Αθλητισμος

Άγιαξ σαν άλλοτε... (video)

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη 4-1 επί της Λιόν για τους πιτσιρικάδες των Ολλανδών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352591-731287.jpg
EPA/OLAF KRAAK

Ανέκαθεν ο Αγιαξ έβγαζε μεγάλα ταλέντα που διέπρεπαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως δύο είναι οι ομάδες του που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, σε σημείο να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης. 

Αυτή του Γιόχαν Κρόιφ, με το total football, των αρχών της δεκαετίας του '70 κι εκείνη στα μέσα των 90s, με τον Κλάιφερτ, τον Οφερμαρς, τον Ντάβιντς... 

Η σημερινή ομάδα του «Αίαντα» ίσως να μην φτάνει σε αξία τις παλαιότερες, όμως κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ελπίζουν για το μέλλον και κυρίως να χαίρονται το ποδόσφαιρο. 

Με μέσο όρο ηλικίας στην ενδεκάδα, τα 22 έτη και 137 μέρες, ο Άγιαξ διέλυσε τη Λιόν με 4-1 στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά κάνει όνειρα για τελικό, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια.

Ήταν το 1996, όταν οι Ολλανδοί απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό κι έχασαν από τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η φετινή τους σεζόν δεν ξεκίνησε τόσο καλά, με συνέπεια να χαθεί πιθανότατα ο τίτλος του πρωταθλήματος. Όμως, η ευρωπαϊκή πορεία και η μπάλα που παίζουν οι Ολλανδοί αξίζουν θαυμασμού. Όχι μόνο για τον αγώνα της Τετάρτης, αλλά για τη γενικότερη αγωνιστική παρουσία τους τελευταίους μήνες. 

Ο Άγιαξ έχει νικήσει στους δώδεκα τελευταίους εντός έδρας αγώνες τους, έχοντας μέσο όρο 3.08 γκολ ανά παιχνίδι! Αριθμός που ίσως είναι και μικρός, αν αναλογιστούμε τις άπειρες ευκαιρίες που δημιουργούνται, αλλά χάνονται λόγω απειρίας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ