Αθλητισμος

Ιστορικός τελικός στο Γιουρόπα Λιγκ

Πέρασαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ σε μια βραδιά-θρίλερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353807-733763.jpg
EPA/NIGEL RODDIS

Μετά τα πρώτα παιχνίδια, όλοι έβλεπαν ως ζευγάρι του τελικού στο Γιουρόπα Λιγκ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Άγιαξ. Οπερ κι εγένετο. Όμως για να φτάσουμε εκεί, ζήσαμε μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη αγωνία, που λίγο έλειψε να έχει δύο μυθικές ανατροπές. 

Στο "Ολντ Τράφορντ", η Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε τους Ισπανούς με την ασφάλεια του 1-0 που είχε πάρει μέσα στην έδρα τους. Η Θέλτα έπαιξε επιθετικά, δεν είχε να χάσει τίποτα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ξανά από τον Φελαϊνί. Ισοφάρισε στο 85' και στο 96' έχασε την ευκαιρία της χρονιάς να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Σουηδός επιθετικός Γκουιντέτι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο του αγώνα, με συνέπεια τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του να αποχωρήσουν με δάκρυα στα μάτια. 

Στη Λιόν της Γαλλίας, η τοπική ομάδα είχε ν' ανέβει ένα βουνό, μετά την ήττα της με 4-1 στο πρώτο ματς. Το βουνό έγινε... Έβερεστ, όταν ο Άγιαξ προηγήθηκε, όμως οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φτάσουν στο 3-1 λίγα λεπτά πριν από το τέλος και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση του συνολικού σκορ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ