Αθλητισμος

Τι μέλλει γενέσθαι μετά τα επεισόδια στον Ρέντη

Η τιμωρία, οι συλλήψεις και η ελληνική δικαιοσύνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
olympiakos-bayern-epeisodia
Επεισόδια στον αγώνα νέων Ολυμπιακού -Μπάγερν © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τι μέλλει γενέσθαι μετά τα επεισόδια στον Ρέντη στο ματς της ομάδας νέων του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπάγερν.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με την οποία βαρύνεται ο Ολυμπιακός, μετά την εισβολή οπαδών και τον ξυλοδαρμό Γερμανών φιλάθλων στο προχθεσινό ματς της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην αντίστοιχη της Μπάγερν.

Καταρχάς, οι Βαυαροί έκαναν καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, η οποία θα καλέσει σε απολογία την ελληνική ομάδα. Τιμωρία σίγουρα θα υπάρξει, όμως κανείς δεν μπορεί να την προβλέψει. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο δεδικασμένο για τέτοια υπόθεση, άρα ούτε υποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν. Ήταν η πρώτη φορά που έγιναν τέτοια επεισόδια σε ματς πιτσιρικάδων, άλλη μια ελληνική θλιβερή πρωτιά.

Πάντως, θεωρείται απίθανο να τιμωρηθεί σοβαρά η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αν τα ίδια επεισόδια είχαν γίνει στο ματς των ανδρών, τότε σήμερα θα συζητούσαμε ακόμη και για αποκλεισμό από την Ευρώπη για τους Πειραιώτες. Τώρα, πιο πιθανό μοιάζει να πέσει ένα χρηματικό πρόστιμο και γενικά να υπάρξουν αυστηρές συστάσεις. Βέβαια, όλα αυτά είναι εικασίες. Αφενός δεν υπάρχει προηγούμενο, αφετέρου η ΟΥΕΦΑ εκδικάζει κάθε υπόθεση ξεχωριστά, δεν έχει δηλαδή κάποιον «μπούσουλα» ώστε να πατάει πάνω του.

Κατά τα λοιπά, συνελήφθη ένας οπαδός που συμμετείχε στα επεισόδια και στο σπίτι του βρέθηκε κανονικό οπλοστάσιο. Ο 31χρονος Έλληνας είχε πιστόλι, μαχαίρια, φυσίγγια, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα… ακατάλληλα.

Επίσης, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, σχημάτισε αυτεπάγγελτα ποινική δικογραφία για τα επεισόδια. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ