- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο νέο βιβλίο των Αντώνη Γ. Ζαΐρη και Γιώργου Ι. Σταμάτη θα βρείτε συνταγές επιτυχίας για το πώς πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις σήμερα, προκειμένου να επιβιώσουν. Tο βιβλίο όμως αποδεικνύεται χρήσιμο για όλους μας και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, καθώς παρουσιάζει μεθόδους και εργαλεία για το πώς να παίρνουμε αποφάσεις, να βάζουμε προτεραιότητες, να οργανώνουμε και να προγραμματίζουμε, αλλά και για το πώς να αντιμετωπίζουμε το άγχος ή να γινόμαστε πιο δημιουργικοί.
Οι συγγραφείς θέτουν το πλαίσιο για την ορθή επιχειρηματική λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης: μεταδίδουν πληροφορίες και κατευθύνσεις από τη διεθνή πρακτική, παρουσιάζουν αναλύσεις και προτείνουν λύσεις σε ό,τι αποκαλείται «κρίση». Η καινοτομία, όμως, του βιβλίου είναι ότι πραγματεύεται την επιβίωση της επιχείρησης στη βάση ενός ολοκληρωμένου συστήματος, που περιλαμβάνει τους ανθρώπινους πόρους και την ανάπτυξη ηγετικής προσωπικότητας, τις επιχειρηματικές δράσεις μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον λειτουργίας και την αναγκαία προετοιμασία των οργανωσιακών υποδομών.
Οι τρεις πρώτες ενότητες του βιβλίου περιλαμβάνουν τα 10 βήματα ενός ολιστικού συστήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο πρώτο σκέλος του συστήματος: Τον εαυτό μας. Την ανάπτυξη δηλαδή δεξιοτήτων που ενισχύουν και αναπτύσσουν μία πιο επικοινωνιακή, δημιουργική και με την κατάλληλη ψυχολογία, προσωπικότητα.
Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στο δεύτερο σκέλος του συστήματος: Τις επιχειρηματικές δράσεις προς το περιβάλλον έξω από την επιχείρηση. Δηλαδή, το marketing, τις πωλήσεις, την ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, την επιχειρηματική επικοινωνία και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία.
Η τρίτη ενότητα αναφέρεται στο τρίτο σκέλος του συστήματος: Την κατάλληλη προετοιμασία που μας οπλίζει αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις της επιχείρησης. Δηλαδή, την ηγεσία και αξιοποίηση των ανθρώπων, την εσωτερική οργάνωση και τη στρατηγική σκέψη και σχεδιασμό!
Οι συγγραφείς στη συνέχεια κωδικοποιούν τα σημεία-κλειδιά αυτού του νέου ολιστικού συστήματος σε έναν «πίνακα ελέγχου» και αναλύουν τα κύρια βήματα που ακολουθούν το κάθε κλειδί, ενώ σε ξεχωριστή ενότητα αξιολογούν το παρόν και το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και άξονες στρατηγικής για την ανάπτυξη και τη δημιουργική λειτουργία της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.
Πιο συγκεκριμένα, η τέταρτη ενότητα αναφέρεται στο ολιστικό αυτό σύστημα ως έναν πίνακα ελέγχου με σημεία-κλειδιά, καθώς και τα κύρια βήματα που ακολουθούν.
Η πέμπτη ενότητα, τέλος, αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον την ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Το βιβλίο αυτό είναι πέραν των άλλων ένα χρηστικό και πρακτικό εργαλείο για τη μικρομεσαία επιχείρηση που θα τη βοηθήσει να οπλιστεί με δεξιότητες, ικανότητες, εργαλεία και συστήματα που θα της επιτρέψουν να προχωράει με επιτυχία σε ένα ασταθές και διαρκώς μεταβαλλόμενο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον. A
Total Business Success Των Αντώνη Γ. Ζαΐρη, Γιώργου Ι. Σταμάτη, σελ.210, εκδ. Αθ. Σταμούλης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια λέσχη βιβλίου που μετατρέπει τη λογοτεχνία σε δίκη χαρακτήρων, προσκαλώντας μας να δούμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους μέσα από διαφορετικές οπτικές.
Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα από τις Εκδόσεις Βακχικόν
Victoria Amelina, «Κοιτώντας γυναίκες, κοιτώντας τον πόλεμο» (πρόλογος Margaret Atwood, μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου, 428 σελίδες, Εκδόσεις Utopia).
Ο συγγραφέας του «Audition» και του «Σχεδόν διάφανο γαλάζιο» ήταν 74 ετών
Μια βραδιά όπου η λογοτεχνία συναντήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και την ψυχολογία
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει το δουκάτο της Αθήνας του 1453
Νά ποιο είναι το μέσο εισόδημα ενός επαγγελματία συγγραφέα
Έρωτας και απελπισία στη new wave Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’80
Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης», ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία, στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα.
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.