Βιβλιο

Στέλιος Παρλιάρος: 20 χρόνια βόλτες μέσα από 37 συνταγές

112 σελίδες γεμάτες συνταγές με δημιουργικά twist και street vibes, από τις εκδόσεις Athens Voice Books

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ μίξερ 2
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Παρλιάρος: 20 χρόνια βόλτες μέσα από 37 συνταγές
© Άλκης Καλούδης

Στέλιος Παρλιάρος - 20 χρόνια βόλτες μέσα από 37 συνταγές: Το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Athens Voice Books.

Ο Στέλιος Παρλιάρος περπατάει στους δρόμους της Αθήνας, θυμάται ιστορίες, μοιράζεται γεύσεις. Ιστορίες ανακατεύονται με σκέψεις, συναισθήματα, παρέες και γεύσεις και δημιουργούν έναν καμβά αστικών εικόνων από την αγαπημένη μας πόλη.

Στέλιος Παρλιάρος: 20 χρόνια βόλτες μέσα από 37 συνταγές, Athens Voice Books

«Καλοκαίρι του 1999. Πάω διακοπές στην αγαπημένη μου Ανάφη. Και φυσικά ανεβαίνω στον Κάλαμο – πρόκειται για τον δεύτερο ψηλότερο μονόλιθο της Μεσογείου, μετά από αυτόν του Γιβραλτάρ. Φτάνουμε στον μονόλιθο με την παρέα μου και γνωρίζουμε μια άλλη παρέα, τους ανθρώπους που είναι σήμερα η ομάδα της Athens Voice. Είχα μαζί μου σάντουιτς με μοτσαρέλα και πέστο και μία λεμονόπιτα – τα βγάζω να τα μοιραστούμε και ξετρελαίνονται! Μιλάμε για τη ζαχαροπλαστική (είχα τα Fresh ακόμη τότε) και με ρωτούν «γιατί δεν βγάζεις ένα βιβλίο;». Εκείνη την εποχή είχα φτιάξει ένα βιβλίο μόνος μου, το οποίο ετοίμαζα από το 1996 αλλά δεν έβρισκα εκδότη. Με φέρνουν σε επαφή, λοιπόν, με τις εκδόσεις Σιδέρη και μέσα σε δύο μήνες βγαίνει το πρώτο μου βιβλίο, οι «Εύκρατες γεύσεις». Από τότε που δημιούργησαν την Athens Voice, είμαι ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς τους! Τους είχα στείλει δώρο ένα γλυκό με δύο καρδιές πάνω σε έναν χάρτη της Αθήνας. Ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το κάνουν εξώφυλλο, το δημοσίευσαν μάλιστα χωρίς να το περιμένω. Από τότε είμαστε σαν οικογένεια.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλές φορές μιλούσαμε για την πόλη μας, την Αθήνα, θυμόμασταν τις νεανικές μας τρέλες, τα μέρη που έγραψαν ιστορία –κάποια από τα οποία δεν υπάρχουν πια–, τις γειτονιές που ζήσαμε και αγαπήσαμε. Αυτή την προσωπική μυθολογία που μας οδηγεί στο να δεθούμε με ένα μέρος και τους ανθρώπους του, αποφασίσαμε να τη βάλουμε σε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο με συνταγές, μικρές ιστορίες κι αναμνήσεις. Για μένα είναι αναμνήσεις πολύτιμες, θραύσματα ενός κόσμου γεμάτου γεύσεις και αρώματα, γέλια και δημιουργία. Τώρα, γυρίζοντας στα παλιά «λημέρια» για τις φωτογραφίσεις, θυμήθηκα και πάλι εκείνη την πρώτη φορά που έφτασα εδώ, ένα παιδί 10 χρονών μαγεμένο από τα φώτα της πόλης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση

Σμαρώ Τζενανίδου,  «Η Βενετία αλλιώς»
15 συγγραφείς συνομιλούν με τον αγαπημένο τους πίνακα στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου

Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μην νικάει το καλό
Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μη νικάει το καλό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY