Αθλητισμος

7 λόγοι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε αρχηγός στο All Star Game

Στις 17 Φεβρουαρίου ο Greek Freak (ξανα)γράφει ιστορία

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1859046_edited.jpg
© ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ / INTIME SPORTS

Η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε All Star Game φαίνεται να είναι και η πιο εντυπωσιακή και σίγουρα πιο τιμητική για την Ελλάδα, αφού έγινε ο πρώτος μη αμερικανός αρχηγός σε αυτήν την νέα διαδικασία ψηφοφορίας.

Στις 7 Φεβρουαρίου οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Λέμπρον Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα διαλέξουν την ομάδα τους και φέτος η επιλογή των παικτών θα γίνει σε live μετάδοση από αμερικάνικο δίκτυο. Δηλαδή θα δει όλος ο κόσμος τον Γιάννη να σκέφτεται αν θα επιλέξει στην ομάδα του τον Στέφεν Κάρι, τον Κέβιν Ντουράντ ή τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Κάιρι Ίρβινγκ. Αναμφίβολα η τιμή είναι τεράστια για τον έλληνα σταρ, ωστόσο η επιτυχία του, κάθε άλλο από τυχαία είναι. Γιατί φέτος λοιπόν ο Γιάννης τα κατάφερε και οι 4.375.747 ψήφοι που συγκέντρωσε ήταν αρκετοί για να δούμε την Team Giannis;

Giannis Antetokounmpo's Top 34 Freakish Dunks of His NBA Career

1. Η βελτίωση των στατιστικών του
Ο Γιάννης έχει ρίξει κατά 0,4 τους πόντους που σκοράρει κάτα μ.ο. πετυχαίνοντας φέτος μόνο... 26,5 πόντους ανά παιχνίδι. Αυτή είναι η μόνη κατηγορία που παρουσιάζει πτώση ωστόσο, και είναι λογικό μιας και αγωνίζεται και περίπου 3 λεπτά λιγότερο από όσο τη σεζόν 2017-18. Φέτος μαζεύει 12,6 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι, αντί για 10 «σκουπίδια» που μάζευε πέρυσι, μοιράζει σχεδόν 6 ασίστ κάτα μ.ο., ενώ κλέβει 1,3 φορές τη μπάλα σε κάθε παιχνίδι και έχει 1,4 μπλοκ ανά ματς. Το παιχνίδι του είναι πιο ώριμο από ποτέ, τα κάνει όλα και συμφέρει!

2. Η παρουσία του κόουτς Μπουντενχόλζερ
Ο γνωστός από την παρουσία του στους Ατλάντα Χοκς και το μεγάλο νικηφόρο του σερί τη σεζόν 2014-15 (19 συνεχόμενες νίκες) έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην εντυπωσιακή πορεία των Μπακς φέτος. Το Μιλγουόκι προερχόταν από μια χρονιά χωρίς ουσιαστικά προπονητή αφού πέρυσι τέτοια είχε απολυθεί ο Τζέισον Κιντ με τον συνεργάτη του, Τζο Προύντι να αναλαμβάνει. Κατάφεραν να φτάσουν τα Playoffs, όμως κόντρα στην πληγωμένη Βοστώνη δεν προκρίθηκαν και το καλοκαίρι ήρθε η αλλαγή που όλοι περίμεναν. Ο Μπουντενζόλζερ είναι ένας από τους δεκάδες προπονητές που έχει βγάλει ο Πόποβιτς και φυσικά φέρει σε μεγάλο βαθμό την φιλοσοφία του. Ένα πιο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με πολλή κίνηση και αρκετά μακρινά σουτ είναι αυτό που έχει επιτρέψει στους Μπακς να βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολής και τον Γιάννη να γλυκοκοιτάζει το βραβείο του MVP.

Giannis Antetokounmpo & Mike Budenholzer Are A Match Made In Heaven

3. Οι Μιλγουόκι Μπακς
Τα ελάφια είχαν να ταυτιστούν τόσο πολύ με έναν παίκτη από την εποχή τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τα ρεκόρ του οποίου ισοφαρίζει σιγά-σιγά ο Αντετοκούνμπο. Τι τελευταίες χρονιές ο Γιάννης δικαιώνει όσους τον πίστεψαν εξ’αρχής στον οργανισμό του Μιλγουόκι και αυτοί τον έχουν κάνει τον απόλυτο franchise player. Ελληνικές ανακοινώσεις από την ΚΑΕ Ελαφιακός, στήριξη σε κάθε του βήμα και φυσικά παρακίνηση σε όλους τους φαν του να ψηφίσουν υπέρ του στο All Star Game. Οπωσδήποτε είναι μια σχέση που ο Γιάννη δύσκολα θα έβρισκε σε άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή. Παράλληλα φέτος, στο νέο γήπεδο η ομάδα πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, όντας πρώτη στην Ανατολή, κάτι που ανεβάζει κι άλλο τις μετοχές του έλληνα φόργουορντ.

4. Ο Γιάννης είναι αγαπητός παντού
Είναι δύσκολο για έναν παίκτη βεληνεκούς του Αντετοκούνμπο να είναι παντού αγαπητός. Ίσως ο χαρακτήρας του, ίσως ο σεβασμός που εκπέμπει σε όλη τη λίγκα και σίγουρα η πολύ δυνατή ιστορία που έχει πίσω του, να τον έχουν κάνει αυτό που είναι σήμερα, χωρίς να έχει έχθρες. Τώρα το ότι κάποιος Χεζόνια τον προκάλεσε σε ένα παιχνίδι Μπακς – Νικς και είπαν και δυο κουβέντες παραπάνω δεν έχει να λέει. Ο Γιάννης γνωρίζει ότι είναι πρότυπο και ακόμη και μετά το συμβάν είχε ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη, μόλις ηρέμησε. Κατά τ’ άλλα, δεν υπάρχει σταρ στο NBA που να μην μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Greek Freak και αυτό είναι καθαρά και μόνο έργο δικό του. Ένας παίκτης που δεν έχει έχθρες βεβαίως και που κάνει τη χρονιά του Γιάννη, εύκολα ψηφίζεται και από το κοινό αντιπάλων, οι περισσότερες από 4 εκατομμύρια ψήφοι αρχίζουν να δικαιολογούνται.

Mario Hezonja Stepped Over Giannis and The Greek Freak Sent A Message Back

5. Η μετακόμιση του Λεμπρόν στη Δύση
Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο το κατόρθωμα του Γιάννη, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να εκθρονίσει έναν παίκτη σαν τον Λεμπρόν Τζέιμς, αν βρισκόταν στην περιφέρεια του. Η μεταγραφή του Τζέιμς στος Λέικερς το καλοκαίρι που μας πέρασε, άνοιξε τον χώρο στους υπόλοιπους «εκκολαπτώμενους Βασιλιάδες» της Ανατολής για να πάρουν το στέμμα του. Ε λοιπόν ο Γιάννης σε αυτήν την κούρσα βγήκε πρώτος με άνεση. Άλλωστε και τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Αντετοκούνμπο βρισκόταν σε ψήφους μόνο πίσω από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

1858695.jpg
© ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ / INTIME SPORTS

6. Η αγάπη του ελληνικού κοινού
Όπως και πριν από 2 χρόνια με την μανία που είχε ξεσπάσει με το #GiannisAntetokounmpo NBAVOTE και ενώ κανείς δεν το περίμενε, οι Έλληνες σχεδόν μόνοι τους, τον έκαναν All-Star, έτσι και φέτος ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού πήρε μεγάλη στήριξη από την πατρίδα του. Κάθε έλληνας μπασκετόφιλος που σέβεται τον εαυτό του, ψήφιζε από δύο φορές την ημέρα τον Γιάννη, ενώ φυσικά και τα ελληνικά media έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτό που μας υπενθύμιζαν συχνά πυκνά να ασκούμε... το εκλογικό μας καθήκον.

 

 

7. Ο αέρας MVP που τον διαπερνά
Το στοίχημα του Κόμπι Μπράιαντ με τον Γιάννη είναι ακόμα σε ισχύ: Να βγει ο Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ. Φέτος, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του και αν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή ο Χάρντεν θα σταματήσει να σκοράρει κατά ριπάς και ότι οι Μπακς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολής, τότε αυτές θα αυξηθούν. Ο Γιάννης είναι έτοιμος να διεκδικήσει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της λίγκας και αυτό φαίνεται σε κάθε εμφάνισή του. Αν το πετύχει αυτό θα γίνει ο δεύτερος ευρωπαίος παίκτης μετά τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ