Αθλητισμος

Θετικός σε κορωνοϊό ο Αρτέτα - Τώρα σκέφτονται αναβολή στην Αγγλία

Σε καραντίνα ο προπονητής της Άρσεναλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικέλ Αρτέτα, προπονητής Άρσεναλ
Θετικός στον κορωνοϊό ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα © EPA/NEIL HALL

Νέο κρούσμα του κορωνοϊού ο προπονητής της Άρσεναλ και η Πρέμιερ Λιγκ θα συζητήσει να πάρει επιτέλους μέτρα.

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε χθες αργά το βράδυ ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, ενώ μοιραία όλοι οι παίκτες της λονδρέζικης ομάδας είναι ήδη σε καραντίνα. Στην Αγγλία υπάρχουν κι άλλοι αθλητές με ύποπτα συμπτώματα, όπως τρεις παίκτες της Λέστερ που δεν κατονομάζονται, αλλά και ο Μεντί της Μάντσεστερ Σίτι, αφού ένας συγγενής του βρέθηκε θετικός.

Έτσι, είναι πιθανό να μην διεξαχθεί η αγωνιστική στην Αγγλία. Η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα σε μια έκτακτη συνέλευση. Το φοβερό είναι ότι δέκα λεπτά πριν δημοσιοποιηθεί το κρούσμα του Αρτέτα, στην Πρέμιερ Λιγκ είχαν ανακοινώσει επίσημα ότι τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά και με κόσμο.

Η επίσημη αρχή, ανάφερε μεταξύ άλλων πως «πήραμε διαβεβαιώσεις από ειδικούς, ότι ακόμη και σε ένα γεμάτο γήπεδο ένας φορέας του ιού, δεν μπορεί να κολλήσει πολλούς ανθρώπους»! Πρόκειται για μια παντελώς ανεύθυνη στάση, προφανώς στον βωμό του χρήματος, που έστω και αργά αναμένεται να αλλάξει.

Κατά τα λοιπά, αγώνες θα γίνουν στη Γερμανία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Στη Γαλλία σήμερα το πρωί θα υπάρξει συνάντηση για το ενδεχόμενο αναβολής, όμως η εντολή Μακρόν είναι να μην γίνουν παιχνίδια. Σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν διεξάγονται ματς ή τέλος πάντων εκεί οδεύει η κατάσταση (πχ. Ελλάδα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ