κοινωνικό προφίλ των ομάδων, δεν παύουν να είναι οικονομικοί οργανισμοί με τεράστια έξοδα, που φέτος έχουν υποστεί ήδη τεράστια ζημιά λόγω του κορωνοϊού και προσπαθούν να συμμαζέψουν ό,τι προλαβαίνουν από τις χορηγίες στα playoffs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ