Αθλητισμος

«Απομακρύνονται» οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Παρά τις προσπάθειες της ΔΟΕ, δύσκολα θα γίνει φέτος η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες
Άγνωστο αν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Μειώνονται οι πιθανότητες να διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κάθε μέρα που περνάει ολοένα και μειώνονται οι πιθανότητες για να διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Μπορεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μην θέλουν καν να… παραδεχτούν ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν αναβολή.

Χθες βράδυ αποφασίστηκε πως η τελική απόφαση θα παρθεί στις 24 Απριλίου, δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων του Τόκιο (24 Ιουλίου). Θεωρητικά σε αυτό το διάστημα θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού και πιθανώς να μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Στην ουσία η ΔΟΕ κερδίζει χρόνο με αυτή της την κίνηση, καθώς ακόμη και στην Ιαπωνία ή τις περισσότερες χώρες να μην υπάρχουν κρούσματα, θεωρείται απίθανο μέσα στο καλοκαίρι να έχει εξαλειφθεί ο ιός παγκοσμίως. Άρα η μάζωξη χιλιάδων ανθρώπων, κυριολεκτικά απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, στην ίδια πόλη δεν είναι καλή ιδέα.

Τα ξημερώματα, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα στείλει αθλητές στους φετινούς Αγώνες, αποσύροντας ουσιαστικά τη συμμετοχή! Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, ενώ μην ξεχνάμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει (ανεπίσημα) ότι ούτε οι ΗΠΑ θα στείλουν τους δικούς τους αθλητές.

Έτοιμη να απέχει είναι και η Νέα Ζηλανδία, ενώ στην Αυστραλία τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι αθλητές ενημερώθηκαν να αλλάξουν την προετοιμασία τους και να την προσαρμόσουν στο ενδεχόμενο οι Αγώνες να διεξαχθούν το 2021.

Τώρα που ξημερώνει Δευτέρα και στην Ευρώπη, αναμένονται και νέες κινήσεις… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ