Αθλητισμος

Κι άλλη ολυμπιονίκης καταγγέλλει το γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ

Η Σιμόν Μπάιλς, με τέσσερα χρυσά στο Ρίο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
simone-biles.jpg

Τον κ. Λάρι Νασάρ,  πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ,  κατάγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση και η εικοσάχρονη γυμνάστρια κ. Σιμόν Μπάιλς,  νικήτρια τεσσάρων χρυσών μεταλλίων στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Λεπτομερέστερα, η αθλήτρια από το Οχάιο, σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην τελετή λήξης του Ρίο, ανέβασε  σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το εξής κείμενο:

«Οι περισσότεροι με γνωρίζετε ως ένα χαρούμενο, χαμογελαστό, δραστήριο κορίτσι. Αλλά το τελευταίο διάστημα ένιωθα λίγο συντετριμμένη κι όσο προσπαθώ να σιγήσω τη φωνή στο κεφάλι μου, τόσο δυνατότερα φωνάζει. Δεν φοβάμαι πλέον να πω την ιστορία μου. Είμαι κι εγώ μία από τις πολλές που κακοποίησε σεξουαλικά ο Λάρι Νασάρ.

Για πολύ μεγάλο διάστημα αναρωτιόμουνα: ‘Μήπως ήμουν πολύ αφελής; μήπως έφταιγα εγώ;’ Τώρα γνωρίζω την απάντηση. Όχι, όχι, δεν ήταν δικό μου το λάθος. Όχι, δεν πρέπει, ούτε θα φέρω το βάρος της ενοχής που ανήκει στον Λάρι Νασάρ, την Εθνική Ομάδα Γυμναστικής των ΗΠΑ και άλλους.

Είναι απίστευτα δύσκολο να ξαναβιώνω αυτές τις εμπειρίες και μου ραγίζει ακόμη περισσότερο την καρδιά να σκέφτομαι ότι, καθώς προπονούμαι για το όνειρο μου να μετάσχω στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, θα πρέπει να επιστρέφω συνέχεια στις ίδιες εκείνες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου κακοποιήθηκα».

Ο 54άχρονος βρίσκεται από το  Δεκέμβρη στη φυλακή, καταδικασμένος σε 60 χρόνια κάθειρξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ θα προστεθούν με βεβαιότητα κι άλλες καταδίκες,  μετά την ομολογία του ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε επτά γυμνάστριες. Η ποινή του μπορεί να φθάσει την ισόβια κάθειρξη, αφού υπολογίζεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 100 αθλήτριες, αν και ο δικηγόρος των θυμάτων λέει ότι μπορεί να είναι 160.

Ανάμεσα στις γυμνάστριες έχουν καταγγείλει τον πρώην γιατρό  βρίσκονται η κάτοχος έξι ολυμπιακών μεταλλίων κ. Άλι Ράισμαν, η πρωταθλήτρια του 2012 κ. Γκάμπι Ντάγκλας και η κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων κ. ΜακΚέιλα Μαρόουνι.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ