Βιβλιο

Ακόμα ψάχνεις δώρο για τις γιορτές;

Δείξε την αγάπη σου, με ένα βιβλίο. Οι εκδόσεις Ψυχογιός ξέρουν πώς να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους σου. Κι εσύ όμως δε πας πίσω… ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΔΩΡΟ!

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιβλία για δώρο
© Unsplash

Χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους. Οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν τα βιβλία που όλοι θα αγαπήσουν.

Το να βρεις το κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους σου, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι πίστα υψηλού βαθμού δυσκολίας. Ατελείωτες ουρές στα μαγαζιά, κόσμος που τρέχει να προλάβει ό,τι έχει απομείνει στα ράφια και εννοείται πως πάντοτε αυτό που ψάχνεις, έχει εξαντληθεί. Είσαι όμως το άτομο που έχεις αποφασίσει φέτος να τους ευχαριστήσεις όλους, για αυτό και θα φέρεις σε πέρας την αποστολή σου. Θα βρεις το δώρο που θα σε κάνει να πιστέψεις, ότι αυτό θα αγόραζαν αν το διαλέγατε μαζί. Αφού ξέρεις πώς ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΔΩΡΟ!

Πάντοτε ξεκινάω με τον αδερφό μου, την αδυναμία μου. Φέτος έγινε δεκαοκτώ, μεγάλο παιδί πλέον, όμως μην φανταστείτε ότι άλλαξε και πολύ. Κυρίως ψήλωσε και παρέμεινε πιστός στον κόσμο του Harry Potter. Έχει περάσει ώρες μπροστά από την τηλεόραση ταξιδεύοντας στο Hogwarts και πλέον ξέρει όλους τους διαλόγους. Αν είσαι όμως πραγματικός φαν, οφείλεις να διαβάσεις τα βιβλία. Άλλωστε, πάνω σε αυτά βασίστηκαν οι ταινίες, εκεί κρύβεται ολόκληρη η ιστορία. Έτσι το δώρο μου για φέτος, είναι ο Harry Potter και η Φιλοσοφική λίθος, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η δύσκολη της υπόθεσης πάντοτε είναι η κολλητή μου φίλη, το Μαράκι. Τι και αν την ξέρω χρόνια, παραμένει ο πιο απαιτητικός κριτής. Δεν ενθουσιάζεται εύκολα, συμπαθεί περισσότερο τις γάτες από τους ανθρώπους και σίγουρα θα μπορούσε να δουλεύει ως μυστικός πράκτορας. Είναι το άτομο που θα βρει όποιον ψάχνεις στα social, ακόμα και αν γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα. Για αυτό και θα της αγοράσω το “Μικρές ιστορίες μυστηρίου” της Agatha Christie, ώστε να εξασκήσει τις ικανότητές της.

Κοπέλα ξαπλωμένη διαβάζει βιβλίο
© Unsplash/ Annie Spratt

Η μαμά μου ευτυχώς δεν με ταλαιπωρεί ποτέ. Ό,τι και να διαλέξω θα της αρέσει, είναι δώρο από το “παιδί της”. Κλασική ελληνίδα μάνα. Λατρεύει να φοράει κοσμήματα, έχει μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα και είναι πάντοτε ενημερωμένη για τις τελευταίες τάσεις. Ακόμα την συμβουλεύομαι για το πώς να ντυθώ. Τα Μικρά βιβλία της μόδας, νομίζω πώς είναι γραμμένα για εκείνη. Αλλά επειδή θα τα διαβάσει πολύ γρήγορα σαν σωστή βιβλιοφάγος, ίσως της πάρω και την “Μαντάμ Μποβαρί”, πηγαίνοντάς την σε μια αγαπημένη κλασική επιλογή των εκδόσεων Ψυχογιός.

Από την άλλη ο μπαμπάς μου, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς καλό φαγητό. Το να μαγειρεύει στην κουζίνα τον ηρεμεί, είναι από τις αγαπημένες του ασχολίες, για αυτό και πέρυσι του πήραμε γάντια και ποδιά. Φέτος το μαγειρικό του σετ θα συμπληρωθεί από ένα βιβλίο γεμάτο συνταγές και μάλιστα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, ώστε να αποκτήσει περισσότερη έμπνευση. Αν το σκεφτείς, τα βιβλία μαγειρικής είναι ένα δώρο και για όλους εμάς, που θα δοκιμάσουμε τις νέες του δημιουργίες.

Στον θείο Μιχάλη, που νιώθει πως όποτε φτάνει Κυριακή έρχεται το τέλος του κόσμου και όχι της εβδομάδας, λίγη αυτοβελτίωση θα του έκανε καλό. Η γκρίνια του κάθε φορά που πλησιάζει Δευτέρα, είναι απερίγραπτη. Για αυτό και σκέφτομαι να του πάρω το βιβλίο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου “Μια Κυριακή την έχουμε”, μήπως ζήσουμε φέτος το θαύμα των Χριστουγέννων και τον κάνουμε να αγαπήσει τις Κυριακές. Αυτό είτε το θέλει είτε όχι, θα του το πάρω!

Δώρα βιβλία
© Pexels/ Ioana Motoc

Στην ξαδέρφη μου, που προσπαθεί να επιβιώσει στην έκτη δημοτικού, ήξερα ήδη τι χρειάζεται για τις γιορτές. “Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης” και μάλιστα ολόκληρη η κασετίνα. Μην σας παραπλανεί ο τίτλος, δεν εννοώ ότι το σόι μου είναι ξενέρωτο. Τα βιβλία της Rachel Renee Russel, είναι ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για τις μικρές σας φίλες. Θυμάμαι όταν ξεκίνησα να διαβάζω το πρώτο ημερολόγιο, δεν μπορούσα να το αποχωριστώ. Μέσα σε δύο μέρες το είχα μόλις τελειώσει και έψαχνα να βρω το επόμενο. Αξία ανεκτίμητη. Αυτή την εμπειρία θέλω να ζήσει και η ξαδέρφη μου, πριν μετατραπεί σε ένα ακόμα παιδί εθισμένο στο tablet.

Έχουμε γίνει πλέον εμείς η προέκταση του κινητού μας, ξεχνώντας ότι υπήρχε ζωή πριν από αυτό. Όσες ταινίες και αν δεις, όσα μηνύματα και αν στείλεις, αυτό που σου προσφέρει το βιβλίο δεν θα το βρεις αλλού. Μέσα από τις σελίδες του, ταξιδεύεις σε τόσους κόσμους, γίνεσαι μέρος ιστοριών που δεν φανταζόσουν ποτέ, αφήνεις το μυαλό σου ελεύθερο από τα δεσμά της εικόνας και του ήχου. Αυτή τη φορά φτιάχνεις τα σκηνικά όπως επιθυμείς. Δεν έχει καμία σημασία η ηλικία, το φύλο ούτε ο χαρακτήρας. Φτάνει απλά να επισκεφτείς ένα βιβλιοπωλείο και να εξερευνήσεις τα πολύχρωμα ράφια του. Οι εκδόσεις Ψυχογιός, θα είναι φέτος ο απόλυτος σύμμαχός σου για τις γιορτές.

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΩ ΔΩΡΟ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ